Reisschema

Belangrijk om te weten is dat deze cruise alleen op zondag vertrekt!

Dag 1, San Cristóbal & Isla Lobos
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar San Cristóbal (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de Galapagos Sky gebracht. Hier maakt u kennis met de bemanning. Nadat iedereen aan boord is, maakt u kennis met het schip en krijgt u een korte briefing. Vervolgens vaart u naar Isla Lobos voor uw eerste duik. Het eiland dankt zijn naam aan de grote kolonies zeeleeuwen (Lobos Marinos in het Spaans). Daarnaast zijn er ook blauwvoetgenten en fregatvogels te zien. Duik onderwater met speelse zeeleeuwen, roggen, schildpadden en tropische vissen. Aan de kustlijn zijn vaak de kleurrijke Sally Lightfoot-krabben te zien.

Dag 2, Bartolomé & Cousins Rocks
Vandaag gaat u duiken bij Bartolomé. Het kleine onbewoonde eiland Bartolomé ligt in het midden van de archipel en op een heldere dag zijn er vanaf de top van het uitkijkpunt wel meer dan tien eilanden te zien. De Pinnacle Rock is de meest bekende formatie op het eiland. Op Bartolomé kunt u vogels spotten als reigers, haviken en vinken. Onderwater heeft u de kans om haaien, pinguïns, zeeleeuwen en roggen te zien. Cousins Rock ligt dichtbij Bartolomé. Het is een van de weinige plekken waar u endemisch zwart koraal kunt zien tussen de vele mosselen, algen, flora en fauna die de muren bedekken. Ook ziet u hier zeepaardjes, schorpioenvissen, octopussen, barracuda’s en met geluk ook hamerhaaien.

Dag 3, Wolf
Na een nacht varen komt u aan bij de afgelegen eilanden Wolf en Darwin. Dit zijn een van de beste duiklocaties ter wereld. Wolf is een van de meest afgelegen eilanden en wordt vaak alleen bezocht door duikers. Vanwege de koude stromingen kunt u hier duiken met walvishaaien, hamerhaaien, witpunthaaien en Galapagos-haaien. Daarnaast leven er ook mantaroggen, zeeschildpadden, dolfijnen, grote scholen tonijn, barracuda’s, adelaarsroggen en zeeleeuwen. De bodem is bezaaid met honderden murenen, waarvan er velen vrij zwemmen. Met een nachtduik is het mogelijk om de Red-lipped batfish te zien.

Dag 4, Darwin
Darwin is net als Wolf een van de meest afgelegen eilanden van de archipel en wordt ook vaak alleen door duikers bezocht. Het is een van de beste duiklocaties ter wereld. In slechts één duik is het mogelijk om hamerhaaien, Galapagos-haaien, dolfijnen, tonijn en mobula-roggen te zien. Daarnaast leven er ook zeeschildpadden, adelaarsroggen, gevlekte murenen, rifvissen en mantaroggen. Van juni tot november is het ook mogelijk om hier walvishaaien te spotten en soms zelfs een tijgerhaai of orka. Regenboogkleurige vissen zoals de Sailfish, Scorpionfish, Hogfish, Parrotfish en Trumpetfish komen hier ook voor.

Dag 5, Darwin & Wolf
Vandaag maakt u weer verschillende duiken rondom de eilanden Darwin en Wolf.

Dag 6, Cabo Douglas & Punta Vicente Roca
Na een nacht varen is het vandaag tijd om te duiken bij Cabo Douglas, gelegen aan de westkant van Fernandina Island. Hier kunt u Galapagos-pinguïns, zeeleguanen, aalscholvers, zeeleeuwen, zeepaardjes, zeeschildpadden en af en toe hamerhaaien en witpunthaaien verwachten. Er zijn ook veel kleinere vissen te zien zoals creole fishes, parrot fishes, scrawled filefishes, pacific box fishes, en tiger snake eels.

Ook gaat u duiken bij Punta Vicente Roca. Dit is de koudste locatie van de deze reis. Duik langs een verticale wand bedekt met zacht koraal, sponzen en endemisch zwart koraal. Zwem langs zeepaardjes, verschillende soorten garnalen, bullhead sharks, red lipped bat fish, aalscholvers, pinguïns en soms zelfs zeeleguanen. Na het duiken vaart u over zee en heeft u de kans om schitterende foto’s te maken van blauwvoetgenten, fregatvogels, zeeleeuwen en pinguïns.

Dag 7, Isla Pinzon
Isla Pinzon wordt beschouwd als het geografisch middelpunt van de eilanden. Ondanks de centrale ligging wordt het eiland niet vaak bezocht. De onderwaterwereld bestaat onder andere uit Galapagos-haaien, mantaroggen, adelaarsroggen, murenen, zeeleguanen en zeeschildpadden. Soms zijn er ook dolfijnen te zien. Daarnaast leven er ook vele vissensoorten zoals yellow tailed surgeonfish, king angelfish, moorish idols, steel pompanos, snappers, grunts, creole fish en barracuda. Op het eiland zelf leven zeeleeuwen, haviken, lavahagedissen, Darwinvinken en reuzenschildpadden.

Na deze duik vaart u naar het Itabaca Channel, waar u per bus langs de hooglanden van het eiland Santa Cruz rijdt. Onderweg ziet u de beroemde reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Ook bezoekt u het dorp Puerto Ayora en het Charles Darwin Research Station. Aan het eind van de middag stapt u weer aan boord van de Galapagos Sky voor het diner.

Dag 8, Vertrek
Vandaag komt u aan op San Cristóbal. Hier bezoekt u het Interpretation Center, waar u meer leert over de geschiedenis van de Galapagos eilanden. Ook maakt u nog een wandeling door het dorp en kunt u nog souvenirs kopen. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar het vasteland.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!