Een rondreis naar Costa Rica stond al jaren op de bucketlist van Jolynn. In februari was het dan eindelijk zo ver! Samen met haar vriend Erik vertrok ze voor drie weken naar dit prachtige land. Jolynn en Erik reisden niet naar de bekende toeristische plekken maar in plaats daarvan hadden zij een bijzondere reis door de meest ongerepte gebieden.

In een interview na afloop van de reis zijn wij meer te weten gekomen over hun ervaringen en avonturen! In dit reisblog over het ongerepte Costa Rica is Jolynn aan het woord en leest u haar ervaringen

Droomreis regelen

Als jonge reizigers van eind 20 jaar regelen wij normaal gesproken altijd zelf onze vakantie. Zo zijn wij vorig jaar nog gaan backpacken door Thailand. De reis naar Costa Rica was al jaren een droom voor mij en ik wilde het dan ook zeker goed geregeld hebben. Ik ben online op zoek gegaan naar informatie en kwam al snel bij de website van Unico Travel terecht. Omdat Barbara zelf jaren lang in Costa Rica heeft gewoond, dachten wij dat zij ons goed zou kunnen helpen. Normaal gesproken zouden wij nooit via een reisorganisatie boeken, maar bij Unico Travel konden wij makkelijk en vrijblijvend informatie opvragen.

Persoonlijk contact

Het persoonlijk contact met Barbara was heel fijn. Ze vroeg goed door zodat ze erachter kwam wat voor soort reizigers wij waren. Ze voelde onze behoefte goed aan en raadde ons aan om naar de ongerepte gebieden te gaan. Ik had namelijk aangegeven dat natuur en jungle belangrijk waren tijdens de reis. Als ik zelf de reis had moeten regelen, waren wij naar de ‘standaard’ gebieden van Costa Rica gegaan. Wij zijn heel blij dat wij de hulp van Barbara hebben ingeschakeld, want wij zijn nu op de meest bijzondere plekken geweest!

Costa Ricaanse gastvrijheid

Na een nacht slapen in de hoofdstad zijn wij doorgereisd naar een lokale boerderij wat ten noorden van San José. Als je het Erik vraagt was dit de leukste plek van heel de vakantie! Er was niet veel te doen in de omgeving, maar wat deze plek zo uniek maakte was de familie die deze boerderij runt. Het waren zulke leuke en lieve mensen! De familie wilde alles laten zien en hierdoor hebben wij veel geleerd over de omgeving en de leefwijze van de mensen hier. Wij hebben samen met ze gekookt en wat Spaans geleerd. De gastvrijheid van deze familie zullen wij niet snel vergeten.

Heel de jungle voor jezelf alleen

Hierna gingen wij door naar een afgelegen lodge midden in de natuur. Deze lodge is alleen per paard of tractor bereikbaar. Wij gingen ter paard en deze tocht duurde 3 a 4 uur. Je rijdt uren lang tussen weilanden en de jungle waar werkelijk niemand komt! De hele jungle is gewoon voor jou alleen! Daarna kom je aan bij een enorme hangbrug, de ingang van de lodge. Voor mij was dit gebied echt het hoogtepunt van de reis. Ik wist niet dat er nog zulke ongerepte plekken op de wereld bestonden. De lodge zelf had ook geen elektra en dat vonden wij juist heerlijk, even helemaal weg van de bewoonde wereld. Op 5 minuten loopafstand van de lodge is een waterval waar je in kan zwemmen en voor de rest is het gewoon genieten van de indrukwekkende natuur.

Jacuzzi met uitzicht over het nevelwoud

Daarnaast was het nevelwoud ook een van onze favoriete bestemmingen! Het nevelwoud was weer zo anders dan de regenwouden waar we geweest waren. Tijdens een van onze wandelingen kwamen wij de zeldzame paradijsvogel Quetzal tegen, een onvergetelijk moment! Bij onze lodge hadden wij een prachtige kamer met enorme ramen. Je hebt dan ook een geweldig uitzicht over het hele nevelwoud. Wij hadden een kamer met jacuzzi, dit is echt een aanrader! Vanuit de jacuzzi het nevelwoud overkijken was zeker een van de hoogtepunten van onze reis. Het was heerlijk om even van luxe te genieten na een paar nachten in de jungle te hebben gespendeerd.

Apen slingeren over je boomhut

Tijdens onze reis hebben wij ook overnacht in een boomhut midden in de jungle, dit was voor ons ook een bijzondere ervaring. Deze plek is misschien niet voor iedereen geschikt omdat je redelijk sportief moet zijn. Elke dag wandelden wij zo’n 30 minuten berg op en af naar het hoofdgebouw om te ontbijten en dineren. De boomhut zelf was wel echt heel mooi en het was ook een hele ervaring om in de jungle te slapen. ’s Nachts komt de jungle tot leven en hoor je veel dieren geluiden! Vooral de apen die boven je hut door de bomen slingeren zijn niet te missen.

Kanoën met dolfijnen om je heen

Verder hebben wij ook twee verschillende plaatsen aan de kust bezocht. Dit is erg leuk voor de afwisseling tijdens onze reis. Wij hebben hier verschillende tours gedaan. Een erg leuke tour was met een soort kano, waar we tijdens de tocht veel dolfijnen tegen kwamen. Verder hebben wij hier ook tijdens het snorkelen haaien, schildpadden en veel mooie vissen gezien.

Eén met het land en de natuur

Alle gidsen tijdens onze tours waren trouwens echt geweldig! Het waren allemaal jonge gidsen en ze weten werkelijk waar alles over de natuur. Wij hebben heel veel van onze gidsen geleerd. Als ze een vogel hoorde, herkende ze de vogelsoort meteen aan hun geluid. Wij zijn trouwens na deze reis ook vogelliefhebbers geworden. Er zijn ook hier zoveel bijzondere vogels! Daarnaast is de hele Costa Ricaanse bevolking één met de natuur en zorgen zij er ook echt voor dat het goed behouden wordt. Dit maakt Costa Rica het meest bijzonder. Wij hebben enorm genoten van onze reis en zouden zo weer terug willen naar Costa Rica!

Meer informatie?

Bent u benieuwd geworden naar de gebieden en accommodaties en wilt u net zoals Jolynn en Erik een reis maken door de ongerepte natuurgebieden van Costa Rica? Neem dan contact op met Unico Travel voor uw eigen reis op maat!

Nieuwsgierig? Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica