Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in San José gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag wordt u opgehaald en naar de aanleghaven La Pavona gebracht. Hier stapt u op de boot naar Tortuguero. U vaart over de kanalen en onderweg geniet u van de schitterende uitzichten. U heeft kans om krokodillen, kaaimannen en leguanen te spotten. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Maar ook buiten het schildpaddenseizoen is het de moeite waard om het park te bezoeken. Met een boot maakt u een tour door de kanalen. U heeft kans om dieren als krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden, leguanen en pijlgifkikkertjes te spotten.

Dag 3, Tortuguero
Vroeg in de ochtend wandelt u samen met uw gids door de tropische tuin van het hotel. U wandelt naar de vlindertuin en tuin waar pijlgifkikkertjes te zien zijn. In de middag maakt u een boottour door de kanalen van het Nationaal Park Tortuguero.

Dag 4, Boca Tapada
Vandaag vaart u terug naar de aanleghaven. Hier ontvangt u de huurauto. Vervolgens reist u naar de ongerepte natuur van Boca Tapada. U overnacht de komende dagen in een sfeervolle boomhut midden in het regenwoud.  U ziet vele tropische vogels voorbij vliegen en de apen voorbij slingeren. Het gebied staat bekend om de ongerepte natuur, ananasplantage en de rivier de San Carlos.

Dag 5, Boca Tapada
Vandaag kunt u samen met een gids een wandeling maken door het ongerepte regenwoud. De gids zal veel vertellen over de flora en fauna in het gebied. U heeft kans om luiaards, tropische vogels, leguanen, apen en nog vele andere dieren te spotten. Ook erg interessant omdat u allerlei feitjes te horen krijgt over bijvoorbeeld bijzondere bomen die er voorkomen of interessante insecten. In de middag kunt u gaan kanoën over het meer. Wie weet spot u wel een kaaiman.

Dag 6, Boca Tapada
Vandaag is het leuk om een boottour te maken over de San Carlos rivier. Onderweg heeft u kans om vele dieren te spotten. Ook vele kleurrijke vogels. De gids legt veel uit. U vaart tot het dorpje Boca San Carlos dichtbij de grens met Nicaragua. Hier kunt u nog een schooltje bezoeken en zien hoe de lokale gemeenschap leeft. In de namiddag heerlijk in het zwembad afkoelen en vanaf de veranda van uw boomhut genieten van het uitzicht en de geluiden van de jungle!

Dag 7, Arenal
In de ochtend wordt u gewekt door de brulapen. Vandaag reist u verder naar een kleinschalige bed and breakfast dichtbij de Arenal vulkaan. Vanuit de infinitypool heeft u een schitterend uitzicht op het meer van de Arenal en de vulkaan.

Dag 8, Arenal
Vandaag is het een aanrader om te gaan ziplinen met uitzicht op een schitterende waterval. Erg avontuurlijk en spectaculair! Hierna kunt u gaan wandelen over de hangbruggen. Onderweg heeft u nog kans om luiaards en apen te spotten! In de namiddag heerlijk genieten van het uitzicht vanuit het zwembad.

Dag 9, Tenorio
U reist vandaag naar een dorpje dichtbij het Nationaal Park Tenorio. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast. Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen in het nationaal park. Het is een schitterende wandeling langs de helderblauwe waterval, de rivier, een uitzichtpunt voor de vulkaan.. De route is over bruggetjes, langs de rivier en door de jungle. Onderweg kunt u ook vele vogels spotten zoals de motmot.

Dag 10, Rincón de la Vieja
Vandaag reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Vanuit de lodge zijn er vele activiteiten die u kunt ondernemen. U kunt er ziplinen, wandelen over de hangbruggen, ontspannen in heetwaterbaden, wandelen naar watervallen, paardrijden.. Er is genoeg te beleven.

Dag 11, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt kunt u gaan wandelen in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Het park staat bekend om de vulkanische activiteiten, kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Ook is het een aanrader om naar de watervallen te wandelen.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag rijdt u verder naar het sprookjesachtige nevelwoud San Gerardo de Dota. Het klimaat in dit gebied is erg koud, soms kan het zelfs vriezen. Het gebied bestaat voornamelijk uit beekjes, rivier, bossen en watervallen. U heeft een grote kans om hier de zeldzame vogel de quetzal te spotten.

Dag 13, San Gerardo de Dota
Nog voor ontbijt kunt u op zoek gaan naar de quetzal. ’s Middags wandelen langs nevelwouden en watervallen. Vanuit uw bungalow genieten van het uitzicht op het nevelwoud.

Dag 14, Drake Bay
Vandaag levert u de huurauto weer in. Vervolgens vaart u door een ongerept mangroven gebied naar Drake Bay. U overnacht in een bungalow met uitzicht op zee. Vanaf de veranda ziet u de ara’s en toekans voorbij vliegen!

Dag 15, Drake Bay (dagtour Nationaal Park Corcovado)
Vroeg in de ochtend vertrekt u per boot naar het Ranger Station Sirena. Samen met een gids maakt u een wandeling door het meest ongerepte park van Costa Rica. De luchtvochtigheid is vrij hoog, wat de wandeling zwaar maakt. U heeft vandaag de kans om tapirs, vier soorten apen, ara’s, miereneters en soms zelfs een poema te spotten! ’s Middags maakt u nog een wandeling en vervolgens vaart u weer terug naar Drake Bay.

Dag 16, Drake Bay (Caño Island)
Vandaag maakt u een snorkeltour naar Caño Island. Caño Island behoort tot het Nationaal Park Corcovado. U vindt er kleine watervallen, stranden en een regenwoud. U snorkelt tussen kleurrijke vissen en schildpadden en soms zelfs haaien en reuzenmanta’s. Onderweg heeft u de kans om walvissen en dolfijnen te spotten!

Dag 17, Dominical
Per boot vaart u terug naar het binnenland. U wordt opgehaald en naar Dominical gebracht. Eenmaal aangekomen kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en zwembad.

Dag 18, Dominical
Vandaag kunt u gaan wandelen in het natuurreservaat Barú of een wandeling maken naar de Nauyaca Waterfalls. U kunt ook een boottour maken op zoek naar walvissen en dolfijnen of gaan snorkelen.

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u vanaf Dominical rechtstreeks naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een prachtige reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: