Andes en Amazone Peru

U bent hier: Home » Andes en Amazone Peru

Ontdek de Andes en Amazone van Peru in deze unieke reis. Ervaar de koloniale steden, sfeervolle dorpen en maak kennis met de rijke cultuur van Peru. Ontdek de wereldberoemde Incastad Machu Picchu, reis door het indrukwekkende Andesgebergte en overnacht in de Heilige Vallei. Verken de culinaire hoofdstad Lima, vaar door het Amazoneregenwoud en spot wildlife zoals kaaimannen, apen, ara’s, capibara’s en luiaards. Maak kennis met de Peruaanse gastvrijheid en leer de rijke geschiedenis van het land kennen. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen. 

Route: Lima – Cusco – Heilige Vallei – Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco – Puerto Maldonado (Amazone) – Lima.
Dagen: 13 dagen / 12 nachten.
Prijsindicatie:
€ 3.250,- per persoon op basis van 2 personen (excl. internationale vlucht)
€ 3.100,- per persoon op basis van 4 personen (excl. internationale vlucht)
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze Andes en Amazone Peru reis

Groene Vink Ontdek de Peruaanse keuken
Groene Vink 2-daags bezoek aan de Machu Picchu
Groene Vink Ontdek de ruïnes van het oude Incarijk
Groene Vink Overnacht in een ecolodge in het Amazoneregenwoud

Gebieden van deze Andes en Amazone reis door Peru

Lima

Deze Andes en Amazone reis door Peru begint in de hoofdstad Lima. Deze stad staat bekend om de gastronomie en wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika genoemd. Lima ligt aan de Grote Oceaan en telt meer dan tien miljoen inwoners. U overnacht tijdens deze reis in de sfeervolle wijk Miraflores. Ontdek in Lima populaire Peruaanse gerechten en drankjes, zoals het visgerecht Ceviche of de populaire cocktail de Pisco sour.

Cusco

Cusco was de vroegere hoofdstad van de Inca’s en heeft een rijke geschiedenis en bijzondere architectuur. Deze oude stad heeft een prachtig koloniaal centrum. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants, cafés en musea te vinden. Verken de gezellige wijk San Blas of bezoek de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes en ervaart u het lokale leven. Cusco is een van de meest sfeervolle steden tijdens deze Andes en Amazone Peru reis.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei ligt in het Andesgebergte vlakbij Cusco. De hoofdstad van deze vallei is Urubamba welke parallel loopt aan de gelijknamige rivier. De klimaatomstandigheden waren hier ideaal voor de landbouw en daarom was deze vallei erg belangrijk voor de Inca’s. Naast de bekende Machu Picchu zijn er nog vele andere belangrijke archeologische plekken te bezoeken in de Heilige Vallei. Bezoek de markt en ruïnes van Pisac en leer meer over de verf- en weeftechnieken van de lokale bevolking in Chinchero. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de zoutbaden van Maras of de oude Inca ruïne van Moray te bezoeken.

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van deze Andes en Amazone Peru reis is een bezoek aan de Machu Picchu, tevens de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Deze ruïnestad van de Inca’s wordt ook wel de verloren stad genoemd. Machu Picchu is te bereiken via het stadje Aguas Calientes. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het nooit door de Spanjaarden is ontdekt, waardoor de ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Zo is er nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Uniek aan deze reis is dat u twee keer een bezoek brengt aan deze bijzondere Incastad.

Puerto Maldonado (Amazone)

Ontdek het immense Amazoneregenwoud van Peru aan het einde van uw reis. U overnacht in een luxueuze ecolodge midden in het regenwoud nabij Puerto Maldonado. Deze stad wordt ook wel dé junglehoofdstad van Peru genoemd en ligt op de plek waar de Río Tambopata en Río Madre de Dios samenkomen. Per boot vaart u naar de lodge. U verblijft drie nachten in de Amazone en er zijn verschillende tours inbegrepen. U maakt bijvoorbeeld boottochten waarbij u op zoek gaat naar wildlife als kaaimannen, rivierotters, schildpadden, luiaards, anaconda’s, ara’s, toekans, apen en capibara’s. Daarnaast bezoekt u ook een cacaoplantage en leert u meer over medicinale planten.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!