Onze voorbeeldreizen op de pagina individuele rondreizen door Colombia zijn erg afwisselend. Voor Irma en Hans heeft Unico Travel deze mooie reis georganiseerd. Lees in dit reisblog hoe zij de reis hebben ervaren.

Irma en Hans

Wij zijn een stel van 53 en 55 jaar en maken ieder jaar een verre rondreis. Unico Travel heeft al twee keer eerder voor ons een prachtige reis georganiseerd. Toen met een bevriend echtpaar naar Costa Rica en Mexico. Nu zijn we met z’n tweeën op reis gegaan.

Reiservaring Colombia Irma en Hans

Bogotá

We starten de reis in Bogotá. Het vooraf door Unico geregelde transport staat reeds op ons te wachten en brengt ons in ruim een half uur naar ons hotel in het koloniale centrum. De volgende dag hebben we het goudmuseum bezocht dat zeer de moeite waard was. Hierna wat door de stad gelopen en alvast het Plaza del Chorro de Quevedo gezocht; het plein waar de graffiti tour ieder dag om 10:00 en 14:00 uur start. Wat een mooi en gezellig stukje van de stad. De tour was erg leuk en gids Daniël heeft erg veel verteld over de geschiedenis van de graffiti en de street art.

Villa de Leyva

Vandaag zijn we naar Zipaquirá gereden om daar de zoutkathedraal te bekijken. Een heel apart iets; diep onder de grond leidt een gangenstelsel naar een immens grote grot waar een kathedraal in huist. In diverse grotten daarvóór wordt het verhaal van Jezus Christus verteld en staan grote kruizen uitgehakt. Met spots die van kleur veranderen geeft het geheel een surrealistisch gevoel.  We eten arepas in het dorp en reizen naar Villa de Leyva. Dit koloniale dorp heeft het grootste plein van alle dorpen in Colombia. Op het terras van een restaurant aan dit plein, lokte een muzikant met een warme stem en gitaarmuziek ons.

Fossiel museum en Luis Alberto Acuna

Via het hotel hebben we een chauffeur geregeld die ons naar een uitzichtpunt in de bergen brengt met zicht op het dorp en daarna naar het Fossiel museum zo’n 5 km verderop. Ondanks dat het maar een klein museum is vonden wij het zeker de moeite waard. Vervolgens zijn we wat gaan wandelen door de leuke straatjes en hebben we het museum van Luis Alberto Acuna bezocht, een Colombiaanse schilder/beeldkunstenaar. Erg mooi, zijn schilderijen lijken pointillistisch geschilderd.  We waren erg onder de indruk van het mooie pand met de patio met prachtige fresco’s en andere kunstwerken.

Barichara

Ook nu worden we stipt op de afgesproken tijd opgehaald. De rit gaat door het mooie groene Andes gebergte. We kwamen aan in het charmante dorp Barichara, waar we in een tuk-tuk zijn gestapt voor een tour. Aan het einde van de dag onder het genot van een wijntje zien we de zon achter de bergen verdwijnen. Wat een heerlijk moment! De volgende dag lopen we de Camino Real, een wandelpad van Barichara naar Guane door de bergen. Een aardig dametje onderweg maakt voor ons twee grote glazen vers maracuja sap, heerlijk! Het is heel stil hier met alleen het geluid van de vele vogels om ons heen. De volgende dag hebben we een vlucht via Bucaramanga vliegen naar Bogotá. Met een aansluitende vlucht reizen we verder naar Pereira en per transfer naar Salento.

Valle de Cocora

Vandaag gaan we naar de vallei van Cocora. Na een half uurtje rijden met een jeep zijn we al in de vallei met prachtig zicht op de bergen en de talloze hoge waspalmen om ons heen. We maken foto’s bij de letters “Cocora” en lopen dan door naar het eerste mirador. Ondanks de mist is het een indrukwekkend mooi stuk natuur. De met uitsterven bedreigde waspalmen zijn tot wel 60 meter hoog en deze vallei herbergt de grootste populatie van deze unieke palmbomen. De volgende dag bezoeken we een koffieplantage.

Medellín

In Medellín stappen we uit de taxi op het Plaza Botero waar diverse grote beelden staan. We lopen nog een tweetal kerken binnen en zien taferelen waarvan we dachten dat het niet meer voorkwam, maar mensen lopen in en uit om een askruisje te halen. Er klinkt muziek in de kerken. De volgende dag is er door Unico Travel een tour georganiseerd met een gids. We beginnen de dag in Comuna 13. Voor 2002 was dit één van de gewelddadigste wijken van de stad, maar vanaf begin jaren 2000 heeft de transformatie hier forse sprongen gemaakt. Er zijn diverse projecten opgezet o.a. t.b.v. kinderen. Kunstenaars hebben de muren met graffiti versierd en de overheid heeft flink geïnvesteerd in roltrappen. Het uitzicht vanaf boven op de stad is fascinerend.

Guatapé

Vervolgens gaat de reis verder naar Guatapé. Na een mooie rit door bergachtig gebied komen we aan. Schattige huisjes met uitzicht op het merengebied en de rots El Peñól. Bij aankomst gaan we per tuktuk naar de rots en beklimmen de 705 trappen naar boven met de nodige pauzes onderweg. Het uitzicht op de wijde omgeving met de talloze meren en de bergen op de achtergrond is erg mooi. Het dorp heeft gekleurde huisjes en prachtige reliëfs op de onderkant van de huizen. Dit is de enige locatie waar we maar één nacht blijven, maar we hadden hier best nog een dagje aan willen vastplakken.

Nationaal Park Tayrona

We rijden terug naar Medellín en nemen een vlucht naar Santa Marta vanwaar het nog een uurtje met de auto is naar ons hotel, nabij het Nationaal Park Tayrona. We verblijven hier drie nachten in een jungle bungalow. De eerste dag luieren we wat aan het zwembad en maken de korte wandeling naar het strand. De tweede dag bezoeken we het Nationaal Park Tayrona. Het blijkt een pittige wandeling te zijn over vlonders, paadjes, langs en over keien, omhoog en weer omlaag. Tijdens de wandeling zien we een mega grote krokodil in een klein poeltje liggen en even verderop speelt een groepje apen in de bomen pal naast ons.

Cartagena

De laatste bestemming in Colombia wordt Cartagena, een rit van 250 km. De route voert langs de kust en door een paar dorpen. Na 4 1/2 uur arriveren we in Cartagena in het oude ommuurde centrum. We verblijven in een mooi hotel op een perfecte locatie. We genieten hier nog 4 dagen van de prachtige stad en gaan een dagje naar de Rosario eilanden.

Onvergetelijk en divers

Unico Travel heeft voor ons een onvergetelijke rondreis door Colombia georganiseerd. We zijn benieuwd naar de volgende reis die Unico Travel voor ons weer zal gaan organiseren. Misschien naar Belize of Guatemala?

Hasta pronto,

Irma en Hans

Ook zin om een rondreis door Colombia te maken?

Unico Travel stelt graag voor u een reis op maat samen. Neem contact met ons op. Graag geven we u uitleg over alle mogelijkheden.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Colombia