Combinatiereis El Salvador en Nicaragua

U bent hier: Home » Combinatiereis El Salvador en Nicaragua

Tijdens deze rondreis door El Salvador en Nicaragua reist u langs authentieke dorpen, vulkanen, Maya ruïnes, kleurrijke steden en sluit u de reis af op een bounty eiland.

Hoogtepunten van de rondreis El Salvador en Nicaragua

Groene Vink Actieve vulkanen
Groene Vink Authentieke dorpen
Groene Vink Kleurrijke bloemenroute
Groene Vink Bounty eiland Little Corn Island
Groene Vink Kleurrijke steden León en Granada

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: San Salvador – Ataco – Santa Ana – Suchitoto – El Cuco – León – Granada – Little Corn Island.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: € 1.800,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens deze rondreis door El Salvador en Nicaragua

San Salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. In en rondom de stad liggen een aantal interessante musea en verder kunt u er wandelen door het oude centrum. Het is ook de moeite waard om de Iglesia El Rosario te bezoeken, een schitterende kerk met glas in lood ramen die de kleuren van de regenboog vormen. In de omgeving kunt u nog een bezoek brengen aan een vulkaan.

Ataco

Via de bedolven stad van Joya de Cerén, reist u via de bloemenroute naar Ataco. De bloemenroute heeft haar naam te danken aan de vele bloemen die er tussen oktober en februari in bloei staan. Ataco is een klein dorpje, nog geheel authentiek, met een kleurrijk centrum.

Santa Ana

Via de ruïnes van Tazumal reist u verder naar de stad Santa Ana. De stad heeft gekleurde huisjes, oude kathedralen en leuke restaurantjes. In de omgeving kunt u nog een vulkaan beklimmen, zwemmen in een waterval of ontspannen aan een meer.

Suchitoto

Suchitoto is een klein authentiek dorpje in El Salvador. U kunt er mooie wandelingen maken door de geplaveide straten, langs galerijen en kerken. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten. Maak een boottour over het meer of neem een verfrissende duik in een een waterval.

El Cuco

El Cuco is een vulkanisch zandstrand aan de Pacifische kust. U kunt er heerlijk ontspannen aan het zwembad, maar ook een wandeling maken over het strand of natuurlijk een surfles nemen en gaan surfen. Heerlijk om een dagje bij te komen.

León

León was vroeger de hoofdstad van Nicaragua. U kunt er ronddwalen in de straten en wandelen langs eeuwenoude kerken, kathedralen, parken en musea. Daarnaast is het ook de moeite waard om in de omgeving de rumfabriek te bezoeken en om te sandboarden van de Cerro Negro vulkaan.

Granada

Granada is één van de leukste steden van Nicaragua en ook het meest kleurrijk. Wandel door de kleurrijke straten en langs het stadspark, kathedraal, kerken en markten. In de omgeving kunt u nog kajakken langs kleine eilandjes of de vulkaan Masaya bezoeken en lava zien.

Corn Islands

Geniet aan het einde van uw reis op een tropisch bounty eiland. Heerlijk genieten aan de witte stranden en de azuurblauwe zee. U kunt er schitterend snorkelen en duiken, maar ook is het mogelijk om te surfen, kajakken of te vissen met locals.

Reisvoorstel aanvragen

Over deze rondreis naar El Salvador en Nicaragua

Deze rondreis is de perfecte combinatie voor diegenen die op zoek zijn naar authentieke plekken, een ongerepte natuur en tropische stranden.

El Salvador is nog vrij onbekend onder reizigers. Het zijn voornamelijk de reizigers die al veel van de wereld hebben gezien, die besluiten om naar El Salvador te reizen. Het land is hierdoor nog niet erg toeristisch en veel plekken zijn nog geheel authentiek en ongerept.

U reist langs koloniale en authentieke dorpen waar u het echte El Salvador leert kennen. U ontdekt de heftige geschiedenis van het land en bezoekt daarnaast met uw gids ook eeuwenoude opgravingen en een bedolven stad.

Koloniale en kleurrijke steden in Nicaragua

In Nicaragua ontdekt u de steden León en Granada. Beide leuke steden om door het centrum te wandelen en de vele bezienswaardigheden te ontdekken. In de omgeving van León kunt u tevens sandboarden van een vulkaan en in de omgeving van Granada is het de moeite waard om naar de Mayasa vulkaan te gaan. Hier kunt u de rode lava zien.

Eindigen op een tropisch eiland

U sluit de reis af op Little Corn Island. Heerlijk de laatste dagen bijkomen aan het strand en alle indrukken laten bezinken. De onderwaterwereld rondom Little Corn Island is overigens ook schitterend. U kunt er snorkelen en duiken tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en langs de boot ziet u vaak ook dolfijnen.

Reisvoorstel aanvragen