Reisschema

Home » Luxe reis Nicaragua » Reisschema

Dag 1, Managua
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Nicaragua (exclusief). Bij aankomst op het internationale vliegveld van Managua wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het is slechts vijf minuten rijden. U overnacht in een comfortabel hotel waar u kunt bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, León
’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Hierna wordt u opgehaald en naar de koloniale stad León gebracht. León is van oudsher een van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León heeft een historisch centrum met koloniale gebouwen, geplaveide straten, monumenten, musea en kerken. U overnacht in een boetiek hotel in het historisch centrum.

Dag 3, León
Ontdek vandaag verder het historisch centrum van León. Geniet van een lunch bij een van de sfeervolle restaurants en aanschouw het dagelijks leven in het stadspark bij het centrale plein. Er is ook een museum over de Nicaraguaanse dichter Rubén Darío. Beklim eind van de middag de imposante witte kathedraal en geniet van het uitzicht over de stad.

Dag 4, León
Vandaag is het een aanrader om te gaan sandboarden van de Cerro Negro vulkaan. Deze actieve vulkaan ligt op zo’n 675 meter hoogte. Eerst klimt u in zo’n drie kwartier naar boven. U wandelt eerst een andere krater op zodat u daarna via de kraterrand naar de top kunt wandelen. Onderweg wordt er uitleg gegeven over de vulkaan. Cerro Negro betekent letterlijk zwarte heuvel. De laatste uitbarsting was in 1999, daardoor is het zand nog zo zwart. Geniet onderweg van de uitzichten op de groene heuvels en de kraterrand. Vervolgens glijdt u met een soort snowboard zittend van de vulkaan af.

Dag 5, Granada
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de kleurrijke stad Granada gebracht. U overnacht in een luxueus hotel in het centrum van de stad. Bij aankomst kunt u de kleurrijke stad verkennen. Ontdek de vele kerken, ruïnes, kathedralen, stadsparken en markten. Het is leuk om de stad per paardenkoets te verkennen of te voet.

Dag 6, Granada
Vandaag is het een aanrader om een tour te boeken naar de vulkaankrater Masaya. Eind van de middag en ’s avonds kunt u de rode lava zien. ’s Avonds gezellig een drankje doen op het terras in het centrum met livemuziek.

Dag 7, Granada
Vandaag is het een aanrader om naar het uitzichtpunt van de Mombacho vulkaan te gaan. Hier kunt u tevens ziplinen. Bent u een vogelliefhebber? Dan is het een aanrader om samen met een lokale gids verschillende vogelsoorten te spotten in de omgeving van Granada. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een dagtour te maken naar Lake Apoyo.

Dag 8, Las Isletas de Granada
Vandaag wordt u opgehaald en naar een eilandje midden in de ongerepte natuur gebracht. U overnacht in een luxueuze lodge die tot de top 25 ecolodges behoort volgens National Geographic Traveler. De lodge biedt uitzicht op de Mombacho vulkaan en wordt omgeven door een schitterende natuur.  Maak een schitterende kajaktocht, zweef van boomtop naar boomtop met een canopy tour of maak een boottour over het meer langs de vele eilanden.

Dag 9, Las Isletas de Granada
Nog een dagje genieten van de omgeving. Geniet ’s ochtends of ’s avonds van een anderhalf uur durende paardrijtocht aan de voet van de majestueuze Mombacho vulkaan. Onderweg komt u langs groene weilanden, traditionele finca’s en cacaoplantages. Geniet van het uitzicht op Lake Nicaragua en de kleine eilanden. Peddel met een kajak of supboard door de smalle kanalen langs de eilanden en spot verschillende vogelsoorten en soms zelfs schildpadden. Ga samen met een vogelgids op zoek naar bijzondere vogelsoorten zoals de oropendola’s en ijsvogels. Ook is het leuk om van lokale vissers de traditionele en ambachtelijke vistechnieken te leren. Als u een smakelijke vis heefte gevangen zoals een tilapia, wordt deze bij de lodge voor u bereid. Deze activiteit is bij uw verblijf inbegrepen.

Dag 10, Little Corn Island
Na het ontbijt vaart u terug naar Granada en vervolgens wordt u naar het vliegveld van Managua gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Big Corn Island. Bij aankomst neemt u de boot naar Little Corn Island. U overnacht vier nachten in een luxueuze lodge aan een paradijselijk strand. De suite is luxe ingericht en heeft een plunge pool met uitzicht op zee.

Dag 11 t/m 13, Little Corn Island
Heerlijk genieten aan het strand. Ontdek de onderwaterwereld en zwem tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Maak een kajaktocht langs het eiland, ga supboarden of maak een mooie strandwandeling. Heerlijk tot rust komen en genieten op dit schitterende eiland.

Dag 14, Managua
Vandaag neemt u de boot terug naar Big Corn Island. Hier vertrekt ’s middags uw binnenlandse vlucht naar Managua. De laatste nacht overnacht u in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld. Geniet ’s avonds nog van een heerlijk diner.

Dag 15, vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Nicaragua!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”