Wist je dat een familiereis Midden-Amerika zeer geschikt voor zowel jong als oud! Voor iedere leeftijd is er wel iets te beleven! In dit blog lees je welke activiteiten je zoal kunt ondernemen tijdens je reis en lees je hoe een familiereis er bij Unico Travel uit kan zien.

Familiereis midden-amerika

Activiteiten Familiereis Midden-Amerika

Dierenopvangcentra

In Midden-Amerika vind je op verschillende plekken dierenopvangcentra. Hier kun je vaak rondleidingen volgen en leer je alles over de dieren die er worden opgevangen. Voor kinderen, maar ook voor de ouders is dit hartstikke leuk en tegelijk ook zeer leerzaam om te doen! Zo mag tijdens je rondreis Costa Rica een bezoek aan het luiaard opvangcentrum of het jaguar opvangcentrum niet ontbreken!

familiereis midden-amerika

Langste waterglijbaan

In de omgeving van Rincón de la Vieja in Costa Rica is het erg leuk om van de langste waterglijbaan te glijden. Dit is leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders! De waterglijbaan is 420 meter lang en gaat door dwars door het regenwoud!

familiereis midden-amerika

Sandboarden van de vulkaan

Sandboarden, ook wel vulkaanboarden is voor gezinnen een must do tijdens een rondreis door Nicaragua. Je wordt door een busje naar de vulkaan gebracht. Samen met een gids wandel je naar boven. Vervolgens surf je op een soort houten slee van de vulkaan de Cerro Negro af. Tijdens het surfen geniet je van mooie uitzichten. Een erg leuke, maar vooral avontuurlijke activiteit!!

Sandboarding Cerro Negro vulkaan

Surfen

Surfen kun je in principe in heel Midden-Amerika. Er zijn veel surfspots, waar de lokale bevolking zelf ook vaak gaat surfen. Op sommige plekken worden er ook vaak surfwedstrijden gehouden. Er zijn voldoende surfscholen, waar je in een aantal lessen kunt leren surfen. Het zeewater is vaak heerlijk warm en de golven constant en perfect om het te leren. Een dag surfen met het gezin staat garant voor een dag vol uitdaging en ontspanning!

familiereis midden-amerika

Stranden

Tijdens een vakantie met het gezin wil je natuurlijk ook ontspannen aan het strand. Midden-Amerika heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, surfen, zwemmen, snorkelen en nog veel meer. Een voorbeeld van een uniek strand in Midden-Amerika is Starfish beach. Aan dit strand kun je vele zeesterren zien. Midden-Amerika is perfect om te snorkelen. Op vele plekken kun je de prachtige onderwaterwereld zien en in de zomervakantie van de kinderen kun je altijd walvissen spotten vanaf eind juli – augustus. Lees hier ons blog over de mooiste stranden van Midden-Amerika!

familiereis midden-amerika

Panamakanaal

Tijdens een rondreis Panama mag een bezoek aan het wereldberoemde Panamakanaal niet ontbreken! Ook erg leuk om via een ouderwetse trein langs het Panamakanaal te gaan. De historische trein van Panama City aan de Pacific naar Colon aan de Caribische zee. Van binnen zijn de wagons nostalgisch ingericht, met veel hout, leren banken en stoelen, Perzisch tapijt op de vloer en zacht brandende Art Deco lampjes. Ook kun je bij het Panamakanaal het bezoekerscentrum bezoeken. Hier kun je alles zien en lezen over de geschiedenis van het Panamakanaal. Hierna kun je op het observatiedek de grote schepen door het Panamakanaal zien komen. Erg interessant voor het hele gezin!

familiereis midden-amerika

Spotten van wildlife

Bij een familiereis Midden-Amerika hoort ook het samen spotten van wildlife! Overal in Midden-Amerika kun je ontzettend veel dieren spotten. Je vindt de meest uiteenlopende diersoorten. ’s Ochtends wakker gemaakt worden door de brulapen, bij het ontbijt de ara’s voorbij zien vliegen. In deze landen is het allemaal mogelijk! Maak mooie wandelingen en ga op zoek naar toekans, luiaards, pijlgifkikkertjes en luiaards.

familiereis midden-amerika

Kookworkshops

Wat altijd heel leuk is om te doen tijdens jullie familiereis Midden-Amerika is samen met het gezin op de lokale markt verse producten kopen. Hierna ga je een maaltijd klaarmaken bij iemand van de lokale bevolking. Samen maken jullie de lekkerste lokale gerechten klaar. Je leert hierbij een geheel andere cultuur kennen. De meest originele kookworkshop organiseert Unico Travel met onze lokale agent in Oaxaca te Mexico.

familiereis midden-amerika

Indianen

In Midden-Amerika leven nog een aantal indianenstammen. In Panama bijvoorbeeld kunnen kinderen zien hoe de indianen gezinnen leven. Het leuke is dat de kinderen elkaars taal niet hoeven te spreken en gewoon spontaan met elkaar gaan spelen.

familiereis midden-amerika

Chocoladetours

In elk land in Midden-Amerika zijn er plekken waar je kunt zien hoe van cacao chocolade wordt gemaakt. En aan het einde van de tour mag je de chocolade natuurlijk zelf proeven! Erg leuk om te doen.

familiereis midden-amerika

Lees ook:

Reisvoorstel aanvragen