Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Colombia » Reisschema

Dag 1, maandag 26 september 2022 – Omgeving Bogotá
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. U overnacht in een kleinschalige lodge nabij de hoofdstad Bogotá. Aan het einde van de dag heerlijk in de tuin bijkomen van de internationale vlucht.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij Bogotá, incl. ontbijt.

Dag 2, dinsdag 27 september 2022 – Bogotá -> Honda
Na het besef dat u zich in Colombia bevindt, gaat u uitgebreid ontbijten in de tuin van de lodge. Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur en reist u naar het dorpje San Francisco. Hier bezoekt u de kolibrietuin, genaamd ‘El Jardin Encantado’. Hier kunt u 12 tot 16 verschillende soorten kolibries fotograferen. Na een lunch reist u met de groep naar de vallei van Magdalena. Gedurende de reis wordt de begroeiing steeds meer tropisch. Het hotel waar u één nacht zal verblijven, ligt in de koloniale plaats Honda. De reisduur vandaag bedraagt ongeveer 4,5 uur.
Overnachting in een koloniaal hotel nabij Honda, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, woensdag 28 september 2022 – Honda -> Nationaal Park Los Nevados
Vroeg in de ochtend vaart u over het meer van Guarinocito. U ziet veel bijzondere vogelsoorten en kunt schitterende landschapsfoto’s maken. Na de boottocht en een picknicklunch reist u met de groep naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Los Nevados. Aan het einde van de dag bevindt u zich op 3.600 meter hoogte.  Het hotel heeft een veranda waar schitterende foto’s gemaakt kunnen worden.
Overnachting in een kleinschalige lodge nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, donderdag 29 september 2022 – Nationaal Park Los Nevados
Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren bevinden zich in het Nationaal Park Los Nevados. Vandaag staat in teken van landschapsfotografie. Er is ook een kans om brilberen tegen te komen. Er zijn drie vulkanen met besneeuwde bergtoppen, El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. Aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge. Ook heeft de lodge kolibrie feeders.
Overnachting in een kleinschalige lodge nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, vrijdag 30 september 2022 – omgeving Manizales
Vandaag bezoekt u het natuurreservaat Rio Blanco in de omgeving van Manizales. Het is een schitterend nevelwoud reservaat en met name beroemd om de verschillende soorten antpitta’s die zich hier regelmatig goed laten zien. Hier heeft u ook de kans om tanagers en kolibries te fotograferen, maar ook mountain toucans. Bij een lokale boerderij wordt er een lunch geserveerd en vervolgens reist u naar een kleinschalige lodge dichtbij de plaats Manizales. Deze birding lodge bevindt zich midden in de natuur en biedt schitterende uitzichten.
Overnachting in een kleinschalige lodge nabij Manizales, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, zaterdag 1 oktober 2022 –  natuurreservaat Tinamú
Vandaag gaat u fotograferen bij het natuurreservaat Tinamu. Het reservaat staat bekend zijn grote hoeveelheid vogelsoorten op een relatief klein oppervlak. Ook zijn er vele feeders waar u gemakkelijk spechten, tanagers en vele kolibries kunt fotograferen.
Overnachting in een kleinschalige lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 7, zondag 2 oktober 2022 – Montezuma Rainforest Ecolodge
Vroeg in de ochtend gaat u met uw gids en tevens bioloog op pad. Vervolgens reist u naar het natuurreservaat van Montezuma Rainforest Lodge. Het is een avontuurlijke route en onderweg worden er vele stops gemaakt voor fotografie.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8 maandag 3 oktober 2022 – Montezuma Rainforest Ecolodge
Vandaag verkent u samen met uw gids de omgeving van de lodge. Het gebied wordt beschouwd als één van de meest biodiverse plekken op onze wereld. Het is één van de beste plekken van Colombia om veel vogelsoorten te spotten. Het gebied bij de westelijke Andes is schitterend.
Overnachting bij Montezuma Ecolodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 9, dinsdag 4 oktober 2022 – Montezuma Rainforest Ecolodge -> Pereira
De gehele dag kunt u nog genieten in de omgeving van Montezuma Rainforest Ecolodge. In de namiddag reist u naar Pereira.
Overnachting in Pereira, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 10, woensdag 5 oktober 2022 – Pereira -> Bogotá -> La Macarena
Vroeg in de ochtend brengt uw chauffeur u naar het vliegveld van Pereira. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en gids. Vervolgens vertrekt de binnenlandse vlucht van Pereira naar Bogotá. In Bogotá vertrekt de aansluitende vlucht naar La Macarena. Eenmaal in La Macarena is het tropisch warm. U stapt op de boot naar de lodge. Tijdens de boottocht ziet u schildpadden, kaaimannen, ara’s, apen en vele vogels. Eenmaal bij de lodge kunt u genieten van de schitterende omgeving. De eigenaar en tevens bioloog van de lodge geeft u uitleg. Hierna kunt u bijkomen van de reis. In de namiddag vaart u over de rivier en gaat u op zoek naar roze dolfijnen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 11, donderdag 6 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de vele vogels. Per boot vaart u naar de overkant van de rivier. Hier staat een jeep te wachten die u naar de ingang van het Nationaal Park Serranía de la Macarena brengt. U wandelt in een rustig tempo. Als fotograaf genieten van de unieke rivier van Caño Cristales, ook wel de regenboogrivier genoemd. Door de onderwaterplant Macarena Claveria heeft deze rivier steeds andere kleuren, zoals fel rood, fuchsia, groen en geel. De natuur er omheen is schitterend.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, vrijdag 7 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Na een indrukwekkende dag heeft u vandaag nog een kans om schitterende foto’s te maken en te genieten van de natuur in het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Het is net een sprookje waar u zich in bevindt. Een uniek natuurverschijnsel waar u schitterende foto’s kunt maken. Tijdens zonsondergang maakt u nog een boottocht over de river Guayabero.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, zaterdag 8 oktober 2022 – Nationaal Park Serranía de la Macarena
Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de rivier Guayabero. U komt langs plekke waar vrijwel geen toeristen komen. U heeft de kans om apen, ara’s en vele andere tropische vogels te spotten. In de namiddag kunt u in een hangmat genieten van een welverdiende siesta. In de namiddag kunt u weer genieten van de fotografie van vele tropische vogels, roze dolfijnen, schildpadden en kaaimannen.
Overnachting bij een kleinschalige lodge aan de rivier Guayabero, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, zondag 9 oktober 2022 – La Macarena -> Bogotá
Vandaag bezoekt u nog een schitterend uitzichtpunt. Hierna neemt u afscheid van de unieke omgeving van La Macarena. Per binnenlandse vlucht reist u naar de hoofdstad Bogotá. Wat een contrast! In Bogotá kunt u bijkomen van het avontuur.
Overnachting in een koloniaal hotel in Bogotá, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 15, maandag 10 oktober 2022 – Bogotá -> Amsterdam
Samen met een gids maakt u een stadstour door Bogotá. Fotografeer de koloniale gebouwen en kleurrijke graffiti. Ontdek daarnaast de geschiedenis van deze hoofdstad. Hierna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw internationale vlucht van Bogotá naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende fotoreis door Colombia!

Interesse? Vraag meer informatie aan!
Interesse? Vraag meer informatie aan!