Ik kan mij nog goed herinneren dat vrienden van mij zeiden, je moet eens een keer aan yoga doen. Dat is goed voor je ontspanning en houding. Ik besloot een les te volgen in Nederland en was daarna gelijk enthousiast.

Tijdens mijn reis naar Costa Rica besloot ik ook yogalessen te volgen op de mooiste plekken van het land. In dit reisblog leest u op welke plekken ik aan yoga heb gedaan en waarom het zo bijzonder was. Yoga in Costa Rica is schitterend.

Allereerste keer yoga in Costa Rica

De allereerste keer dat ik yoga in Costa Rica heb gedaan was met Lana Wedmore tijdens mijn verblijf in Luna lodge op het schiereiland Osa. Een onvergetelijke ervaring en wat voelde ik mij rijker en vol energie. Op een heel groot houten platform met uitzicht over het regenwoud van het Nationaal Park Corcovado, deed ik samen met Lana oefeningen. Ook leerde zij mij hoe ik moest ademhalen en hoeveel invloed dit heeft op het dagelijks leven.

We leven in een wereld veel met keuzes en ook verwachtingen. Daarom is het zo belangrijk om goed jezelf te kunnen zijn en bewust te worden van jezelf.

yoga luna lodge

Tijdens mijn andere rondreizen in Costa Rica kwam ik erachter dat het land echt de meest bestemming is om yoga lessen te volgen. Eerst raften op de rivier Pacuare en vervolgens een yoga les volgen gedurende zonsondergang en met uitzicht over de rivier en het regenwoud. Dat zijn unieke en onvergetelijke momenten.

Yoga in Santa Teresa

Tijdens van mijn reis ben ik in Santa Teresa geweest op het schiereiland Nicoya. Hier heb ik elke ochtend yoga lessen gevolgd bij Pranamar Villas & Yoga Retreat. Een goede instructeur, het geluid van de zee en de tropische geluiden van het regenwoud, heerlijk! Na de yoga les heerlijk surfen of een strandwandeling maken.

Yoga op het schiereiland Osa

Mijn favoriete plek van Costa Rica is het schiereiland Osa. De ongerepte regenwouden, de geluiden van de zee en de tropische stranden, geven mij altijd een bepaalde bevestiging. Je merkt hier hoe het leven bedoeld is. Het liefst zou ik altijd in deze omgeving willen zijn. Mijn dochter en ik genoten van ons vierdaagse verblijf bij Luna Lodge. Het is hier een paradijsje. Elke ochtend en namiddag volgde ik yoga lessen.

Tijdens de oefeningen zie je de ara’s voorbijvliegen en hoor je de brulapen op de achtergrond. Ook heb je hier een schitterend uitzicht over het Nationaal Park Corcovado. Lana en Ahmed zijn ervaren en professionele instructeurs en wisselen steeds de verschillende stijlen van yoga af. Ook kijken ze steeds wat op dat moment belangrijk is om voor iemand te gaan doen. Focus op buikspieren, schouders, houding of meer ontspanning en ademhaling.

yoga in costa rica

yoga in costa rica

De laatste yoga les in Costa Rica volgde ik bij een schitterende ecolodge aan de Golfo Dulce om 06.00 uur ’s ochtends. Ik zag ook dolfijnen voorbij zwemmen. Vervolgens reisde ik door naar Panama, een lange reisdag. Maar wat maakte de yoga les deze dag al tot een goed begin! Het reizen voelde gelijk een stuk minder vermoeiend.

Tijdens mijn terugreis in het vliegtuig heb ik nagedacht over yoga. Als eigenaresse van Unico Travel wil ik graag mijn ervaringen delen met anderen die van yoga houden of het juist nog nooit hebben gedaan. Maak zeker een reis naar Costa Rica en combineer het met yoga! Wat een droom om op deze speciale plekken yoga lessen te volgen.

Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica