Reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis El Salvador en Nicaragua » Reisschema

Dag 1, San Salvador
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar El Salvador (exclusief). Bij aankomst wordt u door onze vertegenwoordiger opgehaald en naar uw hotel in San Salvador gebracht. Hier kunt u bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, San Salvador
Vandaag maakt u samen met een gids een tour door het historische centrum van San Salvador. U brengt onder andere een bezoek aan de kerk El Rosario, het Nationaal Paleis, Nationaal Theater, de kathedraal en het Antropologische museum David J. Guzman. Ontdek ook de lokale markten met tal van souvenirs. Na de stadstour bezoekt u het Nationaal Park El Boqueron met twee vulkaankraters.

Dag 3, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Joya de Cerén gebracht. Joya de Cerén is een Maya dorp dat in het jaar 640 volledig bedolven werd onder het as van een vulkaanuitbarsting. Net zoals in Pompeï in Italië werden gebouwen perfect bewaard. Joya de Cerén is ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna reist u via de bloemenroute, langs panoramische uitzichtpunten over de koffieplantages, lagunes en het dichte nevelwoud, naar het kleurrijke dorp Ataco.

Dag 4, Ataco
Ataco is een kleurrijk dorp gelegen aan de bloemenroute. Ontdek het authentieke dorp en wandel langs de felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, gezellige restaurants en kunstgalerieën. Bekijk de hedendaagse kunst gemengd met de inheemse kunst uit de Spaanse koloniale periode. ’s Middags is het leuk om een rondleiding te volgen op een lokale koffieplantage.

Dag 5, Santa Ana
Vandaag brengt u een bezoek aan de archeologische vindplaats Tazumal, de meest belangrijk en indrukwekkende Mayaruïne van El Salvador (ongeveer 50 minuten rijden). Vanaf Tazumal reist u verder naar Santa Ana, de twee na grootste stad van El Salvador. De neogotische kathedraal, het theater en het gemeenschappelijk paleis zijn werkelijk prachtig.

Dag 6, Suchitoto
Vandaag heeft u ’s ochtends de mogelijkheid om de Santa Ana vulkaan te beklimmen. Suchitoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd. Wandel bij aankomst door de geplaveide straten langs de kerk Santa Lucia, artistieke kunstgalerijen, pleinen, koloniale gebouwen en sfeervolle restaurantjes. Ontdek de vele uitzichtpunten, waaronder op Lake Suchitlán.

Dag 7, Suchitoto
Het is een aanrader om vandaag een boottour te maken over het meer. Het is het grootste meer van El Salvador. Vaar over het meer langs Bird Island, een natuurlijk vogelreservaat waar veel trekvogels nestelen. Wandel verder door de geplaveide straten door het authentieke dorpje, geniet van de uitzichtpunten, zwem bij watervallen in de omgeving of  volg een Indigo Workshop. Indigo is een natuurlijke kleurstof die uit de Xiquilite plant. Het was vroeger een belangrijke stof voor de Maya’s.

Dag 8, El Cuco
Vandaag Suchitoto reist u verder naar het strand van El Cuco. Naast surfen, kunt u er heerlijk een dag genieten aan het zwembad en een wandeling maken over het vulkanische strand. Het is een fijne plek om tijdens deze reis even tot rust te komen.

Dag 9, León
Vroeg in de ochtend wordt u naar La Unión gebracht. Hier neemt u de boot naar Potosí (Nicaragua). Het is een prachtige tocht van ongeveer twee uur varen. U heeft kans om dolfijnen, pelikanen, schildpadden, en walvissen te zien. Eenmaal in Potosí wordt u opgehaald en naar León gebracht. León is van oudsher één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León heeft een interessant centrum met vele koloniale gebouwen, straatjes, monumenten, musea en kerken.

Dag 10, León
Vandaag kunt u León ontdekken. Ervaar de geschiedenis en wandel langs de vele bezienswaardigheden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de rum distilleerderij Flor de Cana. Als u op zoek bent naar iets meer avontuur dan kunt u onder begeleiding de vulkaan Cerro Negro beklimmen. Deze actieve vulkaan is bedekt met zwart zand. Eenmaal boven heeft u een spectaculair uitzicht over de vulkanen ‘Los Maribios’. U kunt naar beneden wandelen, máár ook het sandboard pakken.

Dag 11, Granada
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Granada gebracht. Het is één van de oudste steden van Latijns-Amerika. Kleurrijke straten, de prachtige kathedraal, kerken en parken vormen de stad. U kunt hier eindeloos ronddwalen. Tevens is Granada de perfecte uitvalsbasis om uitstapjes in de omgeving te maken zoals kajakken bij de eilandengroep Las Isletas of het bezoeken van de Masaya vulkaan.

Dag 12, Granada
In de ochtend kunt u het historisch centrum verkennen. ’s Middags is het een aanrader om te gaan kajakken bij Las Isletas. Dit zijn eilandjes bij het meer van Granada. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilandjes.

Dag 13, Granada
Vandaag nog heerlijk genieten in Granada. Het is een aanrader om naar de vulkaan krater Masaya te gaan. Als u eind van de middag gaat, kunt u de rode lava zien stromen.

Dag 14 t/m 16, Little Corn Island
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Managua gebracht. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar Big Corn Island, het grootste eiland van de Corn Islands. Per boot vaart u naar het idyllische Little Corn Island, waar u de komende dagen kunt genieten aan het strand. Geniet van de wuivende palmbomen, parelwitte zandstranden en de azuurblauwe zee.  Verken de onderwaterwereld en zwem tussen tropische vissen, kleurrijk koraal, roggen en schildpadden. ’s Avonds heerlijk dineren in één van de sfeervolle restaurantjes. Heerlijk om de laatste dagen van de reis te ontspannen.

Dag 17, Managua
’s Ochtends kunt u nog genieten aan het strand en nog een wandeling maken. ’s Middags neemt u de boot terug naar Big Corn Island. Eind van de middag vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Managua. Bij aankomst reist u per shuttle naar uw hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 18, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis met Unico Travel.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!