Reisschema

Home » Luxe reis Guatemala » Reisschema

Dag 1, Antigua
Bij aankomst op het internationale vliegveld in Guatemala City wordt u opgehaald en naar uw hotel in Antigua gebracht. Het is een klein uur rijden. U overnacht in een karakteristiek hotel in het historisch centrum.

Dag 2, Antigua
Vandaag verkent u samen met uw gids de stad Antigua. U wandelt door de kleurrijke straten langs de kerken, pleinen, kathedralen, kloosters, ruïnes, parken en markten. Ervaar de sfeer van de stad. Ook is het een aanrader om naar het uitzichtpunt Cerro de la Cruz te wandelen. Geniet hier van een schitterend uitzicht op de Agua vulkaan en de stad.

Dag 3, Antigua
Na het ontbijt is het een aanrader om de lokale markt te bezoeken. Proef de sfeer en ervaar het lokale leven. ’s Middags wordt u opgehaald en beklimt u samen met een lokale gids de Pacaya vulkaan. De vulkaan is nog steeds actief. Onderweg wandelt u over het vulkanische zand langs verschillende uitkijkpunten. Geniet vanaf het laatste uitzichtpunt van een schitterend uitzicht op de omliggende vulkanen. Het is zelfs mogelijk om rode lava te zien.

Uitleg en advies van Elise

guatemala reizen elise
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Dag 4, Lake Atitlán
Vandaag wordt u opgehaald en naar uw hotel aan Lake Atitlán gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. U overnacht in een boetiek hotel aan het meer. Geniet vanuit de infinitypool van een schitterend uitzicht op de vulkanen.

Dag 5, Lake Atitlán
Heerlijk genieten aan het meer van de panoramische uitzichten. Maak vandaag een mooie kajaktocht over het meer, ga SUP boarden of bezoek een lokale markt. De omgeving is adembenemend mooi. ’s Avonds dineren in het restaurant met uitzicht op de vulkanen. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 6, Lake Atitlán
Na het ontbijt wordt u opgehaald en maakt u samen met een lokale gids een boottour over het meer en bezoekt u een aantal omliggende dorpen. Elk dorp staat bekend om de eigen cultuur, tradities en gewoontes. In het dorpje San Juan La Laguna bijvoorbeeld bezoekt u een weverij en leert u de technieken hoe men de kleding maakt. Ook bezoekt u een kunstgalerij.

Dag 7, Guatemala City
Per privé transfer reist u vandaag naar het dorpje Chichicastenango, ook wel ‘Chichi’ genoemd. In dit dorp vindt iedere zondag en donderdag een grote markt plaats. Het is één van de grootste markten van Latijns-Amerika. Maya’s vanuit het hele land komen wekelijks naar de markt toe om handel te drijven. Hierna reist u verder naar uw hotel in Guatemala City waar u de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel. ’s Avonds is het leuk om een drankje te doen op de roofbar, waar u uitzicht heeft over Guatemala City.

Dag 8, Omgeving Cobán
Na het ontbijt reist u naar een sprookjesachtig nevelwoud dichtbij de stad Cobán. Tijdens een wandeling bestaat de kans om de nationale vogel van Guatemala, de quetzal, te spotten. In het gebied zijn er meer dan 50 boomsoorten te vinden, sommige wel tot 40 meter hoog. Naast de vele vogels leven er ook apen, vossen en slangen.

Dag 9, Omgeving Cobán
Vandaag brengt u samen met uw gids een bezoek aan het unieke natuurverschijnsel Semuc Champey. Verscholen midden in het regenwoud vindt u deze turquoise waterpoelen. De poelen lopen als watervallen in elkaar over. Daarnaast liggen in de omgeving ook nog een aantal grotten die u zult bezoeken. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 10, Omgeving Cobán
Vandaag bezoekt u een lokale theeplantage waar u een rondleiding krijgt en alles leert over het theeproces. Erg interessant om te zien hoe de thee tot stand komt. Daarnaast vindt u er ook een mooie tuin met orchideeën en andere kleurrijke bloemen.

Dag 11, Guatemala City
Vandaag kunt u overdag nog ontspannen aan het zwembad bij het hotel en een wandeling maken door de tuin. De tuin heeft vele kleurrijke bloemen en er vliegen vaak kolibries voorbij. Hierna wordt u opgehaald en naar uw hotel in Guatemala City gebracht.

Dag 12, Flores
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Flores. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een boetiek hotel in het hart van de Maya regio, dichtbij de ruïnes van Tikal, Uaxactún en Yaxha.

Dag 13, Flores
Heerlijk een dag ontspannen bij uw hotel. Het hotel beschikt over een eigen natuurreservaat en heeft vijf meren. Het grootste meer is Laguna Quexil. In dit meer liggen twee eilanden en op één eiland leven ook apen. Via het hotel kunt u naar het eiland varen. Verder heerlijk genieten aan het zwembad van het schitterende uitzicht, kajakken over het meer en genieten van de wellness-faciliteiten. Wandel samen met een gids door het natuurreservaat of verken met een avontuurlijke quad de omgeving. Spot ocelots, tapirs en vele andere dieren.

Dag 14, Flores
Vandaag brengt u een bezoek aan de eeuwenoude Mayastad Tikal. Samen met een gids ontdekt u de geschiedenis van deze stad. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud. U vindt er vele ruïnes en tempels. Daarnaast heeft u ook kans om er brulapen, slingerapen, neusberen en toekans te spotten. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 15, Vertrek
Vandaag wordt u naar het vliegveld van Flores gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Guatemala City. Vervolgens vertrekt hier uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!