Uitgebreid reisschema

Home » Nicaragua Compleet » Uitgebreid reisschema

Dag 1, León
Na aankomst op het vliegveld van Managua wordt u naar een hotel in de stad León gebracht (1,5 uur). U overnacht in een bed and breakfast hotel met een zwembad.

Dag 2, León
Na een heerlijk ontbijt kunt u een stadstour maken van ongeveer drie uur. Van oudsher is León één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel economisch als in cultureel opzicht. Sinds de onafhankelijkheid van Spanje in 1821, is León dan ook meerdere malen de hoofdstad van Nicaragua geweest. De stad beschikt over een interessant centrum met vele oude koloniale gebouwen, straten, monumenten, musea en kerken. Na de stadstour kunt u vanaf Sutiava Market de bus pakken naar Playa las Penitas, dit strand is heel rustig en helemaal niet toeristisch.

Dag 3, León
In de ochtend kunt u met de gids een tour maken naar de rumfabriek ‘Flor de Caña’. De fabriek is gelegen bij een suikerrietplantage, omringd door vulkanen en bergen. De gids vertelt u over de historie van de rum en laat zien hoe rum gemaakt wordt. Uiteraard kunt u ook proeven! In de middag kunt u heerlijk ontspannen op één van de vele terrassen in León of sandboarden vanaf de vulkaan Cerro Negro.

Dag 4, Matagalpa
In de ochtend wordt u naar de koffiestreken van Matagalpa gebracht. Tijdens deze rit stopt u bij de kokende modderpoelen en een geiser in San Jacinto. Eenmaal aangekomen bij het hotel, kunt u diverse wandelingen maken in het nabij gelegen nevelwoud.

Dag 5, Matagalpa
U kunt gaan hiken in de schitterende omgeving. Er bestaat een kans dat u ocelots ziet, een kleine katachtige. Hoogstwaarschijnlijk ziet u vele soorten vogels en apen. In de middag kunt u een koffietour maken.

Dag 6, Granada
Vandaag brengt een taxi u naar Granada. In de middag kunt u per fiets de stad verkennen. Kleurrijke gebouwen, grote kerken, groene parken en een gigantisch meer vormen de stad Granada. De mooiste attractie van Granada is het centrum zelf. Granada wordt niet voor niets de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. Het koloniale verleden heeft de stad achtergelaten met een prachtige binnenstad. Vrijwel elk gebouw heeft een historisch verleden. Ook de kathedraal van Granada is de moeite waard en kunt u eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uitsteekt. Naast de kathedraal is het nabij gelegen Parque Central een goede plek om even lekker te ontspannen. De beste manier om u Granada te verkennen is te voet, te fiets of middels de ouderwetse paardenkoetsen. Het hotel waar u verblijft, heeft een zwembad, bar en een restaurant. De winst die het hotel maakt gaat naar lokale scholen, zodat de Nicaraguaanse kinderen kans krijgen op een goede toekomst.

Dag 7, Granada
Vandaag kunt u het dorp Masaya bezoeken. Masaya ligt aan het kratermeer van de vulkaan Masaya, precies tussen de steden Managua en Granada in. U kunt met de auto zelfs tot de kraterrand van de vulkaan rijden. Het is nog spectaculairder om de vulkaan in het donker te bezoeken, dan ziet u namelijk de oranje lava! Rondom de vulkaan liggen verschillende grotten waar u honderden vleermuizen kunt zien.

Dag 8, Granada
In de ochtend kunt u kajakken bij Las Isletas. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden, gevormd na een uitbarsting van de Mombacho vulkaan, in het meer van Nicaragua. Na het bezoek aan Las Isletas kunt u een bezoek brengen aan de Mombacho vulkaan. Deze vulkaan kunt u lopend of met een jeep (20 dollar per persoon) beklimmen. Tijdens de klimtocht komt u allerlei insecten, vlinders en apen tegen.

Dag 9 t/m 11, Isla de Ometepe
In de ochtend brengt een chauffeur u naar San Jorge. Vervolgens neemt u de ferry naar Isla de Ometepe. Ometepe betekent in het oude dialect van de lokale indianen ‘tussen twee heuvels’, wat u letterlijk kunt nemen, want het eiland bestaat uit twee vulkanen. Op het eiland vindt u bananen-, koffie-, tabaks- en katoenplantages maar ook rijstvelden. In het ongerepte woud wordt u verwelkomd door de apen en de verschillende vogelsoorten die daar leven. In de krater van de Madera-vulkaan ligt een meer waarin u een duik kunt nemen. Een andere mogelijkheid is om de petrogliefen en stenen beelden uit het precolumbiaanse tijdperk op te zoeken. Deze bevinden zich vooral op het zuidelijk deel van het eiland. U overnacht in een hotel aan het strand. In het restaurant worden dagelijks verse maaltijden gereserveerd. Bij het hotel kunt u diverse tours en activiteiten boeken.

Dag 12 t/m 14, San Juan del Sur
Na het ontbijt brengt een chauffeur u naar de ferry. Vanaf daar vaart u naar San Jorge en neemt u een shuttle naar San Juan de Sur. Het luxe hotel waar u verblijft beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een volleybalveld. Er worden diverse excursies georganiseerd zoals paardrijden, boottours, surfen, kajakken, canopy en vissen.

Dag 15 en 16, Lake Apoyo
U wordt naar het meer van Apoyo gebracht. Een heerlijke plek om de laatste twee dagen van uw vakantie door te brengen. U heeft een mooie bungalow met uitzicht op het meer. Ook hier zijn diverse activiteiten te ondernemen! Kano varen, zwemmen, wandelen en brulapen spotten.

Dag 17, vertrek
Afhankelijk van uw vlucht, kunt u in de ochtend nog ontspannen in het hotel. U wordt 2,5 uur voor vertrek van uw vlucht, naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw schitterende reis door Nicaragua!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen