Rondreis Panama

U bent hier: Home » Rondreis Panama

Met onze rondreis Panama ontdekt u de diversiteit en veelzijdigheid van dit schitterende land. De reis is een combinatie van tropische stranden, ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en de stad van de contrasten, Panama-Stad.

Hoogtepunten van deze rondreis naar Panama

Groene Vink Idyllische eilanden
Groene Vink Inheemse indianenstammen
Groene Vink Walvissen spotten in Boca Chica
Groene Vink Cultuurschatten in Portobelo
Groene Vink Wereldberoemde Panamakanaal
Groene Vink Historisch & modern Panama-Stad

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – Puerto Lindo – El Valle de Antón – Las Lajas – Boca Chica – Boquete – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: €1.950,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen. Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens de rondreis naar Panama

Panama-Stad

Vanuit Amsterdam kunt u rechtstreeks naar Panama vliegen en komt u aan in Panama-Stad. Waar men in Latijns-Amerika de hoofdstad vaak overslaat, is Panama-Stad zeker een bezoek waard. U vindt er enerzijds een moderne wijk met wolkenkrabbers en winkelcentra, maar anderzijds vindt u er ook een historisch centrum, een gezellige boulevard, kleurrijke markten en een natuurrijk stadspark. Vanuit Panama-Stad kunt u ook gemakkelijk een taxi nemen naar het Panamakanaal waar u een bezoekerscentrum vindt en uitkijkpunt. Het wereldberoemde Panamakanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan.

Puerto Lindo

Puerto Lindo is een klein dorpje in het noorden van Panama aan de Caribische kust. Vanuit Puerto Lindo kunt u diverse boottochten maken naar eilanden zoals Isla Mamey en Isla Grande. U vindt hier wuivende palmbomen, een heldere zee en schitterende stranden. Naast de eilanden kunt u ook het dorpje Portobelo bezoeken. Deze havenstad was vroeger de grootste Spaanse haven van Midden-Amerika. Ontdek de historie en eeuwenoude cultuur en ontspan bij de nabijgelegen eilanden.

El Valle de Antón

Op slechts zo’n twee uur reizen van Panama-Stad ligt het dorpje El Valle de Antón. Het dorpje ligt in de krater van een (inactieve) vulkaan. Het is een rustig dorpje en de perfecte uitvalsbasis om watervallen in de omgeving te bezoeken, te wandelen door de natuur of te ontspannen in warmwaterbaden. Tevens zijn er in de omgeving ook meer dan 300 soorten vogelsoorten te zien.

Las Lajas

Aan de Pacifische kust van Panama ligt het plaatsje Las Lajas. De ideale tussenstop tussen El Valle de Antón en Boquete. Het is een rustige plaats dat nog maar door weinig toeristen wordt bezocht. U kunt er genieten van schitterende zonsondergangen en zonsopkomsten aan het strand, boottochten maken door de mangroven en paardrijden over het strand. Vanuit Las Lajas kunt u samen met een gids de Guaymi indianen bezoeken. De indianen leven nog geheel traditioneel in harmonie met de natuur. Men leeft geheel zelfvoorzienend. Het is prachtig om te zien hoe de indianen met elkaar omgaan en hun pure manier van leven. Een unieke ervaring!

Boca Chica

In het westen van Panama ligt Boca Chica, een klein vissersdorpje dat de toegang vormt tot het Nationaal Park Chiriqui. Van juli t/m oktober kunt u er walvissen spotten. Het gebied bestaat uit mangroven en vele eilandjes waar u schitterend kunt snorkelen of duiken. Zwem langs kleurrijke koraalriffen en spot schildpadden, haaien, mantaroggen en tropische vissen. U overnacht hier in een luxe bungalow met uitzicht op zee.

Boquete

Vanuit Boca Chica reist u naar een heel ander landschap in Panama, namelijk het nevelwoud van Boquete. U vindt hier vele koffieplantages, rivieren, beekjes en  watervallen. Vanuit Boquete kunt u schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. Liever een avontuurlijke activiteit beleven? Ga dan raften over de rivier of zweef van boomtop naar boomtop met een canopy tour!

Bocas del Toro

U sluit uw rondreis door Panama af op de eilandengroep Bocas del Toro. Per boot vaart u van Almirante naar Isla Colon, Bocas Town. U overnacht de komende nachten aan het strand van Playa Bluff. Hier vindt u tropische regenwouden en een schitterend strand. Bocas del Toro is een paradijs om te duiken en te snorkelen. Onder water vindt u kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen, zeepaardjes en schildpadden. Vanuit Bocas kunt u verschillende boottochten maken naar mooie eilanden. Onderweg heeft u kans om dolfijnen te zien!

Over deze rondreis naar Panama

Deze reis neemt u mee langs een aantal hoogtepunten van Panama. Het is een mooie combinatie tussen ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, koffieplantages, tropische eilanden en natuurlijk Panama-Stad.

U begint uw reis in Panama-Stad waar u kunt bijkomen van de internationale vlucht. Uw hotel ligt in het historische centrum van de stad, Casco Viejo. Wij vinden dit de leukste wijk om te verblijven. Kleurrijke huizen, gezellige pleinen, indianenmarkten en oude gebouwen, vormen deze wijk. Wordt de drukte van de stad u teveel, rust dan uit in Metropolitan Park of fiets over de Amador Causeway.

Per trein reist u van Panama-Stad naar Colon. Het is een koloniaal ingerichte trein die u meeneemt langs het regenwoud, meren en het Panamakanaal. In Colon wordt u opgehaald en naar Puerto Lindo gebracht. Vanuit Puerto Lindo kunt u de geschiedenis ontdekken van de oude havenstad Portobelo of per boot naar Isla Mamey of Isla Grande varen waar u kunt genieten van schitterende stranden.

Per transfers reist u terug naar Panama-Stad, waar u uw huurauto ontvangt. Een avontuurlijke 4×4 waarmee u door heel Panama kunt reizen. De wegen zijn over het algemeen goed geasfalteerd, maar soms reist u ook via onverharde wegen naar de accommodaties toe. Vanuit Panama-Stad reist u in ongeveer twee uurtjes naar El Valle de Antón. El Valle is een klein dorpje gelegen in een krater van een oude (inactieve) vulkaan. U kunt er schitterende wandelingen maken langs watervallen en door bergen, maar ook ontspannen in warmwaterbaden of op zoek gaan verschillende vogelsoorten. In het gebied komen meer dan 350 vogelsoorten voor.

Genieten van de combinatie van Panama-Stad, regenwouden en tropische stranden

Vanuit El Valle reist u verder naar Las Lajas. Samen met een Nederlandssprekende gids bezoekt u de Guaymi indianen. De indianen leven geheel zelfvoorzienend en traditioneel. De indianen worden weinig bezocht door toeristen. Het is daarom een pure en unieke ervaring!

De reis vervolgt zich naar Boca Chica. In Boca Chica overnacht u in luxueuze bungalow met uitzicht op zee. Het dorpje vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Chiriqui. Van juli t/m oktober kunt u hier bultrugwalvissen spotten!

Vanuit Boca Chica reist u naar het nevelwoud van Boquete. Hier kunt u schitterende wandelingen maken langs koffieplantages, rivieren, beekjes en watervallen. Naast wandelen kunt u er ook ziplinen en raften!

De reis sluit u af op de eilandengroep Bocas del Toro. Op Bocas del Toro geniet u van schitterende stranden, ongerepte regenwouden en een unieke onderwaterwereld. Tijdens een boottocht heeft u hier ook de kans om dolfijnen te spotten en met duiken zwemt u tussen schildpadden, haaien, tropische vissen en kleurrijk koraal.

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Panama reist u deels zelf met uw eigen 4×4, maar ook met privé transfers, een shuttle en per binnenlandse vlucht.

Volg ons op social media: