Reisschema

Home » Luxe reis El Salvador » Reisschema

Dag 1, San Salvador
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San Salvador gebracht. Het is ongeveer drie kwartier rijden. U overnacht in een boetiek hotel. Eenmaal in uw hotel kunt u uitrusten van de vlucht.

Dag 2, San Salvador
Na het ontbijt maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour door San Salvador. De gids neemt u mee naar het historische centrum van de stad met de El Rosario kerk, het Nationaal Paleis, Nationaal Theater, kathedraal en het Antropologie museum. U zult veel te weten komen over de indrukwekkende geschiedenis van El Salvador. Daarnaast bezoekt u ook het Nationaal Park El Boqueron, waar u de vulkaankrater El Boqueron ziet en de daarin gelegen Boqueroncito krater, omringd door een schitterende natuur.

Dag 3, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het dorpje Ataco gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Joya de Cerén. Dit was een dorpje dat werd bedolven onder vele vulkaanuitbarstingen, vergelijkbaar met Pompeii in Italië. Het is de enige plaats van de Maya cultuur waar u het dagelijkse leven van de Maya’s ontdekt. Het dorp is zeer goed bewaard gebleven en staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gids zal u er alles over vertellen. Na uw bezoek reist u via de bloemenroute verder naar Ataco. De regio staat bekend om de overvloed aan wilde bloemen. De regio kent prachtige uitzichten op lagunes, nevelwouden en koffieplantages.

Dag 4, Ataco
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het Nationaal Park Los Volcanes gebracht. Hier komen de vulkanen Izalco, Santa Ana en Cerro Verde samen. Het is een schitterend gebied. Spot unieke vogelsoorten waaronder toekans en kolibries. Wandel via de route ‘The Orchids’ langs exotische planten. Samen met uw gids wandelt u naar de vulkaan Ilamatepec (Santa Ana) op 2.381 meter hoogte. Het is de hoogste vulkaan van El Salvador. De vulkaan heeft vier kraters, waarvan één met een lagune van zwavel. De vulkaan ligt in de heuvels en wordt omringd door sprookjesachtige nevelwouden en uitgestrekte koffieplantages. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op Lake Coatepeque.

Dag 5, Ataco
Na het ontbijt reist u via de bloemenroute naar de omliggende dorpen. Geniet onderweg van de uitzichten over de koffieplantages, sprookjesachtige nevelwouden en schitterende lagunes. Allereerst bezoekt u het dorpje Juayua. het dorp staat bekend om de food festivals in de weekenden en de watervallen van Don Juan. Ook bezoekt u het dorpje Nahuizalco, één van de meest traditionele dorpjes van de omgeving. Nahuizalco staat bekend om de oude ambachten en zelfgemaakte meubels. Daarnaast dragen vele locals nog klederdracht.

Dag 6, Ataco
Vandaag heeft u een vrije dag in Ataco. Het dorp Ataco wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, een bergachtige omgeving en gezellige restaurants. In het dorp kunt u lokale markten en weverijen van lokale handwerkers bezoeken. Daarnaast is het ook een aanrader om in de omgeving te gaan ziplinen door de natuur, met een buggy naar de lagunes te rijden of een lokale koffieplantage te bezoeken.

Dag 7, Suchitoto
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Suchitoto gebracht. Het authentieke stadje wordt gekenmerkt door de koloniale huizen, gebouwen en geplaveide straten. Ontdek de vele kunstgalerieën. Samen met een gids ontdekt u de stad. Vanuit verschillende plekken in Suchitoto heeft u uitzicht over het meer van Suchitlán.

Dag 8, Suchitoto
Vandaag wordt u naar een lokale hacienda gebracht. Hier neemt u een kijkje in het verleden van El Salvador. Het is de locatie van een voormalig guerrillakamp tijdens de burgeroorlog van El Salvador. Deze oorlog ontketende de militaire regering van El Salvador tegen linkse guerrilla’s. Tegenwoordig is de hacienda een plaats van biologische landbouw, gewijd aan de wederopbouw van de gemeenschap door banen te bieden aan de slachtoffers van de oorlog.

Eén van de belangrijkste producten van de boerderij is indigo. Dit is een blauwe kleurstof geoogst van de bladeren van de xiquilite plant die als sinds de Maya tijd gebruikt wordt. U neemt vandaag een kijkje bij het productieproces.

’s Avonds is er voor u een diner geserveerd in een lokaal restaurantje, een zogenaamde pupuseria. U maakt u uw eigen pupusa maken. Dit is een soort tortilla welke u vult met bijvoorbeeld kaas, bonen en varkensvlees.

Dag 9, Suchitoto
Vandaag heeft u nog een vrije dag in Suchitoto. Wandel door het stadje en geniet van de uitzichten over het meer. Het is ook een aanrader om te gaan paardrijden bij de Guazapa vulkaan, een boottour te maken over het meer of om te zwemmen bij watervallen. De omgeving is werkelijk schitterend.

Dag 10, Las Flores
Vandaag reist u naar een schitterend hotel aan het strand van Las Flores. Onderweg bezoekt u nog een bekende koffieboerderij in de vulkaanregio Tecapa. De boerderij heeft al acht keer een award gewonnen voor de beste koffie! Hierna wordt er in het authentieke dorpje Berlin nog een lunchstop gemaakt. Vervolgens reist u langs Laguna de Alegria, gelegen in de krater van Tecapa, op minder dan twee kilometer van de stad. Hierna reist u verder naar het strand van Las Flores. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving.

Dag 11, Las Flores
Vandaag kunt u heerlijk een dagje ontspannen aan het zwembad. Het is ook een aanrader om surflessen te nemen aan het strand van Los Mangos, te kajakken door de mangroven en om een bezoekje te brengen aan een lokale community die schildpadden verzorgt en uitzet in zee.

Dag 12, Las Flores
Na het ontbijt maakt u een boottour over de Golfo de Fonseca. El Salvador, Honduras en Nicaragua delen deze golf. In deze golf liggen vulkanische eilanden en kleine vissersdorpjes. Per boot vaart u naar het eiland Conchagua en Zacatillo. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen naast de boot zwemmen. U maakt een stop bij een schitterend strand, waar u kunt ontspannen, zwemmen en geniet van een lunch van lokale zeevruchten. Tussen november en januari is het tevens mogelijk om walvissen te spotten.

Dag 13, San Salvador
Vandaag wordt u opgehaald en naar Bahía de Jiquilisco gebracht. Dit gebied kent een overvloed aan biodiversiteit. U ziet vandaag hoe de community zich inzet voor de bescherming van de schildpadden. Wellicht kunt u ook mee met het uitzetten van de schildpadden (karetschildpadden of zwarte schildpadden). Er worden rondleidingen georganiseerd. Hierna reist u naar San Salvador, waar u de laatste nacht in een luxueus hotel doorbrengt.

Dag 14, Vertrek
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. In het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door het ongerepte El Salvador.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Interesse? Vraag deze reis aan!