Uitgebreid reisschema2019-03-14T13:53:20+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis El Salvador en Nicaragua » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San Salvador
Na aankomst op de luchthaven van El Salvador, wordt u naar een hotel in het centrum van de hoofdstad San Salvador gebracht. Ondanks de drukte van de stad, ligt het hotel op een rustige plek omringd door de natuur. Het hotel heeft een prachtige tuin en een spa.

Dag 2, San Salvador
Geniet van uw ontbijt in de kleurrijke binnentuin. Vandaag wordt u door een gids opgehaald en maakt u een stadstour door het historische centrum van San Salvador. U brengt onder andere een bezoek aan de kerk El Rosario, het Nationale paleis en theater, de kathedraal en het Antropologische museum David J. Guzman. Tijdens uw bezoek aan de stad loopt u over de lokale gezellige markten met een tal van souvenirs. Na de stadstour bezoekt u de vulkaan in San Salvador, die zich bevindt op 1839 meter boven zee niveau. De gemakkelijke en korte wandeling geeft u een geweldig uitzicht over de enorme krater.

Dag 3, Ataco
Vroeg in de ochtend neemt u de huurauto in ontvangst bij het hotel. U rijdt op het gemak naar Joya de Ceren (ongeveer een half uur rijden). Dit is een archeologische plek, door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet in 1993. Het is de enige plaats waar de Maya cultuur nog in authentieke vorm bestaat. De plek is bewaard gebleven doordat het bedolven was onder lava. Na dit bezoek rijdt u via de bloemenroute naar Ataco. De regio heeft geweldige panoramische uitzichtpunten over koffieplantages, lagunes en nevelwoud. U overnacht in een mooi hotel net buiten de stad.

Dag 4, Ataco
Vanuit het hotel kunt u naar het centrum van Ataco gaan. Het dorp wordt gekleurd door vrolijke muurschilderingen. U kunt hier weverijen en lokale handwerkers bezoeken. Daarna kunt u met de auto naar het dorp Juayua rijden, waar in de weekenden grote gastronomische feesten worden gehouden. U kunt ook naar de plaats Nahulzalco rijden, een inheems dorp waar u de bewoners in traditionele klederdracht aantreft.
In de middag heeft u de mogelijkheid om een koffietour of een canopy tour te doen.

Dag 5, Ataco
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de archeologische site van Tazumal, de meest belangrijk en indrukwekkende Maya ruïne van El Salvador (ongeveer 50 minuten rijden). Vanaf Tazumal rijdt u door naar Santa Ana (ongeveer 25 min rijden), de twee na grootste stad van El Salvador. De neogotische kathedraal, het theater en het gemeenschappelijk paleis zijn werkelijk prachtig.

Dag 6, Suchitoto
Na het ontbijt rijdt u naar het Nationaal Park Cerro Verde (ongeveer 30 minuten rijden). Hier vindt u de vulkaan Cerro Verde omringd door de vulkanen Izalco en Santa Ana. U kunt twee wandelingen maken. In het nationaal park is ook een vogelreservaat gevestigd. Hierna rijdt u verder naar het kratermeer Coatepeque (ongeveer 40 minuten rijden), een meer dat tussen vulkanen ligt, helder blauw water heeft en omringd is door vele restaurants waar heerlijke vis wordt geserveerd.
Vervolgens rijdt u door naar Suchitoto (2,5 uur). Suchitoto is een koloniaal dorp met musea, galerieën, een koloniale kerk en meerdere restaurants en barretjes.

Dag 7, Suchitoto
U wordt opgehaald door een gids om te voet Suchitoto te verkennen. Suchitoto is rijk aan vele bezienswaardigheden waaronder de kerk Santa Lucia, kunstgalerijen, de graanmolen, de sigaren mevrouw en meer.

Dag 8, Bahia Jiquilisco
U rijdt vanaf Suchitito naar het dorp Alegria (ongeveer 1,5 uur rijden). Alegria is een pittoresk dorp in de bergen, 1240 meter boven zee niveau, bekend om haar prachtige bloemen. De bekende Salvadoraanse schrijver Alberto Marferrer woonde hier van 1886 tot 1932. In de buurt van dit dorpje vindt u het groene meer van Alegria. Het water is warm en heeft verschillende geisers en fumarolen.
U rijdt verder naar de plaats Berlin (ongeveer 15 minuten rijden), wat tussen de koffieplantages is gelegen. U kunt de kerk bezoeken en het koffiehuis, waar overheerlijke koffie wordt geserveerd. Na uw bezoek rijdt u naar de kust waar u na 1,5 uur aan zult komen. Het hotel is omgeven door mangrove, een kanaal en prachtige natuur. Daarnaast is ook het strand op loopafstand en heeft het hotel een zwembad.

Dag 9, Bahia Jiquilisco
Bahia Jiquilisco is gevormd door een grote hoeveelheid kanalen. Er wonen meer dan 17 verschillende vogelsoorten. U kunt de dag besteden met een excursie over de kanalen per boot of kajak. U zult veel vogels zien maar ook krabben, schildpadden en vissen. Van augustus tot januari kunt u babyschildpadden vrijlaten op Isla Mendez.

Dag 10 t/m 12 El Cuco
U rijdt met de huurauto naar het volgende hotel aan de kust. U levert de auto in en u kunt gaan genieten van de uitgestrekte stranden. De stranden aan de kust aan het oostelijke gedeelte van El Salvador zijn breder en hebben zwart vulkanisch zand. Het dorp El Cuco staat echter bekend om één van de mooiste stranden van het land.

Dag 13, León, Nicaragua
Vroeg in de ochtend wordt u naar La Union gebracht, hier neemt u de boot naar Potosi (Nicaragua). Het is een prachtige, twee uur durende route. U heeft kans om dolfijnen, pelikanen, schildpadden, en walvissen te zien. Eenmaal in Potosi wordt u opgehaald en naar León gebracht. León is van oudsher één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León heeft een interessant centrum met vele koloniale gebouwen, straatjes, monumenten, musea en kerken. U overnacht in een koloniaal huis met een gemeenschappelijke patio versierd met tropisch hardhout. De omgeving is rustig en heeft een goed restaurant.

Dag 14, León
Tijdens een stadswandeling door het historische León, maakt u kennis met de geschiedenis en het culturele erfgoed. U bezoekt onder andere de grootste kathedraal van Midden-Amerika, waar u uitzicht heeft op de drie vulkanen Los Maribios. Ook kunt u een bezoek brengen aan de rum distilleerderij ‘Flor de Caña’. U kunt ook een dagje naar het strand, Playa Velero.
Als u op zoek bent naar iets meer avontuur dan kunt u onder begeleiding de vulkaan Cerro Negro beklimmen. Deze actieve vulkaan is bedekt met zwart zand. Eenmaal boven heeft u een spectaculair uitzicht over de vulkanen ‘Los Maribios’. U kunt naar beneden wandelen, máár ook het sandboard pakken.

Dag 15, Granada
Na het ontbijt wordt u opgehaald. Op weg naar Granada stopt u in de stad Masaya. De stad werd door de Nicaraguaanse dichter Rubén Darío tot de ‘stad van de bloemen’ gedoopt, door de hoeveelheid bloemen in de stadsparken. Achter het kratermeer rijst de vulkaan Masaya.
Granada, een stad aan het gigantische meer heeft al honderden jaren een roerige geschiedenis. Dit verleden is tot op de dag van vandaag terug te zien in het straatbeeld. Overal ziet u oude koloniale invloeden, kleurrijke gebouwen, groene parken en grote kerken.
In februari vindt het internationale Poëzie festival plaats. Er worden de hele maand poëzie voordrachten gedaan. In augustus (de derde week) wordt een week de onbevlekte ontvangenis van Mary gevierd. In deze week zijn er optochten, concerten en vuurwerkshows.
U overnacht in een boutique hotel in het centrum. Het heeft een zwembad, bar en restaurant. Er worden regelmatig salsalessen of voetbalwedstrijden georganiseerd. Het hotel is bekend van het reisprogramma ‘3 op reis’.

Dag 16, Granada
In de ochtend kunt u varen bij Las Isletas, dit zijn eilandjes bij het meer van Granada. Las Isletas bestaat uit ongeveer 365 vulkanische eilandjes. Aan het einde van de middag kunt u een tour doen naar de vulkaan krater Masaya. Voordat de zon ondergaat vertrekt u naar het nationaal park. Eerst brengt u een bezoek aan de lavatunnels waar vleermuizen heen en weer vliegen. Daarna bezoekt u de grootste krater van Masaya. Doordat het donker is ziet u de hete oranjelava stromen.

Dag 17, Managua
U kunt nog heerlijk uitrusten in de omgeving van Granada voor u naar Managua vertrekt. Aan het einde van de middag wordt u naar het hotel in Managua gebracht. Het luxe hotel beschikt over een zwembad, spa en welness.

Dag 18 t/m 20, Corn Islands
Om 05.00 uur in de ochtend neemt u de shuttle naar het vliegveld van Managua (15 minuten). Vanaf hier vliegt u in, 2 uur, naar de Big Corn Islands. U neemt een taxi naar de haven en reist vervolgens per boot naar de Little Corn Islands (40 minuten). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.
De Corn Islands vormen een apart stukje Nicaragua. De eilanden zijn altijd buiten bereik gebleven van de Spaanse kolonisten; het waren de Britten die hier de grootste invloed hadden. Aan het einde van de 17e eeuw zagen piraten de eilanden als een ideale uitvalsbasis voor aanvallen op de Spaanse vloot. Ze begonnen suiker- en katoenplantages en importeerden Afrikaanse slaven uit Jamaica. Pas eind 19e eeuw eindige het Britse protectoraat en kreeg Nicaragua grip op de eilanden. De bevolking is multi-etnisch; creolen, blanken, miskito-indianden en mestiezen.

De dagen in dit gebied kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt genieten van de relaxte Caribische sfeer aan het strand, wandelingen maken langs het strand en door de tropische bossen, het authentieke dorp bezoeken, duiken of snorkelen of vissen met visser uit de gemeenschap.

Dag 21, Managua
Vandaag neemt u zelf de boot terug naar Big Corn Islands. Om 14 uur moet u terug zijn op de luchthaven van de Corn Islands. Om 15.00 uur vertrekt uw vlucht naar Managua. Bij aankomst wordt u door een chauffeur terug naar het luxe hotel in Managua gebracht.

Dag 22, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis met Unico Travel.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest