Reisschema

Home » Panama Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Omgeving Santa Rosa/Panamakanaal
Vandaag heeft u uw internationale vlucht (exclusief). Bij aankomst op het internationale vliegveld van Panama wordt u door onze chauffeur opgehaald en in ongeveer anderhalf uur naar de lodge gebracht in de omgeving van Santa Rosa. Na aankomst kunt u bijkomen van de vlucht en de omgeving verkennen. U kunt vaak apen, luiaards en veel vogelsoorten spotten.

Dag 2, Omgeving Santa Rosa/Panamakanaal
Na een ontbijt vertrekt u met de boot naar Monkey Island. Tijdens de boottocht vaart u door de jungle naar het Panamakanaal. U ziet onderweg grote boten en daarnaast heeft u de kans om tijdens de boottocht krokodillen, schildpadden en verschillende vogelsoorten te spotten. Aangekomen op het Monkey Island kunt u drie verschillende soorten apen zien.

Dag 3, El Valle de Antón
Vandaag wordt u opgehaald en naar Panama-Stad gebracht. Hier ontvangt u uw huurauto, een avontuurlijke 4×4 waarmee u naar El Valle de Antón reist. Het is slechts twee uur rijden. El Valle is een klein, pittoresk dorpje gelegen in de krater van een (inactieve) vulkaan. Het is de twee na grootste vulkanische krater ter wereld. Het dorp wordt omringd door bossen, bergen en heuvels.

Dag 4, El Valle de Antón
Vandaag kunt u de omgeving van El Valle ontdekken. Unico Travel raadt aan om de wandeling naar de Sleeping Indian Girl te maken. Vanuit bepaalde gezichtspunten lijkt de omtrek van de berg op een meisje, liggend op haar rug starend naar de hemel. Er zijn ook andere mooie wandelingen die u meenemen naar watervallen en heetwaterbaden. El Valle is tevens een paradijs voor vogelaars. In de omgeving van El Valle zijn al meer dan 300 vogelsoorten waargenomen. Unico Travel organiseert ook vogeltours met professionele gidsen.

Dag 5, Santa Catalina
Vandaag rijdt u in ongeveer vijf uur naar Santa Catalina. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het strand. ’s Avonds kunt u in het dorpje dineren en genieten van een schitterende zonsondergang.

Dag 6, Santa Catalina
Vandaag gaat u snorkelen bij Isla de Coiba. Tijdens het varen heeft u kans om walvissen en dolfijnen te spotten. Tijdens het snorkelen heeft u de kans om onder andere rifpunthaaien, verpleegsterhaaien, schildpadden, dolfijnen, adelaarsroggen, kreeften, zeepaardjes, barracuda’s, murenen, vlindervissen en papegaaivissen te zien. U gaat lunchen op een idyllisch strand en aan het eind van de middag wordt u teruggebracht naar Santa Catalina.

Dag 7, Santa Catalina
U kunt vandaag een dag relaxen aan één van de stranden, Playa Santa Catalina of Playa Estero. Dit laatste strand is een stuk rustiger en soms heeft u het strand voor u alleen. Dit is dan ook de ideale plek om te gaan surfen. Een andere optie is om te gaan wandelen. Op ongeveer een kilometer ten oosten van Santa Catalina ligt een wandelpad die u meeneemt naar een mooi uitzichtpunt. Wandel in een half uur naar de top van de heuvel voor een schitterend uitzicht over de Golfo de Montijo.

Dag 8, Boca Chica
Vandaag reist u in vier uur naar Boca Chica. Dit is een klein vissersdorpje in het westen van Panama dat de toegangspoort vormt tot het Nationaal Park Chiriquí. Het gebied bestaat voornamelijk uit mangroven en vele eilandjes waar u schitterend kunt snorkelen of duiken. U overnacht in een luxueus hotel in een bungalow met uitzicht op zee.

Dag 9, Boca Chica
Na het ontbijt kunt u vandaag één van de vele activiteiten ondernemen. Het is een aanrader om een boottocht te maken in de Golf van Chiriquí. Onderweg meert u bij verschillende eilandjes aan, waar u kunt genieten aan het strand en van de onderwaterwereld. Het is mogelijk om leguanen, apen en kleurrijke vogels te spotten. Onderwater kunt u verschillende soorten schildpadden, pijlstaartroggen en tropische vissen zien. Van juli t/m oktober heeft u de kans om bultrugwalvissen te spotten. Andere mogelijkheden zijn vandaag om een boottocht te maken met zonsondergang, te gaan quad rijden in de omgeving van het hotel, te gaan vissen op zee, te gaan paardrijden of te wandelen door de schitterende natuur.

Dag 10, Boca Chica
Vandaag kunt u naar de waterval Kiki gaan. Dit is de hoogste waterval van Panama in een schitterende omgeving. De waterval ligt verborgen in het gebied waar de inheemse gemeenschap Guayumi wonen. Na de tour gaat u lunchen bij deze inheemse gemeenschap.

Dag 11, Boquete
Na het ontbijt reist u in ongeveer een uurtje naar het vliegveld van David. Hier levert u de huurauto weer in. Vervolgens wordt u opgehaald en in ongeveer een uur rijden naar Boquete gebracht. Boquete wordt omringd wordt door sprookjesachtige nevelwouden. Het klimaat is hier tevens een stuk frisser dan in de rest van het land. Ontdek vandaag de koffieplantages en verken het centrum met een kleine markt waar de lokale gemeenschap spullen verkoopt. Maak schitterende wandelingen langs watervallen, rivieren en beekjes.

Dag 12, Boquete
Vandaag is het een aanrader om de omgeving van Boquete op een sportieve manier te ontdekken. Maak een schitterende wandeling door het nevelwoud, ga raften over ruige rivieren of zipline van boomtop naar boomtop met een canopy tour. ’s Avonds uiteten in één van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 13, Bocas del Toro
Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en naar in ongeveer vier uur reizen naar Almirante gebracht. Hier stapt u op de boot naar het hoofdeiland van de eilandengroep Bocas del Toro, Isla Colon. U komt aan in het plaatsje Bocas Town, waar u vele kleurrijke huizen en gezellige restaurantjes vindt. Uw hotel ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Bocas Town, aan Playa Bluff. Playa Bluff is een goudgeel zandstrand met daarachter een schitterend regenwoud. Geniet in een hangmat van een cocktail, de geluiden van de golven en de wuivende palmbomen.

Dag 14, Bocas del Toro
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Maak een boottour naar de nabijgelegen eilanden, ontdek de onderwaterwereld met snorkelen of duiken, surf over de golven, ga paardrijden over het strand.. Er is genoeg te beleven. Er is ook een jungletour bij Playa Bluff. Bij deze tour verkent u met een gids het regenwoud en gaat u op zoek naar luiaards en pijlgifkikkers.

Dag 15, Bocas del Toro
Het is een aanrader om vandaag de onderwaterwereld van Bocas del Toro te ontdekken. Maak een snorkel- of duiktour en zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen en schildpadden. Ook is het vaak mogelijk om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen! Ook is het mogelijk om vandaag naar andere eilanden te varen, zoals naar Isla Bastimentos. Dit eiland ligt op zo’n tien minuten varen van Isla Colón. Het is één van de mooiste eilanden. Ontdek de paradijselijke stranden, wuivende palmbomen en regenwouden. Het is een beschermd gebied met ongerepte regenwouden, uitgestrekte mangroven en kleurrijke koraalriffen. Daarnaast is het mogelijk om hier dieren als luiaards, apen, krokodillen, kikkers en vele vogelsoorten te spotten.

Dag 16, Bocas del Toro
Een aanrader is om vanuit Bocas Town een tour te boeken waarbij u langs Dolphin Bay vaart. De naam zegt het al, het is mogelijk om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Bij Cayo Zapatilla ontdekt u de schitterende onderwaterwereld en snorkelt u langs kleurrijk koraal, tropische vissen, schildpadden, roggen en haaien. Als laatst heerlijk ontspannen aan Red Frog Beach.

Dag 17, Panama-Stad
’s Ochtends kunt u nog heerlijk ontspannen aan het strand van Playa Bluff. Na de lunch neemt u een taxi naar het vliegveld van Bocas del Toro, waar uw binnenlandse vlucht naar Panama-Stad vertrekt. Het is ongeveer een uur vliegen. Bij aankomst in Panama-Stad neemt u een taxi naar uw hotel in de historische wijk Casco Viejo. U overnacht de laatste nacht van deze reis in een luxueus hotel. ’s Avonds is het leuk om nog een drankje te doen op één van de roofbars in het centrum.

Dag 18, Panama-Stad
Na een ontbijt in het historisch centrum van Casco Viejo kunt u de wijk verkennen. ’s Middags is het een aanrader om het wereldberoemde Panamakanaal bezoeken. Het wereldberoemde Panamakanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan. In het bezoekerscentrum leert u meer over de functie en de bouw van het kanaal. Tevens kunt u de schepen door het kanaal zien varen. Na uw bezoek is het leuk om te gaan lunchen op de Amador Causeway, een boulevard met uitzicht op Panama-Stad.

Dag 19, Vertrek
Geniet ’s ochtends nog van de gezellige sfeer van Casco Viejo, koop nog een aantal souvenirs op de lokale markt of bezoek nog één van de grootste winkelcentra van Midden-Amerika. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Panama!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!