Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Colombia » Reisschema

Dag 1, maandag 26 september 2022 – Bogotá
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens vliegt u van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Bij aankomst wordt u opgehaald en in een klein uur rijden naar uw hotel in het noorden van Bogotá gebracht. Hier kunt u aan het einde van de middag in de tuin uitrusten en bijkomen van de vlucht. U overnacht in een kleinschalig familiehotel met slechts vijf kamers.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij Bogotá, incl. ontbijt.

Dag 2, dinsdag 27 september 2022 – Honda
Vandaag reist u in ongeveer vier tot vijf uur naar de koloniale plaats Honda. Onderweg bezoekt u het La Florida Park in Bogotá. Dit park is de ideale plek in Bogotá om vogels te fotograferen. Het park bestaat uit een meer, moerassen en bloemstruiken. Vervolgens reist u naar El Jardin Encantado, een tuin in de landelijke omgeving van San Francisco. De eigenaar Leonor Pardo plaatste hier maar liefst 36 feeders waar vele kolibries te fotograferen zijn. Er zijn wel zo’n zestien soorten kolibries te zien. Na de lunch reist u door naar de vallei van Magdalena. Het hotel waar u overnacht ligt dichtbij de koloniale plaats Honda.
Overnachting in een koloniaal hotel nabij Honda, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, woensdag 28 september 2022 – Nationaal Park Los Nevados
Vandaag maakt u een boottour over Lake Guarinocito. Dit meer is een moeras gevormd aan de oevers van de Magdalena rivier. Het is mogelijk om verschillende soorten watervogels te fotograferen zoals de Great Egret en de Wattled Jacana. Het meer wordt omgeven door subtropisch droog woud. Na de boottocht en een picknicklunch reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Los Nevados. Aan het einde van de dag bevindt u zich op 3.600 meter hoogte. Het hotel heeft een ruime veranda waar goed gefotografeerd kan worden. Het is vandaag totaal ongeveer vier uur reizen.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, donderdag 29 september 2022 – Nationaal Park Los Nevados
Deze dag staat in het teken van landschapsfotografie. Samen met uw gids maakt u een wandeling in het Nationaal Park Los Nevados. Het park bestaat uit hoge bergen, vulkanen en blauwe meren. Er zijn drie vulkanen met besneeuwde bergtoppen, namelijk de vulkanen El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte, waaronder de Rufous-fronted parakeet, de Indigo-winged parrot, Brown-banded antpitta en de Grey-breasted mountain toucan. Een andere opvallende vogelsoort is de Buffy helmetcrest, die net boven de boomgrens leeft en de Bearded helmetcrest hummingbird, endemisch in de regio en uniek in de wereld. Daarnaast leven er ook brilberen, tapirs, poema’s en vleermuizen. Met geluk spot u ook een poedoe, de kleinste hertensoort ter wereld. Aan het einde van de middag kunt u ontspannen in de heetwaterbaden bij het hotel of nog vogels spotten in de omgeving.
Overnachting in een kleinschalig hotel dichtbij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 5, vrijdag 30 september 2022 – Nationaal Park Tatamá
Vroeg in de ochtend gaat u met uw gids fotograferen in de omgeving van het hotel. Hierna reist u naar het natuurreservaat Tinamú, een paradijs voor vogelaars en fotografen. In het gebied leven meer dan 260 soorten vogels. Samen met een gids gaat u hier fotograferen. Na deze tour reist u in ongeveer vier uur naar Montezuma Rainforest Lodge. Het is een avontuurlijke route en onderweg worden er nog verschillende fotostops gemaakt.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6 zaterdag 1 oktober 2022 – Nationaal Park Tatamá
Vandaag verkent u samen met uw gids de omgeving van de lodge. Het natuurreservaat van Montezuma maakt deel uit van de bufferzone van het Nationaal Park Tatamá. Het gebied bestaat voornamelijk uit de veertien kilometer lange weg die van de lodge met het reservaat naar de top van de berg op de militaire basis van de Cerro Tatamá loopt. In het gebied zijn al meer dan 520 vogelsoorten gespot. Deze plek wordt beschouwd als een van de meest biodiverse plekken ter wereld.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

 

Dag 7, zondag 2 oktober 2022 –  Valle de Cocora
Heel de ochtend gaat u fotograferen rondom Montezuma Lodge. Spot vogelsoorten zoals de Black-and-gold Tanager, Gold-ringed Tanager, Munchique Wood-Wren, Chestnut-bellied Flowerpiercer, Tatamá Tapaculo en Velvet-purple Coronet.
Na een lunch bij Montezuma lodge reist u naar de vallei van Cocora. Dichtbij het koloniale plaatsje Salento en in de koffieregio van Colombia ligt deze vallei.  Aan het einde van de dag is het mogelijk om kennis te maken met het koloniale dorpje Salento. Erg mooi en leuk om de kleurrijke huizen te fotograferen met op de achtergrond een schitterende groene omgeving. Overnachting in een koloniaal landelijk hotel, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, maandag 3 oktober 2022 – Valle de Cocora
Vandaag gaat u heel de dag fotograferen en wandelen in het gebied van de vallei van Cocora. Hier groeien de hoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen wel 60 meter hoog worden. Het natuurgebied is daarnaast werkelijk schitterend. De wandelingen nemen u mee door het groene landschap naar de vallei waar deze palmbomen zich bevinden. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten. Ook de manier om er te komen is uniek. Vanaf uw hotel reist u met een  ‘willy’ jeep naar de vallei. 

Dag 9, dinsdag 4 oktober 2022 – regenwoud omgeving Finlandia
Vandaag gaat u nog wandelen in het regenwoud in de omgeving van Finlandia. Na de lunch reist u naar het vliegveld van Pereira. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht naar Bogota. Per shuttle reist u naar uw hotel het Hilton Garden Inn. Het diner is exclusief en er is een restaurant in het hotel zelf. s ‘Avonds heerlijk uitrusten in een comfortabel hotel want de volgende dag neemt u vroeg uw binnenlandse vlucht naar Macarena.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 10, woensdag 5 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend brengt uw chauffeur u naar het internationale vliegveld van Bogotá waar de binnenlandse vlucht vertrekt naar La Macarena. Eenmaal in La Macarena is het tropisch warm. U stapt op de boot naar de lodge. Tijdens de boottocht ziet u schildpadden, kaaimannen, ara’s, apen en vele vogels. Bij aankomst kunt u genieten van de schitterende omgeving. De eigenaar en tevens bioloog van de lodge geeft uitleg. Hierna kunt u bijkomen van de reis. In de namiddag vaart u over de rivier en gaat u op zoek naar roze dolfijnen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 11, donderdag 6 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de vele vogels. Vervolgens vaart u naar de overkant van de rivier. Hier staat een jeep te wachten die u naar de ingang van het Nationaal Park Serranía de la Macarena brengt. U wandelt in een rustig tempo naar de regenboogrivier Caño Cristales. Hier kunt u schitterend fotograferen. Door de onderwaterplant Macarena Claveria heeft deze rivier steeds andere kleuren, zoals fel rood, fuchsia, groen en geel. De rivier wordt omgeven door een schitterende natuur.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Dag 12, vrijdag 7 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Na een indrukwekkende dag heeft u vandaag nog een kans om schitterende foto’s te maken en te genieten van de natuur in het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Het is net een sprookje waar u zich in bevindt. Caño Cristales is een uniek natuurverschijnsel waar u uitstekend kunt fotograferen. Tijdens zonsondergang maakt u nog een boottocht over de river Guayabero.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, zaterdag 8 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de rivier Guayabero. U komt langs plekken waar vrijwel geen toeristen komen. U heeft de kans om apen, ara’s en vele andere tropische vogels te spotten. In de namiddag kunt u in een hangmat genieten van een welverdiende siësta. In de namiddag kunt u weer genieten van de fotografie van vele tropische vogels, roze dolfijnen, schildpadden en kaaimannen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, zondag 9 oktober 2022 – Bogotá
Vandaag brengt u nog een bezoek aan een uitkijkpunt waar u schitterende foto’s kunt maken. Hierna neemt u afscheid van de unieke omgeving van La Macarena. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar de hoofdstad Bogotá. Wat een contrast! In Bogotá kunt u bijkomen van het avontuur. U overnacht in een luxueus hotel in het historisch centrum La Candelaria.
Overnachting in een koloniaal hotel in Bogotá, incl. ontbijt en lunch.

Dag 15, maandag 10 oktober 2022 – Vertrek
Samen met een gids maakt u een stadstour door Bogotá. De stad ligt op 2.600 meter hoogte en is daarmee een van de meest hooggelegen hoofdsteden ter wereld. U ontdekt vandaag de vele graffitiwerken en de verhalen hierachter. Ook wandelt u door het historisch centrum langs de kathedraal, de vele kerken, sfeervolle pleinen en interessante musea. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw internationale vlucht van Bogotá naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende fotoreis door Colombia!

Dag 16, dinsdag 11 oktober 2022 – Aankomst in Nederland
Vandaag komt u aan in Amsterdam en neemt u afscheid van de groep. Na de reis zal er nog een reünie worden georganiseerd om foto’s en herinneringen met elkaar te delen.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!