Selfdrive Costa Rica

U bent hier: Home » Selfdrive Costa Rica

Ontdek in deze reis, Selfdrive Cosa Rica, de hoogtepunten van Costa Rica met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto. Costa Rica is de ideale reisbestemming om per huurauto doorheen te reizen. Het is er veilig, de wegen zijn goed en de reisafstanden zijn vrij kort. Ontdek in deze selfdrive de mooiste nationale parken van Costa Rica, geniet aan de stranden van de Caribische kust en overnacht in unieke accommodaties zoals een boomhut. Meer weten? Lees het reisschema en vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze Selfdrive Costa Rica geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Alajuela – Boca Tapada – Arenal – Puerto Viejo de Sarapiquí – Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba – San Gerardo de Dota – Puerto Jiménez – Manuel Antonio.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.050, – per persoon (excl. internationale vlucht).
Uiteraard kan Unico Travel de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

Huurauto Selfdrive Costa Rica
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze Selfdrive Costa Rica

Groene Vink Avontuurlijke 4×4 huurauto
Groene Vink Boomhut in Boca Tapada
Groene Vink Tour Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Boottocht over de San Carlos rivier
Groene Vink Playa Chaquita aan de Caribische kust

Hebben zelf met een auto een deel van de vakantie afgelegd. Dit beviel erg goed en de wegen zijn goed en de navigatie brengt je overal. Alles was super geregeld door Unico Travel en we hebben ons laten verrassen door de geweldige lodges die voor ons waren geboekt.

5 out of 5 stars
Hans en Gea

We hebben genoten van onze rondreis. Alles was prima geregeld (overnachtingen, tours, tips en de ophaalpunten van de auto en ook de auto zelf). Hoogtepunt voor ons was Corcovado

5 out of 5 stars
Steffie en Marijn

Wat een geweldig land en wat was dat alles tot in de puntjes goed georganiseerd door Barbara. De persoonlijke service geeft het geheel een extra leuk tintje.

5 out of 5 stars
Hester en Bob

Costa Rica is een prachtig land. Heel gevarieerd, zowel onder als boven water. We hebben bijna alle dieren van de wildlife card gezien en genoten van de bloemen en de vriendelijke mensen.

5 out of 5 stars
Harry en Annet

Foto impressie van deze Selfdrive Costa Rica

Gebieden van deze Selfdrive Costa Rica

Alajuela

Deze selfdrive door Costa Rica begint in Alajuela. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een kleinschalig boetiek hotel met uitzicht op de centrale vallei en koffieplantages. Op de tweede dag ontvangt u ’s ochtends na het ontbijt uw huurauto. Het is een avontuurlijke 4×4 huurauto waar u ook mee over de onverharde wegen en door rivieren kunt rijden.

Boca Tapada

Gelegen aan de rivier San Carlos, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is nog vrij onbekend en daarom ongerept. Ontdek de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Vaar per kajak over de rivier of met een gemotoriseerde boot die tot de grens vaart. Unico Travel raadt aan om met een lokale gids op pad te gaan en heeft contact met professionele gidsen. Tijdens deze Selfdrive Costa Rica overnacht u drie nachten in een luxueuze boomhut in het regenwoud. Vanaf uw veranda kunt u apen voorbij zien slingeren en ’s ochtends wordt u gewekt door brulapen en de geluiden van de tropische vogels. Unico Travel vindt het belangrijk dat u het regenwoud zoveel mogelijk kunt ervaren.

Arenal

Tijdens deze Selfdrive Costa Rica rijdt u na Boca Tapada door naar de vulkaan de Arenal. Deze actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in 2000 voor het laatst uitgebarsten. Geniet van een schitterend uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. In de omgeving is er ontzettend veel te beleven. Wandel over de hangbruggen van Mistico, zipline van boomtop naar boomtop langs een hoge waterval, ontspan in de heetwaterbaden of maak een schitterende wandeling aan de voet van de vulkaan.

Puerto Viejo de Sarapiquí

Na de Arenal vulkaan reist u verder naar de ongerepte natuur van Puerto Viejo de Sarapiquí. Het is de ideale tussenstop voordat u naar de Caribische kust reist. De rivier Sarapiqui wordt omgeven door tropisch regenwoud. Er worden vele vogels gespot, zoals toekans en oropendola’s en vaak ziet u apen, luiaards en pijlgifkikkers. Een aanrader is om te gaan raften over deze rivier. Ook is het leerzaam en interessant om uitleg te krijgen over de ananas- en cacaoplantages. Puerto Viejo de Sarapiqui staat wereldwijd bekend voor de teelt van de ananas.

Puerto Viejo de Talamanca

Na Puerto Viejo de Sarapiquí vervolgt deze autorondreis door Costa Rica zich naar de Caribische kust. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast bij Playa Chiquita en dichtbij het Caribische dorp Puerto Viejo de Talamanca. In de omgeving zijn vele activiteiten te beleven. Volg een tour bij het Jaguar Rescue Center of het opvangcentrum voor luiaards. Wandel door het regenwoud van het Nationaal Park Cahuita of het natuurreservaat van Manzanillo en ontspan aan de tropische stranden. Huur een fiets, ga ziplinen of bezoek een inheemse gemeenschap. Er is genoeg te beleven!

Turrialba

Turrialba is een unieke plek in onze Selfdrive Costa Rica. Deze plaats ligt in de centrale vallei van de provincie Cartago. De omgeving is bijzonder vruchtbaar en bezaaid met akkers, veeteelt, suikerriet en koffieplantages. Het is een hele groene omgeving. Het gebied staat bekend om de Turrialba vulkaan. De vulkaan is met 3.340 meter de op één na hoogste vulkaan van Costa Rica. In het gebied leven meer dan 450 vogelsoorten, waaronder ook heel veel kolibries. Vogelliefhebbers hebben de kans om de kleine kolibrie, die bekend staat als de Snowcap, te spotten.

San Gerardo de Dota

Een compleet ander landschap tijdens deze Selfdrive Costa Rica het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied ligt op zo’n 2.200 meter hoogte, waardoor het er ook een stuk frisser is dan in de rest van het land. San Gerardo de Dota is een van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.

Puerto Jiménez

Een van de hoogtepunten tijdens deze Selfdrive Costa Rica is de omgeving van Puerto Jiménez. Dit is een klein dorp gelegen aan de Golfo Dulce op het schiereiland Osa. Op vijf kilometer van het dorp ligt het schitterende en vrij onbekende tropische strand Playa Preciosa. Het is tropisch warm in het dorp. Puerto Jiménez is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken. Op ruim een half uur rijden ligt het beschermde regenwoud van Matapalo waar heel veel dieren te spotten zijn. Ook is het mogelijk om te kajakken door mangroven en over de Golfo Dulce, te mountainbiken, surfen, ziplinen en in de omgeving met een gids te wandelen door het regenwoud. Ook is het erg mooi om te vissen op de Golfo Dulce en dolfijnen of bultrugwalvissen te spotten.

Manuel Antonio

Het einde van deze Selfdrive Costa Rica sluit u af in een comfortabel hotel dichtbij Manuel Antonio. Hier vindt u een boulevard met restaurants en winkels. Ook kunt u een dag wandelen in het Nationaal Park Manuel Antonio of gewoon heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Daarnaast ligt dichtbij Manuel Antonio de plaats Quepos. Hier vindt u een leuke marina met sfeervolle restaurants. Wees ook niet verbaasd om apen op uw balkon te zien!

Interesse? Vraag deze reis aan!