Monserrat Cruise Yacht (First Class)

Home » Cruise Galapagos eilanden » Monserrat (First Class)

De Monserrat is een First Class jacht. Het jacht beschikt in totaal over tien cabines en biedt plek aan maximaal twintig passagiers. De Monserrat is vernoemd naar de Virgin of Monserrat, de beschermvrouwe van Catalonië in Spanje. Persoonlijke service staat centraal. Geniet tijdens deze cruise van onverwachte ontmoetingen met de unieke flora en fauna van de Galapagos eilanden. Ontdek diersoorten die u nog nooit eerder heeft gezien. Een cruise met de Monserrat staat voor een onvergetelijke ervaring, een once in your lifetime experience.

Kenmerkend van de Monserrat:

Groene Vink First Class Yacht
Groene Vink Twee tours per dag
Groene Vink Eén gids per tien passagiers (uniek)
Groene Vink Tien cabines voor maximaal twintig passagiers
Groene Vink Twee- en driepersoonskamers

Inrichting & design

De Monserrat werd in 2005 gebouwd en is onlangs in 2022 gerenoveerd. Het jacht is 28 meter lang en heeft vier verdiepingen. Het bovendek beschikt naast de zes cabines nog over een extra open terras met ligstoelen. Op het benedendek liggen de overige vier cabines.

Voel de verfrissende zeebries en de zon op uw huid, terwijl u op het ruime zonnedek ontspant en wegdroomt bij de panoramische uitzichten. Een deel van het zonnedek is overdekt. Het bovendek beschikt naast de zes cabines nog over een extra open terras met ligstoelen. Op het hoofddek krijgt u dagelijks de briefings en kunt u nagenieten van een dag vol nieuwe indrukken van de Galapagos eilanden.

Daarnaast vindt u hier ook de bar, de eetruimte en keuken. De professionele kok en keukenbrigade trakteren u dagelijks op een uitgebreid ontbijt en overheerlijke warme lunches en diners, geserveerd in buffetstijl. De lunches en diners worden zowel in de overdekte keuken als op het dakterras geserveerd.

Comfortabele cabines

De Monserrat beschikt in totaal over tien cabines, waarvan acht tweepersoonscabines en twee driepersoonscabines. De zes cabines op het bovendek hebben allemaal ramen met uitzicht op zee, terwijl de vier cabines op het benedendek patrijspoorten hebben.

Elke cabine beschikt over een tweepersoonsbed, twee eenpersoonsbedden of drie eenpersoonsbedden, een eigen badkamer met een douche en warm water, een föhn, een kledingkast, een kluis en airconditioning.

Twee gidsen (uniek)

Monserrat is één van de weinige jachten bij de Galapagos eilanden waar er één gids per tien passagiers beschikbaar is. Dit is uniek, want op de meeste andere jachten is er vaak maar één gids aanwezig voor alle, soms wel twintig, passagiers. Hierdoor is er bij de Monserrat meer ruimte voor persoonlijke aandacht en wordt er voor iedereen ruim de tijd genomen om vragen te beantwoorden.

Interesse? Vraag een reisvoorstel aan!

Reisschema’s

Reisschema’s worden aangeboden vanaf 3 nachten tot maximaal 14 nachten. De meest ideale reisduur is 6 nachten en 7 dagen, maar ook in 3 of 4 nachten krijgt u al een goede indruk van de eilanden. U kunt eventueel om voor óf na de cruise nog enkele dagen op één van de eilanden te overnachten in een hotel.

Hierbij treft u een voorbeeldreisschema van 7 dagen / 6 nachten. Het is ook mogelijk om deze reis in te korten naar 3 nachten. U heeft dan twee opties. Optie 1 is dat u meereist van dag 1 tot 4. U gaat dan op dag 4 van boord in Santa Cruz. Bij optie 2 reist u mee van dag 4 tot 7. U stapt dan in Santa Cruz op de boot.

Dag 1, San Cristóbal

Vandaag vertrekt u vanuit Guayaquil per binnenlandse vlucht naar het eiland San Cristóbal, één van de drie bewoonde eilanden van de archipel. Het is ongeveer twee uur vliegen. Bij aankomst op het vliegveld ontmoet u de gids van de Monserrat en de rest van de groep. U stapt aan boord en krijgt een lunch aangeboden. Vervolgens gaat u naar het Interpretation Center op het eiland om meer te leren over de geschiedenis van de Galapagos eilanden. U leert meer over de vulkanische oorsprong van de eilanden en over de huidige inspanning voor natuurbehoud.

Hierna ontdekt u Tijeretas Hill, een uitkijkpunt over het eiland San Cristóbal met uitzicht op Kicker Rock in het westen en Shipwreck Bay in het zuiden. Het uitzichtpunt staat ook wel bekend als Frigatebird Hill, vanwege de broedplaats van twee soorten fregatvogels; de grote fregatvogel en de Amerikaanse fregatvogel.

Aan het einde van de middag kunt u alle indrukken van de eerste dag op u laten inwerken op het zonnedek of in de lounge en ’s avonds krijgt u een uitgebreid diner gereserveerd.

Dag 2, Española Island

Vandaag ontdekt u het eiland Española, één van de oudste eilanden in de archipel. Bezoek het witte zandstrand van Gardner Bay en de vogelkolonies van Punta Suárez. De ochtend brengt u door bij Gardner Bay met het verkennen van de kust en het snorkelen in de baai. Gardner Bay heeft een prachtig wit zandstrand en is de thuisbasis van zeeleeuwen en zeevogels. Spot jonge zeeleeuwen en grote scholen tropische vissen, waaronder de yellow-tailed surgeonfish, king angelfish en bump-head parrot fish. Zoek op de bodem naar witpuntrifhaaien.

Na de lunch vaart u naar de westelijke kant van het eiland naar Punta Suárez, bekend om zijn verbazingwekkende volgelkolonies en de thuisbasis van de albatros (april en december). Bij aankomst wordt u begroet door jonge zeeleeuwen en wandelt u langs diverse soorten nestelende zeevogels. Volg het pad naar een klif voor een schitterend uitzicht op zee en zie hoe de zeevogels door de wind vliegen.

Interesse? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 3, Floreana Island

Vandaag ontdekt u het eiland Floreana. ’s Ochtends ontdekt u Punta Cormorant, de enige landingsplaats op het eiland Floreana. Er zijn hier twee schitterende stranden. Door de aanwezigheid van het mineraal olivijn is één van deze strandjes groen van kleur. Het andere strand heeft wit zand en staat bekend als ‘Flour Beach’. Breng de ochtend door met het observeren van flamingo’s en andere kustvogels in de lagune. Spot pinguïns en zeeleguanen aan de waterkant. Snorkel met een speelse zeeleeuwenkolonie en zwem met zeeschildpadden, roggen en kleurrijke vissen.

’s Middags bezoekt u Post Office Bay en leert u meer over de geschiedenis. Aan het einde van de 18e eeuw plaatsten Engelse walvisvaarders hier een soort brievenbus om als postkantoor te gebruiken. Tegenwoordig wordt deze voornamelijk alleen nog door toeristen gebruikt. Zet de traditie voort en laat een brief of kaart achter.

Dag 4, Santa Cruz Island

Vandaag komt u aan bij het eiland Santa Cruz en bezoekt u het Charles Darwin Research Station om de gigantische Galapagos schildpadden te zien. U komt meer te weten over de bijzondere dieren.

’s Middags bezoekt u hooglanden van Santa Cruz en komt u de Galapagos schildpadden in zijn natuurlijke omgeving tegen. U ontdekt het gebied en haar geweldige ondergrondse lava tunnels. Sommige tunnels zijn meer dan 1 kilometer lang. Wandel langs de vulkanische bronnen en zoek voor de nachtelijke kerkuil die soms op het eiland is.

