Reisschema

Home » Andes en Amazone Peru » Reisschema

Dag 1, Lima
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Lima (exclusief). U komt ’s avonds aan in Lima en heeft morgen de binnenlandse vlucht naar Cusco. Daarom overnacht u in een comfortabel hotel op loopafstand van het vliegveld. Bij aankomst kunt u bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Cusco
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar Cusco, ongeveer anderhalf uur vliegen. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Uw hotel ligt in de sfeervolle wijk San Blas. U kunt op eigen gelegenheid Cusco verkennen. Belangrijk om te weten is dat de stad op 3.399 meter hoogte ligt. Unico Travel raadt aan om vandaag de tijd te nemen om te wennen aan de hoogte en goed te acclimatiseren. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op.

Dag 3, Cusco
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cusco verkennen. Het is een prachtige koloniale stad waar veel te ontdekken valt. Wandel door de sfeervolle wijk San Blas en ontdek de vele restaurantjes, cafés en winkeltjes. Leer meer over de bijzondere architectuur van de Inca’s in het historisch centrum en bezoek verschillende musea. Graag legt Unico Travel u persoonlijk alles uit over alle mogelijkheden in Cusco. Als u de reis door Unico Travel laat organiseren, ontvangt u alle uitleg en natuurlijk uitgebreide informatie met alle extra tips en bijzonderheden van deze stad.

Dag 4, Cusco
Vandaag heeft u nog een dag om de sfeervolle stad Cusco te ontdekken. Breng een bezoek aan de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes. Stel uw eigen fruitsap samen en geniet van de lokale sfeer. U kunt ook een bezoek brengen aan Sacsayhuaman, een archeologische vindplaats ten noorden van Cusco waar de bouwstijl van de Inca’s goed te zien is.

Dag 5, Heilige Vallei
Na het ontbijt wordt u opgehaald om de Heilige Vallei te ontdekken. Allereerst brengt u in Pisac een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes en de lokale markt. Vervolgens gaat u naar de plaats Chinchero waar u uitleg krijgt over de textielproductie. Ten slotte ontdekt u nog de ruïnes van Ollantaytambo. U overnacht in een luxueus boetiek hotel in het hart van de Heilige Vallei.

Dag 6, Heilige Vallei
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de Heilige Vallei verkennen. Unico Travel raadt aan om de ruïnes van Moray en de zoutbaden van Maras te bezoeken. Moray was een belangrijke plek voor de landbouw. De plek staat bekend om de cirkelvormige terrassen op verschillende hoogten. Uniek is dat er door deze hoogteverschillen op ieder terras een ander gewas werd verbouwd. In Maras vindt u zo’n 3.000 zoutterrassen welke ooit door de Inca’s werden gemaakt om zout te winnen. De zoutterrassen zijn in het bezit van lokale families in de regio en worden van generatie op generatie doorgegeven.

Dag 7, Machu Picchu
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en per privé transfer naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Hier vertrekt de trein richting de plaats Aguas Calientes. De treinreis duurt anderhalf uur. Onderweg ziet u de omgeving langzaam veranderen in bijzondere nevelwouden. In Aguas Calientes maakt u kennis met uw gids en stapt u op de bus naar Machu Picchu. Hier krijgt u een drie uur durende rondleiding door deze verloren stad van de Inca’s. U overnacht in de plaats Aguas Calientes.

Dag 8, Machu Picchu & Cusco
Na het ontbijt staat uw gids klaar om u opnieuw mee te nemen naar Machu Picchu. Uniek aan deze reis is dat u vandaag nogmaals de bijzondere Incastad Machu Picchu bezoekt. Zo weet u zeker dat u alles over deze bijzondere plek kunt zien op uw eigen tempo. Na uw bezoek neemt u de trein terug naar Ollantaytambo waar u vervolgens per privé transfer terugreist naar Cusco.

Dag 9, Puerto Maldonado (Amazone)
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cusco gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Deze stad wordt ook wel de junglehoofdstad van Peru genoemd. Bij aankomst wordt u door uw gids opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Hier vaart u per gemotoriseerde kano over de rivier Madre de Dios naar Inkaterra Reserva Amazonica. Onderweg kunt u genieten van het schitterende Amazoneregenwoud. Het is ongeveer drie kwartier varen. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden en vervolgens kunt u samen met uw gids een wandeling door het regenwoud maken. Wanneer het begint te schemeren maakt u een boottocht over de rivier op zoek naar dieren die in de avond tot leven komen. U heeft de kans om nachtzwaluwen, uilen, capibara’s en kaaimannen te spotten.

Dag 10, Puerto Maldonado (Amazone)
Na het ontbijt vaart u in een half uur naar Lake Sandoval, gelegen in het Nationaal Reservaat Tambopata. Hier stapt u in een kleine kano en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Het meer is het leefgebied van onder andere rivierotters, rode brulapen, ara’s, anaconda’s, schildpadden en kaaimannen. ’s Middags is het mogelijk om de Canopy Walk te doen, waarbij u over loopbruggen tussen de boomtoppen loopt. Op hoogte kunt weer heel andere dieren zien zoals toekans, trogons en luiaards.

Dag 11, Puerto Maldonado (Amazone)
Vandaag vaart u in een half uur per gemotoriseerde kano naar de Gamitana Farm. Hier leert u hoe lokale boeren producten verbouwen en proeft u het fruit van het seizoen. Vervolgens vaart u naar een waterkreek, waar u wildlife zoals piranha’s, kaaimannen en schildpadden kunt spotten. Later op de dag brengt u een bezoek aan een cacao- en rubberplantage en leert u meer over lokale medicijnen. Ontdek ’s avonds het regenwoud met een nachtexcursie en ontdekt u het nachtleven van het Amazoneregenwoud.

Fotocredits: Paulo de Boer

Dag 12, Puerto Maldonado & Lima
Vroeg in de ochtend kunt u rondom de lodge nog verschillende soorten vogels spotten. Na het ontbijt vaart u terug naar Puerto Maldonado. Onderweg maakt u een tussenstop bij plek waar talloze soorten vlinders te zien zijn. Peru heeft met 3.700 soorten de grootste verscheidenheid aan vlinders ter wereld. U vervolgt uw weg naar het vliegveld van Puerto Maldonado voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in de sfeervolle wijk Miraflores gebracht.

Dag 13, Lima & vertrek
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een culinaire tour door Lima. Maak kennis met typisch Peruaanse gerechten en drankjes waaronder het visgerecht Ceviche en de cocktail de Pisco sour. U brengt een bezoek aan de mooiste koloniale wijken van Lima en u krijgt van een proeverij van lokaal Peruaans fruit. Geniet in het restaurant van het prachtige uitzicht over de oceaan. Vervolgens wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw internationale vlucht (exclusief). Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een unieke en bijzondere reis door Peru!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”