Reisschema

Dag 1, San Cristóbal
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar San Cristóbal (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en per privé transfer naar uw hotel in Puerto Baquerizo gebracht. Er is meer dan genoeg te beleven op San Cristóbal zoals:

Hooglanden
Ontdek de hooglanden van San Cristóbal. De hooglanden liggen op zo’n 730 meter hoogte boven zeeniveau en het is er veel koeler dan in de hoofdstad van het eiland.

Lagune El Junco
Lagune El Junco is een kratermeer van zoet water. De enorme krater werd gevormd is de caldera van een vulkaan en volgens onderzoekers bestaat deze al sinds het einde van de ijstijd. Rondom het meer zijn ook vaak fregatvogels te zien.

La Lobería
Ontdek de omgeving en het strand van La Lobería. Spot zeeleguanen, zeeleeuwen en zeeschildpadden in de rotsachtige riffen van de baai.

Dag 2, San Cristóbal
Vandaag wordt u tussen 08.00 en 09.00 uur opgehaald voor een duikexcursie naar Kicker Rock, ook wel Leon Dormido genoemd. Het is ongeveer drie kwartier varen. Kicker Rock is een rotsformatie voor de kust van het eiland San Cristóbal. Dit kleine eiland, dat 150 meter boven de oceaan uitsteekt en tevens een favoriete plek is van een reeks zeevogels, heeft de verschijning van een gigantische slapende leeuw. Vandaar de naam Leon Dormido. Uw eerste duik is in het kanaal van Kicker Rock (diepte van 35 meter) die afneemt tot een diepte van 12 meter, terwijl u zich door het kanaal waant. Na deze duik geniet u van een snack en kunt u eventueel nog snorkelen.

De tweede duik is aan de achterkant van Kicker Rock. De diepte is tussen de 18 en 25 meter. Hier kunt u witpunthaaien, adelaarsroggen, schildpadden, zeeleeuwen, verschillende soorten vissen en met geluk hamerhaaien zien.

Na het duiken is het tijd voor een lunch op de boot en vervolgens vaart u nog naar Manglesito Beach. Het gebied bestaat uit twee delen, namelijk het mangrovegebied en het strand. De mangroven zijn ideaal voor het observeren van watervogels en het strand is heerlijk om te zwemmen en te ontspannen. Vanaf Kicker Rock is het een half uur varen.

Dag 3, Santa Cruz
Vandaag heeft u een privé transfer naar de haven van San Cristóbal. Hier vaart u met de publieke speedboot naar het eiland Santa Cruz. Eenmaal aangekomen ontdekt u de groene hooglanden van Santa Cruz. Onderweg ziet u verschillende soorten vegetatie en twee immense kraters (Los Gemelos). Hierna bezoekt u een lokale ranch waar u reuzenschildpadden in de vrije natuur kunt zien. Er is ook een prachtige lavatunnel dichtbij. In de namiddag bezoekt u het Charles Darwin Research Station. Hier leert u meer over de ecosystemen en de unieke diersoorten die er leven op de eilanden. Daarnaast ziet u er ook schildpadden en landleguanen.

Dag 4, Santa Cruz
Vandaag maakt u een duikexcursie naar Gordon Rocks, gelegen ten noordoosten van het eiland Santa Cruz. De locatie wordt ook wel ‘de wasmachine’ genoemd. Het is namelijk een populaire plek onder duikers vanwege de uitdagende stromingen. Het zijn de stromingen die het plankton naar de oppervlakte brengen en in grote aantallen grote pelagische vissoorten aantrekken. Het is een van de beste plekken om hamerhaaien en maanvissen te zien. Ook zijn hier Galapagos-haaien, witpuntrifhaaien, zeeschildpadden, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, murenen, barracuda’s en verschillende rifvissen te zien. Het is ongeveer een uur varen vanuit Santa Cruz.

Dag 5, Santa Cruz
Vandaag maakt u een duikexcursie naar Daphne Minor, ongeveer een half uur varen vanuit Santa Cruz. Hier duikt u langs een klifwand met verborgen schatten, een rotsachtige en zanderige bodem over een helling die onder u afloopt als een piramidemuur. U heeft de kans om wit- en zwartpuntrifhaaien, Galapagos-haaien, zeeleeuwen, schildpadden, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, barracuda’s, geelvintonijn en murenen te zien. Met geluk ziet u de haaien en zeeleeuwen samen met de blauwvoetgenten jagen op grote scholen vissen zoals sardines.

Dag 6, Vertrek
Vandaag kunt u overdag nog het eiland Santa Cruz verkennen. Vervolgens wordt u opgehaald en naar Baltra Airport gebracht.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”