Uitgebreid reisschema2019-02-26T16:28:23+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis El Salvador » Uitgebreid reisschema

Dag 1, San Salvador
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel in San Salvador gebracht. Het is ongeveer 45 minuten rijden. U overnacht in een boutique hotel.

Dag 2, San Salvador
Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour door San Salvador. De gids neemt u mee naar het historische centrum van de stad met de El Rosario kerk, het Nationaal Paleis, Nationaal Theater, kathedraal en het Antropologie museum. U zult veel te weten komen over de indrukwekkende geschiedenis van El Salvador

Dag 3, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u naar Joya de Ceren. Dit is een archeologische vindplaats en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is de enige plaats van de Maya cultuur waar u het dagelijkse leven van de Maya’s ontdekt. Joya de Ceren was een dorpje en werd begraven onder vele vulkaanuitbarstingen. Het dorp is zeer goed bewaard gebleven. De gids zal u er alles over vertellen! Hierna reist u verder naar het dorpje Ataco.

Dag 4, Ataco
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het Nationaal Park Los Volcanes gebracht. Hier komen de vulkanen Izalco, Santa Ana en Cerro Verde samen. Het is een schitterend gebied. U kunt ook veel vogelsoorten spotten waaronder de toekan en kolibrie. Op de route ‘The Orchids’ wandelt u langs exotische planten. U wandelt naar de vulkaan Ilamatepec (Santa Ana) op 2381 meter boven de zeespiegel. Het is de hoogste vulkaan van El Salvador. De vulkaan heeft vier kraters, waarvan een met een zwavellagune. De vulkaan ligt in de heuvels, omringd door nevelwouden en koffieplantages. U heeft een prachtig uitzicht op het meer Coatepeque. Vervolgens reist u verder via de bloemenroute. De regio staat bekend om de overvloed aan wilde bloemen. De regio kent prachtige uitzichten op lagunes, nevelwouden en koffieplantages.

Dag 5, Ataco
Vandaag reist u langs de schitterende bloemenroute. U krijgt schitterende uitzichten over koffieplantages, nevelwouden en lagunes. U bezoekt eerst het stadje Juayua. Het stadje staat bekend om de food festivals in de weekenden en de watervallen van Don Juan. U bezoekt ook het dorpje Nahuizalco, een van de meest traditionele dorpjes van de omgeving. De mensen staan bekend om de ambachten en zelf gemaakte meubels.

Dag 6, Ataco
Vandaag heeft u een vrije dag in Ataco. Het dorp Ataco wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, een bergachtige omgeving en gezellige restaurants. In het dorp kunt u lokale markten en weverijen van lokale handwerkers bezoeken.

Dag 7, Suchitoto
Vandaag wordt u opgehaald en naar Suchitoto gebracht. De stad heeft koloniale huizen, gebouwen en geplaveide straten. U kunt lokale kunstgalerijen bekijken. U maakt een tour door de stad samen met een gids. Vanuit verschillende locaties in de stad heeft u uitzicht over het meer van Suchitlan.

Dag 8, Suchitoto
Vandaag wordt u naar Hacienda Los Nacimientos gebracht. Hier neemt u een kijkje in het verleden van El Salvador. Het is de locatie van een voormalig guerrillakamp tijdens de burgeroorlog van El Salvador. Deze oorlog ontketende de militaire regering van El Salvador tegen linkse guerrilla’s. Tegenwoordig is de hacienda een plaats van biologische landbouw, gewijd aan de wederopbouw van de gemeenschap door banen te bieden aan de slachtoffers van de oorlog.

Een van de belangrijkste producten van de boerderij is indigo, een blauwe kleurstof geoogst van de bladeren van de xiquilite plant die als sinds de Maya tijd gebruikt wordt. U neemt een kijkje bij het productieproces.

U zult in de stad dineren bij een lokaal restaurantje, een Pupuseria. U zult hier uw eigen pupusa maken. Een soort tortilla welke u vullen met kaas, bonen en varkensvlees.

Dag 9, Suchitoto
Vandaag heeft u nog een vrije dag in Suchitoto. U kunt zelf nog het stadje verkennen en genieten van uitzichten op het meer. U kunt ook een tour boeken zoals paardrijden bij de Guazapa vulkaan, kajakken, vogels spotten op het meer of een boottour over het meer.

Dag 10, Las Flores
Vandaag reist u naar een schitterend hotel aan het strand van Las Flores. Onderweg bezoekt u de koffieboerderij Los Pirineos Coffee Farm and Benefice in de vulkaanregio Tecapa. De boerderij heeft al acht keer een award gewonnen voor de beste koffie! U kunt zelf nog lunchen bij het dorpje Berlin. Vervolgens reist u langs Laguna de Alegria, gelegen in de krater van Tecapa, op minder dan twee kilometer van de stad. Hierna reist u verder naar het strand van Las Flores.

Dag 11, Las Flores
Vandaag kunt u heerlijk een dagje ontspannen aan het strand. U kunt ook surflessen nemen aan het strand van Los Mangos, een kajaktour maken door de mangroven of een bezoekje brengen aan een lokale community die schildpadden verzorgt en uitzet in zee.

Dag 12, Las Flores
Vandaag gaat u naar de Golf van Fonseca. El Salvador, Honduras en Nicaragua delen deze golf. Er zijn vulkanische eilanden, kleine vissersdorpjes, zandstranden.. Per boot vaart u naar het eiland Conchagua en Zacatillo. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen naast de boot zwemmen! U maakt een stop bij een schitterend strand, waar u kunt ontspannen, zwemmen en geniet van een lunch van lokale zeevruchten.

Dag 13, San Salvador
Vanaf uw hotel reist u naar Bahia de Jiquilisco. Dit gebied kent een overvloed aan biodiversiteit. Participeer in de tour van het uitzetten van schildpadden (Hawksbill of zwarte schildpadden). Er worden rondleidingen georganiseerd. Hierna wordt u naar San Salvador gebracht.

Dag 14, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. In het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest