Reisschema

Home » Huwelijksreis Panama » Reisschema

Dag 1, Panama-Stad
Vandaag komen jullie aan op het internationale vliegveld van Panama. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die jullie in een klein half uur rijden naar Panama-Stad brengen. Jullie overnachten in een koloniaal hotel, midden in het historisch centrum Casco Viejo.

Dag 2, Panama-Stad
Na het ontbijt is het een aanrader om de stad te gaan verkennen. Panama-Stad is een stad van contrasten. Enerzijds zijn er enorme wolkenkrabbers en winkelcentra, maar anderzijds ook een historisch centrum, kleurrijke gebouwen en een gezellige boulevard. Wandel langs de gekleurde huizen, kerken, pleinen en de lokale markt. Ervaar de Panamese sfeer in het historische centrum van Panama. Heerlijk op een terrasje wat drinken en realiseren dat jullie je nu in Panama bevinden. ’s Middags is het een aanrader om vandaag het bezoekerscentrum bij het wereldberoemde Panamakanaal te bezoeken. Jullie zien de schepen door het kanaal varen. ’s Avonds heerlijk uit eten gaan in Casco Viejo en ’s avonds een cocktail te drinken bij één van de skybars met uitzicht over de skyline van Panama-Stad.

Dag 3, San Blas eilanden
Vroeg in de ochtend vliegen jullie naar Playon Chico en varen jullie vervolgens naar Yandup eiland, één van de paradijselijke San Blas eilanden. Er zijn zo’n 400 bounty eilandjes langs de Caribische kust tot aan de grens van Colombia. De San Blas eilanden zijn in het bezit van de Kuna gemeenschap. Het is daardoor een uniek gebied en vrij lastig om er te komen. Hierdoor is het totaal niet toeristisch. Als jullie gaan varen zien jullie bewoonde en onbewoonde eilandjes met witte stranden en palmbomen. Er zwemmen hier tevens meer dan 50 soorten vissen, drie soorten haaien, pijlstaartroggen en schilpadden rond in de Caribische Zee. Jullie overnachten in een comfortabele cabaña op zee.

Dag 4, San Blas eilanden
De lodge organiseert diverse tours, waaronder een bezoek aan de Kuna gemeenschap. De San Blas eilanden worden beheerd door deze gemeenschap. De vrouwen van deze stam kleden zich werkelijk prachtig met kleurrijke traditionele kledij, kralenkettingen en armbanden. Tijdens jullie bezoek ervaren jullie de leefwijze en de leefomgeving van de Kuna gemeenschap. Aan het einde van de dag kunnen jullie heerlijk ontspannen bij jullie cabaña op zee. Romantisch eten met kaarslicht op strand en heerlijk in slapen met het geluid van de zee.

Dag 5, Panama-Stad
Vandaag vliegen jullie per binnenlandse vlucht terug naar Panama-Stad. Jullie overnachten in hetzelfde hotel als de eerste twee nachten van de reis. Eenmaal in Panama-Stad kunnen jullie nog via de boulevard gaan fietsen naar Amador Causeway. Dit is een lange weg die het vaste land van Panama-Stad met drie kleine eilanden voor de kust verbindt. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan het Metropolitan Park. Na een wandeling worden jullie beloond met een schitterend uitzicht over Panama-Stad.

Dag 6 t/m 8, Boca Chica
Na het ontbijt vliegen jullie naar David. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die jullie naar Boca Chica brengt. Het vissersdorp ligt aan de Pacifische kust en vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Chiriqui. Vanuit Boca Chica is het mogelijk om een boottocht te maken langs de vele eilanden. Het park bestaat uit 14.740 hectare aan eilanden en oceaan. Het park staat bekend om de groene leguanen, hagedissen, bultrugwalvissen, dolfijnen, verschillende soorten schildpadden, pijlstaartroggen, apen en honderden soorten exotische vogels en tropische vissen. Jullie overnachten in een luxueuze bungalow met uitzicht op zee.

Dag 8, Hornito – nevelwoud
Vandaag worden jullie per privé transfer van Boca Chica naar Hornito gebracht. Het is een mooie route door de bergen. Onderweg worden er stops gemaakt. In dit gebied woont de Guyami gemeenschap en tijdens de reis zien jullie de locals vaak langs de weg lopen met gekleurde kleding. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur. Jullie overnachten in een kleinschalige bed and breakfast. Vanaf de plunge pool op het dakterras hebben jullie uitzicht op de vulkaan Barú.

Dag 9, Hornito
Vandaag hebben jullie nog een dag in Hornito. Jullie kunnen deze dag wandelen door het nevelwoud en één van de watervallen bezoeken. ’s Avonds kunnen jullie genieten van een heerlijk diner van chefkok Stephane.

Dag 10 t/m 14, Bocas del Toro
Per privé transfer reizen jullie naar Almirante. Hier stappen jullie op de boot naar het hoofdeiland Colon van de eilandengroep Bocas del Toro. Jullie overnachten in een romantische lodge aan het strand van Playa Bluff. Het hotel ligt aan een tropisch strand en het regenwoud. Het is heerlijk om een romantische strandwandeling te maken. Soms is het zelfs mogelijk om dolfijnen te spotten. Ook leggen er soms schildpadden eieren op het strand van Playa Bluff. Maak samen met een gids een wandeling door het regenwoud en spot apen en luiaards.

Playa Bluff ligt op slechts twintig minuten van Bocas Town vandaag, waar het heerlijk is om uit eten te gaan en op een terrasje een drankje te doen. Op Bocas del Toro is genoeg te beleven. Ga fietsen, wandelen, snorkelen, duiken, surfen, paardrijden.. Tips zijn: Starfish Beach, Red Frog Beach, Isla Bastimentos en Cayos Zapatilla.

Dag 15 en 16, Portobelo
Per binnenlandse vlucht vliegen jullie terug naar Panama-Stad, waar jullie worden opgehaald en naar het dorpje Portobelo worden gebracht. Onderweg maken jullie nog een tussenstop bij de Gatun Locks. De sluizen van het wereldberoemde Panamakanaal liggen aan de kant van de Caribische kust. Vervolgens bezoeken jullie nog een fort van San Lorenzo waar jullie kunnen inbeelden hoe de piraten Panama veroverden. Het is nog mogelijk om kanonnen te zien staan en het uitzicht is heel mooi vanaf het fort San Lorenzo. Vervolgens reizen jullie langs de kust naar het dorpje Portobelo en varen jullie per boot naar jullie accommodatie. Jullie overnachten in een luxueus hotel grenzend aan het regenwoud en de Caribische zee. Jullie kunnen het culturele Portobelo verkennen, een boot tour maken naar het schitterende Isla Grande of kajakken door de mangroven.

Dag 17, Vertrek
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende huwelijksreis door Panama!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar jullie wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!