In januari 2022 maakten John en Tine via Unico Travel een schitterende huwelijksreis door Costa Rica. In dit reisblog leest u hoe zij de reis hebben beleefd.

”We kozen Costa Rica als bestemming voor onze huwelijksreis. Na enkele telefoongesprekken met Barbara kregen we meteen het gevoel dat we hier op de juiste plaats waren. Het werd ons duidelijk dat Barbara de juiste kennis had om deze droomreis voor ons volledig op maat te maken. Achteraf bekeken zijn we zo dankbaar dat we voor Unico Travel kozen, de volledige reis was tot in de puntjes georganiseerd!”

”Vanuit België vertrokken we via Amsterdam naar Parijs om daar onze laatste rechtstreekse vlucht naar San José te nemen. Het was al ’s avonds laat als we met een persoonlijke taxi van Hotel Buena Vista Lodge opgehaald werden aan de luchthaven. De ochtend erna kregen we onze huurauto, een 4×4 jeep die achteraf gebleken broodnodig was op de vele onverharde wegen van Costa Rica.”

”We reden met enkele tussenstops naar onze eerste lodge in Boca Tapada. Een 12 meter hoge boomhut – luxueus doch avontuurlijk. Onze eerste ervaring met de jungle was meteen wat we verwacht hadden: ver weg van de bewoonde wereld, toch omringd door de vele dieren waar we soms het bestaan nog niet van afwisten. Krokodillen, toekans, brulapen, kaaimannen, schildpadden… noem maar op. Het was echt heerlijk (vroeg) wakker worden met de meest gekke geluiden van de jungle. De toon voor de rest van de reis was meteen gezet.”

Interesse? Bekijk onze huwelijksreis naar Costa Rica

”Vanuit Boca Tapada reden we door naar Guanacaste, waar we verbleven we in een luxe suite. We kozen om deze dagen wat avontuurlijker door te brengen. We gingen river tuben (een echte aanrader!) en hiken op de vele trails langs watervallen die hier aan het hotel verbonden waren. Ook een bezoekje aan de natuurlijke hot springs konden niet ontbreken.”

”Onze volgende stop bracht ons naar La Fortuna bij Noah’s Forest. Een mooi hotel met privé-jacuzzi en uitzicht op de Arenal vulkaan. La Fortuna is een heel gezellig stadje om rond te wandelen en ook ’s avonds iets te eten. We gingen de dag erna ziplinen en kozen voor de extra lange tour met wel 12 kabels. Sommige kabels waren langer dan 1 km. We stonden versteld van de prachtige uitzichten en voelden adrenaline door elke vezel van ons lijf! Ook de hanging bridges konden niet ontbreken bij ons bezoekje aan La Fortuna. Daar konden we onze eerste slang spotten.”

”Unico Travel zorgde ervoor dat we tijdens de reis de meest gevarieerde landschappen konden bezichtigen. We gingen van 30 graden naar 6 graden Celsius en trokken hiermee de bergen in. Het nevelwoud heeft ons van onze sokken geblazen! De natuur was er prachtig, betoverend als een sprookje. ’s Ochtends helder blauwe lucht en naar de middag toe waren we omgeven door de nevel. We hebben er prachtig gewandeld, we leken wel alleen op deze plek te zijn! ’s Avonds konden we opwarmen aan ons eigen haardvuurtje in de gezellige eco-lodge.”

”Vanuit de kou in San Gerardo de Dota trokken we met de boot naar de kust: Drake Bay! We kregen een eco-lodge met prachtig uitzicht over de baai. Een charmant houten huisje met hangmatten waarin we tijdens een toch vermoeiende reis konden uitrusten en cocktails konden drinken. We kozen om een dagje te gaan snorkelen. We zwommen met witpuntrifhaaien, schildpadden en grote duivelsroggen. Onderweg werden we ook nog getrakteerd op een school dolfijnen.”

”Intussen was het tijd voor onze laatste stop: El Remanso Lodge. Met onze mond vol tanden verkenden we onze lodge en zijn omgeving. De luxe en pracht gaven ons het ultieme huwelijksreis gevoel. Dit was zo fijn om mee te eindigen! Wanneer we aan het zwembad lagen sprongen er meermaals apen voorbij. Op één dag zagen we tot 3 verschillende soorten apen voorbij komen en verschillende ara’s. We brachten nog een bezoekje aan het strand met zijn indrukwekkende golven en tide springs. Hierna keerden we terug naar België met een hart vol liefde voor Costa Rica. Wij keren zeker terug!”

Ook net als Tine en John een onvergetelijke huwelijksreis door Costa Rica beleven? Unico Travel adviseert u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Interesse? Bekijk onze huwelijksreis naar Costa Rica