In februari 2022 gingen Cindy en Arno via Unico Travel op vogelreis door Colombia. In dit reisblog leest u hoe zij de reis hebben beleefd.

“In februari hebben wij de vogelreis naar Colombia gemaakt. Voor ons als vogelaars en natuurliefhebbers een geweldige bestemming. We hebben al meerdere mooie reizen over de hele wereld gemaakt, en Midden- en Zuid-Amerika is daarbij een geliefde bestemming. Vooral vanwege de overweldigende natuur. En in Zuid-Amerika waar de afwisseling heel bijzonder is, mede vanwege de Andes. En dat is in Colombia ook zo. Van de warme jungle tot de koude paramo. Voor ons is afwisseling heel belangrijk en maakt een reis zo bijzonder.”

“We zijn 16 dagen op pad geweest met een vogelgids. Maar deze reis was veel meer dan alleen vogels kijken. Nadat we aan de gids kenbaar hadden gemaakt dat we graag vogels willen zien, maar dat alle natuur onze interesse heeft, bleek hij heel goed in staat om ons dat te bieden. De gids paste goed bij ons en begreep heel goed waar onze interesse lag. Bovendien was het duidelijk dat de gids ook enorm genoot van de omgeving. Dat maakte het extra speciaal.”

Interesse? Bekijk onze vogelreis naar Colombia

“De reis was tot in de puntjes verzorgd en alles was goed geregeld. De accommodaties waren allemaal goed. Sommige wat eenvoudiger dan andere. Vooral in de natuurparken zijn de accommodaties wat eenvoudiger. Maar je komt voor de natuur en niet voor luxe. Toch is het dan leuk om ook een luxe accommodatie te hebben. Ook hierin is enorme diversiteit, wat het juist weer bijzonder maakt.”

“De gebieden waar wij zijn geweest waren zeer veilig. We hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Vergelijkbaar met andere landen. We hadden ook zeer goed chauffeurs, ook onderweg hebben we ons daardoor zeer veilig gevoeld.”

“Colombia is een schitterend land. En, zoals gezegd, de afwisseling is fantastisch. Schitterende heldere rivieren in een groene omgeving, prachtige jungle, nevelwouden en het zeer bijzondere paramo. Het land is zo groot dat we nog lang niet alles hebben gezien. Er zijn nog meerdere gebieden met interessante natuur, misschien dat we die in de toekomst nog eens kunnen bezoeken!”

Ook een onvergetelijke rondreis door Colombia maken? Unico Travel adviseert u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Interesse? Bekijk onze vogelreis naar Colombia