Granada Nicaragua bezienswaardigheden

2019-05-09T17:44:51+02:004 mei, 2017|

Granada, de stad aan het Meer van Nicaragua. De stad werd in 1524 gesticht door de Spanjaarden. Granada wordt door veel mensen ook wel de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. En terecht! Deze koloniale stad heeft een geschiedenis die vele honderden jaren teruggaat. Ben je van plan om Nicaragua te bezoeken? Sla dan zeker Granada niet over! Lees hier de Granada Nicaragua bezienswaardigheden! Hierna wil je zeker naar Nicaragua reizen!

Het oude centrum

De grootste attractie van de stad is eigenlijk het oude centrum zelf. Overal waar je loopt zie je de oude en koloniale invloeden terug. Maak een wandeling door de stad langs de kleurrijke en koloniale gebouwen, eeuwenoude kerken en gezellige straten. Wandel langs de kathedraal van Granada, het San Francisco klooster, de Xalteva kerk, het Palacio Episcopal en het Palacio Municipal. In het midden van de stad vind je het centrale plein waar je ook gezellig een praatje kunt maken met de locals.

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Kathedraal van Granada

Eén van de bekendste bezienwaardigheden van Granada is de kathedraal. De kathedraal van Granada wordt ook wel de mooiste kerk van Nicaragua genoemd. Deze gele kerk is het gezicht van de stad Granada. Tip! Beklim de nabij gelegen klokkentoren van de kerk La Merced. Voor ongeveer 1 USD mag je naar boven klimmen. Eenmaal boven heb je prachtige uitzichten over de kathedraal, maar ook over de vulkaan Mombacho en de andere kleurrijke gebouwen. De perfecte foto maak je hier!

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

De stad verkennen per paardenkoets

Een leuke manier om de stad Granada te verkennen is per paardenkoets. Vlakbij het stadspark in het oude centrum vind je verschillende koetsen waarmee je door de stad kunt touren. Je kunt met maximaal vier personen in de koets. Je kunt zelf je eigen uitgestippelde route volgen of jezelf rond laten rijden via de standaard stadstour. Deze tour brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada. Voor een uurtje betaal je ongeveer 10 USD.

Bezoek de lokale markt in Granada

In de ochtend kun je een bezoekje brengen aan de lokale markt. De Mercado Municipal ligt vlakbij het centrale plein. Hier maak je pas echt kennis met het lokale leven in Nicaragua.

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

 Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Calle La Calzada

In deze gezellige straat in Granada vind je veel restaurantjes, bars en winkels. De straat wel is toeristisch, maar zeker ook heel gezellig. ’s Avonds kun je hier gezellig een hapje eten en aan het eind van de avond nog gezellig een terrasje pakken met Spaanse muziek op de achtergrond!

Doña Elba sigarenfabriek

Het is ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de Doña Elba sigarenfabriek. Hier leer je alles over hoe de sigaren gemaakt worden. Zelf mag je ook proberen om een goede sigaar te maken! Als je het pand binnenstapt ruik je al direct de tabaksgeur. Binnen in het oude pand vind je ook een binnentuin. Aan deze tuin zie je de werknemers aan het werk met het maken van de sigaren. Na afloop van het bezoek kun je in het winkeltje zelf nog sigaren kopen. Een bijzondere ervaring is dit zeker!

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Meer van Nicaragua en de eilandjes Las Isletas

Vlakbij de stad Granada vind je verschillende kleine eilandjes in het Meer van Nicaragua. Het Meer van Nicaragua is het op één na grootste meer van Latijns-Amerika. De 365 eilandjes zijn ontstaan na de uitbarstingen van de Mombacho vulkaan. Een aantal ervan zijn er zelfs bewoond. Erg leuk is het om de eilandjes te verkennen per kajak. Heerlijk genieten van de rust op het water. Je zult ook apen voorbij zien slingeren en tropische vogels voorbij zien komen vliegen! In het meer zelf kun je niet zwemmen, omdat er agressieve zoetwaterhaaien in zwemmen.

Granada Nicaragua Bezienswaardigheden

Enthousiast van al deze Granada Nicaragua bezienswaardigheden?

Wil jij deze bezienswaardigheden met eigen ogen bekijken? Bekijk onze reis Nicaragua hoogtepunten of onze rondreis Nicaragua compleet en ga op reis naar dit prachtige land!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest