Bonita (Tourist Superior)

Home » Cruise Galapagos eilanden » Bonita (Tourist Superior)

De Bonita is een tourist superior class jacht van 25 meter lang en 6 meter breed. De Bonita is in 2022 gerenoveerd. Geniet van een onvergetelijke ervaring en ontdek diersoorten die u nog niet eerder heeft gezien, want op de Galapagos Eilanden zijn veel endemische diersoorten. Zoals de Galapagos schildpad of de Galapagos landleguaan. Een cruise met de Bonita staat voor unieke ervaring, maar is toch betaalbaarder in vergelijking met een first class yacht of een luxury yacht. Het is een once in your lifetime experience!

Kenmerkend van de Bonita Yacht:

Groene Vink Tourist Superior Class Class Yacht
Groene Vink Twee tours per dag
Groene Vink 8 cabines voor maximaal 16 passagiers
Groene Vink Aantrekkelijke prijs
Groene Vink Verschillende activiteiten zoals hiken, kajakken en snorkelen

Inrichting & design

De Bonita bestaat uit een lowerdeck, een maindeck en een upperdeck. Naast de cabines op de dekken is er ook een zonnedek, een bar waar u heerlijke cocktails kunt halen en een ruime eetkamer waar heerlijke typische Ecuadoriaanse, maar ook internationale gerechten worden geserveerd. Verder is er een lounge waar u de meeste briefings met de gids heeft.

Verder zijn er kajakken, snorkeluitrustingen en paddle boards aan boord. Ook is er een televisie en een kleine bibliotheek waar u kunt ontspannen.

Comfortabele cabines

De Bonita beschikt in totaal over acht cabines en er kunnen maximaal 16 passagiers op. Elke cabine is uitgerust met twee eenpersoonsbedden of één tweepersoonsbed, een eigen badkamer, een föhn en airconditioning. U heeft in elke cabine uitzicht op de Galapagos Eilanden, dat is heerlijk wakker worden!

Interesse? Vraag een reisvoorstel aan!

Reisschema’s

Het is mogelijk om zes of vier nachten mee te gaan met de Bonita. Unico Travel raadt het aan om in vijf dagen en vier nachten de Galapagos Eilanden te ontdekken. Hierbij treft u een voorbeeldreisschema van 5 dagen / 4 nachten. Wilt u liever iets langer? Het is ook mogelijk om zeven dagen en zes nachten met de Bonita te reizen. Of wilt u een andere route? Ook dat is mogelijk! Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op!

Dag 1, Plazas Island

Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Baltra, onderdeel van de Galápagos eilanden. Hier staat onze chauffeur voor u klaar.

Vervolgens reist u naar het South Plaza Island. Dit is één van de kleinste, maar ook meest kleurrijke eilanden van de Galapagos. Tijdens het regenseizoen kleurt het eiland groen, maar in het droogseizoen verandert dit naar rood, oranje en paars. Dit komt door de plant Sesuvium, wat ook wel ‘Galapagos Carpetweed’ wordt genoemd. Verder staat dit eiland ook bekend om haar vele zee- en landleguanen. Tijdens de twee uur durende wandeling komt u verschillende leguanen, blauwvoetgenten en fregatvogels tegen en vergeet ook niet omhoog te kijken en de Galagapos havik te spotten.

Aan het einde van de middag kunt u alle indrukken van de eerste dag op u laten inwerken op het zonnedek of in de lounge en ’s avonds krijgt u een uitgebreid diner gereserveerd. U overnacht in een comfortabele cabine op de Bonita Yacht.

Dag 2, Santa Cruz Island

In de ochtend komt u aan bij Black Turtle Cove, dit ligt op het Santa Cruz eiland. Er is hier geen aanlegsteiger en daarom gaat u per boot de omgeving verkennen. U ontdekt de ondiepe kanalen en baaien, omringd door schitterende mangrovebossen. Er is hier ook een belangrijk broedgebied voor schildpadden, daarom wordt het ook wel Black Turtle Cove genoemd. Verder komt u roggen, haaien, pelikanen en blauwvoetgenten tegen.

Na de lunch komt u aan bij de groene hooglanden van Santa Cruz. U gaat hier wandelen samen met de gids. Onderweg bezoekt u nog een plek waar u de Galapagos reuzenschildpad in haar natuurlijke omgeving kunt zien. Daarna bezoekt u een lavatunnel en u leert meer over hoe deze zijn ontstaan door de oude vulkaanuitbarstingen.

Interesse? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 3, Genovesa Island

In de ochtend komt u aan bij het Genovesa eiland. Dit eiland staat bekend om de roodvoetgenten en het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Eerst ontdekt u Darwin Bay. Deze baai werd gevormd door de vulkanische activiteit van Genovesa. Nadat jullie zijn aangekomen op een klein strandje wordt het duidelijk waarom dit zo’n mooie plek is voor vogelliefhebbers. Ontdek zwaluwsoorten, mockingbirds, Galapagosduiven, gele fluiters, roodvoetgenten en grote fregatvogels. Ook bezoekt u een lagune waar zeeleeuwen zwemmen. U kunt ook snorkelen, paddle boarden of kajakken bij Darwin Bay.

In de middag gaat u naar El Barranco, dit wordt ook wel ‘Prince Philips’s Steps’ genoemd, omdat in 1964 een Britse vorst te gast was op het eiland. De steile trap van El Barranco leidt naar een hoge klifwand waar u een prachtig uitzicht heeft. Ook ziet u verschillende vogels, zoals blauwvoetgenten, roodvoetgenten en mockingbirds. Het is ook mogelijk om te snorkelen bij de kliffen en tijdens het snorkelen kunt u verschillende soorten vissen, haaien, roggen en zeeleeuwen spotten.

Dag 4, Santiago Island & Bartolome Island

In de ochtend komt u aan bij Sullivan Bay, dit is onderdeel van het Santiago eiland. U maakt hier een wandeling van en komt verschillende texturen van lava tegen, die maar op een paar plaatsen in de wereld voorkomen. Het lijkt misschien op het eerste gezicht een dor landschap, maar u komt toch leven tegen, zoals de lavahagedissen en aan de kust vindt u pinguïns, pelikanen en scholeksters. Het is mogelijk om te zwemmen en snorkelen in Sullivan Bay. U vindt meer dieren onderwater dan op het land van Sullivan Bay en het is daarom een mooie snorkelplek. U komt pinguïns, haaien, roggen en schildpadden tegen.

Na de lunch gaat u naar het Bartolome eiland, één van de mooiste en meest iconische eilanden van de Galapagos. U kunt vandaag naar de top klimmen, van waaruit u een verscheidenheid aan vulkanische formaties kunt observeren, waaonder lavastromen en lavabuizen. Het maanachtige landschap biedt één van de meest schilderachtige panorama’s in de archipel. Vervolgens kunt u nog heerlijk ontspannen aan een mooi strand, waar u tevens schitterend kunt snorkelen. Gekleurde vissen en soms pinguïns en zeeschildpadden kunt u zien aan de voet van de hoge rots, die het landschap van Bartolomé domineert. Op korte loopafstand aan de overkant bevindt zich het tweede strand van Bartolomé, waar u witpuntrifhaaien langs de kustlijn zien zwemmen.

Dag 5, Seymour Island & Vertrek

In de ochtend komt u aan bij Seymour. Dit eiland is de thuisbasis van grote kolonies fregatvogels, blauwvoetgenten en zwaluwstaarten. Ook kunt u veel landleguanen en zeeleeuwen spotten tijdens de wandeling die u maakt.

Aan het eind van de ochtend gaat u naar het eiland Baltra. Hier neemt u afscheid van de groep, van de crew en de gids(en). U wordt naar het vliegveld op het eiland Baltra gebracht en vliegt terug naar Guayaquil.

Inclusief:

– Binnenlandse vlucht van Guayaquil naar Baltra
– Binnenlandse vlucht van Baltra naar Guayaquil
– Alle overnachtingen in een comfortabele cabine
– Ontbijt, lunch, diner, snacks, water, thee en koffie
– Gecertificeerde Engelssprekende natuurgids (één gids per tien passagiers)
– Alle activiteiten en excursies zoals beschreven in het reisprogramma**
– Kook- en cocktailworkshop
– Snorkeluitrusting
– Gebruik van de kajaks & paddleboards

Exclusief:

– Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
– Bijdrage SGR € 5,- per persoon per boeking.
– Entreegelden voor de Galapagos eilanden (100 USD per persoon)
– Galapagos Control Transit Kaart (20 USD per persoon)
– Alcoholische en non-alcoholische dranken
– Wetsuit (30 USD)
– Fooien voor gidsen en bemanning
– Overige persoonlijke uitgaven

Prijsindicatie:

– 5-daagse cruise: € 3.600,- per persoon*

* Gebaseerd op tweepersoonsbezetting in een cabine in het benedendek. Neem contact op voor de eenpersoonskamertoeslag.
* De prijzen hangen af van de maand waarin u reist en de hoogte van de binnenlandse vluchten.
** Het reisschema van de cruise kan op elk moment worden gewijzigd in verband met onvoorziene omstandigheden.