Uitgebreid reisschema2019-03-20T10:39:26+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Twee weken Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Je overnacht in een mooi hotel gebouwd in Victoriaanse stijl.

Dag 2, Tortuguero
Je wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald en naar de aanleghaven gebracht. Onderweg ga je nog ontbijten. Bij de aanleghaven vaar je per boot naar Tortuguero gebracht. Het Nationaal Park Tortuguero staat bekend om de schildpadden die hier van juli t/m september eieren leggen. Verder vind je er een verscheidenheid aan dieren zoals krokodillen, apen, leguanen, kikkertjes en luiaards.

Dag 3, Tortuguero
‘s Ochtends maak je een tour door de tropische tuinen van de lodge. Hierna maak je een boottour door de kanalen van Tortuguero op zoek naar wildlife!

Dag 4, Arenal
Je vaart terug en wordt vervolgens naar Guapiles gebracht, waar je nog een lunch hebt. Hier ontvang je vervolgens de huurauto en rijd je naar het dorpje La Fortuna vlakbij de Arenal vulkaan.

Dag 5, Arenal
Eerst heerlijk ontbijten en hierna kun je een canopy tour gaan doen, waarbij je met een kabel van boomtop naar boomtop slingert. Je hebt prachtige uitzichten over het regenwoud en een gigantische waterval! In de middag kun je gaan wandelen over de hangbruggen met een mooi uitzicht op de vulkaan!

Dag 6, San Gerardo de Dota
Vandaag rijd je in ongeveer vijf uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het is hier mooier dan het nevelwoud van Monteverde en minder toeristisch! Het gebied staat vooral bekend om de vogel de quetzal! Het klimaat is hier veel kouder, het kan zelfs vriezen! Je overnacht in een lodge gerund door een Costa Ricaanse familie.

Dag 7, San Gerardo de Dota
Vandaag kun je in de ochtend een quetzal tour maken waarbij je samen met een gids op zoek gaat naar deze bijzondere vogel! Verder heerlijk wandelen langs beekjes, rivieren en watervallen!

Dag 8, Drake Bay
In ongeveer drie uur rijd je naar Sierpe, waar je de huurauto weer inlevert. Per boot vaar je vervolgens door de mangroven naar Drake Bay. Bij aankomst kun je heerlijk ontspannen aan het zwembad of op je veranda. Je ziet de ara’s en toekans voorbijvliegen!

Dag 9, Drake Bay – Caño Island Tour
Vandaag ga je snorkelen bij Caño Island.  In de maanden september, oktober en november is de kans groot dat je hier walvissen spot! Per boot vertrek je naar het eiland dat behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Je vindt er watervalletjes, tropische stranden en het regenwoud. Bij het eiland kun je snorkelen tussen tropische vissen, zeeschildpadden en soms zelfs haaien of manta’s. Langs de boot zie je vaak dolfijnen zwemmen!

Dag 10, Drake Bay – Nationaal Park Corcovado
Vroeg in de ochtend ga je samen met gids wandelen in het Nationaal Park Corcovado. Je wandelt door het regenwoud op zoek naar wilde dieren. Het park is rijk aan vogelsoorten, amfibieën, reptielen en zoogdieren. Wie weet spot je wel een poema, miereneter of een tapir!

Dag 11, Dominical
Per boot vaar je terug naar Sierpe waar je wordt opgehaald door een shuttle en gebracht wordt naar Dominical. Je verblijft in een mooi hotel met een heerlijk zwembad. Je kunt eventueel surflessen nemen, gaan raften of bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Marino Ballena gaan.

Dag 12, Dominical
Vandaag kun je heerlijk genieten in de omgeving van het hotel en bij Dominical zelf. Je kunt naar het strand of het Nationaal Park Marino Ballena gaan, het nationaal park staat bekend om de walvissen en dolfijnen. Je vindt hier ook een van de grootste koraalriffen van de Stille Oceaan ‘de Whale Tail’. Deze komt volledig tevoorschijn bij laag water. Achter Dominical vind je ook het reservaat van Barú, mangroven en regenwouden waar je kunt wandelen en vogels, vlinders en reptielen kunt zien.

Dag 13, Dominical
Nog een laatste dagje heerlijk genieten aan het strand of aan het zwembad. Eventueel nog activiteiten ondernemen in de omgeving.

Dag 14, Vertrek
Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kun je heerlijk nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Je kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest