Op 5 februari 2020 begon onze, alweer, derde reis met Unico Travel. Deze keer met als bestemming Colombia. Lees hier onze ervaring over Colombia.

Bogotá

Ook deze reis was wederom een prachtige belevenis. Laat in de avond arriveerden we in Bogotá en werden we naar ons hotel gebracht. De volgende morgen een rondleiding naar Monserrate met een geweldig uitzicht op de stad. Na een bezoek aan het goudmuseum en de wijk La Candelaria, smaakte het biertje op het dakterras van het hotel voortreffelijk.

Zipaquira & Villa de Leyva

Op naar Villa de Leyva met als tussenstop de zoutkathedraal, zeer de moeite waard. Villa de Leyva is een van de mooiste koloniale dorpen van Colombia. Het dorpje ligt op slechts vier uur reizen van de hoofdstad Bogotá. De witte huizen, prachtige straatjes en de bergen om het dorp heen, maken dit een schitterende plek.

Zoutkathedraal

Barichara

We verbleven drie dagen in het prachtige Barichara waar we fijn gewandeld hebben. Barichara is een koloniaal dorpje met witte en gekleurde huizen. Het lijkt net of hier de tijd heeft stil gestaan.

Paragliden

Onze volgende stop was Chicamocha Canyon alwaar we zijn wezen paragliden, echt geweldig.

Koffieregio

Via Pereira naar Salento waar we de prachtige Cocora vallei bezochten met immens hoge palmbomen.

Valle de Cocora ervaring colombia

Medellín

Hierna naar Medellin en Comuna 13 bezocht. Ook dit is een aanrader. Medellín was decennialang de gevaarlijkste plek ter wereld. Een stad waarin de rebellen van FARC en guerrillabeweging ELN de macht hadden. Tijdens de tour leerden we hoe Medellín de afgelopen jaren getransformeerd is van een gevaarlijke stad naar een voorbeeld voor heel Zuid-Amerika. Het geweld heeft de wijk verlaten, een 400 meter lange roltrap is geplaatst, muren zijn versierd met fleurige graffiti.

Guatapé

Op naar Guatape om onder andere de 740 treden van rots El Peñol te beklimmen. De beloning was een werkelijk schitterend uitzicht.

Palomino

We verbleven 3 nachten in Palomino en kregen meteen het Caribisch gevoel. Wat een blauwe zee! Palomino ligt aan de Caribische kust en heeft een uitgestrekt strand vol met palmbomen.

Minca

Op naar Minca in de Sierra Nevada waar we met een gids in het tropische woud veel vogels hebben gespot. In de omgeving liggen watervallen, koffieplantages en mooie wandelpaden.

vogels minca colombia

Isla Grande

Na ons bezoek aan de mooie stad Cartagena, heerlijk 3 dagen relaxed op Isla Grande. Een prachtig eiland.

Na 28 prachtige dagen was onze vakantie helaas ten einde. De lokale vertegenwoordiger heeft ons altijd uitstekend geholpen. Zoals gewoonlijk was alles weer uitstekend geregeld door Unico Travel en alle chauffeurs en gidsen waren altijd ruim op tijd aanwezig.

Elise en Barbara bedankt.

Marion en Cor

Ook zo’n mooie reis naar Colombia maken?

Bekijk onze individuele rondreizen naar Colombia en doe inspiratie op voor uw volgende reis! Bij Unico Travel overnacht u altijd op schitterende plekken in unieke accommodaties. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze individuele rondreis naar Colombia