Vogelreis Colombia

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia

Schrijf u alvast in voor 2023

Paradijs voor vogelaars & natuurliefhebbers

Ga mee met onze vogelreis naar Colombia. Wist u dat Colombia meer dan 1.900 geregistreerde vogelsoorten telt? Daarmee is Colombia het land met de meeste vogelsoorten ter wereld. Het is een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Ontdek samen met een klein ander groepje reizigers en een lokale vogelgids de diversiteit aan vogels en natuurlandschappen. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een meer informatie aan.

Hoogtepunten van deze vogelreis door Colombia

fotoreizen icoon Meer dan 1.900 geregistreerde vogelsoorten
fotoreizen icoon Diversiteit aan natuurlandschappen
fotoreizen icoon20 excursies inbegrepen & bijna alle maaltijden
fotoreizen icoon Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied
fotoreizen icoon Volle aandacht – max. 8 deelnemers & lokale Engelssprekende gids
fotoreizen icoon Vogelreservaat El Dorado in Sierra Nevada
fotoreizen icoon Hooggebergte Nationaal Park Los Nevados

Overzicht

Route: La Calera – NP Chingaza – Honda – Río Claro – NP Los Nevados – Rio Blanco – Otún Quimbaya Fauna & Flora Sanctuary – NP Tatamá – Minca – Sierra Nevada de Santa Marta – Riohacha – Santuario de Fauna y Flora los Flamencos.
Reisdata:
– maart 2022
– maart 2023
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.

Prijsindicatie:
4 personen –  € 4.900,- p.p.
6 personen – € 4.400 p.p.
8 personen – € 4.300,- p.p.

De internationale vlucht is exclusief. Indien gewenst kan Unico Travel deze voor u boeken.

Inschrijven of meer informatie ontvangen
Kolibrie vogelreis colombia
Inschrijven of meer informatie ontvangen

Huidige coronamaatregelen:

– Toeristen zijn welkom
Geen negatieve test / quarantaine
– Alleen gezondheidsverklaring vereist
– Terug in Nederland hoeft u niet in quarantaine

Foto impressie

Inschrijven of meer informatie ontvangen

Gebieden die u bezoekt tijdens deze vogelreis door Colombia

Nationaal Park Chingaza

Het Nationaal Park Chingaza ligt op slechts anderhalf uur rijden van de hoofdstad Bogotá. Het park ligt tussen de 2.600 en 3.200 meter hoogte. De páramo van Chingaza wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Het ecosysteem bestaat uit hoogvlakten met meren, grasland, valleien, struiken, nevelwoud en bossen. In Colombia wordt de páramo gekenmerkt door de vele frailejones. Deze planten komen alleen voor in Colombia, Ecuador en Venezuela. Spot de meest uiteenlopende vogelsoorten bij de bemoste takken en bromelia’s, zoals the Brown-breasted Parakeet, Pale-bellied Tapaculo, Rufous-browed Conebill, Powerful Woodpecker, Black-tailed Trainbearer en de Mountain Cacique. Ook is het mogelijk om hier de endemische Brown-breasted Parakeet te spotten.Na boeking stuurt Unico Travel u een uitgebreide vogellijst toe.

Natuurreservaat Río Claro

Tussen Medellín en Bogotá ligt het Río Claro Natural Reserve. Dit natuurreservaat beschermt de vochtige bossen in de vallei van Magdalena. Het gebied is vernoemd naar de Río Claro, een snelstromende rivier, die door een dal met steile kliffen van met name marmer stroomt. De rivier wordt omgeven door tropisch regenwoud. Het is mogelijk om hier wel 350 soorten vogel te spotten. Voorbeelden zijn de Chestnut-backed Antbird, trogons, aracari’s, bijzondere zeldzame spechten, vliegenvangers en oropendola’s. Naast vogels is het ook mogelijk om apen, pijlgifkikkers en vlinders te zien.

Inschrijven of meer informatie ontvangen

Nationaal Park Los Nevados

Het Nationaal Park Los Nevados ligt in de koffieregio van Colombia. Het park en de ecosystemen, zoals páramo, zorgen voor de watervoorziening voor wel 38 omliggende gemeenten. Het park ligt tussen de 2.600 en 5.321 meter hoogte. Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren vormen het park. Er zijn drie toppen met sneeuw bedekt met actieve vulkanen: El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. De vulkaan Nevado del Ruiz ligt op 5.321 meter hoogte. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte. In dit gebied is het mogelijk om de Buffy helmetcrest te spotten. Deze kolibrie leeft net boven de boomgrens. Andere vogels die in dit gebied leven zijn onder andere de Amazonemotmot, Geeloorparkiet, de Andescondor en de Caldasmierpitta. In het Nationaal Park Los Nevados komen ook brilberen voor.

Natuurreservaat Río Blanco

Het natuurreservaat van Río Blanco bestaat uit een schitterend nevelwoud en staat met name bekend om de verschillende soorten antpitta’s die zich hier goed laten zien. Er is hier een hoogteverschil van 500 meter, waardoor een grote variatie aan vogels te zien is. In het gebied leven grote hoeveelheden kolibries, honderden soorten andere vogels, vlinders, zoogdieren en orchideeën. Het gebied is heel bos- en waterrijk. In het natuurreservaat ontspringt de rivier, genaamd ‘Río Blanco’. Het is mogelijk om een agressieve kolibriesoort te spotten (de Bruinstaarthoornkolibrie). Deze kolibrie jaagt andere kolibries weg.

Otún Quimbaya Fauna & Flora Sanctuary

Otún Quimbaya Fauna & Flora Sanctuary is een ecologisch natuurreservaat gelegen op 22 kilometer ten oosten van Pereira in de koffieregio. Het park werd in 1996 gecreëerd om de habitat van vele soorten vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het park wordt gekenmerkt door de regenwoudvegetatie en sub-Andesbossen met meren en watervallen. Op deze plek komen wel 259 plantensoorten voor en is ook ideaal om vogels te spotten. Er zijn al meer dan 400 soorten gespot. Het gebied is de thuisbasis voor vogelsoorten zoals de Rufescent screech-owl, Hooded and moustached antpittas, Rusty-winged barbtail, Streak-capped treehunter, White-capped tanager en endemische soorten zoals de Crested ant-tanager, Multicoloured tanager, Chestnut wood-quail en Cauca guan. Tevens is het gebied één van de beste plekken om de Red-ruffed fruitcrow te zien.

Nationaal Park Tatamá

In het westen van de westelijke Andes ligt een fantastisch vogelgebied, het Nationaal Park Tatamá. Het is één van de mooiste plekken tijdens deze vogelreis door Colombia. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden (tropisch en subtropisch) en gematigd nevelwoud. De biodiversiteit is enorm en het gebied staat bekend als beste plek om vogels te spotten in Colombia. Het park is de thuisbasis van meer dan 550 soorten vogels, 450 soorten orchideeën en 700 soorten vlinders. De biodiversiteit is indrukwekkend. Veel Colombiaanse endemische (en bijna endemische) soorten zijn hier te vinden. Spot vogels als de Gold-ringed tanager, Collared inca, Cinnamon flycatcher, Golden-fronted redstart, Common potoo, Blue-gray tanager, tanager finch en de Orange-breated fruiteater.

Minca

Het bergdorp Minca ligt op ongeveer 600 meter hoogte in de bergen en op slechts een uur rijden van de stad Santa Marta. Doordat Minca lange tijd in handen was van de Colombiaanse guerrilla’s was het gebied niet toegankelijk voor reizigers of gewone Colombianen. Maar tegenwoordig is het natuurrijke Minca veilig en een avontuur om te ontdekken. In de omgeving liggen watervallen, koffieplantages en mooie wandelpaden door de natuur.

Inschrijven of meer informatie ontvangen

Sierra Nevada de Santa Marta

De Sierra Nevada de Santa Marta is een uniek kustgebergte in Colombia. Het omvat alle soorten habitats met sneeuwtoppen die boven de 5.800 meter hoogte uitkomen op slechts veertig kilometer afstand van de Caribische kustlijn, waardoor dit het hoogste kustgebergte ter wereld is. Het gebied bestaat uit twee nationale parken, het Nationaal Park Sierra Nevada de Santa Marta en het Nationaal Park Tayrona. Het gebied wordt door verschillende inheemse volkeren bewoond, waaronder de Arhuaco, Kogui en Wiwa volkeren, welke nog in inheemse reservaten leven. Velen van hen leven nog geheel traditioneel. De Sierra Nevada de Santa Marta is een endemische hotspot voor vogels in de neo-tropen.

Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos

Een mooi einde van deze vogelreis door Colombia is een bezoek aan het Sanctuario de Fauna y Flora Los Flamencos. Dit natuurreservaat is voornamelijk gecreëerd om de flamingopopulatie die op de stranden leven te beschermen. Het gebied wordt omgeven door droge bossen en wetlands aan de kust. Deze plek is een IBA (Important Bird Area) omdat er meer dan 400 vogelsoorten waargenomen zijn. Het is één van de rijkst beschermde gebieden met een verscheidenheid aan inheemse vogels en trekkende watervogels, waaronder trekvogels en bedreigde vogelsoorten zoals de roze flamingo. Daarnaast leven er in dit droge gebied ook vogels als de Buffy hummingbird, Tocuyo sparrow en de Vermilion cardinal.

Mee met deze vogelreis door Colombia?

Bent u enthousiast over deze vogelreis? Neem gerust contact met ons op voor meer uitleg.

Inschrijven of meer informatie ontvangen