Groepsreis Midden-Amerika – juni 2022

Home » Groepsreis Midden-Amerika

Ontdek Midden-Amerika met onze groepsreis door El Salvador, Guatemala, Honduras en Belize. Ervaar de vulkanische zandstranden, authentieke dorpen en ongerepte natuur van El Salvador en de eeuwenoude Mayacultuur, actieve vulkanen en uitgestrekte meren van Guatemala. Ontdek in Honduras de historische ruïnes van Copán en sluit uw reis af op een tropisch eiland in Belize. Een unieke en afwisselende rondreis met een combinatie van natuur, cultuur en tropische stranden.

Hoogtepunten van deze groepsreis door Midden-Amerika

Groene Vink Vulkanische zandstranden
Groene Vink Bloemenroute in El Salvador
Groene Vink Overnachten met uitzicht op de Izalco vulkaankrater
Groene Vink Beklimming van de Santa Ana vulkaan
Groene Vink Boottour over Lake Atitlán
Groene Vink Caribische sferen in Río Dulce
Groene Vink Mayasteden Joya de Cerén, Copán, Quirigua, Yaxha & Tikal
Groene Vink Afsluiten op het tropisch eiland Ambergris Caye

Foto impressie

Overzicht

Route: Playa El Palmarcito – Suchitoto – National Park Los Volcanes – Ataco – Antigua – Panajachel – Antigua – Copán – Río Dulce – Flores – Ambergris Caye.
Dagen: 21 dagen / 20 nachten.
Vertrek: 3 juni 2022.
Prijsindicatie:
€2.300,- per persoon op basis van 12 personen.
€2.200,- per persoon op basis van 14 personen.
Exclusief internationale vlucht (schatting +/- €700-€800,- per persoon).

Uniek aan deze reis:

Groene Vink Klein reisgezelschap, maximaal 14 personen
Groene Vink Lokale Engelssprekende gids
Groene Vink Korte reisafstanden
Groene Vink Veel tours inbegrepen, ook voldoende vrije tijd
Groene Vink Minimaal twee nachten (m.u.v. Nationaal Park Los Volcanes)
Groene Vink Perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en tropische stranden

Gebieden van deze groepsreis door Midden-Amerika

Playa El Palmarcito

De groepsreis door Midden-Amerika begint aan Playa El Palmarcito. Dit is een vulkanisch zandstrand aan de Pacifische kust van El Salvador. Het strand ligt op slechts een klein uur rijden van het vliegveld en is een fijne plek om de eerst twee dagen van deze reis door te brengen. Geniet aan de vele (natuurlijke) zwembaden, neem een surfles, maak een strandwandeling, zwem bij nabijgelegen watervallen en geniet van vers gevangen vis aan het strand.

Suchitoto

Suchitoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd en is één van de meest sfeervolle steden van het land. De stad wordt gevormd door koloniale huizen, kunstgalerieën, musea, geplaveide straten, kerken, watervallen, grotten en door het meer Suchitlán. Lake Suchitlán is het grootste meer van El Salvador.

National Park Los Volcanes

De groepsreis door Midden-Amerika vervolgt zich door El Salvador en neemt u mee naar het Nationaal Park Los Volcanes. Het park is een beschermd natuurgebied dat drie vulkanen omvat, de Santa Ana, Izalco en Cerro Verde vulkaan. Samen met een gids maakt u een mooie wandeling door het park waar u verschillende vogelsoorten spot en vele kleurrijke bloemen zoals orchideeën. U overnacht op een comfortabele manier in een tent met uitzicht op de krater van de Izalco vulkaan.

Ataco

Eén van de leukste activiteiten tijdens deze groepsreis door Midden-Amerika is het beklimmen van de Santa Ana vulkaan. Samen met een gids beklimt u deze vulkaan. De vulkaan is 2.381 meter hoog en heeft vier kraters (waarvan eentje zwavellagune heeft). De vulkaan ligt in de heuvels van Apaneca, omgeven door nevelwouden en koffieplantages. Geniet van het uitzicht op Lake Coatepeque, een schitterend blauw kratermeer. Na de beklimming en een lunch reist u door naar het authentieke en kleurrijke dorp Ataco. Het dorp Ataco behoort tot de bloemenroute en wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen en gezellige restaurants.

Antigua

Antigua is een sfeervolle stad met gezellige pleinen, barokke kerken, gekleurde huizen, geplaveide straten, kathedralen, ruïnes en parken. Fotografeer de beroemde Arco de Santa Catalina, geniet van het uitzicht op de Agua vulkaan en struin over de souvenirmarkten. Samen met een gids maakt u een stadstour.

Panajachel

Panajachel is een dorpje aan Lake Atitlán. Lake Atitlán is één van de mooiste meren ter wereld en wordt omringd door vulkanen en verschillende dorpjes. Panajachel is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Geniet ’s avonds van een schitterende zonsondergang, kajak over het meer en wandel over de souvenirmarkt. Inbegrepen in de deze groepsreis door Midden-Amerika is een boottour over het meer en een bezoek aan een aantal traditionele dorpen aan het meer met uw gids.

Copán

Vanuit Panajachel reist u voor één nacht terug naar Antigua. Hierna reist u naar Copán in Honduras. De ruïnes zijn één van de belangrijkste vindplaatsen van de geschiedenis van de Maya’s. Samen met een gids ontdekt u het complex, bekijkt u de sculpturen en hiërogliefen.

Río Dulce

Rio Dulce is een klein dorpje aan de gelijknamige rivier. In de omgeving vindt u ongerepte regenwouden, kleine dorpjes met vissershuisjes op palen en heetwaterbaden. Vanuit Río Dulce maakt u een boottour over de rivier langs de ongerepte natuur en het Caribische dorpje Livingston. In het dorp leven de Garifuna’s. Deze groep stamt af van de slaven die ooit naar Guatemala zijn gebracht. In het dorpje hangt een echte reggae sfeer. Ervaar de cultuur met de lokale keuken en gezellige muziek.

Flores

Flores ligt in het departement Petén. Het oudste deel van de stad ligt op een eiland in het meer Petén Itzá dat met dijk verbonden is het met vaste land. Flores is een gezellig stadje met kleurrijke huizen, smalle straten en sfeervolle restaurantjes. Vanuit Flores heeft u de mogelijkheid om de eeuwenoude Mayasteden Tikal en Yaxha te bezoeken.

Ambergris Caye

Deze groepsreis door Midden-Amerika sluit u af op het eiland Ambergris Caye. Ambergris Caye is een tropisch eiland in het noorden van Belize. San Pedro is de enige plaats op het eiland. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer op het eiland. Overal rijden golfkarretjes en fietsers rond. Vanaf het eiland kunnen er ook duikexcursies worden gemaakt naar de wereldberoemde Great Blue Hole.

Over deze groepsreis door Midden-Amerika

Het is een unieke rondreis die u meeneemt langs de hoogtepunten van El Salvador, Guatemala, Honduras en Belize. De ideale combinatie tussen cultuur, natuur en tropische stranden. Een reis langs uitgestrekte meren, actieve vulkanen, ongerepte regenwouden, eeuwenoude Mayasteden, kleurrijke steden, authentieke dorpen en tropische stranden.

Inbegrepen tours:

Groene Vink Rondleiding op een lokale finca in Suchitoto
Groene Vink Tour Joya de Cerén
Groene Vink Tour Nationaal Park Los Volcanes
Groene Vink Beklimming van de Santa Ana vulkaan
Groene Vink Tours langs de bloemenroute nabij Ataco
Groene Vink Stadstour in Antigua
Groene Vink Boottour en bezoek aan dorpen bij Lake Atitlán
Groene Vink Tour Copán
Groene Vink Tour Quirigua
Groene Vink Boottour over de Río Dulce

Naast deze tours tijdens de groepsreis door Midden-Amerika heeft u overal voldoende tijd om zelf de omgeving te verkennen en zelf tours in te plannen. Geniet bijvoorbeeld in de heetwaterbaden nabij Ataco, maak een dagtour naar de Mayastad Tikal of duik bij de wereldberoemde Great Blue Hole in Belize. Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie over deze tours.

The Great Blue Hole Belize Tourism Board

Klein reisgezelschap en een lokale Engelssprekende gids

U reist met een klein reisgezelschap van maximaal 14 personen. U overnacht in de meest unieke gebieden en de mooiste plekken van het land. De gehele reis is onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids. De gids heeft ontzettend veel kennis van alle landen en geeft veel uitleg.

Vervoer tijdens deze groepsreis door Midden-Amerika

De internationale vlucht is exclusief en wordt aangeboden aan de hand van de actuele prijzen (richtprijs €700 – €800,- per persoon). Tijdens deze groepsreis door Midden-Amerika is al het vervoer ter plekke inbegrepen. U reist per comfortabele minibus door de landen. Er reist altijd een lokale gids met u mee.