Panama is voor mij het land van de contrasten. Enorme wolkenkrabbers staan pal naast de oude wijk Casco Viejo, dat het culturele centrum van de stad is.

San Blas eilanden

U kunt naar de pareleilanden of zoals de lokale bevolking ze noemt Las Perlas of Pearl Islands gaan waar u kunt genieten van het verblijf in luxere hotels en faciliteiten, zoals golf karretjes. Of u kunt juist één van de San Blas eilanden bezoeken, die in bezit zijn van de Kuna indianen. De San Blas eilanden kunt u op een primitieve manier bezoeken. U kunt verblijven op één van de eilanden, waar de Kuna indianen wonen of gaan zeilen langs de onbewoonde en bewoonde eilanden van de San Blas.

Bounty eilanden

Verder is het Panama het land van bounty eilanden en tropische stranden, zoals Isla de Coiba, Pearl Islands, San Blas, Boca Chica en de eilanden van Bocas del Toro.

Etnische groepen

Panama is een smeltkroes van verschillende etnische groepen, waaronder zeven indianenstammen. De meest bekende zijn de Kuna indianen, woonachtig aan de Caribische kant van Panama bij de San Blas eilanden met meer dan 350 eilanden. De grootste autonome indianen gemeenschap is echter de Ngöbe stam. Ook zij hebben een prachtig woongebied, de tropische eilandengroep Bocas del Toro en ook het midden gedeelte van Panama. Unico Travel organiseert tours door de bergen in de omgeving van Las Lajas en Boquete om te zien hoe de indianen wonen. Ook kunt u de Embera indianen bezoeken, die ten zuiden van Panama stad wonen te Darién en bij de rivier Chagres.

Dieren

Uiteraard leven er veel dieren in de regenwouden te Panama, maar vele gebieden zijn nog moeilijk toegankelijk of in het bezit van de indianen, zoals het midden gedeelte van Panama en de provincie Darién.

Op het schiereiland Peninsula de Azuero en in de bergen/ midden gedeelte van Panama ziet u nog veel echte cowboys met lasso het vee samendrijven. Als u van paardrijden houdt dan kunt u uw hart ophalen en kan de eigenaresse van Unico Travel een paardrij reis samenstellen! Van galopperen over het strand, vee aandrijven op de finca en paardrijden door de bergen.

Wilt u ook naar Panama reizen? Bekijk onze voorbeeldreizen!

14 september 2015, Barbara de Groot

Volg ons op social media: