Reisschema

Home » Ecuador Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Otavalo
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Quito (exclusief). Er zijn directe vluchten met de KLM vanuit Amsterdam. Bij aankomst op het internationale vliegveld in Quito wordt u opgehaald en in ongeveer anderhalf uur rijden naar uw hotel in Otavalo gebracht. Unico Travel heeft bewust gekozen om hier de eerste twee nachten te verblijven. Het is een rustige en natuurrijke omgeving, waar u kunt bijkomen van de vlucht en waar ook genoeg te beleven is. U overnacht in een Ecuadoraanse haciënda met een eeuwenoude geschiedenis.

Dag 2, Otavalo
Na het ontbijt kunt u Otavalo en de omgeving ontdekken. Unico Travel geeft in de uitgebreide versie, zodra de reis is geboekt, veel informatie en tips over Otavalo. Otavalo staat bekend om de inheemse markt die dagelijks plaatsvindt. Struin over de markt en ontdek de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. Maak ook een wandeling bij het kratermeer Laguna Cuicocha, ontdek de Peguche waterval of bezoek het Condor vogelpark. Geniet aan het einde van de middag van de omgeving van de haciënda.

Dag 3, Quito
Vandaag kunt u na het ontbijt nog in de omgeving van Otavalo blijven. Bezoek de dorpjes rondom Otavalo of maak een wandeling bij het meer van San Pablo (het grootste meer van Ecuador). ’s Middags wordt u opgehaald en naar Quito gebracht, ongeveer twee uur rijden. Onderweg heeft u de kans om bij helder weer de Cayambe vulkaan te zien. Tevens brengt u nog een bezoek aan de Quitsato zonnewijzer. Deze zonnewijzer heeft een diameter van 52 meter en staat precies op de evenaar. U overnacht de komende twee nachten in het historisch centrum van Quito. Unico Travel reserveert een restaurant voor u met een schitterend uitzicht over Quito.

Dag 4, Quito
Vandaag ontdekt u samen met een lokale gids het koloniale centrum van Quito. Sfeervolle pleinen, koloniale kerken, kleurrijke huizen en geplaveide straten kenmerken deze wijk. U bezoekt de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad kunt u ’s middags nog een taxi nemen naar Panecillo Hill of de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de Cotopaxi vulkaan.

Dag 5, Lago Agrio
Vandaag wordt u opgehaald en naar uw hotel in Lago Agrio gebracht. Dit is een lange reis van ongeveer acht uur rijden, maar onderweg kunt u genieten van de veranderende landschappen tijdens de reisdag naar de jungle. Het berglandschap van de Andes, omgeven door vulkanen en hoge bergtoppen, maakt gedurende de dag langzaam plaats voor tropische bossen en warme temperaturen.

Op verzoek kan uw chauffeur u voor de lunch meenemen naar een van de vele typische restaurantjes waar u een heerlijk lokaal gerecht uit de regio kunt proberen, zoals maito, een in bladeren gewikkelde gegrilde vis, geserveerd met een heerlijke energie gevende guayusa thee. Als u bij uw hotel aankomt in Lago Agrio, kunt u bijkomen van de reis en u voorbereiden voor de dagen in het Amazone regenwoud.

Dag 6, Amazone (Cuyabeno)
Vandaag wordt u opgehaald en naar Cuyabeno Wildlife Reserve gebracht, ongeveer twee uur rijden. Hier stapt u aan boord van een gemotoriseerde kano welke u in ongeveer drie uur varen naar de lodge brengt. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden en verder heeft u de kans om al veel wildlife te spotten, denk aan apen, roze dolfijnen, kaaimannen, anaconda’s, reuzenotters en toekans. Het gebied wordt steeds ongerepter. Uw lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud.

Bij aankomst wordt u welkom geheten en ontvangt u uitleg over het programma van komende dagen. U wordt naar uw cabaña gebracht en na een korte siësta is het tijd voor het diner. Na het diner maakt u samen met uw gids een wandeling in het donker door het regenwoud, waar u op zoek gaat naar insecten, kikkers en andere nachtdieren. Vervolgens met op de achtergrond de geluiden van het regenwoud heerlijk in slaap vallen na een eerste dag vol indrukken van het Amazone regenwoud.

Dag 7, Amazone (Cuyabeno)
De dag begint vandaag nog vóór het ontbijt met een kanotocht door het regenwoud. U bezoekt kleine meren in de omgeving van de lodge om verschillende soorten vogels en zoogdieren te observeren. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. ’s Middags maakt u een wandeling door het regenwoud. De gids geeft veel uitleg over Cuyabeno en hoe de lokale bevolking bepaalde planten gebruikt voor medicijnen.

Na deze wandeling keert u terug naar de lodge voor de lunch. Rond 16.30 uur vaart u per kano door het regenwoud om wildlife te spotten. U vaart langs kleine kreken waar u vogels kunt observeren die niet aan bij grote rivieren van Cuyabeno te zien zijn. Zodra het donker begint te worden, vaart u terug naar de lodge. U heeft de kans om onderweg kaaimannen en andere nachtdieren zoals vleermuizen en boa’s te zien.

Dag 8, Amazone (Cuyabeno)
Om 05.30 uur maakt u een tocht per gemotoriseerde kano over de Cuyabeno rivier, op zoek naar wildlife. Om 07.00 uur stopt u op een bijzondere plek aan de rivier om de ochtendrituelen van vijf soorten papegaaien en parkieten te zien. Na deze tour vaart u terug naar de lodge voor het ontbijt. Hierna bezoekt u per gemotoriseerde kano de plek waar twee rivieren samenkomen. Het is de beste plek om roze dolfijnen te spotten en te genieten van het ongerepte regenwoud van Cuyabeno. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch. Om 16.00 uur begint het volgende avontuur. Per kano vaart u naar de Bird Observation Tower, een 28 meter hoge observatietoren in het regenwoud. Geniet van het uitzicht over het bladerdak van de jungle en ontdek talloze vogelsoorten en dieren als apen en luiaards.

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 9, Papallacta
Na een korte kano-excursie is het tijd om u klaar te maken voor vertrek. Vervolgens vaart u in ongeveer drie uur terug naar het begin van het Cuyabeno reservaat en heeft u onderweg de kans om apen door de bomen te zien slingeren en toekans, parkieten en papegaaien voorbij te zien vliegen. Daarna reist u in twee uur terug naar Lago Agrio, waar een chauffeur staat te wachten en u naar uw hotel in Papallacta brengt. Het is totaal ongeveer zes uur rijden.

U overnacht vandaag tussen de bergen van de Andes, op 3.300 meter hoogte, bij het dorp Papallacta. Deze plek staat bekend om de natuurlijke heetwaterbaden die worden verwarmd door de nabijgelegen Antisana vulkaan. Het is de ideale plek om bij te komen van uw avontuur in de Amazone. U overnacht in een schitterend hotel met tientallen heetwaterbaden.

Dag 10, Cotopaxi
Na het ontbijt kunt u nog genieten van de heetwaterbaden. Daarna wordt u opgehaald en naar Cotopaxi gebracht, ongeveer 2,5 uur rijden. Onderweg heeft u nog kans om brilberen en condors te spotten. Bij aankomst in het Nationaal Park Cotopaxi kunt u genieten van het uitzicht. De met sneeuw bedekte Cotopaxi vulkaan is met een hoogte van 5.897 meter één van de hoogste en meest actieve vulkanen ter wereld. U overnacht vandaag in de enige lodge gelegen in het nationaal park.

Dag 11, Cotopaxi
Vandaag wordt u wakker en kunt u vanuit uw kamer genieten van een schitterend uitzicht op de Cotopaxi. Vandaag wandelt u door het park naar de refugio, waar u een hoogte van 4.800 meter bereikt. Het is een bijzondere ervaring om op een besneeuwde vulkaan te wandelen en onderweg te genieten van het ongerepte landschap met wilde paarden.

Dag 12, Baños
Na het ontbijt reist u in ongeveer 2,5 uur naar het indrukwekkende kratermeer Quilotoa. Afhankelijk van het weer kleurt het mineraalwater turquoise tot groen en soms zelfs geel. Wandel naar beneden en vervolgens terug naar de top. Onderweg bezoekt u het dorpje Tigua, dat bekend staat om zijn lokale schilderijen en maskers. Na uw bezoek reist u door naar het stadje Baños, ongeveer 3,5 uur rijden.

Dag 13, Baños
Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving van Baños te ontdekken. Eén van de hoogtepunten is de ‘Waterfall Trail’, een prachtige bergroute langs verschillende watervallen die u uiteindelijk leidt naar de grote ‘Pailon del Diablo’ waterval. U kunt een mountainbike huren om hier naar toe te gaan. Een ander hoogtepunt is de ‘La Casa del Arbol’, een kleine boomhut aan de rand van een bergtop, met daaronder een schommel. Zweef over de vallei met een schitterend uitzicht op Baños en de Tungurahua vulkaan. Andere activiteiten rondom Baños zijn paardrijden, ziplinen, abseilen en raften.

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 14, Riobamba
Vandaag wordt u opgehaald om de hoogste vulkaan van Ecuador te bezoeken, de Chimborazo vulkaan. Deze indrukwekkende stratovulkaan ligt op een hoogte van 6.310 meter en wordt omgeven door een natuurreservaat. Wandel door het unieke landschap en spot vicuñas (familielid van de lama en alpaca) en zelfs condors.

Vervolgens bezoekt u de gemeenschap La Moya en ontdekt u de cultuur, gewoonten en tradities van deze gemeenschap. Hier krijgt u een rondleiding in het lokale kerkje, bezoekt u het dorpsmuseum waar u onder meer te weten komt over de geschiedenis van het beroep van ijshakken op de Chimborazo-vulkaan en maakt u een korte wandeling in de omgeving. In de gemeenschap zult u ook lunchen. Hierna reist u door naar Riobamba, een mooie koloniale stad. Het is totaal vandaag ongeveer vier uur rijden, via een route vol panoramische vergezichten.

Dag 15, Cuenca
Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer zes uur rijden naar Cuenca gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ingapirca. Ingapirca is een van Ecuador’s meest bijzondere archeologische plekken. Voordat de Inca’s hier arriveerden werd Ingapirca bewoond door het Cañari-volk. Na jaren van veldslagen en talloze pogingen om het gebied te veroveren, sloten de Inca’s vrede met de Cañaris en besloten ze de heilige nederzetting te delen.

Hoewel vele malen kleiner dan Machu Picchu in Peru, is dit kleine complex, met een nog half intacte tempel, grazende lama’s en open velden, zeker een bezoek waard. Vervolgens reist u door naar Cuenca. Het is de vierde stad van Ecuador en het prachtige koloniale centrum is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. U overnacht in het historisch centrum van Cuenca.

Dag 16, Cuenca
Vandaag ontdekt u samen met een gids de koloniale stad Cuenca. U ontdekt de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de indrukwekkende kathedraal. Uw gids neemt u mee naar het Turi uitkijkpunt, voor een prachtig uitzicht over de hele stad. Daarnaast bezoekt u ook een ambachtelijke Panama hoeden fabriek, ondanks wat de naam doet vermoeden, komen de Panama hoeden oorspronkelijk uit Ecuador. De hoeden zijn gemaakt van Paja Toquilla, palmbladeren die voorkomen in de zuidelijke kuststreek van Ecuador. Afhankelijk van de kwaliteit en maat kan het weken of zelfs maanden duren om een handgemaakte Panama hoed te produceren.

Dag 17, Guayaquil
Vandaag wordt u opgehaald en naar de stad Guayaquil gebracht, ongeveer vier uur rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Cajas, een beschermd gebied van ruim 70.000 hectare met verschillende soorten ecosystemen, van nevelwouden tot rotsachtige maandlandschappen. Het park heeft een groot aantal lagunes, meer dan 250, wat dit nationale park echt uniek maakt. Het grootste deel van het park ligt op een hoogte van 4.000 meter boven zeeniveau. De hogere delen van het park zijn behoorlijk indrukwekkend.  U heeft de kans om in het park kolibries, konijnen, alpaca’s, herten, vossen en lama’s te spotten. Hierna reist u verder naar de stad Guayaquil.

Dag 18, Puerto López
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vier uur rijden naar het vissersdorp Puerto López aan de kust van Ecuador gebracht. U overnacht in een boetiek hotel dichtbij het dorp en het strand. Puerto López is de ideale plek om uw rondreis door Ecuador mee af te sluiten.

Dag 19, Puerto López
Vandaag maakt u een tour naar Isla de la Plata, ook wel klein Galapagos genoemd. Op en rondom dit eilandje zijn blauwvoetgenten, fregatvogels, zeeschildpadden en leguanen te zien. Daarnaast is het van juni t/m september mogelijk om walvissen te spotten. Tijdens deze tour maakt u een wandeling op het eiland, maar gaat u ook snorkelen.

Dag 20, Puerto Lopez
Vandaag kunt u heerlijk nog een dag ontspannen aan het zwembad of een wandeling maken langs het strand. Ontdek ook Playa Los Frailes in het Nationaal Park Machalilla, het mooiste strand van Ecuador.

Dag 21, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vier uur rijden naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Ecuador met Unico Travel!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!