Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Colombia » Reisschema

Dag 1, maandag 26 september 2022 – Bogotá
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens vliegt u van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Bij aankomst wordt u opgehaald en in een klein uur rijden naar uw hotel in het noorden van Bogotá gebracht. Hier kunt u aan het einde van de middag in de tuin uitrusten en bijkomen van de vlucht. U overnacht in een kleinschalig familiehotel met slechts vijf kamers.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij Bogotá, incl. ontbijt.

Dag 2, dinsdag 27 september 2022 – Honda
Vandaag reist u in ongeveer vier tot vijf uur naar de koloniale plaats Honda. Onderweg bezoekt u het La Florida Park in Bogotá. Dit park is de ideale plek in Bogotá om vogels te fotograferen. Het park bestaat uit een meer, moerassen en bloemstruiken. Vervolgens reist u naar El Jardin Encantado, een tuin in de landelijke omgeving van San Francisco. De eigenaar Leonor Pardo plaatste hier maar liefst 36 feeders waar vele kolibries te fotograferen zijn. Er zijn wel zo’n zestien soorten kolibries te zien. Na de lunch reist u door naar de vallei van Magdalena. Het hotel waar u overnacht ligt dichtbij de koloniale plaats Honda.
Overnachting in een koloniaal hotel nabij Honda, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, woensdag 28 september 2022 – Nationaal Park Los Nevados
Vandaag maakt u een boottour over Lake Guarinocito. Dit meer is een moeras gevormd aan de oevers van de Magdalena rivier. Het is mogelijk om verschillende soorten watervogels te fotograferen zoals de Great Egret en de Wattled Jacana. Het meer wordt omgeven door subtropisch droog woud. Na de boottocht en een picknicklunch reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Los Nevados. Aan het einde van de dag bevindt u zich op 3.600 meter hoogte. Het hotel heeft een ruime veranda waar goed gefotografeerd kan worden. Het is vandaag totaal ongeveer vier uur reizen.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, donderdag 29 september 2022 – Nationaal Park Los Nevados
Deze dag staat in het teken van landschapsfotografie. Samen met uw gids maakt u een wandeling in het Nationaal Park Los Nevados. Het park bestaat uit hoge bergen, vulkanen en blauwe meren. Er zijn drie vulkanen met besneeuwde bergtoppen, namelijk de vulkanen El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte, waaronder de Rufous-fronted parakeet, de Indigo-winged parrot, Brown-banded antpitta en de Grey-breasted mountain toucan. Een andere opvallende vogelsoort is de Buffy helmetcrest, die net boven de boomgrens leeft en de Bearded helmetcrest hummingbird, endemisch in de regio en uniek in de wereld. Daarnaast leven er ook brilberen, tapirs, poema’s en vleermuizen. Met geluk spot u ook een poedoe, de kleinste hertensoort ter wereld. Aan het einde van de middag kunt u ontspannen in de heetwaterbaden bij het hotel of nog vogels spotten in de omgeving.
Overnachting in een kleinschalig hotel dichtbij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 5, vrijdag 30 september 2022 – Omgeving Manizales
Vandaag reist u in ongeveer twee uur naar de omgeving van de stad Manizales. Uw hotel ligt op een schitterende plek en biedt uitzicht over de nabijgelegen heuvels en bergen. Er leven meer dan 200 soorten vogels rondom het hotel. Samen met uw gids gaat u op zoek naar de meest uiteenlopende soorten.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij Manizales, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, zaterdag 1 oktober 2022 –  Omgeving Manizales
Vandaag gaat u samen met uw gids fotograferen in het natuurreservaat Rio Blanco. In het gebied zijn al zo’n 450 vogelsoorten waargenomen, waarvan vele endemisch zijn en met een beperkte verspreiding. De belangrijkste bezienswaardigheid in het gebied zijn de feeders van Grallarias (antpitta’s) en kolibries. In het reservaat is het ook mogelijk om uilen te zien.
Overnachting in een kleinschalig hotel, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 7, zondag 2 oktober 2022 – Nationaal Park Tatamá
Vroeg in de ochtend gaat u met uw gids fotograferen in de omgeving van het hotel. Hierna reist u naar het natuurreservaat Tinamú, een paradijs voor vogelaars en fotografen. In het gebied leven meer dan 260 soorten vogels. Samen met een gids gaat u hier fotograferen. Na deze tour reist u in ongeveer vier uur naar Montezuma Rainforest Lodge. Het is een avontuurlijke route en onderweg worden er nog verschillende fotostops gemaakt.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8 maandag 3 oktober 2022 – Nationaal Park Tatamá
Vandaag verkent u samen met uw gids de omgeving van de lodge. Het natuurreservaat van Montezuma maakt deel uit van de bufferzone van het Nationaal Park Tatamá. Het gebied bestaat voornamelijk uit de veertien kilometer lange weg die van de lodge met het reservaat naar de top van de berg op de militaire basis van de Cerro Tatamá loopt. In het gebied zijn al meer dan 520 vogelsoorten gespot. Deze plek wordt beschouwd als een van de meest biodiverse plekken ter wereld.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 9, dinsdag 4 oktober 2022 – Pereira
Vandaag kunt u nog de gehele dag fotograferen in de omgeving van Montezuma Rainforest Ecolodge. Spot vogelsoorten zoals de Black-and-gold Tanager, Gold-ringed Tanager, Munchique Wood-Wren, Chestnut-bellied Flowerpiercer, Tatamá Tapaculo en Velvet-purple Coronet. In de namiddag reist u in ongeveer twee en een half uur naar de stad Pereira. U overnacht in een comfortabel hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft een eigen restaurant, maar op loopafstand liggen er ook diverse restaurants waar u kunt dineren.
Overnachting in een comfortabel hotel in Pereira, incl. ontbijt.

Dag 10, woensdag 5 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend brengt uw chauffeur u naar het vliegveld van Pereira. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en gids. Vervolgens vertrekt de binnenlandse vlucht van Pereira naar Bogotá. In Bogotá vertrekt aansluitend de vlucht naar La Macarena. Eenmaal in La Macarena is het tropisch warm. U stapt op de boot naar de lodge. Tijdens de boottocht ziet u schildpadden, kaaimannen, ara’s, apen en vele vogels. Bij aankomst kunt u genieten van de schitterende omgeving. De eigenaar en tevens bioloog van de lodge geeft uitleg. Hierna kunt u bijkomen van de reis. In de namiddag vaart u over de rivier en gaat u op zoek naar roze dolfijnen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 11, donderdag 6 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de vele vogels. Vervolgens vaart u naar de overkant van de rivier. Hier staat een jeep te wachten die u naar de ingang van het Nationaal Park Serranía de la Macarena brengt. U wandelt in een rustig tempo naar de regenboogrivier Caño Cristales. Hier kunt u schitterend fotograferen. Door de onderwaterplant Macarena Claveria heeft deze rivier steeds andere kleuren, zoals fel rood, fuchsia, groen en geel. De rivier wordt omgeven door een schitterende natuur.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 12, vrijdag 7 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Na een indrukwekkende dag heeft u vandaag nog een kans om schitterende foto’s te maken en te genieten van de natuur in het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Het is net een sprookje waar u zich in bevindt. Caño Cristales is een uniek natuurverschijnsel waar u uitstekend kunt fotograferen. Tijdens zonsondergang maakt u nog een boottocht over de river Guayabero.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, zaterdag 8 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de rivier Guayabero. U komt langs plekken waar vrijwel geen toeristen komen. U heeft de kans om apen, ara’s en vele andere tropische vogels te spotten. In de namiddag kunt u in een hangmat genieten van een welverdiende siësta. In de namiddag kunt u weer genieten van de fotografie van vele tropische vogels, roze dolfijnen, schildpadden en kaaimannen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, zondag 9 oktober 2022 – Bogotá
Vandaag brengt u nog een bezoek aan een uitkijkpunt waar u schitterende foto’s kunt maken. Hierna neemt u afscheid van de unieke omgeving van La Macarena. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar de hoofdstad Bogotá. Wat een contrast! In Bogotá kunt u bijkomen van het avontuur. U overnacht in een luxueus hotel in het historisch centrum La Candelaria.
Overnachting in een koloniaal hotel in Bogotá, incl. ontbijt en lunch.

Dag 15, maandag 10 oktober 2022 – Vertrek
Samen met een gids maakt u een stadstour door Bogotá. De stad ligt op 2.600 meter hoogte en is daarmee een van de meest hooggelegen hoofdsteden ter wereld. U ontdekt vandaag de vele graffitiwerken en de verhalen hierachter. Ook wandelt u door het historisch centrum langs de kathedraal, de vele kerken, sfeervolle pleinen en interessante musea. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw internationale vlucht van Bogotá naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende fotoreis door Colombia!

Dag 16, dinsdag 11 oktober 2022 – Aankomst in Nederland
Vandaag komt u aan in Amsterdam en neemt u afscheid van de groep. Na de reis zal er nog een reünie worden georganiseerd om foto’s en herinneringen met elkaar te delen.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!