Yoga in Costa Rica is prachtig! Kan mij nog herinneren dat er vrienden van mij zeiden je moet eens een keer yoga gaan doen goed voor je ontspanning en het is goed voor je houding!

De allereerste keer dat ik yoga in Costa Rica heb gedaan was met Lana Wedmore tijdens mijn verblijf in Luna lodge op het schiereiland Osa. Een onvergetelijke ervaring en wat voelde ik mij rijker en met energie.  Op een heel groot houten platform met uitzicht over het regenwoud van Corcovado Nationaal Park deed ik samen met Lana oefeningen. Ook leerde zij mij hoe ik moest ademhalen en hoeveel invloed dit heeft op je dagelijkse leven. We leven in een wereld veel met keuzes en ook verwachtingen. Daarom is het zo belangrijk om goed jezelf te kunnen zijn en bewust te worden van jezelf.  Vervolgens ben ik yoga en bodybalance lessen gaan volgen in Nederland.

Tijdens mijn andere reizen in Costa Rica kwam ik erachter dat Costa Rica echt de meest ideale en schitterende plekken heeft om yoga lessen te volgen. Eerst raften op de rivier Pacuare en vervolgens yoga doen met zonsondergang met uitzicht over de rivier Pacuare en het regenwoud. Dit zijn unieke en onvergetelijke momenten.

Santa Teresa

Afgelopen reis ben ik in Santa Teresa geweest op het schiereiland Nicoya. Hier heb ik elke ochtend tijdens mijn verblijf bij yoga retreat Pranamar yoga lessen  gedaan. Een goede instructeur, het geluid van de zee en de tropische geluiden van het regenwoud. En na de yogalessen heerlijk surfen in zee of een strandwandeling doen.

yoga in costa rica

Schiereiland Osa

Mijn favoriete plek om te kunnen zijn, is op het schiereiland Osa.  Door de ongereptheid van het regenwoud en de zee met de tropische stranden heb ik altijd een bevestiging zo is het leven voor ons bedoeld en eigenlijk wil je altijd in deze omgeving leven.  Mijn dochtertje en ik hebben genoten van een vierdaags verblijf bij Luna lodge. Dit is paradijs! Elke ochtend en in de namiddag hebben we yoga lessen gevolgd.  Tijdens de oefeningen zie je ara’s voorbij vliegen en soms hoor je de brulapen. En steeds heb je uitzicht over het Nationaal Park Corcovado.  Lana en Ahmed zijn ervaren en professionele instructeurs. En wisselen verschillende stijlen van yoga af. Ook kijken ze steeds wat op dat moment belangrijk is om voor iemand te gaan doen. Focus op buikspieren, schouders, houding of meer ontspanning en ademhaling.

yoga in costa rica

yoga in costa rica

De laatste yoga les in Costa Rica heb ik gevolgd aan zee bij Nicuesa lodge om 6.00 uur ’s ochtends.  En ja ik zag dolfijnen voorbij zwemmen en vervolgens op reis naar Panama…een lange reis dag maar wat maakte dat de yoga les een goed begin, waardoor het reizen veel minder vermoeiend was!

Tijdens mijn terugreis in het vliegtuig heb ik nagedacht. Ik wil als eigenaresse van Unico Travel mijn ervaringen delen en dat anderen die van yoga houden of nog nooit yoga gedaan hebben ook naar Costa Rica kunnen gaan. Wat een droom om op deze speciale plekken yoga kunnen gaan doen.
Unico Travel heeft een speciale yoga reis samengesteld met als vertrek op zaterdag 2 december!

En ook voor 2018 komen er yoga reizen. Neem contact met ons op of houd onze website in de gaten met de data voor 2018!.

Volg ons op social media: