Een reis vol diversiteit. Van prachtige stranden en eilanden tot sprookjesachtige nevelwouden, regenwouden en steden. Een reis met de perfecte combinatie van activiteiten en rust. Een reis waarin u in alle opzichten kunt genieten van de natuur. Sandra en Ferdy hebben dit jaar zo’n reis gemaakt. In dit reisblog nemen wij u mee met een mooie reiservaring Panama.

Panama-Stad

De reis van Sandra en Ferdy begon in het bruisende Panama-Stad. Normaal gesproken zijn de hoofdsteden in Midden-Amerika niet de moeite waard om te bezoeken, maar dit is totaal niet het geval met Panama-Stad! Sandra en Ferdy overnachtten in het historisch centrum, Casco Viejo. Dit is ook meteen de plek waar ze de meeste tijd hebben doorgebracht. Er is hier van alles te zien: de lokale markt, oude gebouwen, een vissersmarkt en leuke restaurantjes. Daarnaast hebben zij ook de berg Cerro Ancón beklommen. Deze groene berg is zichtbaar vanuit de meeste delen van Panama-Stad. Na een wandeling van ongeveer een 45 minuten bereiken Sandra en Ferdy de top, waar zij een prachtig uitzicht over de stad hadden.

Met de historische trein naar Colon

Vervolgens reisden Sandra en Ferdy per trein vanuit Panama-Stad naar Colon. Deze treinreis is een unieke reiservaring.

“Je ziet Panama meteen vanuit een heel ander opzicht. Zo ging de trein langs het Panamakanaal, door de jungle en door een soort moeras heen. Het is leuk om eens met een ander vervoersmiddel te reizen”.

In Colon stond Bert, de eigenaar van de volgende accommodatie, Sandra en Ferdy al meteen op te wachten.

Na de autorit met Bert kwamen Sandra en Ferdy aan bij hun volgende bestemming: Puerto Lindo.

“Dit was zeker een van onze favoriete plekken. De omgeving was schitterend. Bert was zeer gastvrij, dacht altijd met ons mee en gaf ons goede tips voor onze reis. We hebben hier een jungle tocht gedaan en we hebben twee prachtige eilanden bezocht. Eén van deze eilanden was wat toeristisch maar op het andere eiland bevonden wij ons echt in the middle of nowhere, geweldig vonden wij dat!”

Na Puerto Lindo haalden Sandra en Ferdy de huurauto op en reden zij naar El Valle de Anton. El Valle de Anton is een rustig dorpje gelegen in de krater van een (inactieve) vulkaan. Er zijn hier mooie wandelingen te maken. Samen met een gids zijn Sandra en Ferdy de omgeving van dit dorpje gaan verkennen. Ook hebben ze hier een vlindertuin bezocht, waar ze prachtige vlinders hebben gezien. De vlinder op de onderstaande foto is erg bijzonder: in de vleugels is namelijk een uilenoog en een slangenkop in te zien.

Een perfect plek om tot rust te komen

De reis zette zich voort naar Las Lajas, een rustige plaats aan de Pacifische kust van Panama. Rondom Las Lajas worden verschillende tours aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld de Guaymi stam bezoeken, paardrijden over het strand of de onderwaterwereld verkennen tijdens het duiken. Daarnaast is het ook een heerlijk plek om te genieten aan het strand met een biertje in de hand. Dit hebben Sandra en Ferdy dan ook zeker gedaan. Las Lajas is ook een perfecte plek om mooie zonsopkomsten en zonsondergangen te zien!

Expeditie Robinson gevoel in Boca Chica

“Toen we aankwamen in Boca Chica dachten wij meteen WAUW, dit is een plek waarop wij verliefd gaan worden. Dit is een 10x mooiere versie van de Biesbosch”.

Met een Expeditie Robinson gevoel verkenden Sandra en Ferdy per boot de eilandjes in de omgeving van Boca Chica, waarbij ze ook dolfijnen hebben gezien. Daarnaast hebben ze hier ook brulaapjes gespot.

Sprookjesachtig nevelwoud van Boquete

De reiservaring Panama van Sandra en Ferdy zet zich voort in het nevelwoud van Boquete. Een compleet ander landschap. In de omgeving van Boquete zijn vele koffieplantages, rivieren, beekjes en watervallen te vinden. Sandra en Ferdy hebben een wandeling gemaakt naar ‘The Lost Waterfalls’, een wandeling die overigens prima te maken is zonder gids. Er is hier namelijk een duidelijke route die u naar de watervallen leidt. Daarnaast hebben zij een dag het dorpje van Boquete verkend waarbij ze een lokale markt zijn tegengekomen.

Luiaard in de achtertuin

Tot slot: Bocas del Toro, een eilandengroep een de Caribische kust van Panama.

“Wat een fantastische plek. Onze accommodatie lag een stukje van Bocas Town af en hier waren we achteraf heel blij mee. We hadden een prachtig uitzicht en liepen zo Playa Bluff op.”

Sandra en Ferdy hebben op Bocas del Toro onder andere gekayakt, Starfish Beach bezocht en een kikker tour gedaan. Daarnaast zijn zij heerlijk tot rust gekomen aan het zwembad.

Bijzonder: “Om het terrein van de accommodatie af te komen, moesten wij door een poortje lopen. Elke dag zat er wel een ander dier op het poortje! Zo kwamen we de ene dag een luiaard tegen en de andere dag een slang of kikker.”

De meest unieke ervaring geweest tijdens deze reis

“Dat is nogal lastig om te zeggen. Wat Panama zo bijzonder maakt, is dat het zo divers is. Dat vonden wij het leukst. Het ene moment ben je in de jungle, dan in het nevelwoud en dan zit je weer op prachtige eilanden. Alles was mooi. Wat onze reis ook zo fijn maakte was dat alles goed geregeld was. We hadden goede communicatie met Unico Travel en alle informatie stond ook al in het boekje wat wij hadden gekregen van Barbara. De reis was perfect samengesteld.”

Wilt u ook Panama ontdekken?

Enthousiast geworden van de reiservaring Panama van Sandra en Ferdy? En wilt u zelf een rondreis door Panama maken? Unico Travel helpt u graag met het samenstellen van uw droomreis! Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of bekijk onze voorbeeldreizen naar Panama.

Bekijk onze rondreizen naar Panama