Reisschema

U bent hier: Home » Eilandhoppen Galapagos eilanden » Reisschema

Dag 1, San Cristóbal
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar San Cristóbal (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en per privé transfer naar uw hotel in Puerto Baquerizo gebracht. Er is meer dan genoeg te beleven op San Cristóbal zoals:

Hooglanden
Ontdek de hooglanden van San Cristóbal. De hooglanden liggen op zo’n 730 meter hoogte boven zeeniveau en het is er veel koeler dan in de hoofdstad van het eiland.

Lagune El Junco
Lagune El Junco is een kratermeer van zoet water. De enorme krater werd gevormd is de caldera van een vulkaan en volgens onderzoekers bestaat deze al sinds het einde van de ijstijd. Rondom het meer zijn ook vaak fregatvogels te zien.

La Lobería
Ontdek de omgeving en het strand van La Lobería. Spot zeeleguanen, zeeleeuwen en zeeschildpadden in de rotsachtige riffen van de baai.

Dag 2, San Cristóbal
Vandaag maakt u een dagtour naar het eiland Española. Het eiland staat bekend als het oudste eiland van de archipel, gelegen op twee uur van San Cristóbal. Het eiland staat vooral bekend om de populatie van de endemische Galapagosalbatros. Per boot vaart u naar Suarez Point. Op het strand ziet u het witte zand en de zwarte lavarotsen. Er leven dieren als zeeleguanen, zeeleeuwen, lavahagedissen en Sally Lightfoot-krabben. De albatros nestelt zich van april tot december in het gebied en met geluk ziet u hun ‘dans’ doen met hun partner.  Na de lunch bezoekt u Gardner Bay, waar u gaat snorkelen. Ontdek zeesterren, koralen, egels, scholen vissen, zeeleeuwen en roggen.

Dag 3, Santa Cruz
Vandaag heeft u een privé transfer naar de haven van San Cristóbal. Hier vaart u met de publieke speedboot naar het eiland Santa Cruz. Eenmaal aangekomen ontdekt u de groene hooglanden van Santa Cruz. Onderweg ziet u verschillende soorten vegetatie en twee immense kraters (Los Gemelos). Hierna bezoekt u een lokale ranch waar u reuzenschildpadden in de vrije natuur kunt zien. Er is ook een prachtige lavatunnel dichtbij. In de namiddag bezoekt u het Charles Darwin Research Station. Hier leert u meer over de ecosystemen en de unieke diersoorten die er leven op de eilanden. Daarnaast ziet u er ook schildpadden en landleguanen.

Dag 4, Santa Cruz
Vandaag kunt u kiezen uit een dagexcursie naar een ander eiland. Er is één tour inbegrepen. De volgende tours zijn mogelijk (afhankelijk van de beschikbaarheid):

Bartolomé
Bartolomé is één van de bekendste plekken van de Galapagos eilanden, gelegen tegenover Sullivan Bay bij James Island. U kunt vandaag naar de top van het eiland klimmen, van waaruit u een verscheidenheid aan vulkanische formaties kunt observeren, waaronder lavabommen, spetters en sintelkegels, lavastromen en lavabuizen. Het maanachtige landschap biedt één van de meest schilderachtige panorama’s in de archipel. Vervolgens kunt u nog heerlijk ontspannen aan een mooi strand, waar u tevens schitterend kunt snorkelen. Gekleurde vissen en soms pinguïns en zeeschildpadden kunt u zien aan de voet van de hoge rots, die het landschap van Bartolomé domineert. Op korte loopafstand aan de overkant bevindt zich het tweede strand van Bartolomé, waar u witpuntrifhaaien langs de kustlijn zien zwemmen.

Santa Fe
De kleine baai aan de noordoostkust is buitengewoon pittoresk. U wandelt naar een schilderachtig uitkijkpunt bovenop een klif waar het mogelijk is om landleguanen te vinden, die endemisch zijn voor het eiland. Een ander pad ligt vlakbij het strand en is een kort pad waar het mogelijk is om landleguanen te zien, maar wel ’s morgens vroeg of ’s middags als de zon laag staat. Een bijzondere bezienswaardigheid is het ongewoon hoge woud van stekelige cactussen.

South Plazas
Plazas zijn kleine eilandjes die op korte afstand van de oostkust van Santa Cruz zijn opgetild. De unieke vegetatie en locatie van het eiland creëren een interessant landschap waarin de flora en fauna van de Galapagos worden versterkt. Bovendien komen hier ondanks zijn kleine omvang enkele van de meest interessante en opmerkelijke soorten van de archipel voor. Het is mogelijk om landleguanen te zien die vaak in de schaduw van de cactus staan. Op de ruige zuidelijke kliffen nestelen meestal zwaluwstaartmeeuwen, samen met verschillende andere zeevogels. De beschermde rotsachtige kust is een uitstekende habitat voor een grote kolonie luidruchtige zeeleeuwen. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Plazas eilanden zijn onder meer de landleguanen, de zeeleeuwen, meeuwen met zwaluwstaart, geelstaartmul, pijlstormvogels van Audubon, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen die langs de klif glijden.

North Seymour
North Seymour is de ideale plek om de blauwvoetgent te spotten. Een natuurpad kronkelt langs grote kolonies broedende fregatvogels en blauwvoetgenten. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dit een uitstekende plek om getuige te zijn van de spannende paringsrituelen waar deze vogels bekend om staan. Ook heeft u de kans om zeeleeuwen te spotten. De tour neemt u ook mee naar het afgelegen strand van Bachas voor een verfrissende snorkeltour in het lauwe water. Een uitstapje naar een kleine lagune biedt de mogelijkheid om flamingo’s te zien.

Dag 5, Isabela
Vandaag heeft u een privé transfer naar de haven van Santa Cruz. Hier vertrekt de publieke speedboot naar Isabela. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en vervolgens heeft u nog een vrije middag. Er zijn verschillende opties voor de middag. Ga snorkelen bij Concha Perla en zwem met scholen vissen, zeeleeuwen en pinguïns. Ontdek de wetlands en lagunes en spot flamingo’s, pijlstaartroggen en bijzondere vogelsoorten. Ontdek de geschiedenis van de Wall of Tears of breng een bezoek aan het Tortoise Breeding Station.

Dag 6, Isabela
Vandaag maakt u een excursie naar de Sierra Negra vulkaan en Tintoreras, waar u tevens kunt snorkelen.

Excursie Sierra Negra vulkaan
’s Ochtends reist u per auto naar de hooglanden van Isabela. Op weg naar de Sierra Negra vulkaan ziet u het landschap veranderen van vulkanische droogte met zwarte aarde en weinig vegetatie tot een vochtig bos met lokale en buitenlandse planten. Tijdens de wandeling heeft u de mogelijkheid om de prachtige uitzichten en ongelooflijke contrasten tussen de vulkanen en de zee te bewonderen. Onderweg passeert u het uitkijkpunt van de Sierra Negra vulkaan en/of de Chico vulkaan, een plek met een zeer uniek landschap waar er een mix is van tinten rood, oranje, geel en zwart. Hier kunt u fumeroles en spectaculaire lavavormingen observeren.

Excursie Las Tintoreras en snorkelen
Las Tintoreras is één van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken op het eiland Isabela. Dit kleine eilandje dankt de naam aan de rifhaaien, ook wel bekend als de witpunthaaien, die bij eb samen met andere tropische vissen, zeeschildpadden, roggen en zeeleeuwen in de kanalen zwemmen. Het eilandje wordt gevormd door lavarotsen en u kunt er blauwvoetgenten, Sally Lightfoot krabben, pelikanen en zelfs Galapagos pinguïns zien. Het is ook één van de belangrijkste broedplaatsen voor zeeleguanen en een geweldige plek om ze van dichtbij te bekijken.

Dag 7, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en per privé transfer naar de haven van Isabela gebracht. Hier vertrekt de publieke speedboot naar Santa Cruz. Vervolgens staat hier een chauffeur klaar die u naar Baltra Airport brengt.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!