Flexibele voorwaarden i.v.m. coronavirus (COVID-19)

U bent hier: Home » Corona

Door COVID-19 is het momenteel lastig om een reis te plannen. Unico Travel biedt nu flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. In deze bijzondere tijd kunt u toch alvast uw reis plannen en vastleggen met de mogelijkheid om kort voor vertrek nog te annuleren of uw reis om te boeken.

Flexibele reisvoorwaarden

Boekt u vóór 1 april 2021 een rondreis met vertrek t/m 31 december 2021? Dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Geen aanbetaling vereist voor bestemmingen met een oranje of rood reisadvies. Voor landen met een geel of groen reisadvies gelden de algemene reisvoorwaarden. Verandert de kleur voor een land voor vertrek naar geel of groen, dan verzoekt Unico Travel alsnog de aanbetaling volgens onze algemene reisvoorwaarden te voldoen.
  • Gratis annuleren tot een week voor vertrek, ongeacht de reden.
  • Gratis annuleren tot een dag voor vertrek bij een COVID-besmetting (indien uw annuleringsverzekering niet uitkeert). Wij raden iedereen aan een annuleringsverzekering met COVID-dekking af te sluiten. Controleer hiervoor de polisvoorwaarden bij uw verzekering. In het land ter plekke is het vaak ook mogelijk (of zelfs verplicht) om een goede verzekering af te sluiten.
  • Gratis omboeken tot een week voor vertrek. De kosten die vliegmaatschappijen rekenen voor de omboeking worden in rekening gebracht.
  • Bij annulering van de reis, krijgt u uw geld terug. U ontvangt geen voucher.

Reis boeken bij Unico Travel

  • Aangesloten bij de GGTO en het Calamiteitenfonds.
  • Flexibele annuleringsvoorwaarden.
  • Mogelijkheid om vrijblijvend een optie te plaatsen.
  • Dagelijks contact met leveranciers ter plekke.

Vrijblijvend een optie plaatsen op onze groepsreizen

Alvast een plek op één van onze groepsreizen reserveren, zonder daadwerkelijk een boeking te plaatsen? Neem dan gratis en vrijblijvend een optie op één van onze reizen. We houden uw optie zo lang mogelijk vast. We vragen echter nog geen vluchten, accommodaties en tours aan. Neem contact met ons op om een optie te nemen op een reis.

Vrijblijvend advies

Alvast inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Unico Travel heeft alle tijd om u uitleg te geven over onze bestemmingen. Neem contact met ons op voor een telefonische afspraak of plan een videogesprek in via Skype of Zoom. Geheel kosteloos en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. U kunt het pdf-formulier op uw telefoon invullen en bewaren. Wilt u het formulier printen? Print er dan 2 uit: 1 voor de heenvlucht en 1 voor de terugvlucht. Download gezondheidsverklaring (Nederlands)
Unico Travel heeft momenteel zeer gunstige reis- en annuleringsvoorwaarden. Hiervoor verwijzen wij u naar onze reispagina over het coronavirus.
De situatie met betrekking tot de reisadvies en kleurcodes verandert dagelijks en daarom raden wij u aan om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor de laatste updates over onze bestemmingen.
De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is alleen van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of van molest. Het coronavirus valt hier niet onder. Het Calamiteitenfonds kan hier dus geen dekkingsbeperking en garantie voor afgeven.