Duikcruise Galapagos eilanden

Home » Duikcruise Galapagos eilanden

Ontdek in deze duikcruise langs de Galapagos eilanden de ongerepte en unieke onderwaterwereld. Tijdens deze duikcruise overnacht u zeven nachten op de Galapagos Sky. Geniet als duiker van maximaal vier duiken per dag. De Galapagos Sky neemt u mee naar de beste duikgebieden van de Galapagos eilanden, zoals Darwin en Wolf. Lees meer in het uitgebreide reisschema of vraag een reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San Cristóbal – Bartolomé – Cousins Rock –  Wolf – Darwin – Cabo Douglas – Punta Vicente Roca – Isla Pinzon – Santa Cruz – San Cristóbal.
Dagen: 8 dagen / 7 nachten.
Prijsindicatie: €5.800,- per persoon (op basis van twee personen).

Belangrijk om te weten is dat deze cruise alleen op zondag vertrekt!

Duikcruise Galapagos eilanden Galapagos Sky
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze duikcruise langs de Galapagos eilanden

Groene Vink Luxueus jacht
Groene Vink Duiken bij Wolf en Darwin Island
Groene Vink 17 tot 19 duiken en 3 landexcursies
Groene Vink Hamerhaaien, Galapagos-haaien en manta’s

Foto impressie

Galapagos Sky

De Galapagos Sky is een luxueus first class motorjacht gespecialiseerd in duikcruises. Het jacht beschikt over acht comfortabele cabines met elk een eigen badkamer. In totaal kunnen er 16 passagiers mee. De Galapagos Sky is volledig voorzien van airconditioning en beschikt over een ruime loungeruimte, duikplatform, bibliotheek en zonnedek. In de aparte eetruimte worden dagelijks Ecuadoraanse en internationale gerechten geserveerd. Tijdens deze duikcruise gaat er een duikinstructeur en een dive master mee, welke tevens beide natuurgidsen zijn. Met veel enthousiasme en passie delen zij hun kennis over de Galapagos eilanden en zorgen zij ervoor dat u de magie van de onderwaterwereld optimaal ervaart.

Inclusief:

Groene Vink Alle maaltijden, snacks en dranken (incl. bier en wijn tijdens het diner)
Groene Vink Duikinstructeur en dive master (tevens gecertificeerde natuurgidsen)
Groene Vink Met lucht of nitrox gevulde tanks, duikgewichten en loodgordel
Groene Vink Tot 4 duiken per dag in totaal 5,5 duikdagen
Groene Vink 1 nachtduik inbegrepen
Groene Vink 3 landexcursies

Voor wie is deze duikcruise geschikt?

Deze duikcruise langs de Galapagos eilanden is alleen geschikt voor gevorderde duikers vanwege de sterke stromingen, wisselend zicht en het koude water. U dient minimaal 50 tot 100 duiken te hebben gemaakt in open water, ervaring te hebben met sterke stromingen en over het vermogen te beschikken om vanuit de ruige zee in de kleine boten te komen. Daarnaast dient u ook over een nitrox-certificering te beschikken. Zonder dit certificaat kunt u niet alle duiken maken rondom de eilanden Wolf en Darwin vanwege de dieptes en de tijdsduur van de duiken en de no-decompressielimiet.

Benodigdheden

Er wordt aangeraden om uw eigen duikuitrusting mee te nemen: masker, vinnen, snorkel, ademautomaat, diepte- en drukmeters, duikcomputer, drijfvermogencompensator (BCD), droogpak of een dik wetsuit (5-7 mm), kappen en handschoenen. Ook dient u uw duikbrevet voor open water mee te nemen. Optioneel: onderwatercamera en videocamera.

Roggen

In de wateren van de Galapagos eilanden leven verschillende soorten roggen zoals mantaroggen, adelaarsroggen, mobula-roggen en gemarmerde sidderroggen. De meeste soorten zijn het gehele jaar door de te zien. Het gemakkelijkst zijn de dieren te spotten van december tot mei, vanwege de hogere watertemperaturen en de betere zichtbaarheid onderwater.

Hamerhaaien

Er zijn het gehele jaar door hamerhaaien te zien, maar de beste maanden zijn december tot mei. In deze warmere maanden trekt een grotere populatie door de wateren van de Galapagos eilanden om zich te voeden. De hamerhaaien spot u rondom de noordelijke eilanden Darwin en Wolf en af en toe rond Kicker Rock. De hamerhaaien hebben de neiging om dicht bij elkaar te komen, waardoor er een grote school haaien ontstaat. De beste plaats om deze ‘haaienmuren’ te zien is rondom de riffen. U kunt ze zien in groepen van vier tot vijf haaien, maar ook in grote scholen van soms wel meer dan honderd!

Walvishaaien

Van juni tot november is de kans groot om walvishaaien te spotten in de wateren van de Galapagos eilanden. De walvishaaien leven het liefst in de maanden wanneer het water kouder is en waardoor er makkelijker plankton te vinden is. Alleen al hun formaat (+/- 10 meter lang) zorgt voor een onvergetelijke duikervaring. De walvishaaien worden vaak vergezeld door tal van andere zeebewoners zoals tonijn, makreel en remora’s. De walvishaaien spot u met name rondom de noordelijke eilanden Darwin en Wolf.

Gebieden van deze duikcruise langs de Galapagos eilanden

San Cristóbal & Isla Lobos

De duikcruise langs de Galapagos eilanden begint op het eiland San Cristóbal. Na de binnenlandse vlucht wordt u verwelkomd en naar de Galapagos Sky gebracht. Na de kennismaking met het schip en de bemanning staat de eerste duik al op het programma. U gaat duiken bij Isla Lobos. Het eiland dankt zijn naam aan de grote kolonies zeeleeuwen (Lobos Marinos in het Spaans). Daarnaast zijn er ook blauwvoetgenten en fregatvogels te zien. Duik onderwater met speelse zeeleeuwen, roggen, schildpadden en tropische vissen. Aan de kustlijn zijn vaak de kleurrijke Sally Lightfoot-krabben te zien.

Bartolomé & Cousins Rock

Het kleine onbewoonde eiland Bartolomé ligt in het midden van de archipel en op een heldere dag zijn er vanaf de top van het uitkijkpunt wel meer dan tien eilanden te zien. De Pinnacle Rock is de meest bekende formatie op het eiland. Op Bartolomé kunt u vogels spotten als reigers, haviken en vinken. Onderwater heeft u de kans om haaien, pinguïns, zeeleeuwen en roggen te zien. Cousins Rock ligt dichtbij Bartolomé. Het is een van de weinige plekken waar u endemisch zwart koraal kunt zien tussen de vele mosselen, algen, flora en fauna die de muren bedekken. Ook ziet u hier zeepaardjes, schorpioenvissen, octopussen, barracuda’s en met geluk ook hamerhaaien.

Wolf

Wolf is een van de meest afgelegen eilanden en wordt vaak alleen bezocht door duikers. Vanwege de koude stromingen kunt u hier duiken met walvishaaien, hamerhaaien, witpunthaaien en Galapagos-haaien. Daarnaast leven er ook mantaroggen, zeeschildpadden, dolfijnen, grote scholen tonijn, barracuda’s, adelaarsroggen en zeeleeuwen. De bodem is bezaaid met honderden murenen, waarvan er velen vrij zwemmen. Met een nachtduik is het mogelijk om de Red-lipped batfish te zien.

Darwin

Darwin is net als Wolf een van de meest afgelegen eilanden van de archipel en wordt ook vaak alleen door duikers bezocht. Het is een van de beste duiklocaties ter wereld. In slechts één duik is het mogelijk om hamerhaaien, Galapagos-haaien, dolfijnen, tonijn en mobula-roggen te zien. Daarnaast leven er ook zeeschildpadden, adelaarsroggen, gevlekte murenen, rifvissen en mantaroggen. Van juni tot november is het ook mogelijk om hier walvishaaien te spotten en soms zelfs een tijgerhaai of orka. Regenboogkleurige vissen zoals de Sailfish, Scorpionfish, Hogfish, Parrotfish en Trumpetfish komen hier ook voor.

Cabo Douglas

Aan de westkant van het eiland Fernandina ligt Cabo Douglas. Hier kunt u Galapagos-pinguïns, zeeleguanen, aalscholvers, zeeleeuwen, zeepaardjes, zeeschildpadden en af en toe hamerhaaien en witpunthaaien spotten. Er zijn ook veel kleinere vissen te zien zoals creole fishes, parrot fishes, scrawled filefishes, pacific box fishes, en tiger snake eels.

Punta Vicente Roca

Punta Vicente Roca is de koudste locatie, maar behoort wel tot één van de mooiste. Duik langs een verticale wand bedekt met zacht koraal, sponzen en endemisch zwart koraal. Zwem langs zeepaardjes, verschillende soorten garnalen, bullhead sharks, red-lipped bat fish, aalscholvers, pinguïns en soms zelfs zeeleguanen. Na het duiken vaart u over zee en heeft u de kans om schitterende foto’s te maken van blauwvoetgenten, fregatvogels, zeeleeuwen en pinguïns.

Isla Pinzon

Isla Pinzon wordt beschouwd als het geografisch middelpunt van de eilanden. Ondanks de centrale ligging wordt het eiland niet vaak bezocht. De onderwaterwereld bestaat onder andere uit Galapagos-haaien, mantaroggen, adelaarsroggen, murenen, zeeleguanen en zeeschildpadden. Soms zijn er ook dolfijnen te zien. Daarnaast leven er ook vele vissensoorten zoals yellow tailed surgeonfish, king angelfish, moorish idols, steel pompanos, snappers, grunts, creole fish en barracuda. Op het eiland zelf leven zeeleeuwen, haviken, lavahagedissen, Darwinvinken en reuzenschildpadden.

Santa Cruz

Santa Cruz is het op een na grootste eiland van de archipel. Het havenstadje Puerto Ayora ligt in het zuiden van het eiland en bestaat uit verschillende hotels, restaurants en souvenirwinkels. Op het eiland bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz om de beroemde Galapagos-schildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien. Ook brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!