Panama is voor mij (Barbara) het land van de contrasten. Ervaar Panama-Stad met het Panamakanaal, het historisch centrum en de moderne skyline. Wandel door ongerepte regenwouden en sprookjesachtige nevelwouden. Geniet op de bounty eilanden en maak kennis met inheemse gemeenschappen. Welkom in het land van de contrasten!

Bounty eilanden

Ontdek de Pareleilanden, of zoals de lokale bevolking ze noemt Las Perlas of Pearl Islands, waar u kunt genieten van de luxere hotels en faciliteiten zoals golfkarretjes. Of verblijf juist op een bounty eilandje dat behoort tot de San Blas eilanden. De San Blas eilanden zijn in het bezit van de Kuna gemeenschap. Het is mogelijk om een zeiltocht te maken of om op een eilandje te verblijven in een comfortabele bungalow op zee.

Andere mogelijkheden zijn het verblijven op de eilanden van Bocas del Toro. Verken de onderwaterwereld, fiets langs tropische stranden en ervaar de Caribische sfeer in Bocas Town. Verder is het mogelijk om te verblijven bij Boca Chica of om te snorkelen/duiken bij Isla de Coiba.

Etnische groepen

Panama is een smeltkroes van verschillende etnische groepen, waaronder zeven inheemse stammen. De meest bekende stam is de Kuna gemeenschap, woonachtig aan de Caribische kust van Panama bij de San Blas eilanden met meer dan 350 eilanden. De grootste autonome inheemse gemeenschap is echter de Ngöbe stam. Ook zij hebben een prachtig woongebied, de tropische eilandengroep Bocas del Toro en ook het midden gedeelte van Panama.

Unico Travel organiseert tours door de bergen in de omgeving van Las Lajas en Boquete om te zien hoe de gemeenschap woont. Ook kunt u de Embera gemeenschap bezoeken, die ten zuiden van Panama-Stad woont te Darién en bij de rivier Chagres.

Wildlife

In Panama leven ontzettend veel dieren. U heeft de kans om onder andere luiaards, brulapen, pijlgifkikkers en walvissen te zien. Wandel met een gids door het regenwoud en spot de meest uiteenlopende diersoorten. Veel gebieden zijn nog moeilijk toegankelijk of in het bezit van een inheemse gemeenschap zoals het middendeel van Panama en de provincie Darién. Unico Travel is meerdere malen in deze gebieden geweest en werkt samen met lokale gidsen. Wij hebben de juiste contacten. Bezoek de gebieden waar u geen andere toeristen ziet.

Op het schiereiland Azuero en in de bergen van Panama ziet u nog veel echte cowboys met lasso’s het vee samendrijven. Als u van paardrijden houdt dan kunt u uw hart ophalen. Unico Travel werkt samen met locals die schitterende paardrijdtochten organiseren. Van galopperen over het strand, vee samen drijven op een lokale finca (boerderij) en paardrijden door de bergen.

Op reis naar Panama?

Unico Travel is specialist in maatwerkreizen naar Latijns-Amerika en stelt graag uw droomreis samen. Wij kennen de plekken waar u geen andere toeristen tegenkomt, de plekken die nog authentiek en geheel ongerept zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Panama