Reisschema

Home » Groepsreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, zaterdag 31 augustus 2024 – San José
Vandaag hebben jullie de internationale vlucht naar San José, Costa Rica. Eenmaal aangekomen op het vliegveld worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht, waar jullie kunnen bijkomen van de vlucht en eventueel nog kunt dineren. Jullie overnachten in een rustige omgeving buiten de stad. Het hotel staat bekend om de botanische tuin waar vogelsoorten zoals de Great Kiskadee, Rufous-tailed Hummingbird, Blue-gray en Palm Tanager en de kleurrijke Blue-crowned Motmot voorkomen.

Dag 2, zondag 1 september 2024 – Tortuguero
Vandaag worden jullie vroeg wakker door het tijdsverschil en de jetlag. Jullie worden daarom dan ook al vroeg in de ochtend door een gids opgehaald en naar de lodge in Tortuguero gebracht. Jullie krijgen onderweg tijdens de transfer naar de aanleghaven uitgebreide uitleg over Costa Rica. Jullie ontbijten in een lokaal restaurant in Guapiles.

Vervolgens worden jullie naar de aanleghaven gebracht waar jullie aan boord stappen op de boot naar Tortuguero. Jullie varen over de kanalen door het regenwoud naar de lodge. Onderweg hebben jullie de kans om krokodillen, apen en leguanen te zien. Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast kunnen jullie er ook wildlife spotten als kaaimannen, toekans, apen en pijlgifkikkers. Na het inchecken en de lunch bij de lodge, gaan jullie met de gids naar door het Caribische dorp Tortuguero.

Dag 3, maandag 2 september 2024 – Tortuguero
Vandaag maken jullie een boottocht door de kanalen van het Nationaal Park Tortuguero. Jullie hebben de kans om onder andere krokodillen, kaaimannen, leguanen, toekans, apen, schildpadden en luiaards te zien. ’s Middags maken jullie nog een wandeling met de gids door de tropische tuinen van de lodge. ’s Avonds kunnen jullie de lederschildpadden eieren zien leggen op het strand, een bijzonder natuurfenomeen.

Dag 4, dinsdag 3 september 2024 – Arenal vulkaan
Na het ontbijt varen jullie over de kanalen langs het regenwoud terug naar de aanleghaven, waar een chauffeur jullie terug naar Guapiles brengt. Hier krijgen jullie nog een lunch aangeboden. Vervolgens ontvangen jullie twee huurauto’s en rijden jullie in ongeveer 2,5 uur naar de accommodatie in de omgeving van de Arenal vulkaan. Jullie overnachten in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op het meer van Arenal en deels ook op de vulkaan. Vanuit het hotel is het mogelijk om kolibries, apen en toekans te spotten.

Dag 5, woensdag 4 september 2024 – Arenal vulkaan
Vandaag hebben jullie een vrije dag. Er zijn talloze mogelijkheden en voorafgaand de reis vertelt Unico Travel alle mogelijkheden op de informatiebijeenkomst. Spot in de natuurgebieden rondom de vulkaan toekans, luiaards, apen, pijlgifkikkers en talloze andere dieren.

Voorbeelden van activiteiten:

 • Ziplinen
 • Wandelen over hangbruggen
 • Ontspannen in heetwaterbaden
 • Volg een cacao- en koffietour

Dag 6, donderdag 5 september 2024 – Dominical
Vandaag vertrekken jullie na het ontbijt naar Dominical. Het is ongeveer vijf uur rijden en onderweg maken jullie een tussenstop bij de brug over de rivier Tárcoles. Hier zijn vaak grote krokodillen te zien. Daarnaast kent Unico Travel nog een lokaal restaurant waar jullie een lunchstop kunnen maken. Het is een mooie route vandaag waarbij jullie deels door het binnenland en deels langs de Pacifische kust rijden met uitzichten op zee. Bij aankomst kunnen jullie ontspannen aan het zwembad en genieten van de omgeving. In de tuin van het hotel zijn vaak toekans en agoeti’s te zien. Het tropische strand ligt op slechts twintig minuten wandelafstand en hier zijn vaak rode ara’s te zien.

Dag 7, vrijdag 6 september 2024 – Dominical
Vandaag hebben jullie een vrije dag om te kunnen genieten van de omgeving van de Pacifische kust. Unico Travel zal jullie op de informatiebijeenkomst adviseren over de activiteiten.

Voorbeelden van activiteiten:

 • Walvissen- en dolfijnenboottocht
 • Wandeling naar de Nauyaca Waterfalls
 • Ontdek het Nationaal Park Marino Ballena en fotografeer vanuit de hoogte de walvissenstaart in de vorm van een zandformatie van Uvita
 • Wandel in het natuurreservaat van Haciënda Baru
 • Volg een surfles
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Dag 8, zaterdag 7 september 2024 – Drake Bay
Vandaag rijden jullie in ongeveer anderhalf uur naar de plaats Sierpe. Hier leveren jullie de huurauto’s weer in. Vervolgens varen jullie per boot langs de mangroven en over zee naar Drake Bay. Jullie worden opgehaald en naar de lodge gebracht. Geniet hier van het uitzicht over zee en over het regenwoud. Er vliegen vaak rode ara’s voorbij.

Dag 9, zondag 8 september 2024 – Drake Bay
Vroeg in de ochtend vertrekken jullie per boot naar het Ranger Station Sirena. Samen met een gids maken jullie een wandeling door het meest ongerepte park van Costa Rica. De luchtvochtigheid is vrij hoog, wat de wandeling zwaar maakt. Jullie hebben vandaag de kans om tapirs, vier soorten apen, ara’s, miereneters en soms zelfs een poema te spotten. ’s Middags maken jullie nog een wandeling en vervolgens varen jullie weer terug naar Drake Bay.

Dag 10, maandag 9 september 2024 – Drake Bay
Vandaag gaan jullie snorkelen bij Caño Island. Het eiland behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Het eiland wordt gevormd door kleine watervallen, een tropisch strand en ongerept regenwoud. Rondom het eiland snorkelen jullie tussen kleurrijke vissen, schildpadden, pijlstaartroggen en soms zelfs haaien en reuzenmanta’s. Daarnaast hebben jullie vandaag de kans om bultrugwalvissen te spotten, want september is hier de ideale maand voor!

Dag 11, dinsdag 10 september 2024 – Carate (Nationaal Park Corcovado)
Vandaag worden jullie opgehaald en in ongeveer 3,5 uur naar Carate gebracht, gelegen aan de andere kant van het schiereiland Osa. Jullie overnachten in een ecolodge met één van de mooiste uitzichten van Costa Rica, namelijk over het Nationaal Park Corcovado. De eigenaresse van de lodge vertelt jullie graag over de lodge en de omgeving. Zij doet veel aan de bescherming van de natuur. Geniet van de panoramische uitzichten en spot veel wildlife. De lodge beschikt verder over een yogadek, een restaurant en een zwembad. Wandel ook naar de nabijgelegen waterval en neem een verfrissende duik. Onderweg spotten jullie misschien wel een tapir, een ara, een miereneter of zelfs een poema.

Dag 12, woensdag 11 september 2024 – Carate (Nationaal Park Corcovado)
Vandaag kunnen jullie ontspannen bij de lodge. Vanaf de lodge hebben jullie prachtig uitzicht over het Nationaal Park Corcovado. Volg een yogales en ga op zoek naar wildlife. ’s Avonds kunnen jullie optioneel nog met een gids op zoek naar dieren die vooral in het donker leven, denk aan kikkers, slangen en insecten.

Dag 13, donderdag 12 september 2024 – Manuel Antonio
Vandaag worden jullie opgehaald en in ongeveer twee uur rijden naar de plaats Puerto Jiménez gebracht. Hier wordt een korte stop gemaakt en vervolgens worden jullie in ongeveer 3,5 uur naar Manuel Antonio gebracht. Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust van Costa Rica en is de ideale plek om te ontspannen. Geniet hier van schitterende zonsondergangen onder het genot van een cocktail!

Dag 14, vrijdag 13 september 2024 – Manuel Antonio
Vandaag kunnen jullie ontspannen en genieten van jullie laatste vrije dag in Costa Rica. Jullie kunnen naar het strand gaan of ontspannen bij het zwembad.

Mogelijke activiteiten:

 • Surfen
 • Parasailen
 • Raften over de rivier Savegre
 • Wandelen in het Nationaal Park Manuel Antonio

Dag 15, zaterdag 14 september 2024 – Vertrek
Vandaag worden jullie opgehaald en in ongeveer 2,5 uur rijden naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Inschrijven of meer informatie ontvangen?