Costa Rica Kerstvakantie

Home » Costa Rica Kerstvakantie

Ontdek onze Costa Rica Kerstvakantie reis, een 14-daagse reis waarbij u ontsnapt aan de kou in Nederland en de kerstvakantie doorbrengt in het natuurrijke Costa Rica. Deze reis is speciaal samengesteld voor families, maar kan uiteraard ook op maat worden samengesteld voor stellen. Geniet van de ongerepte natuur, onderneem avontuurlijke activiteiten en spot veel wildlife. Tijdens deze Costa Rica Kerstvakantie reis verkent u het land met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze reis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Alajuela – Boca Tapada – Arenal – Rincón de la Vieja – Monteverde – Playa Lagartillo.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: € 1.900,- per persoon (gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen tot 11 jaar).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Boomhut costa rica kerstvakantie
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze reis Costa Rica Kerstvakantie

Groene Vink Vrijheid met uw eigen huurauto (4×4)
Groene Vink Overnachten in een boomhut
Groene Vink Boottour door het regenwoud
Groene Vink Ziplinen langs de Arenal vulkaan
Groene Vink Langste waterglijbaan van Costa Rica
Groene Vink Wildlife spotten als ara’s, toekans en luiaards

Foto impressie van deze reis Costa Rica Kerstvakantie

Gebieden van deze reis Costa Rica Kerstvakantie

Boca Tapada

Gelegen aan de rivier San Carlos, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is nog vrij onbekend en daarom ongerept. Ontdek de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Vaar per kajak over de rivier of met een gemotoriseerde boot die tot de grens vaart. Tijdens deze Costa Rica Kerstvakantie reis overnacht u twee nachten in een luxueuze boomhut in het regenwoud. Vanaf uw veranda kunt u apen voorbij zien slingeren en ’s ochtends wordt u gewekt door brulapen en de geluiden van de tropische vogels. Het overnachten in de boomhut is het hoogtepunt van deze Costa Rica Kerstvakantie reis.

Arenal

Eén van de hoogtepunten van deze reis Costa Rica Kerstvakantie is de omgeving van de Arenal vulkaan. Hoe mooi is het om uw kinderen een actieve vulkaan te laten zien. Ga samen ziplinen en zweef van boomtop naar boomtop met uitzicht over een hoge waterval of over de vulkaan zelf. Bovendien is het een aanrader om een wandeling te maken over de hangbruggen bij Mistico.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja staat bekend om de vulkanische activiteiten, zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Het is hier droger dan in de rest van het land. Maak als gezin een wandeling door het park en geniet van een picknick bij een mooie waterval. U overnacht bij een lodge waar vele activiteiten mogelijk zijn. Een unieke ervaring voor kinderen is om van de langste waterglijbaan van Costa Rica dwars door het regenwoud te glijden. De ouders kunnen heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge.

Monteverde

Een compleet ander landschap tijdens deze Costa Rica Kerstvakantie reis is het nevelwoud van Monteverde. U overnacht in het nabijgelegen dorp Santa Elena. In de omgeving kunt u schitterende wandelingen maken, ziplinen en wandelen over de hangbruggen. Het gebied is een stuk frisser dan de rest van Costa Rica. Er leven veel verschillende vogelsoorten, waaronder de kleurrijke quetzal.

Playa Lagartillo

De laatste drie nachten van deze Costa Rica Kerstvakantie reis overnacht u in een luxueuze villa aan Playa Lagartillo op het schiereiland Nicoya. Het is een fijne plek om uw reis af te sluiten. Geniet aan het strand of aan het zwembad. Ook zijn de nabijgelegen stranden Playa Avellanas en Playa Negra de ideale plekken om te leren surfen. Ga paardrijden met zonsondergang of zweef van boomtop naar boomtop met een zipline tour. Huur een boogieboard of SUP board of maak een boottour over de Rio Tempisque. Er is genoeg te beleven voor elke leeftijd.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!