Reisschema

U bent hier: Home » Huwelijksreis Belize » Reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Vandaag begint jullie huwelijksreis door Belize. Bij aankomst op het internationale vliegveld worden jullie opgehaald en naar Belize City gebracht, ongeveer een half uur rijden. Hier vertrekt de watertaxi naar Ambergris Caye, ongeveer anderhalf uur varen. Jullie komen aan in de plaats San Pedro. Hier ligt de boot klaar die jullie in tien minuten varen naar het kleinschalige resort brengt. Heerlijk ontspannen aan het strand en het zwembad.

Dag 2, Ambergris Caye
Na het ontbijt kunnen jullie genieten van de omgeving, het strand en het zwembad. Dagelijks vertrekt de boot van het resort meerdere malen naar het dorpje San Pedro. Het is een aanrader om het dorpje te verkennen. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd naar het liedje van Madonna. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer op het eiland. Overal rijden golfkarretjes en fietsers rond. Heerlijk de dag afsluiten met een cocktail met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Dag 3, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om een dagje te snorkelen of te duiken. Aanraders zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Hol Chan Marine is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, haaien, murenen en pijlstaartroggen. Bij Shark Ray Alley is het mogelijk om te snorkelen met verpleegsterhaaien. Het is ook mogelijk om vanaf Ambergris Caye te gaan duiken bij The Great Blue Hole. Unico Travel werkt samen met een professionele duikschool.

Dag 4, Chan Chich Lodge
Vandaag varen jullie terug naar San Pedro, waar de watertaxi naar Belize City vertrekt. Hier staat een chauffeur klaar die jullie in ongeveer drie tot vier uur rijden naar Chan Chich Lodge brengt. Onderweg kunnen er uiteraard nog tussenstops worden gemaakt. Chan Chich Lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud, dichtbij de grens met Guatemala. Bij aankomst kunnen jullie de omgeving van de lodge verkennen. Uniek is dat de lodge gebouwd is midden in een Mayaruïne. Ontdek de geschiedenis. ’s Avonds genieten van een heerlijk diner in het restaurant.

Dag 5, Chan Chich Lodge
’s Ochtends worden jullie gewekt door de brulapen. Na een heerlijk ontbijt kunnen jullie de omgeving van Chan Chich Lodge verkennen. Er zijn vele mogelijkheden. Wandel door het regenwoud, kano in het meer van Laguna Verde of ga paardrijden over de uitgestrekte vlaktes.

Dag 6, Chan Chich Lodge
Vandaag kunnen jullie samen met een gids vogels spotten in de omgeving van de Chan Chich Lodge. Er komen in het gebied meer dan 350 verschillende vogelsoorten voor, waaronder toekans, trogons, uilen en kolibries. Het is ook leuk om ’s avonds door het regenwoud te wandelen, op zoek naar dieren die in het donker tot leven komen. Andere activiteiten zijn het kanoën over het meer, in een open jeep door de natuur rijden op zoek naar wildlife en paardrijden.

Dag 7, Macal Rivier
Vandaag worden jullie opgehaald en in ongeveer twee tot drie uur rijden naar de lodge aan de Macal rivier gebracht. De lodge ligt in het Cayo district en dichtbij de plaats San Ignacio. Bij aankomst kunnen jullie mooie wandelingen maken door het regenwoud, ontspannen in de infinitypool, de Blue Morpho Butterfly Farm bezoeken of kanoën over de rivier. De omgeving is schitterend.

Dag 8, Macal Rivier
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in Belize. Het is een archeologische vindplaats van Maya overblijfselen als skeletten en keramiek. De grot ligt in een natuurreservaat. Jullie zwemmen met een gids door de grot en klimmen daarna in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar jullie doorheen moeten kruipen. Aan het eind van de tour zien jullie de overblijfselen van de offers van de Maya’s.

Dag 9, Macal Rivier
Vandaag is het een aanrader om een dagtour te maken naar de Mayastad Tikal in Guatemala. Het is slechts een half uur rijden naar de grens van Guatemala en vervolgens is het nog 1,5 uur rijden naar Tikal. Een gids uit Guatemala wacht op jullie en geeft uitleg over de indrukwekkende Maya stad van Tikal. Vaak zien jullie brulapen en slingerapen in het regenwoud en op het eind kunnen jullie de hoge piramide omhoog klimmen en genieten van een schitterend uitzicht.

Dag 10, Macal Rivier
Na het ontbijt nog een dagje genieten van de schitterende omgeving. Heerlijk uitrusten aan het zwembad en genieten van de vele vogels die er voorbij vliegen. Daarnaast is het ook mogelijk om vandaag te gaan paardrijden, te tuben over de rivier, Mayaruïnes te bezoeken of om een tour te boeken naar het Mountain Pine Ridge Reserve.

Dag 11, Placencia
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het schiereiland Placencia gebracht. Jullie overnachten in sfeervolle cabaña aan het strand en in het dorpje Placencia. Wandel door het gezellige dorpje en geniet aan het mooie strand. Er hangt een fijne sfeer. Heerlijk om de reis mee te eindigen.

Dag 12, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Unico Travel werkt samen met een lokale duikschool. Mooie locaties zijn Laughing Bird Caye, Silk Caye en South Water Caye. Zwem langs het kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden.

Dag 13, Placencia
Vandaag is het een aanrader om een boottour te maken over de Monkey River. Deze rivier ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia. De Monkey River wordt omgeven door tropisch regenwoud. Onderweg hebben jullie kans om kleurrijke vogels voorbij te zien vliegen, leguanen het water in te zien duiken, apen door de bomen te zien slingeren en krokodillen aan de oever te zien liggen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen jullie op de terugweg zeekoeien spotten.

Dag 14, Placencia
Nog een dag heerlijk genieten van de Caribische sfeer van Placencia. Het is een aanrader om nog een keer te gaan snorkelen of duiken. Ook is het mogelijk om in de maanden maart, april, mei en juni te snorkelen met walvishaaien, die naar het gebied in het Gladden Split Marine Reserve komen. Eind van de middag genieten aan het strand of aan het zwembad met een cocktail.

Dag 15, Vertrek
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt jullie binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Een unieke ervaring, een klein vliegtuigje voor slechts een beperkt aantal personen. Een mooie vlucht over het binnenland van Belize. Het is ongeveer een half uur vliegen. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende huwelijksreis door Belize!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!