Uitgebreid reisschema

Home » Fotoreis Ecuador » Uitgebreid reisschema

Dag 1, donderdag 24 april 2025 – Quito
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Vervolgens vliegt u met een directe vlucht met KLM van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar een comfortabel hotel nabij het vliegveld gebracht.
Overnachting in de omgeving van Quito, inclusief ontbijt.

Dag 2, vrijdag 25 april 2025 – Tandayapa vallei
U wordt vandaag opgehaald door uw gids/fotograaf en naar Zuro Loma gebracht, een klein privéreservaat met feeders net buiten Quito. Hier heeft u de kans om kolibries te fotograferen, zoals de Sword-billed Hummingbird, Mountain Velvetbreast, Black-tailed Trainbearer, Buff-winged Starfrontlet, Sapphire-vented Puffleg en Collared Inca. Daarnaast heeft deze plek ook feeders die de Hestnut-naped Antpitta, de Equatorial Antpitta en soms ook de Barred Fruiteater aantrekken. Dit zijn unieke soorten die met name alleen in dit gebied te zien zijn.

Tegen het einde van de ochtend vertrekt u naar Tandayapa Bird Lodge, waar een Ecuadoraanse lunch voor u klaar staat. Tandayapa Bird Lodge is gelegen in een schitterende omgeving. Het is één van de beste plekken voor het fotograferen van vogels in Ecuador. Fotografen en vogelaars van over de hele wereld overnachten bij deze lodge. De lodge heeft dan ook veel ervaring met fotografie. In de middag staat er nog een fotografiesessie gepland, waarbij u kolibries en tanagers gaat fotograferen bij de lodge.
Overnachting bij Tandayapa Bird Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, zaterdag 26 april 2025 – Tandayapa vallei
Na het ontbijt vertrekt u samen met uw gids naar Birdwatcher’s House, een natuurreservaat waar het mogelijk is om een verscheidenheid aan tanagers te fotograferen. Tanagers die jullie kunnen fotograferen, zijn onder andere de Flame-faced Tanger, Golden Tanagers en de Blue-winged Mountain-Tanager. Daarnaast is de kans ook groot om hier de lokale Plate-billed Mountain-Toucan te zien. Andere vogelsoorten die u hier kunt fotograferen, zijn de Toucan Barbet en diverse soorten kolibries, waaronder de Gorgeted Sunangel en de Velvet-urple Coronet. Hierna krijgt u een lunchpakket en gaat u naar een andere locatie met feeders waar u nog diverse kleurrijke tanagers kunt fotograferen. Bij Tandayapa Lodge staat vervolgens het diner voor u klaar en ’s avonds is het mogelijk om bij de lodge kinkajoe’s of olingo’s (slankberen) te spotten.
Overnachting bij Tandayapa Bird Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, zondag 27 april 2025 – Tandayapa vallei
Vandaag blijft u een dag bij de lodge. De feeders op het terras trekken kolibries aan die regelmatig in grote aantallen te zien zijn, zoals de Violet-tailed Sylph, Booted Racket-tail en Purple-throated Woodstar. De lodge is zeer geschikt voor vogelaars en fotografen. De gids/fotograaf zal u door multiflash-technieken begeleiden om de allerbeste foto’s te maken van de kolibries. Er zijn ook fruitfeeders aanwezig waar tanagers, toekans en motmots op af komen. Voor het ontbijt en de lunch wordt een traditionele Ecuadoraanse maaltijd verzorgd door de chef-kok van de lodge, inclusief vers vruchtensap.
Overnachting bij Tandayapa Bird Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, maandag 28 april 2025 – Tandayapa vallei
Vandaag brengt u de dag door op een bijzondere plek op ongeveer anderhalf uur rijden van de lodge. In het rijke, natte, subtropische regenwoud ligt het reservaat van Amagusa, vlak bij het vogelgebied van Mashpi. Het reservaat heeft diverse feeders waar spectaculaire vogels op af komen, denk aan de Glistening-green Tanager, Golden-collared Honeycreeper, Moss-backed Tanager en de Rose-faced Parrot. De soorten kolibries die u hier kunt zien, zijn de Green Thorntails, Brown Incas en Empress Brilliants. Het ontbijt wordt vandaag geserveerd in de lodge, voor de lunch krijgt u een lunchpakket en het diner vindt weer plaats bij de lodge.
Overnachting bij Tandayapa Bird Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, dinsdag 29 april 2025 – Cotopaxi vulkaan
Vandaag maakt u ’s ochtends de laatste foto’s bij Tandayapa Bird Lodge. Na het ontbijt vertrekt u naar een plek waar u de Cock-of-the-Rock kunt fotograferen, de Rode Rotshaan. Deze vogel wordt vaak gespot vlak na zonsondergang. Eén van de lokale gidsen leidt u naar één van de slechts enkele foerageergebieden in het bos, waar u onder andere de Giant Antpitta, Yellow-breasted Antpitta, Ochre-breasted Antpitta en de Dark-backed Wood-Quail kunt fotograferen. Er zijn ook feeders die regelmatig soorten aantrekken als de Toucan Barbet, Black-capped Tanager, Flame-faced Tanager en soms ook de Black-chinned Mountain-Tanager. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch. Vervolgens reist u terug naar Quito en reist u vanaf Quito verder richting de haciënda vlak bij de Cotopaxi vulkaan, waar u tegen het einde van de middag aankomt.
Overnachting bij een haciënda nabij het Nationaal Park Cotopaxi, inclusief ontbijt.

Dag 7, woensdag 30 april 2025 – Cotopaxi vulkaan
Vandaag vertrekt u vanuit de lodge naar het Nationaal Park Cotopaxi. U rijdt samen met een lokale gids naar de ingang van het park, gelegen op 3.600 meter hoogte. Vervolgens rijdt u over de páramo-vlaktes naar de parkeerplaats, gelegen op 4.500 meter hoogte. Vanaf hier wandelt u naar de ‘refugio’, ook wel berghut genoemd, op 4.800 meter hoogte. U kunt hier met helder weer schitterende foto’s maken van de imposante, met sneeuw bedekte Cotopaxi vulkaan (5.897 meter hoog). Nadat u hier heeft gefotografeerd, daalt u af en gaat u naar het Limpiopungo-meer waar u een lunchpakket krijgt. Na de lunch rijdt u door de prachtige landschappen tot aan de Pucará del Saliter, een oud Inca-fort, en vervolgens door naar Quito.
Overnachting in de omgeving van Quito, inclusief ontbijt.

Dag 8, donderdag 1 mei 2025 – Galapagos eilanden
Vandaag wordt u na het ontbijt naar het vliegveld van Quito gebracht. Hier heeft u uw binnenlandse vlucht naar Baltra, het vliegveld van de Galapagos eilanden. Onderweg wordt er nog een korte tussenstop gemaakt in Guayaquil. Bij aankomst op Baltra wordt u opgehaald door uw gids en bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz.

U ziet vandaag de Galapagos reuzenschildpad in zijn natuurlijke omgeving. Daarnaast ontdekt u de ondergrondse lavatunnels; sommige zijn meer dan een kilometer lang. Wandel langs de vulkanische buizen en met geluk ziet u een kerkuil.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 9, vrijdag 2 mei 2025 – Galapagos eilanden
Na het ontbijt bezoekt u Dragon Hill aan de westkust van het eiland Santa Cruz. Maak een korte wandeling vanaf het strand naar de lagune waar het nog zouter is dan de oceaan. De lagune wordt vaak bezocht door flamingo’s, stelten, pijlstaarten en andere vogelsoorten. Vervolgens wandelt u door een Scalesia bomenbos; endemisch in dit gebied.

In de middag komt u aan op een klein, uniek gevormd eiland voor de zuidpunt van Santiago, genaamd Chinese Hat. Ontdek het schitterende witte koraalzandstrand, gevolgd door snorkelen met zeeleeuwen, tropische vissen, zeeleguanen en pinguïns in de baai. Verder ziet u tijdens een wandeling door het vulkanische landschap vaak veel zeeleguanen. Fotografeer ook het panoramische uitzicht op de vulkaan van het eiland.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 10, zaterdag 3 mei 2025 – Galapagos eilanden
Vandaag bezoekt u het prachtige en afgelegen eiland Genevosa. Dit noordelijke eiland, beroemd vanwege de roodvoetkolonie, is een paradijs voor vogelliefhebbers. Naar schatting leven er zo’n 200.000 roodvoetgenten op dit eiland.

El Barranco of Prince Philips’s Steps is genoemd naar een bezoek van de Britse monarch in 1964. De steile 25 meter hoge trap van El Barranco leidt naar een hoge rotswand die uitkomt op een plateau rondom Darwin Bay. Hier kunt u genieten van een schitterend uitzicht. Verder ziet u hier Nazca-genten, roodvoetgenten, spotvogels en vinken. Het is ook mogelijk om Galapagosstormvogels en velduilen te zien.

Darwin Bay werd gevormd door de ineenstorting van de overstroomde krater van het eiland Genevosa. Nadat u aankomt op een klein zand- en koraalstrand ziet u waarom het eiland een vogelparadijs is. U ziet zwaluwstaartmeeuwen, lavameeuwen, spotvogels, lavareigers, Galapagosduiven en gele zangers. U wandelt verder via een kort en vlak pad en ziet vervolgens roodvoetgenten en grote fregatvogelnesten. U bezoekt een lagune waar zeeleeuwen vaak speels in het water zwemmen. Het pad eindigt op een klif met een prachtig uitzicht op dit afgelegen deel van Galapagos.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 11, zondag 4 mei 2025 – Galapagos eilanden
Vandaag vaart u met een kleine panga boot vanaf het schip naar Black Turtle Cove. Vervolgens vaart u naar Bachas Beach om te ontspannen en te zwemmen in het kristalheldere water. Hier kunt u ook fregatvogels, blauwvoetgenten en zeeleeuwen zien.

Black Turtle Cove ontdekt u per boot. U vaart door de mangroven en ziet het onderwaterleven tussen het zoete en zoute water. De kans bestaat om mantaroggen, zeeschildpadden en witpuntrifhaaien te zien.

Bachas Beach is een wit en zacht zandstrand en daarom een favoriete plek voor het nestelen van zeeschildpadden. Spot de overvloed aan Sally Lightfoot krabben op de lavarotsen langs de waterkant. Vervolgens maakt u een wandeling waarbij u flamingo’s, heremietkreeften, stelten en zeeleeuwen kunt zien.

Hierna kunt u snorkelen of zwemmen bij het witte zandstrand van Bachas Beach. Ontdek allerlei soorten zeedieren in het ondiepe water en de getijdenpoelen. Bachas is één van de belangrijkste stranden voor de groene zeeschildpad als broedplaats.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, maandag 5 mei 2025 – Galapagos eilanden
Na een lange reis vanuit het centrale deel van de archipel komt u aan in het ongerepte en afgelegen westen. U bezoekt vandaag Tagus Cove en Urbina Bay in het westen van het eiland Isabela. Hier heeft u de kans om de Galapagosaalscholver, pinguïns en reuzenschildpadden te zien.

Tagus Cove ligt aan de noordwestelijke kust van Isabela. De plek heeft veel geschiedenis. Charles Darwin bezocht deze plek in 1835. Tagus Cove werd sinds de 19e eeuw bezocht door walvisvaarders en piraten die het gebied als ankerplaats gebruikten. De naam van de plek dateert uit 1814 toen het werd bezocht door een Brits schip, de Tagus, dat daar voor anker was gegaan op zoek naar reuzenschildpadden die als voedselvoorraad op de boot konden worden gebruikt.

Bij Tagus Cove kunt u een verscheidenheid aan zeevogels bewonderen, zoals de blauwvoetgent, de noddy, de stern, de Galapagosaalscholver en pinguïns. Af en toe worden er ook spechten, Galapagos-haviken en mangrovezangers gespot. Bij aankomst wandelt u naar Darwin’s Lake. Het meer ligt op de hellingen van de Darwin-vulkaan en is, verrassend genoeg, een zoutwatermeer boven zeeniveau. De natuurgids geeft uitleg over dit verschijnsel. Tijdens het snorkelen vandaag is het mogelijk om haaien, schildpadden, zeesterren en kleurrijke vissen te zien.

​Urbina Bay is een fascinerende plek, ontstaan toen de ondiepe zeebodem in 1954 werd opgetild en een groot koraalrif boven zeeniveau uitstak. Hierdoor is Urbina Bay een van de nieuwste bezienswaardigheden van de archipel. De bezoekerssite ligt ten westen van Isabela en biedt een spectaculair uitzicht op de Alcedo-vulkaan. De lange trail begint op het strand. Hier ziet u reuzenschildpadden en landleguanen. Terwijl het pad terug naar de kustlijn gaat, komt u kolonies tegen van Galapagosaalscholvers. Het is ook een mooie plek om te snorkelen met pinguïns en zeeleguanen.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, dinsdag 6 mei 2025 – Galapagos eilanden
Vandaag bezoekt u Espinoza Point op het eiland Fernandina. Het eiland is één van de meest ongerepte eilanden van de archipel. In de middag bezoekt u Vicente Roca, beroemd vanwege het rijke onderwaterleven dankzij de ligging van het Bolivar kanaal.

Vanaf het eiland Fernandina kunt u het eiland Isabela aan de overkant van het Bolivar kanaal zien, een gebied met de grootste diversiteit aan endemische zeefauna op de Galapagos. Bij aankomst bij de getijdenpoelen ziet u kleine vissen en weekdieren. Als u geluk heeft, ziet u een zeeschildpad of rog. Iets verderop passeert u enkele holen van zeeleguanen en zeeleeuwenkolonies. Het pad gaat verder naar de plek waar Galapagosaalscholvers nestelen. Deze opmerkelijke vogel wordt alleen gezien in het westelijke deel van de archipel en experts schatten dat het in totaal maar een paar honderd individuen zijn.

Vicente Roca Point biedt geweldige snorkelmogelijkheden in een van de rijkste zeeparadijzen ter wereld. De plek staat bekend om de groene Galapagos schildpad die talrijk aanwezig is in de baai. Verder kunnen er ook haaien en roggen worden gespot. U maakt een tocht met een rubberboot langs de kust om een grote diversiteit aan zee- en kustvogels te observeren; Nazca- en blauwvoetgenten, noddies, bruine pelikanen, pinguïns en aalscholvers. Het opwellen van koudwaterstromen in dit deel van Galapagos zorgt voor een overvloed aan zeeleeuwen. Het snorkelen brengt u langs de kliffen en biedt de kans om twee ondiepe onderwatergrotten met rijke zeedieren te verkennen.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 14, woensdag 7 mei 2025 – Galapagos eilanden
Vandaag gaat u naar Puerto Egas om een zoutkrater te zien, evenals een donker zandstrand en getijdenpoelen. Vervolgens gaat u naar Playa Espumilla, één van de meest idyllische stranden van de Galapagos eilanden met mangroven en broedplaatsen voor flamingo’s en zeeschildpadden. Vervolgens gaat u naar Buccaneer Cove om torenhoge rotsformaties op de kliffen te zien. Op het eiland Santiago leven zeeleguanen, zeeleeuwen, pelsrobben en land- en zeeschildpadden.

​Ontdek allereerst de spectaculaire kustlijn van Puerto Egas, ook wel bekend als James Bay. Spot een groot aantal kustvogels en reptielen. Ga vervolgens snorkelen en ontdek de onderwaterwereld van Puerto Egas. U heeft de kans om roggen, schildpadden, rifhaaien, zeeleguanen en Sally Lightfoot krabben te zien. Geniet hierna aan Playa Espumilla.

Per boot vaart u langs hoge kliffen en rotsformaties naar Buccaneer Cove. Dit was vroeger een favoriete schuilplaats van piraten die hun boten wilden bevoorraden met voedsel en water. Ontdek de zeeleeuwen die ontspannen op het strand en zeevogels die nestelen in de baai.
Overnachting op een cruise bij de Galapagos eilanden, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 15, donderdag 8 mei 2025 – Galapagos eilanden
U sluit uw reis op de Galapagos eilanden af met een bezoek naar het eiland North Seymour. U kunt hier zeeleeuwen, blauwvoetgenten en zeeleguanen zien. Aan de kust kunt u pelikanen zien en landinwaarts fregatvogels. Deze vogels hebben een spanwijdte van twee meter en mannetjes zitten met hun opgeblazen rode keelzakken hoog in de lage struiken over hun kuikens te waken. Sluit de tour af met snorkelen tussen zeeleeuwen en roggen.

Vervolgens wordt u naar het vliegveld van Baltra gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Guayaquil, ongeveer twee uur vliegen. Bij aankomst heeft u aansluitend uw internationale vlucht naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een onvergetelijke fotografiereis door Ecuador!