Groepsreis Costa Rica

Home » Groepsreis Costa Rica

Nog 4 plekken beschikbaar

Ga mee met deze kleinschalige groepsreis door Costa Rica! Samen met maximaal 8 deelnemers reist u langs ongerepte regenwouden, de actieve vulkaan de Arenal en tropische stranden. In de gebieden kunt u veel wildlife spotten, denk aan apen, luiaards, pijlgifkikkers en tapirs. Uniek is dat u in september in Tortuguero de schildpadden eieren kunt zien leggen. Tevens kunt u aan de Pacifische kust bultrugwalvissen spotten.

Belangrijk om te weten is dat iedere deelnemer een eigen kamer heeft. Verder is het transport tijdens deze reis heel afwisselend. U reist een aantal dagen met uw eigen huurauto, per minibus en per boot. De reis is geschikt voor alle leeftijden. Het is de ideale reis voor reizigers die graag naar Costa Rica willen, maar niet graag alleen reizen.

Er gaat geen reisbegeleider mee vanuit Nederland. Uiteraard zorgt Unico Travel ter plekke en waar nodig voor lokale Engelssprekende gidsen. Unico Travel organiseert voorafgaand de reis een informatiebijeenkomst op kantoor, waar u uitgebreide informatie ontvangt over de reis en de tours. Ook leert u hier uw medereizigers kennen.

Meer weten? Lees de deelnemersinformatie onderaan deze pagina of de dag-tot-dag beschrijving in het reisschema.

fotoreis costa rica groep
Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Route: San José – Tortuguero – Arenal vulkaan – Dominical – Drake Bay – Carate (Nationaal Park Corcovado) – Manuel Antonio.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdatum: 31 augustus 2024.
Prijsindicatie: € 3.975,- per persoon*

* Inclusief eenpersoonskamer
* Inclusief internationale vlucht

individuele rondreis costa rica luiaards

Uniek aan deze groepsreis door Costa Rica

Groene Vink Kleine groep van 8 deelnemers
Groene Vink Iedere deelnemer heeft een eigen kamer
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied
Groene Vink Laagseizoen, rustig in veel natuurparken
Groene Vink Deel van de reis per huurauto (4×4)
Groene Vink Overnachtingen bij het Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Schildpadden eieren zien leggen in Tortuguero
Groene Vink Bultrugwalvissen spotten vanuit Drake Bay

Het was al met al super! Van het slapen in het regenwoud waar letterlijk de apen voorbij slingerden en het zien van enorm speciale plekken zoals vulkanen en het ondernemen van gave activiteiten waaronder het bewandelen van de hanging bridges!

Pepijn

Wat een prachtige groepsrondreis heeft Unico Travel voor onze vriendengroep geregeld! We hebben veel bijzondere plekken gezien en er op mooie locaties overnacht. Een superreis om met een groep te doen en prachtige avonturen met elkaar te delen.

Nico & Florence

Superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles.

Martine

We zijn als groep op ontzettend mooie plekken geweest waar we veel dieren hebben kunnen fotograferen. Alles was echt top geregeld, overnachtingen in een luxe hotel tot overnachten in een comfortabele tent. Al tijdens de kennismakingsbijeenkomst was het meteen gezellig en werd er een groepsapp aangemaakt om met elkaar in contact te blijven. We vormden al snel een vriendengroep van begin 20 tot bijna 70!

Ruud

Foto impressie

Gebieden in deze groepsreis Costa Rica

Tortuguero

Allereerst ontdekt u het Nationaal Park Tortuguero. Het park ligt aan de Caribische kust en bestaat uit ongerepte regenwouden en kanalen. Het gebied staat bekend om de lederschildpadden die er van juli tot en met oktober eieren leggen op het strand. Per boot vaart u over de kanalen door het regenwoud en heeft u de kans om krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, leguanen en pijlgifkikkers te zien.

Gedurende de overnachtingen in Tortuguero zijn alle maaltijden en drie tours inbegrepen (een boottocht, een bezoek aan het dorp Tortuguero en een wandeling door het regenwoud). Doordat alles geregeld is, hoeft u nergens over na te denken en begint de reis heel ontspannen. Daarnaast krijgt u deze dagen ook veel algemene informatie over Costa Rica, waardoor het een ideaal gebied is om de reis mee te starten.

Arenal vulkaan

Na het avontuur in Tortuguero ontvangen jullie als groep twee huurauto’s. Hiermee reizen jullie vier dagen door Costa Rica. Allereerst ontdekken jullie het gebied rondom de Arenal vulkaan. De vulkaan ligt in het beschermde Parque Nacional Volcán Arenal. Het park bestaat uit nevelwoud, regenwoud en lavarotsen. De actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in het jaar 2000 voor het laatst uitgebarsten. Rondom de vulkaan zijn veel activiteiten te beleven.

Op de informatiebijeenkomst geeft Unico Travel alle mogelijkheden door. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te wandelen over hangbruggen van Mistico Park, om te ziplinen langs een waterval of met uitzicht op de vulkaan, een cacaotour te volgen, te wandelen in de natuurreservaten of om te ontspannen in heetwaterbaden.

Dominical

Dominical is een surfdorp gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica. Het is de ideale uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de omgeving. Het is mogelijk om naar het natuurreservaat Barú te gaan (mangroven/regenwoud), te wandelen naar de watervallen van Nauyaca, een surfles te volgen, te paardrijden of om het Nationaal Park Marina Ballena in Uvita te bezoeken.

September is tevens de ideale maand om bultrugwalvissen te zien. Het is mogelijk om vanuit de plaats Uvita een boottocht te maken waarbij u op zoek gaat naar walvissen. Daarnaast heeft u ook de kans om dolfijnen, zeevogels (pelikanen, fregatvogels, bruine genten) en zeeschildpadden zien.

Belangrijk om te weten is dat u hierna naar Drake Bay reist en daar onderweg naar Caño Island en het Nationaal Park Corcovado ook al de kans heeft om bultrugwalvissen te spotten. Alleen bij een boottocht vanuit Uvita gaat het specifiek om het spotten van bultrugwalvissen. 

Inschrijven of meer informatie ontvangen?

Drake Bay

Per boot vaart u door de mangroven en over zee naar Drake Bay. Drake Bay is een dorp gelegen op het schiereiland Osa. Het is een nog ongerept gebied en een avontuur om er te komen. Dat heeft alles te maken met de ligging. U kunt Drake Bay bereiken per boot of per jeep. Vaar door de mangroven en over zee of reis per jeep over onverharde wegen en dwars door het regenwoud. Er zijn vele activiteiten mogelijk, zoals wandelen langs de tropische kust en veel wildlife spotten. Vanuit Drake Bay maakt u twee dagtochten, namelijk naar Caño Island en het Nationaal Park Corcovado.

Caño Island

Vanuit Drake Bay gaat u snorkelen bij Caño Island. Het eiland behoort tot het Nationaal Park Corcovado. De onderwaterwereld is schitterend met kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. In september is de kans bijna gegarandeerd dat u onderweg naar Caño Island bultrugwalvissen spot.

Nationaal Park Corcovado

Vanuit Drake Bay ontdekt u het Nationaal Park Corcovado. De natuur is er nog ongerept en u ziet hier andere dieren dan in de rest van het land, zoals miereneters, tapirs, vier soorten apen en met geluk een poema. U ontdekt het gebied rondom het Ranger Station Sirena. Hier vaart u per boot naar toe. Ook nu bestaat de kans weer om bultrugwalvissen te spotten.

Carate (Nationaal Park Corcovado)

Aan de andere kant van het schiereiland Osa en grenzend aan het Nationaal Park Corcovado ligt Carate. De lodge waar u overnacht wordt omgeven door ongerept regenwoud. Vanaf het yogadek en de veranda kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het Nationaal Park Corcovado. Er vliegen veel ara’s voorbij en apen slingeren door de bomen. Het is een paradijs. Dichtbij op loopafstand bevindt zich ook een waterval waar u kunt zwemmen. Tevens is er nog een mogelijkheid om een avondtour te boeken en op zoek te gaan naar dieren die in het donker te zien zijn, denk aan insecten, uilen en kikkers. U overnacht in een comfortabele tent, midden in het regenwoud.

Manuel Antonio

Nadat u enkele dagen midden in het ongerepte regenwoud heeft overnacht in the middle of nowhere, reist u naar Manuel Antonio. De plaats staat bekend om het gelijknamige nationale park. Het is een vrij klein nationaal park, waardoor het gemakkelijk is om wildlife als luiaards, neusberen en apen te spotten. Het is de ideale plek om de reis ontspannen te eindigen. Heerlijk is het om een duik te nemen in het zwembad of in de zee en om cocktails te drinken met een schitterende zonsondergang. Andere optionele activiteiten zijn parasailen, zeilen, raften, surfen en kajakken.

Deelnemersinformatie

Minimum & maximaal aantal deelnemers

Voor deze groepsreis naar Costa Rica geldt een minimum & maximaal aantal van 8 deelnemers. Indien er zich minder/meer deelnemers aanbieden, wordt de reis alleen georganiseerd in overleg met de deelnemers. Uiterlijk in juni wordt gecommuniceerd of de reis wel of niet doorgaat. Indien de reis niet door kan gaan, dan ontvangt u de reeds betaalde reissom terug.

Geen leeftijdsrestrictie

Voor deze groepsreis naar Costa Rica is geen leeftijdsrestrictie. Onze visie is namelijk dat iedere deelnemer een passie voor de natuur en dieren heeft en deze graag wil delen met andere reizigers.

Contact ter plekke en informatiebijeenkomst

Reist u graag, maar gaat u liever niet alleen op reis? Dan is dit de ideale reis. U reist als groep door Costa Rica. Belangrijk om te weten is dat er geen reisleider mee gaat vanuit Nederland. Uiteraard ontvangt u op de informatiebijeenkomst voorafgaand de reis uitgebreide informatie en is Unico Travel 24/7 te bereiken tijdens de reis. Unico Travel stuurt alle routebeschrijvingen en vertrekinformatie door. Ter plekke reist u met chauffeurs waar wij al jarenlang mee samenwerken en reist u ook een deel per huurauto (indien gewenst, er zijn altijd deelnemers in de groep die wel graag willen rijden en deelnemers die niet graag rijden. Dit wordt afgestemd op de bijeenkomst.

Overige informatie

Voor deze reis dient u over een goede fysieke conditie te beschikken en tegen de hoge luchtvochtigheid te kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat u een creditcard heeft en zelf een reis- en annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Inschrijven of meer informatie ontvangen?