Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Huwelijksreis Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Panama-Stad
Vandaag komen jullie aan op het internationale vliegveld Tocumen van Panama en naar jullie hotel gebracht. Panama-Stad is een stad van contrasten. Enerzijds zijn er enorme wolkenkrabbers en winkelcentra, maar anderzijds ook een historisch centrum, kleurrijke gebouwen en een gezellige boulevard. Jullie overnachten in een koloniaal hotel, midden in het historische centrum van Casco Viejo.

Dag 2, Panama-Stad
Na het bijkomen van de internationale vlucht is het erg leuk om te wandelen door het koloniale gedeelte van Casco Viejo. Jullie zien gekleurde huizen, kerken, pleinen, een indianenmarkt en voelen de Panamese sfeer in het historische centrum van Panama. Heerlijk op een terrasje wat drinken en realiseren dat jullie je nu in Panama bevinden.
Vervolgens is het een aanrader om vandaag Miraflores Locks te bezoeken. Jullie zien hier de schepen door het Panamakanaal varen. Ook is er een bezoekerscentrum en klein museum. Heerlijk is het om saampjes uit eten te gaan bij één van de restaurantjes in Casco Viejo en daarna een cocktail te drinken bij één van de sky bars met uitzicht over de skyline van Panama stad.

Dag 3, San Blas eilanden
Vroeg in de ochtend vliegen jullie naar Playon Chico en varen jullie vervolgens naar Yandup eiland, één van de paradijselijke San Blas eilanden. Er zijn zo’n 400 bounty eilandjes langs de Caribische kust tot aan de grens van Colombia. De San Blas eilanden zijn in het bezit van de Kuna indianen. Het is daardoor een vrij uniek gebied en het is moeilijker om er te komen. Met het geluk dat dit gebied totaal niet toeristisch is. Als jullie gaan varen zien jullie bewoonde en onbewoonde eilandjes met witte stranden en palmbomen. Er zwemmen namelijk meer dan 50 soorten vissen, 3 soorten haaien, pijlstaartroggen en schilpadden rond in de Caribische zee rondom de San Blas eilanden. Jullie overnachten in een cabaña op zee.

Dag 4, San Blas eilanden
De lodge organiseert diverse tours, waaronder een bezoek aan de Kuna Yala indianen. De San Blas eilanden worden beheerd door deze indianengroep. De vrouwen van deze stam kleden zich werkelijk prachtig met kleurrijke traditionele kledij, kralenkettingen en armbanden. Tijdens jullie bezoek ervaren jullie de leefwijze en de leefomgeving van de Kuna Yala indianen. Aan het einde van de dag kunnen jullie heerlijk ontspannen bij de cabaña op zee. Romantisch eten met kaarslicht op strand en heerlijk in slapen met het geluid van de zee.

Dag 5, Panama-Stad
Vandaag vliegen jullie per binnenlandse vlucht terug naar Panama-Stad. Jullie overnachten in hetzelfde hotel als de eerste twee nachten van de reis. Eenmaal in Panama stad kunnen jullie nog via de boulevard gaan fietsen naar Amasor Causeway. Dit is een lange weg die het vaste land van Panama Stad met drie kleine eilanden voor de kust verbindt. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan het Metropolitan Park. Na een wandeling worden jullie beloond met een schitterend uitzicht over Panama stad. En ’s avonds nog een drankje te doen vanaf één van de vele roofbars in Panama-Stad met uitzicht op de skyline.

Dag 6 t/m 8, Boca Chica
Jullie vliegen vandaag naar het vliegveld van David. Hier worden jullie opgehaald en naar Boca Chica gebracht. Dit dorpje ligt aan de Pacifische kust dichtbij de stad David en de grens van Costa Rica. Het vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Chiriqui. Vanuit Boca Chica kunnen jullie een boottocht maken langs de vele eilanden. Het park bestaat uit 14.740 hectare aan eilanden en oceaan. Het park staat bekend om de groene leguanen, hagedissen, bultrugwalvissen, dolfijnen, verschillende soorten schildpadden, pijlstaartroggen, apen en honderden soorten exotische vogels en tropische vissen. Jullie overnachten in een luxueuze bungalow met uitzicht op zee!

Dag 8, Hornito – nevelwoud
Vandaag worden jullie per privé transfer van Boca Chica naar Hornito gebracht. Het is een mooie route door de bergen. Onderweg worden er stops gemaakt. In dit gebied wonen de Guyami indianen en tijdens de reis zien jullie de indianen vaak langs de weg lopen met gekleurde kleding. De reis duurt ongeveer 2,5 uur.
Hier overnachten jullie in een kleinschalige bed and breakfast. Vanaf de plunge pool op het dakterras hebben jullie uitzicht op de vulkaan Barú.

Dag 9, Hornito
Vandaag kunnen jullie wandelen door het nevelwoud en één van de watervallen bezoeken. ’s Avonds kunnen jullie genieten van een heerlijk diner van chefkok Stephane.

Dag 10 t/m 14, Bocas del Toro
Jullie worden per privé transfer naar Almirante gebracht. Hier stappen jullie op de boot naar het hoofdeiland Colon van de eilandengroep Bocas del Toro. Jullie overnachten in een romantische lodge aan het strand van Playa Bluff. Het hotel ligt aan een tropisch strand en het regenwoud. Het is heerlijk om romantisch een strandwandeling te maken en soms is het zelfs mogelijk om dolfijnen te spotten. Ook leggen moederschildpadden eieren op het strand van playa Bluff. En is het mogelijk om met een gids een wandeling te doen door het regenwoud. Vaak is het mogelijk om luiaards en apen te spotten.
Het hotel ligt 20 minuten van Bocas Town vandaan, waar het heerlijk is om uit eten te gaan en op een terrasje een drankje te doen. Op Bocas del Toro is genoeg te doen. Zo kunnen jullie gaan wandelen, fietsen, snorkelen, surfen, duiken, paardrijden en natuurlijk zwemmen en naar het strand gaan. Tips zijn: Starfish Beach, Red Frog Beach, Isla Bastimentos en Cayos Zapatilla.

Dag 15 en 16, Portobelo
Per binnenlandse vlucht vliegen jullie terug naar Panama-Stad. Hier worden jullie opgehaald en naar het dorpje Portobelo gebracht. Onderweg maken jullie nog een tussenstop bij de Gatun Locks. Deze sluizen van het wereldberoemde Panamakanaal liggen aan de kant van de Caribische kust. Vervolgens bezoeken jullie nog een fort van San Lorenzo waar jullie kunnen inbeelden hoe de piraten Panama veroverden. Het is nog mogelijk om kanonnen te zien staan en het uitzicht is heel mooi vanaf het fort San lorenzo. Vervolgens reizen jullie langs de kust naar het dorpje Portobelo en varen jullie per boot naar jullie accommodatie.
Jullie overnachten in een luxueus hotel grenzend aan het regenwoud en de Caribische zee. Jullie kunnen het culturele Portobelo verkennen, een boot tour maken naar het schitterende Isla Grande of kajakken door de mangroven.

Dag 17, Vertrek
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het internationale vliegveld Tocumen gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende huwelijksreis door Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Jullie kunnen deze huwelijksreis door Unico Travel laten organiseren, maar ook is de reis geheel naar eigen wens in te vullen! Laat ons vertellen over Panama en vertel wat jullie wensen zijn.  Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: