Reisschema

Dag 1, Alajuela
Vandaag heeft u de internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Na een lange vlucht komt u aan en wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht waar u de eerste nacht verblijft. Dit boetiek hotel ligt op slechts twintig minuten rijden van het vliegveld en biedt een panoramisch uitzicht over de centrale vallei van Costa Rica. Nabij het hotel liggen diverse koffieplantages, de waterval La Pazz en de Poás vulkaan.

Dag 2, Boca Tapada
Na het ontbijt ontvangt u de huurauto en rijdt u naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Onderweg is het mogelijk om nog langs de Poás vulkaan te rijden of de waterval La Paz. Uniek aan deze reis is dat u twee nachten in een boomhut overnacht. De boomhut heeft een ruime veranda, waar u vaak apen voorbij ziet slingeren en tropische vogels voorbij ziet vliegen. Het gebied is nog ongerept en totaal niet toeristisch. Maak samen met een gids een wandeling door het regenwoud of kano over het meer op zoek naar kaaimannen. Dieren die u in het gebied kunt spotten zijn onder andere luiaards, groene ara’s, toekans, leguanen, neusberen, brulapen en kapucijnapen.

Dag 3, Boca Tapada
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de vogels en de brulapen. Hierna kunt u ontbijten in het restaurant. Vervolgens maakt u vandaag een boottour  over de San Carlos rivier (inclusief). De gids legt veel uit over de flora en fauna van de omgeving. Onderweg is het mogelijk om krokodillen, leguanen, apen, ara’s en vele andere dieren te spotten. Tevens brengt u ook nog een bezoek aan een lokaal dorp aan de rivier. ’s Avonds is het mogelijk om nog met een gids een avondwandeling te maken door het regenwoud. Hierbij gaat u op zoek naar dieren die vooral in het donker te zien zijn, zoals kaaimannen, kikkers, verschillende soorten vogels en insecten.

Dag 4, Arenal
Na het ontbijt reist u naar een kleinschalige bed and breakfast nabij de Arenal vulkaan. Het is een aanrader om vandaag te gaan wandelen in een van de parken nabij de vulkaan. Geniet van het uitzicht op het meer, de lavarotsen en natuurlijk de vulkaan. Eind van de middag in het zwembad genieten van een panoramisch uitzicht over het meer. U overnacht in een ruime bungalow met twee aparte slaapkamers.

Dag 5, Arenal
’s Ochtends is het een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en geniet onderweg van een schitterend uitzicht op het regenwoud en een hoge waterval. ’s Middags is het leuk om te gaan wandelen over de hangbruggen. Onderweg wandelt u langs een tropische tuin, een waterval en kunt u genieten van uitzichten op de vulkaan en het regenwoud. Daarnaast is het mogelijk om ook apen, luiaards en neusberen te zien.

Dag 6, Rincón de la Vieja
Vandaag reist u naar het noorden richting het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Bij aankomst kunt u de omgeving van de lodge verkennen. Er worden veel activiteiten en excursies aangeboden, zoals een zipline tour, paardrijdtochten en wandelingen naar watervallen. Ontspan eind van de middag in het zwembad of in de heetwaterbaden. Uniek aan deze lodge is dat u hier tevens van de langste waterglijbaan van Costa Rica kunt glijden! Dwars door het regenwoud!

Dag 7, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Het gebied staat bekend om de vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen, zwavelmeren en geisers. Daarnaast vindt u er ook vele watervallen waar u naar toe kunt wandelen en in kunt zwemmen. Eind van de middag bij de lodge ontspannen in de heetwaterbaden.

Dag 8, Rincón de la Vieja
Geniet vandaag nog een dagje van de faciliteiten die de lodge te bieden heeft. Heerlijk ontspannen aan het zwembad en in de heetwaterbaden. Het is een fijne plek om even tot rust te komen. Daarnaast is het ook mogelijk om vandaag te gaan paardrijden met uitzicht op de Golf van Papagayo of om te gaan ziplinen, abseilen van watervallen of te wandelen over hangbruggen.

Dag 9, Monteverde
Vandaag reist u verder naar het nevelwoud van Monteverde. U overnacht in een dorp nabij de natuurreservaten. Het gebied doet sprookjesachtig aan. Het is hier een stuk frisser dan in de rest van Costa Rica. Maak bij aankomst een mooie wandeling door het nevelwoud, bezoek een kolibrietuin of een kikkervijver en dineer ’s avonds in een van de vele sfeervolle restaurants in het dorp.

Dag 10, Monteverde
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen in het Santa Elena Cloud Forest Reserve. Maak een schitterende wandeling en ontdek de vele verschillende planten, bomen en dieren. Met geluk spot u ook de kleurrijke vogel de quetzal. Ook is het mogelijk om in het gebied te ziplinen of over de hangbruggen te wandelen. Persoonlijk vindt Unico Travel het mooier om dit in het gebied bij de Arenal te doen. Hier is het ook vaker droog dan in het nevelwoud van Monteverde. Maar u kunt natuurlijk ook in beide gebieden deze activiteiten ondernemen.

Dag 11, Playa Lagartillo
Na het ontbijt reist u naar de lodge op het schiereiland Nicoya. U overnacht dichtbij Playa Lagartillo, een rustige plek om de laatste dagen van de reis af te sluiten. Het is een fijne plek omdat er naast ontspanning ook genoeg activiteiten te doen zijn. Huur bijvoorbeeld een fiets en ontdek de nabijgelegen dorpen en stranden Playa Negra en Playa Avellanas. Drink onderweg een cocktail in een bar aan het strand en geniet eind van de middag van een schitterende zonsondergang. U overnacht in een luxeuze villa met twee slaapkamers.

Dag 12, Playa Lagartillo
Vandaag is het een aanrader om te ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Ook is het leuk om een surfles te volgen bij de nabijgelegen stranden Playa Avellanas en Playa Negra. Bij de lodge is het ook mogelijk om boogieboards en supboards te huren. Ook is het slechts drie kwartier rijden naar de nabijgelegen plaats Tamarindo, ook naast vele restaurants, bars en winkels ook mooie stranden te vinden zijn.

Dag 13, Playa Lagartillo
Vandaag is het mogelijk om in de omgeving te gaan ziplinen, surfen, boogieboarden en SUP boarden. Ook is het leuk om een boottocht te maken over de Rio Tempisque. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden. Tijdens deze boottocht heeft u de kans om krokodillen, apen, leguanen en vele vogels te spotten. Na de tour geniet u van een Costa Ricaanse lunch in een rancho.

Dag 14, Vertrek
Na het ontbijt reist u naar het vliegveld van Liberia, waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens vertrekt hier uw internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!