Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Guatemala » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Antigua
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Antigua gebracht. U overnacht in een karakteristiek hotel in het historisch centrum.

Dag 2, Antigua
Vandaag verkent u samen met uw gids de stad Antigua. U wandelt door de kleurrijke straten langs de kerken, pleinen, kathedralen, kloosters, ruïnes, parken en markten. U proeft de sfeer van de stad. Daarnaast raden wij aan om ook naar het uitzichtpunt Cerro de la Cruz te wandelen. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de Agua vulkaan en de stad.

Dag 3, Antigua
Vandaag gaat u samen met een gids de Pacaya vulkaan beklimmen. De vulkaan is nog steeds actief. Onderweg wandelt u langs verschillende uitkijkpunten en over het zwarte vulkanische zand. Vanaf het laatste uitzichtpunt geniet u van een schitterend uitzicht op de omliggende vulkanen. Het is zelfs mogelijk om rode lava te zien.

Dag 4, Meer van Atitlán
Vandaag wordt u opgehaald en naar uw hotel aan het Meer van Atitlán gebracht. U overnacht in een boutique hotel aan het meer. Geniet vanuit de infinitypool van een schitterend uitzicht op de vulkanen.

Dag 5, Meer van Atitlán
Het is een aanrader om vandaag te gaan kajakken over het meer. Geniet onderweg van panoramische uitzichten.

Dag 6, Meer van Atitlán
Vandaag maakt u samen met uw gids een boottour over het meer en bezoekt u een aantal omliggende dorpen. Elk dorp staat bekend om de eigen cultuur, tradities en gewoontes. In het dorpje San Juan La Laguna bezoekt u ook een weverij en leert u de technieken hoe men de kleding maakt. Ook bezoekt u een kunstgalerij.

Dag 7, Guatemala City
Vandaag reist u verder naar het dorpje Chichicastenango, ook wel Chichi genoemd. In dit dorp vindt iedere zondag en donderdag een grote markt plaats. Het is één van de grootste markten van Latijns-Amerika. Maya’s vanuit het hele land komen wekelijks naar de markt toe om handel te drijven. Erg interessant om de markt te zien. Na uw bezoek reist u door naar uw hotel in Guatemala City waar u overnacht in een comfortabel hotel. ’s Avonds is het leuk om een drankje te doen op de roofbar, waar u uitzicht heeft over Guatemala City.

Dag 8, Omgeving Cobán
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar een mooi nevelwoud gebracht. Hier kunt u schitterende wandelingen maken. Daarnaast is het ook mogelijk om hier de nationale vogel van Guatemala te spotten, de kleurrijke quetzal. In het gebied zijn er meer dan 50 boomsoorten te vinden, sommige wel tot 40 meter hoog. Naast vele vogels leven er ook apen, vossen en slangen.

Dag 9, Omgeving Cobán
Vandaag brengt u samen met uw gids een bezoek aan het unieke natuurverschijnsel Semuc Champey. Midden in het regenwoud vindt u deze turquoise waterpoelen. Deze poelen lopen als watervallen in elkaar over. Daarnaast liggen in de omgeving ook nog een aantal grotten die u zult bezoeken.

Dag 10, Omgeving Cobán
Vandaag bezoekt u een lokale theeplantage. Hier leert u alles over het proces hoe de thee tot stand komt. Daarnaast vindt u er ook een mooie tuin met vele orchideeën en andere kleurrijke bloemen.

Dag 11, Guatemala City
Vandaag kunt u overdag nog ontspannen aan het zwembad bij het hotel en een wandeling maken door de tuin. De tuin heeft vele kleurrijke bloemen en er vliegen vaak kolibries voorbij. Hierna wordt u opgehaald en naar Guatemala City gebracht.

Dag 12, Flores
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar Flores. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een boutique hotel in het hart van de Maya regio, dichtbij de ruïnes van Tikal, Uaxactún en Yaxha.

Dag 13, Flores
Heerlijk een dag om te ontspannen bij uw hotel. Het hotel beschikt over een eigen reservaat en heeft vijf meren. Het grootste meer is Laguna Quexil. In dit meer liggen twee eilanden en op één eiland leven ook apen. Via het hotel kunt u naar het eiland varen. Verder heerlijk genieten aan het zwembad van het schitterende uitzicht, ga kajakken over het meer of geniet van de wellnessfaciliteiten. Maak een tour door het natuurreservaat en verken met een avontuurlijke quad de omgeving. Ontdek ocelots, tapirs en vele andere dieren.

Dag 14, Flores
Vandaag brengt u een bezoek aan de eeuwenoude Maya stad Tikal. Samen met een gids ontdekt u de geschiedenis van deze stad. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud. U vindt er vele ruïnes en tempels. Daarnaast heeft u ook kans om er brulapen, slingerapen, neusberen en toekans te spotten.

Dag 15, Vertrek
Vandaag wordt u naar het vliegveld van Flores gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Guatemala City. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala!

Volg ons op social media: