Reisschema

Dag 1, Santa Cruz
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar San Cristóbal. Bij aankomst wordt u opgehaald en per privé transfer naar uw hotel in Puerto Ayora gebracht. Eenmaal aangekomen ontdekt u de groene hooglanden van Santa Cruz. Onderweg ziet u verschillende soorten vegetatie en twee immense kraters (Los Gemelos). Hierna bezoekt u een lokale ranch waar u reuzenschildpadden in de vrije natuur kunt zien. Er is ook een prachtige lavatunnel dichtbij. In de namiddag bezoekt u het Charles Darwin Research Station. Hier leert u meer over de ecosystemen en de unieke diersoorten die er leven op de eilanden. Daarnaast ziet u er ook schildpadden en landleguanen.

Dag 2, Santa Cruz
Vandaag kunt u kiezen uit een dagexcursie naar een ander eiland. Er is één tour inbegrepen. De volgende tours zijn mogelijk (afhankelijk van de beschikbaarheid):

Bartolomé
Bartolomé is één van de bekendste plekken van de Galapagos eilanden, gelegen tegenover Sullivan Bay bij James Island. U kunt vandaag naar de top van het eiland klimmen, van waaruit u een verscheidenheid aan vulkanische formaties kunt observeren, waaronder lavabommen, spetters en sintelkegels, lavastromen en lavabuizen. Het maanachtige landschap biedt één van de meest schilderachtige panorama’s in de archipel. Vervolgens kunt u nog heerlijk ontspannen aan een mooi strand, waar u tevens schitterend kunt snorkelen. Gekleurde vissen en soms pinguïns en zeeschildpadden kunt u zien aan de voet van de hoge rots, die het landschap van Bartolomé domineert. Op korte loopafstand aan de overkant bevindt zich het tweede strand van Bartolomé, waar u witpuntrifhaaien langs de kustlijn zien zwemmen.

Santa Fe
De kleine baai aan de noordoostkust is buitengewoon pittoresk. U wandelt naar een schilderachtig uitkijkpunt bovenop een klif waar het mogelijk is om landleguanen te vinden, die endemisch zijn voor het eiland. Een ander pad ligt vlakbij het strand en is een kort pad waar het mogelijk is om landleguanen te zien, maar wel ’s morgens vroeg of ’s middags als de zon laag staat. Een bijzondere bezienswaardigheid is het ongewoon hoge woud van stekelige cactussen.

South Plazas
Plazas zijn kleine eilandjes die op korte afstand van de oostkust van Santa Cruz zijn opgetild. De unieke vegetatie en locatie van het eiland creëren een interessant landschap waarin de flora en fauna van de Galapagos worden versterkt. Bovendien komen hier ondanks zijn kleine omvang enkele van de meest interessante en opmerkelijke soorten van de archipel voor. Het is mogelijk om landleguanen te zien die vaak in de schaduw van de cactus staan. Op de ruige zuidelijke kliffen nestelen meestal zwaluwstaartmeeuwen, samen met verschillende andere zeevogels. De beschermde rotsachtige kust is een uitstekende habitat voor een grote kolonie luidruchtige zeeleeuwen. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Plazas eilanden zijn onder meer de landleguanen, de zeeleeuwen, meeuwen met zwaluwstaart, geelstaartmul, pijlstormvogels van Audubon, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen die langs de klif glijden.

North Seymour
North Seymour is de ideale plek om de blauwvoetgent te spotten. Een natuurpad kronkelt langs grote kolonies broedende fregatvogels en blauwvoetgenten. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dit een uitstekende plek om getuige te zijn van de spannende paringsrituelen waar deze vogels bekend om staan. Ook heeft u de kans om zeeleeuwen te spotten. De tour neemt u ook mee naar het afgelegen strand van Bachas voor een verfrissende snorkeltour in het lauwe water. Een uitstapje naar een kleine lagune biedt de mogelijkheid om flamingo’s te zien.

Dag 3, Isabela
Vandaag heeft u een vrije ochtend. U kunt zelf naar Tortuga Bay gaan. Tortuga Bay is te bereiken via een pad van rotsen, omringd door opuntia cactussen, palo santo bomen en matasarno bomen. De wandeling in de zon wordt beloond met een spectaculair wit zandstrand dat zich uitstrekt over de zuidkust van Santa Cruz. Het strand van Tortuga Bay staat bekend om zijn uitgestrekte en ongerepte kustlijn die geleidelijk afdaalt in de Stille Oceaan. Het is een geweldige plek om te surfen en om te ontspannen en te genieten van de zon met de zeeleguanen. Jullie kunnen zeeleguanen, kleurrijke rifvissen, roggen en zeeschildpadden zien.

Een andere optie is Las Grietas. Wandel langs Playa Aleman, door een bos met enorme opuntia cactussen en over ruige lavarotsformaties naar één van de meest unieke zwemgaten op de Galapagos eilanden. Las Grietas, wat letterlijk vertaald ‘de scheuren’ betekent, zijn een reeks vulkanische spleten die werden gevormd tijdens het afkoelen van gesmolten lava. Door de poreuze lavasteen van het eiland kan water uit de hooglanden naar Las Grietas filteren, waar het zich vermengd met zeewater dat uit de oceaan komt. Het resulterende azuurblauwe water is kristalhelder en verfrissend. Las Grietas is een populaire zwembestemming vooral zowel de lokale bevolking als reizigers.

U neemt zelf een taxi naar de pier van Santa Cruz. Vervolgens vaart u naar Isabela met een speedboat, de tocht duurt ongeveer twee uur. Bij aankomst op het eiland Isabela neemt u zelf een taxi naar het hotel in Puerto Villamil.

Dag 4, Isabela
Vandaag maakt u een excursie naar Las Tintoreras, waar u tevens kunt snorkelen. Las Tintoreras is één van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken op het eiland Isabela. Dit kleine eilandje dankt de naam aan de rifhaaien, ook wel bekend als de witpunthaaien, die bij eb samen met andere tropische vissen, zeeschildpadden, roggen en zeeleeuwen in de kanalen zwemmen. Het eilandje wordt gevormd door lavarotsen en u kunt er blauwvoetgenten, Sally Lightfoot krabben, pelikanen en zelfs Galapagos pinguïns zien. Het is ook één van de belangrijkste broedplaatsen voor zeeleguanen en een geweldige plek om ze van dichtbij te bekijken.

 

Dag 5, Santa Cruz
De ochtend heeft u vrij en u kunt zelf de wetlands en de Wall of Tears ontdekken. De wetlands bevinden zich aan de zuidkust van het eiland Isabela, bij Puerto Villamil. Het gebied is één van de weinige plaatsen waar u alle vier de inheemse soorten mangroven van de Galapagos kunt zien. Mangroven spelen een belangrijke ecologische rol bij het behoud van de kustlijn en het weerstaan van de eroderende werking van de golven. Het gebied herbergt verbazingwekkende vogelsoorten, zoals flamingo’s, stelten, regenwulpen, witwantpintails en gallinules. Hierna bezoekt u de Wall of Tears, een historische plek waar gevangenen uit de tijd dat het eiland Isabela een kolonie was (tussen 1946 en 1959). Ze werden gedwongen om de muur te bouwen van enorme blokken lava als straf.

Tot slot kunt u naar het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center, waar eieren van schildpadden worden gezoogd in een broederij en de volwassenen worden geobserveerd in bewaakte kassen. Dit fokprogramma helpt de populaties van deze prachtige dieren te vergroten en zorgt ervoor dat ze kunnen overleven als wilde soorten die uniek zijn voor de Galapagos eilanden. Vervolgens neemt u zelf een taxi naar de pier van Isabela. Hier vertrekt de publieke speedboot naar Santa Cruz. Vervolgens neemt u zelf een taxi naar het hotel in Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz en bij aankomst kunt u rusten.

Dag 6, Santa Cruz & Guayaquil
’s Ochtends kunt u de omgeving van het hotel nog verder ontdekken. Vervolgens wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Baltra gebracht. Hier heeft u de binnenlandse vlucht terug naar Guayaquil. U overnacht in het centrum van Guayaquil. Bij aankomst kunt u genieten van uw laatste avond in Guayaquil.

Dag 7, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog heerlijk ontspannen bij uw hotel. Ook is het leuk om te wandelen over de boulevard of om te gaan winkelen in één van de vele winkelcentra van Guayaquil. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”