Reisschema

Home » Huwelijksreis Belize » Reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Vandaag begint jullie huwelijksreis door Belize. Bij aankomst op het internationale vliegveld worden jullie opgehaald en in ongeveer een half uur rijden naar Belize City gebracht. Hier vertrekt de watertaxi naar Ambergris Caye, ongeveer anderhalf uur varen. Jullie komen aan in de plaats San Pedro. Hier ligt de boot klaar die jullie in tien minuten varen naar het kleinschalige resort brengt. Heerlijk ontspannen aan het strand en het zwembad.

Dag 2, Ambergris Caye
Na het ontbijt kunnen jullie genieten van de omgeving, het strand en het zwembad. Dagelijks vertrekt de boot van het resort meerdere malen naar het dorpje San Pedro. Het is een aanrader om het dorpje te verkennen. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd naar het liedje van Madonna. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer op het eiland. Overal rijden mensen in golfkarretjes en op fietsen rond. Heerlijk de dag afsluiten met een cocktail met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Dag 3, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om een dagje te snorkelen of te duiken. Aanraders zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Hol Chan Marine is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, haaien, murenen en pijlstaartroggen. Bij Shark Ray Alley is het mogelijk om te snorkelen met verpleegsterhaaien. Het is ook mogelijk om vanaf Ambergris Caye te gaan duiken bij The Great Blue Hole. Unico Travel werkt samen met een professionele duikschool.

Dag 4, Chan Chich Lodge
Vandaag varen jullie terug naar San Pedro, waar de watertaxi naar Belize City vertrekt. Hier staat een chauffeur klaar die jullie in ongeveer drie tot vier uur rijden naar Chan Chich Lodge brengt. Onderweg kunnen er uiteraard nog tussenstops worden gemaakt. Chan Chich Lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud, dichtbij de grens met Guatemala. Bij aankomst kunnen jullie de omgeving van de lodge verkennen. Uniek is dat de lodge gebouwd is midden in een Mayaruïne. Ontdek de geschiedenis. ’s Avonds genieten van een heerlijk diner in het restaurant.

Dag 5, Chan Chich Lodge
’s Ochtends worden jullie gewekt door de brulapen. Na een heerlijk ontbijt kunnen jullie de omgeving van Chan Chich Lodge verkennen. Er zijn vele mogelijkheden. Wandel door het regenwoud, kano in het meer van Laguna Verde of ga paardrijden over de uitgestrekte vlaktes.

Dag 6, Chan Chich Lodge
Vandaag kunnen jullie samen met een gids vogels spotten in de omgeving van de Chan Chich Lodge. Er komen in het gebied meer dan 350 verschillende vogelsoorten voor, waaronder toekans, trogons, uilen en kolibries. Het is ook leuk om ’s avonds door het regenwoud te wandelen, op zoek naar dieren die in het donker tot leven komen. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld kanoën over het meer, in een open jeep door de natuur rijden op zoek naar wildlife en paardrijden.

Dag 7, Macal Rivier
Vandaag worden jullie opgehaald en in ongeveer twee tot drie uur rijden naar de lodge aan de Macal rivier gebracht. De lodge ligt in het Cayo district en dichtbij de plaats San Ignacio. Bij aankomst kunnen jullie mooie wandelingen maken door het regenwoud, ontspannen in de infinitypool, de Blue Morpho Butterfly Farm bezoeken of kanoën over de rivier. De omgeving is schitterend.

Dag 8, Macal Rivier
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in Belize. Het is een archeologische vindplaats van overblijfselen van de Maya’s, zoals skeletten en keramiek. De grot ligt in een natuurreservaat. Jullie zwemmen met een gids door de grot en klimmen daarna in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar jullie doorheen moeten kruipen. Aan het einde van de tour zien jullie de overblijfselen van de offers van de Maya’s.

Dag 9, Macal Rivier
Jullie bezoeken vandaag de afgelegen Mayaruïnes van Caracol. Het is al een heel avontuur om er te komen. El Caracol ligt in het regenwoud van Nationaal Park Chiquibi. De ruïnes van deze Mayastad werden in 1936 ontdekt. De ruïnes worden nog niet zo vaak bezocht, omdat het een heel avontuur is om er te komen.

Dag 10, Placencia
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het schiereiland Placencia gebracht in het zuiden van Belize. Bij aankomst kunnen jullie heerlijk genieten aan het strand of aan het zwembad. Ook is het leuk om via de boardwalk het dorp te verkennen. Geniet van de gezellige sfeer en sluit de dag af met een heerlijke cocktail!

Dag 11, Placencia
Het is een aanrader om vandaag te gaan duiken of snorkelen. Vanuit Placencia varen jullie naar schitterende locaties zoals Silk Caye, South Water Caye of Laughing Bird Caye. Zwem langs het kleurrijke koraal, de tropische vissen, mantaroggen, zeeschildpadden, zeekoeien en haaien. Daarnaast hebben jullie de kans om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Geniet tussen het snorkelen of duiken door van een picknick op een bounty eiland. Bij boeking ontvangen jullie van Unico Travel uitgebreide omschrijvingen van de snorkel- en duikexcursies.

Dag 12, Privé eiland
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het privé eiland voor de kust van Placencia gebracht. Onderweg is het nog mogelijk om te gaan ziplinen. Bij aankomst worden jullie naar jullie cabaña voor de komende nachten gebracht. Geniet bij aankomst van de schitterende omgeving. Er overnachten slechts zes andere gasten op het eiland. De crew op het eiland zorgt ervoor dat jullie een ontzettend leuke tijd op dit eiland hebben.

Dag 13, Privé eiland
Vandaag is het een aanrader om te gaan snorkelen voor de kust van Belize. Het is mogelijk om kleurrijke vissen, schildpadden en roggen te zien. Speel ’s middags nog een spel op het strand. ’s Avonds genieten van een barbecue of een maaltijd van de beach bar.

Dag 14, Privé eiland
Nog een dagje ontspannen op het paradijselijke eiland. Het is leuk om te gaan kajakken of SUP boarden. Met geluk kunnen jullie ook schildpadden eieren zien leggen of de eieren zien uitkomen, dit is afhankelijk van het seizoen. Verder ’s avonds genieten van de sterrenhemel vanaf jullie eigen veranda.

Dag 15, Placencia
In de ochtend nog heerlijk ontspannen en aan het einde van de dag varen jullie met de boot weer terug naar Placencia. Hier kunnen jullie bijkomen van de reis aan het strand of aan het zwembad. Geniet van de laatste avond in Belize.

Dag 16, Vertrek
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt jullie binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Een unieke ervaring, een klein vliegtuigje voor slechts een beperkt aantal personen. Een mooie vlucht over het binnenland van Belize. Het is ongeveer een half uur vliegen. Vervolgens vertrekt de internationale vlucht terug naar huis. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende huwelijksreis door Belize!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!