Uitgebreid reisschema

Home » Privé: Costa Rica nazomer special » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. U overnacht in een mooi hotel gebouwd in Victoriaanse stijl.

Dag 2, Tortuguero
U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Onderweg gat u nog ontbijten. Bij de aanleghaven wordt u per boot naar Tortuguero gebracht. Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die hier van juli t/m september eieren leggen. Verder is het mogelijk om er een verscheidenheid aan dieren te spotten, zoals krokodillen, apen, leguanen, kikkertjes en luiaards.

Dag 3, Tortuguero
‘s Ochtends maakt u een tour door de tropische tuinen van de lodge. Hierna is het aan te bevelen om een boottour door de kanalen van Tortuguero te doen om op zoek te gaan naar wildlife!

Dag 4, Arenal
U vaart terug en wordt vervolgens naar Guapiles gebracht, waar er een lunch klaar staat. Hier ontvangt u vervolgens de huurauto en rijdt u naar het dorpje La Fortuna, vlakbij de Arenal vulkaan.

Dag 5, Arenal
Eerst heerlijk ontbijten en hierna is het een aanbeveling om een canopy tour gaan doen, waarbij u met een kabel van boomtop naar boomtop slingert. Hier zijn er prachtige uitzichten over het regenwoud en er is een gigantische waterval! In de middag is het mogelijk om te gaan wandelen over de hangbruggen met een mooi uitzicht op de vulkaan!

Dag 6, San Gerardo de Dota
Vandaag rijdt u in ongeveer vijf uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is hier mooier dan het nevelwoud van Monteverde en minder toeristisch! Het gebied staat vooral bekend om de vogel de quetzal! Het klimaat is hier veel kouder, het kan zelfs vriezen! U overnacht in een lodge gerund door een Costa Ricaanse familie.

Dag 7, San Gerardo de Dota
Vandaag kunt u in de ochtend een quetzal tour maken waarbij u samen met een gids op zoek gaat naar deze bijzondere vogel! Verder heerlijk wandelen langs beekjes, rivieren en watervallen!

Dag 8, Drake Bay
In ongeveer drie uur rijdt u naar Sierpe, waar u de huurauto weer inlevert. Per boot vaart u vervolgens door de mangroven naar Drake Bay. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of op de veranda. U ziet de ara’s en toekans voorbijvliegen!

Dag 9, Drake Bay – Caño Island Tour
Vandaag is het aan te raden om te gaan snorkelen bij Caño Island.  In de maanden september, oktober en november is er een grote kans om hier walvissen te spotten! Per boot vertrekt u naar het eiland dat behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Hier zijn watervalletjes, tropische stranden en het regenwoud te zien. Bij het eiland kunt u snorkelen tussen tropische vissen, zeeschildpadden en soms zelfs haaien of manta’s. Langs de boot zwemmen vaak dolfijnen!

Dag 10, Drake Bay – Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend gaat u samen met gids wandelen in het Nationaal Park Corcovado. Een wandeling door het regenwoud op zoek naar wilde dieren. Het park is rijk aan vogelsoorten, amfibieën, reptielen en zoogdieren. Wie weet spot u wel een poema, miereneter of een tapir!

Dag 11, Dominical
Per boot vaart u terug naar Sierpe waar u wordt opgehaald door een shuttle en gebracht wordt naar Dominical. U verblijft in een mooi hotel met een heerlijk zwembad. Het is mogelijk om surflessen te nemen, te gaan raften of bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Marino Ballena te gaan.

Dag 12, Dominical
Vandaag kunt u heerlijk genieten in de omgeving van het hotel en bij Dominical zelf. Het is mogelijk om naar het strand of het Nationaal Park Marino Ballena gaan, het nationaal park staat bekend om de walvissen en dolfijnen. Hier ligt een van de grootste koraalriffen van de Stille Oceaan ‘de Whale Tail’. Deze komt volledig tevoorschijn bij laag water. Achter Dominical is het reservaat van Barú, wandel door de mangroven en regenwouden en ga op zoek naar vogels, vlinders en reptielen.

Dag 13, Dominical
Nog een laatste dag heerlijk genieten aan het strand of aan het zwembad. Eventueel nog activiteiten ondernemen in de omgeving.

Dag 14, Vertrek
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u heerlijk nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis boeken, maar u kunt ook een reis aanvragen, die geheel naar eigen wens zal worden gemaakt! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen