Uitgebreid reisschema2019-05-15T15:23:13+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Nicaragua » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Granada
Na aankomst op het vliegveld van Managua wordt u naar een hotel in de stad Granada gebracht. Vanaf hier vaart u naar een eiland waar uw luxueuze lodge is gelegen. De lodge beschikt over een zwembad en heeft uitzicht over de Mombacho vulkaan. De lodge behoort tot de top 25 ecolodges volgens National Geographic Traveler. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder kajakken, canopy tour, een eiland- of een boottour.

Dag 2, Granada
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen bij de lodge. U kunt bij het hotel diverse activiteiten en tours boeken. Ook kunt u de stad Granada verkennen.

Dag 3, Granada
Na het ontbijt reist u per boot naar Granada. Samen met een gids zult u deze levendige en kleurrijke stad verkennen. Op weg naar Granada stopt u in de plaats Masaya. Deze stad werd door de Nicaraguaanse dichter Rubén Darío tot de ‘stad van de bloemen’ gedoopt, door de hoeveelheid bloemen in de stadsparken. Achter het kratermeer ziet u de vulkaan Masaya. U vindt hier ook de fleurige markten Mercado Municipal, Ernesto Fernánde en Mercado Viejo. Hier worden kunstwerken, souvenirs en gekleurde hangmatten verkocht.

Dag 4, Granada
In de ochtend kunt u varen bij Las Isletas, dit zijn eilanden bij het meer van Nicaragua. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilanden. Aan het einde van de middag kunt u een tour volgen naar de vulkaankrater Masaya. Voordat de zon ondergaat vertrekt u naar het nationaal park. Eerst brengt u een bezoek aan de lavatunnels waar vleermuizen heen en weer vliegen. Daarna bezoekt u de grootste krater van Masaya. Doordat het donker is ziet u hete oranje lava stromen.

Dag 5, León
Na een lunch in de mooie lodge wordt u naar uw hotel in León gebracht. Het hotel is ondergebracht in een voormalig klooster, het geheel ziet er prachtig uit. De kamers zijn gelegen rond het kloosterhof. Op 200 meter afstand vindt u het centrale plein van León. León is van oudsher één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León heeft een interessant centrum met vele koloniale gebouwen, straten, monumenten, musea en kerken.

Dag 6, León
Tijdens een stadswandeling door het historische León, maakt u kennis met de geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad. U bezoekt onder andere de grootste kathedraal van Midden-Amerika, waar u uitzicht heeft op de drie vulkanen Los Maribios.

Wilt u liever een dagje naar het strand of surfen? Bezoek dan Playa Velero (40 km. van León).

Dag 7 t/m 11, Corn Islands

Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Vanuit hier heeft u uw binnenlandse vlucht naar de Big Corn Islands. U neemt een taxi naar de haven en reist vervolgens per boot naar Little Corn Islands. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het luxe hotel beschikt onder andere over een spa. U kunt gebruik maken van de yogalessen en de snorkeluitrusting.

De Corn Islands vormen een apart stukje Nicaragua. De eilanden zijn altijd buiten bereik gebleven van de Spaanse kolonisten; het waren de Britten die hier de grootste invloed hadden. Aan het einde van de 17e eeuw zagen piraten de eilanden als een ideale uitvalsbasis voor aanvallen op de Spaanse vloot. Ze begonnen suiker- en katoenplantages en importeerden Afrikaanse slaven uit Jamaica. Pas eind negentiende eeuw eindige de Britse overheersing en kreeg Nicaragua grip op de eilanden. De bevolking is multi-etnisch; creolen, blanken, miskito-indianen en mestiezen.

De dagen in dit gebied kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt genieten van de relaxte Caribische sfeer aan het strand, wandelingen maken langs het strand en door de tropische bossen, het authentieke dorp bezoeken, duiken, snorkelen of vissen met een visser uit de gemeenschap.

Dag 12, Managua
Vandaag neemt u de boot terug naar Big Corn Islands. Vervolgens vliegt u terug naar Managua. Bij aankomst wordt u door een chauffeur gebracht naar het luxe hotel in Managua.

Dag 13, vertrek
U wordt naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u na genieten van uw schitterende reis door Nicaragua!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze luxe reis Nicaragua boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest