Vogelreis Guatemala

Home » Vogelreis Guatemala

Ervaar tijdens onze vogelreis door Guatemala de ongerepte natuur. Deze reis is de ideale combinatie om de ongerepte natuur en de cultuur van Guatemala te combineren met uw passie voor vogels. Kijk uw ogen uit naar de meest uiteenlopende vogelsoorten.

In Guatemala leven zo’n 750 vogelsoorten, waarvan er 150 regionaal endemisch zijn (alleen in Zuid-Mexico en Midden-Amerika te zien) en 7 soorten zijn endemisch voor Guatemala en de provincie Chiapas in Mexico. Tijdens deze vogelreis door Guatemala ontdekt u de beste bestemmingen voor birdwatching, zoals mystieke nevelwouden, tropische regenwouden, de hooglanden en de uitgestrekte laaglanden. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

U kunt zich individueel of per groep inschrijven voor deze reis.

Route: Antigua – Omgeving Huehuetenango – Omgeving Quetzaltenango – Los Tarrales Reservaat – Santiago Atitlán – El Rancho – Biotopo del Quetzal – Tikal – Las Guacamayas Biological station – Guatemala City.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: op aanvraag (exclusief internationale vlucht).

*Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Waarom een vogelreis naar Guatemala?

Groene Vink 749 vogelsoorten
Groene Vink 150 regionaal endemisch (Zuid-Mexico & Midden-Amerika)
Groene Vink 7 endemisch in Guatemala (en Chiapas, Mexico)
Groene Vink Reis langs 7 belangrijke ecosystemen
Groene Vink Gehele reis onder begeleiding van een lokale vogelgids
Groene Vink Vele nationale parken en natuurreservaten
Groene Vink Speciale birding lodges

Foto impressie van een vogelreis door Guatemala

Gebieden in deze vogelreis Guatemala

Antigua

De vogelreis door Guatemala begint in de koloniale stad Antigua. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de barok architectuur, de lokale markten, kleurrijke huizen, sfeervolle straten en pleinen. Dichtbij Antigua ligt Finca El Pilar. Dit is de ideale plek om verschillende vogelsoorten te spotten, zoals de Rufous Sabrewing, Violet Sabrewing, Blue-throated Motmot, Bushy-crested Jay, Black-capped Swallow en Emerald Toucanet. Daarnaast zijn er verschillende feeders die de Magnificent Hummingbird, White-eared Hummingbird en Blue-tailed Hummingbird aantrekken. Wandel samen met uw vogelgids door het nevelwoud, de bergbossen en over koffieplantages.

Omgeving Tecpan

Tecpan ligt in de centrale hooglanden van Guatemala op een hoogte van 2.286 meter boven zeeniveau en dichtbij de archeologische vindplaats Iximche. Onderweg van Antigua naar Tecpan reist u langs de dennen-eikenbossen waar u endemische soorten kunt zien zoals de Pink-headed Warbler, Rufous-browed Wren, Mountain Trogon, Blue-throated Motmot, Rufous-collared Robin and Green-throated Mountain Gem. Tijdens de jaarlijkse migratie kunt u onder andere de Slate-throated Redstart, Pink-headed, Crescent-chested, Olive Warbler en de Hutton’s Vireo zien.

Todos Santos National Park & Las Fuentes Georginas

Het Todos Santos National Park ligt in een unieke omgeving in Guatemala, bestaande uit sub alpiene weiden, rotsformaties en een langzaam groeiende vegetatie door de hoogte (3.850 meter). Het is een gebied met de grootste biologische diversiteit en endemische van het land, waaronder ook een aantal bedreigde soorten flora en fauna zoals de Guatemalan Fir, Hartweg’s Pine, Huitum, Maya Mouse en Cuchumatanes Salamander. Vogelsoorten verwant aan dit gebied zijn onder andere de Goldman’s Warbler (de eerste endemische soort van Guatemala), Black-capped Siskin, Golden-crowned Kinglet, Broad-tailed Hummingbird, Common Raven en Savannah Sparrow. U overnacht in de omgeving van Las Fuentes Georginas, dat bekend staat om de heetwaterbaden in de natuur. Hier heeft u de mogelijkheid heeft de Fulvous Owl en Mexian Whip-poor-will te spotten.

Los Tarrales Reservaat

Los Tarrales ligt ten zuidoosten van de Atitlán vulkaan. In het gebied leeft de regionale endemische soort de Azure-rumped Tanager. In het gebied vindt u verschillende soorten bossen vanwege de hoogte variërend tussen de 700 en 2.500 meter boven zeeniveau. Het privé reservaat is een belangrijke plek voor het behoud van de natuur en de verschillende soorten vogels. U vindt hier inheemse soorten zoals de White-bellied Chachalaca, Long-tailed Manakin, Yellow-naped Parrot, Cinnamon Hummingbird, Rufous-naped Wren, Tody Motmot, Rufous-breasted Spinetail en White-faced Ground-Sparrow.

Lake Atitlán

Eén van de mooiste meren ter wereld is Lake Atitlán, omringd door vulkanen en inheemse dorpen. Atitlán is tevens de thuisbasis van de zesde zeldzaamste vogel die endemisch is in de nevelwouden van de regio, de Horned Guan. Zijn leefgebied is beperkt tot nevelwouden boven de 1.650 meter. De vogel is zo groot als een kalkoen en het volwassen mannetje heeft een scharlakenrode hoorn van een centimeter die recht omhoog steekt vanaf de bovenkant van zijn kop. Vogelsoorten die u in het gebied kunt spotten zijn onder andere de Crestd Guan, Highland Guan, Blue-throated Motmot, Belted Flycatcher, Bushy-crested Jay en de Black capped Swallow.

Rey Tepepul

Rey Tepepul is een park nabij Santiago Atitlán, op de westelijke hellingen van de Atitlán vulkaan. Het reservaat ligt op 1.800 meter hoogte boven de zeespiegel, waardoor het landschap bestaat uit subtropische bossen. De vogelsoorten die u hier kunt spotten zijn onder andere de Blue-crowned Chlorophonia, Azured-rumped Tanager, Slender-sheartail Hummingbird, Bar-winged Oriole, Elegant euphonia, Crested Guan, Emerald toucanet, Chestnut-sided shrike-vireo, white-eared Ground Sparrow, Green-throated Mountain-gem, Rusty Sparrow, Black Hawk-Eagle, Pacific Parakeet en zelfs de Quetzal.

Biotopo del Quetzal

Biotopo del Quetzal is een beschermd gebied dat in 1976 werd opgericht met als hoofddoel de bescherming van het nevelwoud en de nationale vogel van Guatemala, de quetzal. Het is het grootste nevelwoudgebied van Midden-Amerika. Vogels die u hier kunt spotten zijn onder andere de Highland Guan, Magnificent Hummingbird, Garnet-throated Hummingbird, Bushy- crested Jay en Hooded Jay.

Nationaal Park Tikal

De Mayastad Tikal is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, vanwege de natuurlijk een culturele rijkdom van het gebied. Tijdens deze reis ontdekt u de geschiedenis van de Maya’s en wandelt u langs de vele ruïnes en tempels. Daarnaast is het een ideale plek om vogels te spotten. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden. Er leven meer dan 400 vogelsoorten, waaronder 30 roofvogels en 60 trekvogels. Zeldzame vogels die in Tikal nestelen zijn de range-breasted falcon en de Guiana crested eagle. Andere vogels die u hier kunt spotten zijn bijvoorbeeld de Great Curassow, Ocellated Turkey, White-fronted Parrot, Mealy Parrot, Keel-billed Toucan en Montezuma Oropendola. Naast vogels kunt u hier ook dieren als brulapen, slingerapen en neusberen spotten.

Las Guacamayas Biological Station

Las Guacamayas Biological Station staat voor het behoud van de natuur en het culturele erfgoed van het zuidoosten van het Laguna del Tigre National Park. Het landschap bestaat uit tropisch regenwoud waarin dieren als de Scarlet Macaw, jaguars, slingerapen, brulapen, krokodillen, tapirs en vele trekvogels, reptielen en amfibieën leven. Er leven meer dan 260 soorten vogels, waaronder de Ocellated Turkey, Bat Falcon, Black-and-White Owl, Ornate Hawk-Eagle, Lovely Cotinga, Rose-throated Tanager en de Green-Backed Sparrow.

Met Unico Travel op vogelreis door Guatemala?

Bent u enthousiast over deze vogelreis? Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en bij kleinschalige accommodaties. Wij vinden het prettig om elkaar eerst persoonlijk te spreken en de reis aan u uit te leggen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.