Uitgebreid reisschema2019-03-19T15:53:53+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Bij aankomst word je naar je hotel gebracht. Hier kun je nog ontspannen in het zwembad en verder uitrusten van de vlucht.

Dag 2, Tortuguero
Vandaag word je opgehaald en naar Tortuguero gebracht. Het park is alleen per boot te bereiken. Het Nationaal Park Tortuguero staat vooral bekend om haar schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Maar ook buiten het schildpaddenseizoen is het de moeite waard om het park te bezoeken. In het park vind je de grootste hoeveelheid en variatie aan dieren zoals krokodillen, kaaimannen, toekans, apen, schildpadden, leguanen en pijlgifkikkertjes.

Dag 3, Tortuguero
Vroeg in de ochtend ga je op pad met een gids door de tropische tuin van het hotel. In de middag maak je een boottour door de kanalen van Tortuguero Nationaal Park. Je zult tijdens de boottocht veel soorten vogels spotten maar ook apen, kaaimannen en luiaards.

Dag 4, Boca Tapada
Je vaart terug naar het binnenland, waar je de huurauto ontvangt. Vervolgens reis je naar Boca Tapada. Een schitterend regenwoud gebied waar je veel wildlife kunt spotten! Je kunt in de omgeving ook ananasplantages bezoeken.

Dag 5, Boca Tapada
In de ochtend kun je samen met een gids een tour door het regenwoud doen. De gids kan je alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook kunnen er veel vogels worden gespot.

Dag 6, Boca Tapada
Je kunt in de ochtend lekker ontspannen. ’s Middags is het mogelijk om te gaan kajakken over de rivier San Carlos of een tour per motorboot.

Dag 7, Arenal
Je reist vandaag naar je hotel bij de Arenal vulkaan. Vanuit het zwembad heb je een schitterend uitzicht over de vulkaan.In de omgeving van de Arenal vulkaan kun je wandelen in een van de parken en over de hangbruggen of gaan ziplinen! Ook erg leuk om met kinderen te doen!

Dag 8, Arenal
Vandaag kun je nog een canopy tour doen bij Mundo Aventura (in het dorpje La Fortuna).

Dag 9, Tenorio
Bij aankomst kun je de omgeving verkennen en gaan wandelen in het Nationaal Park Tenorio. Er zijn in het park verschillende stops en er kunnen veel vogels worden gespot en natuurlijk de waterval. ’s Middags kan er nog een andere tour worden gedaan zoals een kikkertour.

Dag 10, Rincón de la Vieja
Onderweg naar Rincón de la Vierja heb je een grote kans om neusbeertjes over de weg te zien lopen. Je overnacht in een kleinschalige lodge vlakbij het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Je hebt verschillende mogelijkheden in het park, zoals een wandeling waarin je vulkanische activiteiten, een waterval of kokende modderpoelen ziet.

Dag 11, Rincón de la Vieja
Na het ontbijt kun je heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge. Ook kun je bij de lodge ziplinen, paardrijden, abseilen. Wat erg leuk is om te doen is het glijden van de langste waterglijbaan van Costa Rica!

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag rijd je naar het sprookjesachtige nevelwoud San Gerardo de Dota. Het klimaat in dit gebied is erg koud, soms kan het zelfs vriezen. Je hebt een grote kans om hier de zeldzame quetzal vogel te spotten.

Dag 13, San Gerardo de Dota
Nog voor het ontbijt kun je samen met een gids op zoek gaan naar de quetzal. ’s Middags wandelen en watervallen bezichtigen.

Dag 14, Drake Bay
Vandaag lever je de huurauto weer in. Met de boot vaar je door een adembenemend mangroven gebied naar Drake Bay. Je overnacht in een lodge met uitzicht over de zee. Vanaf de veranda zie je de ara’s en toekans voorbij vliegen!

Dag 15, Drake Bay (dagtour Sirena/Corcovado)
Vroeg in de ochtend vertrek je met een boot en een gids naar het Ranger Station Sirena. Je gaat wandelen in een ongerept gebied. Er is een hoge luchtvochtigheid, wat de wandeling vrij zwaar maakt. Je hebt de kans tapirs, luiaards, brulapen en krokodillen tegen te komen. Met geluk spot je ook een poema! ’s Middags maak je nog een wandeling en vervolgens vaar je terug naar Drake Bay.

Dag 16, Drake Bay (Snorkelen bij Caño Island)
Vandaag maak je een snorkeltour naar Caño Island. Caño Island behoort tot het Nationaal Park Corcovado. Je vindt er kleine watervallen, stranden en een regenwoud. Je ziet er kleurrijke vissen en schildpadden en soms zelfs haaien en reuzenmanta’s, dolfijnen en walvissen!

Dag 17, Dominical
Per boot vaar je terug naar het binnenland. Je wordt per shuttle naar Dominical gebracht. Eenmaal aangekomen kun je heerlijk ontspannen aan het strand en zwembad. Ook kun je gaan wandelen in het natuurreservaat van Baru.

Dag 18, Dominical
Je kunt vandaag het Nationaal Park Marino Ballena in Uvita bezoeken. Het park staat bekend om de vele walvis- en dolfijnsoorten die hier het grootste gedeelte van het jaar te zien zijn. Ook worden de broedplekken van de schildpadden hier beschermd en bevindt zich hier één van de grootste koraalriffen: de “Whale Tail” die volledig te voorschijn komt bij laag water.

Dag 19, Vertrek
Je wordt vanaf Dominical rechtstreeks naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kun je nagenieten van een prachtige reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Je kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest