Reisschema

Dag 1, El Tunco
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar El Salvador (exclusief). Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en in een klein uur rijden naar uw hotel aan de kust gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel aan Playa El Tunco.

Dag 2, El Tunco
Na het ontbijt is het een aanrader om het dorpje te verkennen. Ook is het leuk om een surfles te volgen. Eind van de middag een taxi nemen naar La Libertad is ook een aanrader! Surfers over de hele wereld komen hier naar toe. Deze plek aan de kust van El Salvador is namelijk één van de beste surfspots van Midden-Amerika. Wandel aan het eind van de middag over de pier van La Libertad en zie hoe de vissers bij elkaar komen na een volle dag op zee, om de vangst van de dag te verkopen.

Dag 3, San Salvador
Na het ontbijt wordt u opgehaald en in een uur rijden naar San Salvador gebracht. Hier maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour. De gids neemt u mee naar de kleurrijke kerk El Rosario, het Nationaal Paleis, het Nationaal Theater en de kathedraal. Vervolgens bezoekt u het Antropologisch Museum David J. Guzmán, welke u een goed beeld geeft van de indrukwekkende geschiedenis van El Salvador. Als afsluiting bezoekt u nog de lokale (souvenir)markt en brengt u een bezoek aan het Parque El Boqueron. Dit park is gelegen op de top van de vulkaan San Salvador op 1.800 meter hoogte. De belangrijkste bezienswaardigheid van het park is de krater met een diameter van vijf kilometer en een diepte van 558 meter. In de krater ligt ook nog een kleine krater, genaamd Boqueroncito.

Dag 4, Ataco
Vandaag wordt u opgehaald en in een klein uur rijden naar Joya de Cerén gebracht. Joya de Cerén is een Maya dorp dat in het jaar 640 volledig bedolven werd onder het as van een vulkaanuitbarsting. Net zoals in Pompeï in Italië werden gebouwen perfect bewaard. Joya de Cerén is ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna reist u via de bloemenroute, langs panoramische uitzichtpunten over de koffieplantages, lagunes en het dichte nevelwoud, naar het kleurrijke dorp Ataco.

Dag 5, Ataco
Ataco is een kleurrijk dorp gelegen aan de bloemenroute. Ontdek het authentieke dorp en wandel langs de felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, gezellige restaurants en kunstgalerieën. Bekijk de hedendaagse kunst gemengd met de inheemse kunst uit de Spaanse koloniale periode. ’s Middags is het leuk om een rondleiding te volgen op een lokale koffieplantage.

Dag 6, Ataco
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen dichtbij Ataco. Zweef van boomtop naar boomtop en genieten van schitterende uitzichten. Een andere aanbeveling is om per buggy naar Laguna Verde en de Las Ninfas Laguna te rijden. Per buggy rijdt u in twee uur door het Apaneca-Llamatepec gebergte en geniet u de van de uitzichten op de natuur, koffieplantages en schitterende uitzichten.

Dag 7, Tazumal – Lake Coatepeque
Na het ontbijt wordt u opgehaald en in een klein uur rijden naar de Mayaruïnes van Tazumal gebracht. Tazumal is de belangrijkste en best bewaarde Maya ruïne van El Salvador. Uit aanwijzingen bleek dat in de hoogtijdagen van de Maya’s handel plaatsvond met plaatsen zover als het huidige Panama en Mexico. Hierna reist u verder naar uw hotel aan Lake Coatepeque. Heerlijk zwemmen en kajakken aan het meer.

Dag 8, Lake Coatepeque
Vandaag is het een aanrader om samen met een gids naar het Nationaal Park Cerro Verde te gaan. Hier liggen de vulkanen Cerro Verde, Izalco en Santa Ana. Een aanrader is om de Santa Ana vulkaan te beklimmen en boven te genieten van het uitzicht op de helderblauwe krater en het uitzicht op de omgeving.

Dag 9, Santa Ana
Vandaag wordt u opgehaald en naar de twee na grootste stad van El Salvador gebracht, Santa Ana. Wandel door het centrum en ontdek de gekleurde huizen, historische kerken, de kathedraal, pleinen, sfeervolle restaurantjes, bars en pleinen.

Dag 10, Copán
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vier uur reizen naar het dorp Copán Ruinas in Honduras gebracht. Het dorp Copán Ruinas is een rustig bergdorpje met een karakteristiek centrum. Dichtbij het dorp liggen de indrukwekkende Mayaruïnes van Copán. Bij aankomst is het mogelijk om vandaag nog het Macaw Mountain Bird Park and Nature Reserve te bezoeken.

Dag 11, Copán
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en bezoekt u de Mayaruïnes van Copán. De gids geeft uitleg over deze bijzondere Mayastad. De ruïnes zijn één van de belangrijkste vindplaatsen van de geschiedenis van de Maya’s. Beklim de tempel Rosalila voor een schitterend uitzicht over het complex en bekijk de sculpturen en hiërogliefen.

Dag 12, Suchitoto
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vijf uur reizen naar Suchitoto gebracht. Suchitoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd. Wandel bij aankomst door de geplaveide straten langs de kerk Santa Lucia, artistieke kunstgalerijen, pleinen, koloniale gebouwen en sfeervolle restaurantjes. Ontdek de vele uitzichtpunten, waaronder op Lake Suchitlán.

Dag 13, Suchitoto
Na het ontbijt maakt u een boottour over Lake Suchitlán. Het is het grootste meer van El Salvador. Vaar over het meer langs Bird Island, een natuurlijk vogelreservaat waar veel trekvogels nestelen.

Dag 14, Suchitoto
Nog een dagje ontspannen in Suchitoto. Wandel door de geplaveide straten door het authentieke dorpje, geniet van de uitzichtpunten, zwem bij watervallen in de omgeving of  volg een Indigo Workshop. Indigo is een natuurlijke kleurstof die uit de Xiquilite plant. Het was vroeger een belangrijke stof voor de Maya’s.

Dag 15, El Cuco
Na het ontbijt wordt u naar uw hotel aan het strand van El Cuco gebracht. De stranden rond de kust in het oostelijke deel van El Salvador zijn breder. De stranden hebben zwart vulkanisch zand. Het gebied staat bekend als één van de mooiste stranden met tropisch regenwoud en vulkanisch landschap. U overnacht in een comfortabel hotel met een zwembad, waar u heerlijk de laatste dagen van de reis kunt ontspannen.

Dag 16, El Cuco
Geniet nog een dagje van de omgeving. Neem een surfles, maak een strandwandeling en geniet ’s avonds van een schitterende zonsondergang. Laat alle indrukken van de afgelopen dagen op u inwerken aan het zwembad.

Dag 17, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer 2,5 uur naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door El Salvador (en Honduras).

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!