Alya (Luxury)

Home » Cruise Galapagos eilanden » Alya (Luxury)

De Alya Catamaran is een luxury yacht van 32 meter lang en 13 meter breed. Persoonlijke service staat centraal. Geniet tijdens deze cruise van onverwachte ontmoetingen met de unieke flora en fauna van de Galapagos eilanden. Ontdek diersoorten die u nog nooit eerder heeft gezien. Een cruise met de Alya Catamaran staat voor een unieke en luxueuze ervaring, een once in your lifetime experience.

Kenmerkend van de Alya Catamaran:

Groene Vink Luxury Class Yacht
Groene Vink Twee tours per dag
Groene Vink 9 cabines voor maximaal 16 passagiers
Groene Vink Luxe cabines met privé balkon
Groene Vink Verschillende activiteiten

Inrichting & design

De Alya Catamaran bestaat uit een bovendek en een hoofddek. Naast de cabines op beide dekken beschikt de Alya Catamaran over een lounge met een televisie en een kleine bibliotheek, een dining room waar nationaal en internationaal eten wordt geserveerd. Ook is er een bar aanwezig waar u verschillende cocktails kunt proberen en er is een heerlijk zonnedek met ligbedden, loungestoelen en een jacuzzi. U heeft op het zonnedek een prachtig uitzicht op de Galapagos eilanden.

Comfortabele cabines

De Alya Catamaran beschikt in totaal over negen cabines, waarvan acht cabines een balkon hebben. Er zijn vier cabines op het bovendek en vijf op het hoofddek. Er kunnen maximaal 16 passagiers op. Elke cabine beschikt over één tweepersoonsbed of twee eerpersoonsbedden, een eigen badkamer met warm water, airconditioning, een föhn en een kluisje.

Reisschema’s

Het is mogelijk om vijf of vier nachten mee te gaan met de Alya Catamaran. De meest ideae reis naar de Galapagos eilanden met de Alya Catamaran is vijf nachten en zes dagen. Zie hieronder een voorbeeld van een reis van zes dagen met de Alya Catamaran.

Dag 1, Santa Cruz

Vandaag vertrekt u vanuit Guayaquil per binnenlandse vlucht naar het eiland Baltra. Hier ontmoet u de gids van de Alya Catamaran en de rest van de groep.

’s Middags bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz en komt u de Galapagos schildpadden in zijn natuurlijke omgeving tegen. U ontdekt het gebied en haar geweldige ondergrondse lava tunnels. Sommige tunnels zijn meer dan 1 kilometer lang. Wandel langs de vulkanische bronnen en zoek voor de nachtelijke kerkuil die soms op het eiland is. Hierna stapt u aan boord van de Alya Catamaran.

Dag 2, Isabela Island

In de ochtend komt u aan bij Moreno Point op het Isabela Island. Bij aankomst ziet u in de verte de vulkaan Cerro Azul. U stapt van boord en al wandelend komt u lagunes en mangroven tegen waar verschillende dieren leven, zoals de blauwvoetgenten, flamingo’s, pinguïns en schildpadden.

Na de lunch bezoekt u Elizabeth Bay. U mag hier niet aan land stappen, maar u kunt hier wel goed kajakken of snorkelen! Tijdens het kajakken of snorkelen komt u verschillende dieren tegen, zoals leguanen, zeeleeuwen, Galapagos pinguïns, blauwvoetgenten, pelikanen, schildpadden, roggen en haaien. Vooral de zeeleeuwen en pinguïns zijn nieuwsgierig en komen daardoor dichtbij.

Dag 3, Isabela & Fernandia Island

In de ochtend komt u aan bij Urbina bay. Dit is een fascinerend gebied met een grote verscheidenheid aan planten die per seizoen van kleur veranderen. De planten kleuren groen in het regenseizoen en soms paars en rood in het droogseizoen. U kunt wandelen aan deze kant van Isabela eiland en onderweg komt u reuzenschildpadden en leguanen tegen.

In de middag gaat u naar Espinoza point op het Fernandia eiland, waar u veel leguanen tegenkomt. Als u verder wandelt, vindt u ook de Galapagos aalscholver, die alleen in het westen van de Galapagos eilanden leeft. Vervolgens loopt u langs een baai waar vaak zeeschildpadden zitten. Daarna passeert u de mangroven, waar u ook verschillende lava soorten kunt zien. Dit wordt ook allemaal uitgelegd door de gids.

Dag 4, Isabela Island

In de ochtend komt u aan bij Tagus Cove, dit is een beschutte baai. Het is een plek vol historie die Charles Darwin in 1835 bezocht. Deze plek was vroeger een schuilplaats voor walvisjagers en piraten, omdat Tagus Cove een perfecte plek is om voor anker te gaan vanwege de goede branding. U maakt een wandeltocht van ongeveer een uur en onderweg kunt u verschillende dieren bewonderen, zoals de blauwvoetgenten, Galapagos pinguïns en de Galapagos aalscholver.

Na de lunch komt u aan bij Vicente Roca point. Dit is één van de mooiste plekken van de Galapagos eilanden om te snorkelen. Onder water ziet u scholen tropische vissen, zeeschildpadden en u heeft ook kans om de Galapagos pinguïns tegen te komen tijdens het snorkelen.

Dag 5, Santiago Island

‘s Ochtends gaat u naar Espumilla beach, een mooi wit zandstrand aan de noordwestelijke kust van het eiland Santiago. Espumilla is een typisch Ecuadoriaans dessert, het is gemaakt van fruit en eieren en het is een soort schuimend ijs. Dit strand heeft deze naam gekregen vanwege de ‘schuimende’ golven. Op het strand kunt u leguanen spotten en als u iets verder landinwaarts wandelt, kunt u flamingo’s spotten.

’s Middags komt u aan bij Egas Port. Dit is vernoemd naar Jorge Egas, een ontdekker die in de jaren dertig een zoutmijn opende. U kunt deze zoutmijn bezoeken, het is een zoute lagune die zich in de krater bevindt. Bij aankomst bij Egas Port komt u een speelse zeeleeuwenkolonie, leguanen en Sally Lightfoot krabben tegen. Langs de kust kunt u ook verschillende vogelsoorten zien, zoals pelikanen, blauwvoetgenten en lavareigers.

Dag 6, Santa Cruz Island & Vertrek

In de ochtend komt u aan bij Bachas beach, op het Santa Cruz eiland. Het is een schitterende plek waar u de overblijfselen van een gezonken schip kunt zien. Deze plek werd namelijk gebruikt door de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog als luchtmachtbasis. U maakt een korte wandeling en gaat op zoek naar flamingo’s. Ook kunt u goed zwemmen en snorkelen bij Bachas Beach.

Aan het eind van de ochtend neemt u afscheid van de groep, van de crew en de gids(en). U wordt naar het vliegveld op het eiland Baltra gebracht en vliegt terug naar Guayaquil.

Inclusief:

– Binnenlandse vlucht van Guayaquil naar Baltra
– Binnenlandse vlucht van Baltra naar Guayaquil
– Alle overnachtingen in een comfortabele cabine
– Ontbijt, lunch, diner, snacks, water, thee, koffie en non-alcoholische dranken
– Gecertificeerde Engelssprekende natuurgids
– Alle activiteiten en excursies zoals beschreven in het reisprogramma**
– Kook- en cocktailworkshop
– Snorkeluitrusting
– Gebruik van de kajaks & paddleboards

Exclusief:

– Entreegelden voor de Galapagos eilanden (100 USD per persoon)
– Galapagos Control Transit Kaart (20 USD per persoon)
– Alcoholische dranken
– Wetsuit (30 USD)
– Fooien voor gidsen en bemanning
– Overige persoonlijke uitgaven

Prijsindicatie:

– 6-daagse cruise:  € 6.500,- per persoon*

* Gebaseerd op tweepersoonsbezetting in een cabine in het benedendek. Neem contact op voor de eenpersoonskamertoeslag.
* De prijzen hangen af van de maand waarin u reist en de hoogte van de binnenlandse vluchten.
** Het reisschema van de cruise kan op elk moment worden gewijzigd in verband met onvoorziene omstandigheden.