Dag 5, Dragon Hill & Chinese Hat

‘s Ochtends bezoekt u het noorden van Santa Cruz, namelijk Dragon Hill. Hier gaat u vogels spotten, zoals flamingo’s, steltlopers, pijlstaarteenden en nog veel meer andere vogels. Wandel vanaf het strand naar een hypersalinisch meer. Dit meer bevat meer zout dan de oceaan. Vervolgens passeert u het Scalesia bos. De Scalesia boom is een endemische bomensoort en er zijn nog maar 400 bomen van deze soort over de hele wereld.

Na de lunch vaart u richting het noorden, richting Chinese Hat. Ontdek de spectaculaire witte stranden en snorkel met zeeleeuwen en pinguïns. Ook komt u leguanen en verschillende tropische vissen tegen tijdens het snorkelen.

Dag 6, Genovesa Island

Vandaag komt u aan bij het Genovesa eiland. Dit eiland staat bekend om de roodvoetgenten en het is een paradijs voor vogelliefhebbers. In de ochtend gaat u naar El Barranco, dit wordt ook wel ‘Prince Philips’s Steps’ genoemd, omdat in 1964 een Britse vorst te gast was op het eiland. De steile trap van El Barranco leidt naar een hoge klifwand waar u een prachtig uitzicht heeft. Ook ziet u verschillende vogels, zoals blauwvoetgenten, roodvoetgenten en mockingbirds.

Na de lunch gaat u de baai van Darwin Bay ontdekken. Deze baai werd gevormd door de vulkanische activiteit van Genovesa. Nadat jullie zijn aangekomen op een klein strandje wordt het duidelijk waarom dit zo’n mooie plek is voor vogelliefhebbers. Ontdek zwaluwsoorten, mockingbirds, Galapagosduiven, gele fluiters, roodvoetgenten en grote fregatvogels. Ook bezoekt u een lagune waar zeeleeuwen zwemmen.

Dag 7, Vertrek

In de ochtend komt u aan bij Santa Cruz, waar u op excursie gaat naar de Black Turtle Cove. Verken de mangroven en ga op zoek naar verschillende zeedieren tussen zoet en zout water. U kunt onder andere mantaroggen, zeeschildpadden en witpuntrifhaaien fotograferen. Aan het eind van de ochtend gaat u naar het eiland Baltra. Hier neemt u afscheid van de groep, van de crew en de gids(en). U wordt naar het vliegveld op het eiland Baltra gebracht en vliegt terug naar Guayaquil.

Inclusief:

– Binnenlandse vlucht van Guayaquil naar San Cristobal
– Binnenlandse vlucht van Baltra naar Guayaquil
– Alle overnachtingen in een comfortabele cabine
– Ontbijt, lunch, diner, snacks, water, thee en koffie
– Gecertificeerde Engelssprekende natuurgids (één gids per tien passagiers)
– Alle activiteiten en excursies zoals beschreven in het reisprogramma**
– Kook- en cocktailworkshop
– Snorkeluitrusting
– Gebruik van de kajaks & paddleboards

Exclusief:

– Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
– Bijdrage SGR € 5,- per persoon per boeking.
– Entreegelden voor de Galapagos eilanden (100 USD per persoon)
– Galapagos Control Transit Kaart (20 USD per persoon)
– Alcoholische en non-alcoholische dranken
– Wetsuit (30 USD)
– Fooien voor gidsen en bemanning
– Overige persoonlijke uitgaven

Prijsindicatie:

– 4-daagse cruise: € 2.600,- per persoon*
– 7-daagse cruise:  € 4.500,- per persoon*

* Gebaseerd op tweepersoonsbezetting in een cabine in het benedendek. Neem contact op voor de eenpersoonskamertoeslag.
* De prijzen hangen af van de maand waarin u reist en de hoogte van de binnenlandse vluchten.
** Het reisschema van de cruise kan op elk moment worden gewijzigd in verband met onvoorziene omstandigheden.