Wij hadden al een tijdje plannen om naar Costa Rica te gaan maar op internet zagen we door de bomen het bos niet meer. Het plan stond dus op een wat lager pitje, totdat we via een collega van Glenn bij Unico Travel terecht kwamen. Dezelfde week konden we al terecht voor een afspraak. Het was een heel leuk gesprek en aan het einde van de avond waren de grote lijnen van onze reis al uitgestippeld. Barbara (eigenaresse van Unico Travel)  kwam met het idee om ook naar Panama te gaan, daar hadden we zelf eigenlijk nog nooit bij stil gestaan! Maar we zijn heel erg blij dat we dit gedaan hebben, hadden we niet willen missen!

Kort daarna was ons hele reisplan compleet en konden we ons voorbereiden. Gelukkig kregen we een meeneem lijst van Unico Travel en dit was een goed hulpmiddel bij het inpakken van de koffer.

Unico Travel had een heel gedetailleerde reisbeschrijving van dag tot dag gemaakt en dat was erg fijn! Dit scheelde een hoop geregel en gedoe voor ons!  Helemaal omdat wij weinig ervaring hadden met rondreizen. Alles liep dan ook op rolletjes, de auto stond klaar in San Jose, de  koffers werden tijdens onze hike in Corcovado vooruit gestuurd naar Puerto Jimenez, je kon het zo gek niet bedenken en er was aan gedacht.

De Arenal is echt een aanrader en vooral de gids heeft erg veel toegevoegde waarde, helemaal geweldig! De hike van Sirena naar La Leona was erg pittig maar achteraf wel indrukwekkend om te doen.

Eigenlijk was alles helemaal top! Het was een perfecte combi van tropisch regenwoud, natuur & mooie stranden om te relaxen. Op Bocas kan je heerlijk relaxen maar ook leuk het stadje in om een barretje te bezoeken en op de San Blas eilanden ben je echt even afgezonderd van de buitenwereld; even een kijken in de leefstijl van de Kuna Yala indianen.

Kortom een fantastische ervaring!

Kim en Glenn - Costa Rica & Panama – april 2011