Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis El Salvador en Nicaragua » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San Salvador
Bij aankomst op het vliegveld wordt u naar uw hotel in San Salvador gebracht. Hier kunt u bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, San Salvador
Vandaag maakt u samen met een gids een tour door het historische centrum van San Salvador. U brengt onder andere een bezoek aan de kerk El Rosario, het Nationaal Paleis, Nationaal Theater, de kathedraal en het Antropologische museum David J. Guzman. Tijdens uw bezoek aan de stad loopt u over de lokale gezellige markten met een tal van souvenirs. Na de stadstour bezoekt u de vulkaan in San Salvador, die zich bevindt op 1839 meter boven zee niveau. De gemakkelijke en korte wandeling geeft u een geweldig uitzicht over de enorme krater.

Dag 3, Ataco
Vandaag wordt u naar het dorpje Ataco gebracht. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Joya de Cerén. Dit is een archeologische plek, door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet in 1993. Het is de enige plaats waar de Maya cultuur nog in authentieke vorm bestaat. De plek is bewaard gebleven doordat het bedolven was onder lava. Na dit bezoek reist u via de bloemenroute naar Ataco. De regio heeft geweldige panoramische uitzichtpunten over koffieplantages, lagunes en nevelwoud.

Dag 4, Ataco
Vandaag is het een aanrader om door het oude centrum te wandelen. Het dorp wordt gekleurd door vrolijke muurschilderingen. U kunt hier weverijen en lokale handwerkers bezoeken. In de middag heeft u de mogelijkheid om een koffietour of een canopy tour te doen.

Dag 5, Santa Ana
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de archeologische vindplaats Tazumal, de meest belangrijk en indrukwekkende Maya ruïne van El Salvador (ongeveer 50 minuten rijden). Vanaf Tazumal reist u verder naar Santa Ana, de twee na grootste stad van El Salvador. De neogotische kathedraal, het theater en het gemeenschappelijk paleis zijn werkelijk prachtig.

Dag 6, Suchitoto
Vandaag heeft u ’s ochtends de mogelijkheid om de Santa Ana vulkaan te beklimmen. Hierna reist u verder naar Suchitoto. Suchitoto is een koloniaal dorp met musea, galerieën, een koloniale kerk en meerdere restaurants en barretjes.

Dag 7, Suchitoto
Vandaag kunt u Suchitoto verkennen. Het dorp is rijk aan vele bezienswaardigheden waaronder de kerk Santa Lucia, kunstgalerijen en het meer. Geniet van de panoramische vergezichten.

Dag 8, El Cuco
Vandaag Suchitoto reist u verder naar het strand van El Cuco. Hier kunt u genieten aan het vulkanische strand en aan het zwembad. Heerlijk om een dagje tot rust te komen.

Dag 9, León
Vroeg in de ochtend wordt u naar La Union gebracht. Hier neemt u de boot naar Potosi (Nicaragua). Het is een prachtige, twee uur durende route. U heeft kans om dolfijnen, pelikanen, schildpadden, en walvissen te zien. Eenmaal in Potosi wordt u opgehaald en naar León gebracht. León is van oudsher één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León heeft een interessant centrum met vele koloniale gebouwen, straatjes, monumenten, musea en kerken.

Dag 10, León
Vandaag kunt u León ontdekken. Ervaar de geschiedenis en wandel langs de vele bezienswaardigheden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de rum distilleerderij Flor de Cana. Als u op zoek bent naar iets meer avontuur dan kunt u onder begeleiding de vulkaan Cerro Negro beklimmen. Deze actieve vulkaan is bedekt met zwart zand. Eenmaal boven heeft u een spectaculair uitzicht over de vulkanen ‘Los Maribios’. U kunt naar beneden wandelen, máár ook het sandboard pakken.

Dag 11, Granada
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Granada gebracht. Granada, een stad aan het gigantische meer heeft al honderden jaren een roerige geschiedenis. Dit verleden is tot op de dag van vandaag terug te zien in het straatbeeld. Overal ziet u oude koloniale invloeden, kleurrijke gebouwen, groene parken en grote kerken.

Dag 12, Granada
In de ochtend kunt u het historisch centrum verkennen. ’s Middags is het een aanrader om te gaan kajakken bij Las Isletas. Dit zijn eilandjes bij het meer van Granada. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilandjes.

Dag 13, Granada

Vandaag nog heerlijk genieten in Granada. Het is een aanbeveling om naar de vulkaan krater Masaya te gaan. Wij raden aan om eind van de middag te gaan. Doordat het donker is ziet u de hete oranje lava stromen.

Dag 14 t/m 16, Little Corn Island
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Managua gebracht. Vanaf Managua vliegt u naar de Corn Islands. De Corn Islands vormen een apart stukje Nicaragua. De eilanden zijn altijd buiten bereik gebleven van de Spaanse kolonisten; het waren de Britten die hier de grootste invloed hadden. Aan het einde van de 17e eeuw zagen piraten de eilanden als een ideale uitvalsbasis voor aanvallen op de Spaanse vloot. Ze begonnen suiker- en katoenplantages en importeerden Afrikaanse slaven uit Jamaica. Pas eind 19e eeuw eindige het Britse protectoraat en kreeg Nicaragua grip op de eilanden. De bevolking is multi-etnisch; creolen, blanken, miskito-indianden en mestiezen.

De dagen in dit gebied kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt genieten van de relaxte Caribische sfeer aan het strand, wandelingen maken langs het strand en door de tropische bossen, het authentieke dorp bezoeken, duiken of snorkelen of vissen met visser uit de gemeenschap.

Dag 17, Managua
Vandaag neemt u zelf de boot terug naar Big Corn Island. Eind van de middag vertrekt uw vlucht naar Managua. Bij aankomst reist u per shuttle naar uw hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 18, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis met Unico Travel.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media