Uitgebreid reisschema2019-05-15T13:58:00+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Nicaragua Compleet » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 18 daagse reis

Dag 1, Aankomst Nicaragua
Na aankomst op het internationale vliegveld te Managua wordt u naar uw hotel in de stad León gebracht (ongeveer 1,5 uur rijden). U overnacht in een bed and breakfast met zwembad.

Dag 2, León
Na het ontbijt kunt u een stadstour maken van ongeveer drie uur. De stad León is van oudsher één van de belangrijkste steden in Nicaragua, zowel in economisch als in cultureel opzicht. León is meerdere malen hoofdstad geweest sinds de onafhankelijkheid van Spanje in 1821. De stad heeft een interessant centrum met vele oude koloniale gebouwen, straten, monumenten, musea en kerken. U bezoekt onder andere de indiaanse wijken Sutiaba, de kathedraal en het plein, het museum van de Revolutie en kunstgalerie ‘Ortiz Gurdian’.

Dag 3, León
In de ochtend maakt u met de gids een tour naar de rumfabriek ‘Flor de Caña’. De fabriek is gelegen midden in een suikerrietplantage, omringd door vulkanen en bergen. De gids vertelt u over de historie van de rum en laat zien hoe het drankje tot stand komt. Uiteraard kunt u ook proeven! In de middag kunt u heerlijk relaxen in de prachtige omgeving.

Dag 4, Matagalpa
In de ochtend wordt u naar het volgende hotel gebracht. Tijdens deze rit stopt u bij de kokende modderpoelen en een geiser in San Jacinto. Eenmaal aangekomen bij het hotel, kunt u diverse wandelingen maken in het nabij gelegen nevelwoud.

Dag 5, Matagalpa
U kunt gaan hiken in de schitterende omgeving. Er bestaat een kans dat u ocelots ziet, een kleine katachtige die samen met de margay, de tijgerkat, de Geoffroykat en de nachtkat tot de groep van de pardelkatten behoort. Hoogstwaarschijnlijk ziet u ook vele soorten vogels en apen.

Dag 6, El Castillo
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar San Carlos gebracht. Vanaf San Carlos vaart u in twee uur naar El Castillo. U verblijft in een kleinschalig hotel.

Dag 7, Indio Maíz
Vandaag neemt u de boot naar het natuurreservaat Indio Maíz. Hier gaat u samen met een gids wandelen door het regenwoud van Indio Maíz. Indio Maíz heeft een grote diversiteit aan bomen. U ziet hier vaak apen, pijlgifkikkertjes, luiaards en krokodillen in de rivier van Bartola. U overnacht in een lodge midden in het regenwoud.

Dag 8, El Castillo
In de ochtend kunt u eventueel nog een korte wandeling maken. Hierna neemt u de boot weer terug naar El Castillo. Hier kunt u het fort van El Castillo bezoeken. U kunt door het dorp El Castillo lopen wat de route naar het fort erg leuk maakt, het lijkt hier alsof de tijd heeft stil gestaan.

Dag 9, Granada
Vroeg in de ochtend vaart u terug naar San Carlos, waar u nog heerlijk kunt ontbijten op het plein, met een mooi uitzicht. Na het ontbijt vertrekt uw transfer naar Granada (5 uur). Granada is de oudste koloniale stad op het vasteland van Latijns-Amerika. In de schaduw van de majestueuze Mombacho vulkaan, treft u een stad, die charmeert met fraaie koloniale huizen uit een vergane tijd. U kunt aan het einde van de middag de stad verkennen middels een fietstour. U brengt een bezoek aan de helderblauwe kerk van San Francisco en het okergele Museo Antiguo Convento. De uitkijktorens van het oude fort La Polvora bieden een mooi panorama uitzicht op de stad. De winst van het hotel gaat naar lokale scholen, zodat de Nicaraguaanse kinderen kans krijgen op een goede toekomst. Het hotel heeft een zwembad, bar en een restaurant.

Dag 10, Granada
Vandaag kunt het dorp Masaya bezoeken. Masaya ligt aan het kratermeer van de vulkaan Masaya, precies tussen de steden Managua en Granada in. Er wonen ongeveer 150.000 mensen in deze authentieke stad. Achter het kratermeer ziet u de vulkaan Masaya bijna één kilometer boven de stad. Tijdens een nachtelijk bezoek aan de nog actieve vulkaan zult u verstelt staan van dit natuurschoon.

Dag 11, Granada
In de ochtend kunt u kajakken bij Las Isletas. Dit zijn ongeveer 365 vulkanische eilanden, gevormd na een uitbarsting van de Mombacho vulkaan, in het meer van Nicaragua.

Dag 12, Managua
Vandaag kunt u in de ochtend nog ontspannen in Granada en vervolgens wordt u aan het einde van de middag teruggebracht naar Managua. U overnacht in een luxe hotel met zwembad, gym, spa, casino en een restaurant.

Dag 13 t/m 16, Little Corn Islands
Vroeg in de ochtend neemt u een shuttle naar de luchthaven van Managua (15 minuten). Vanaf hier vliegt u in twee uur naar de Big Corn Islands. Na een korte taxi rit naar de haven vaart u naar de Little Corn Islands (40 minuten). U overnacht in een paradijselijke omgeving. De bed and breakfast bestaat uit volledig uitgeruste bungalows met uitzicht op het strand en de zee. U kunt heerlijk genieten van het uitzicht tijdens uw ontbijt in het restaurant. In dit Caribische paradijs kunt u snorkelen, vissen, duiken, wandelen of heerlijk relaxen in uw hangmat. In de bed and breakfast kunt u genieten van een ontspannende massage of deelnemen aan yoga lessen.

Dag 17, Managua
U neemt de boot terug naar de Big Corn Islands. U checkt in en vliegt terug naar Managua. Bij aankomst staat uw shuttle te wachten om u terug naar het luxe hotel in Managua te brengen.

Dag 18, Vertrek
Afhankelijk van uw vlucht, kunt u in de ochtend nog ontspannen in het hotel. U wordt 2,5 uur voor vertrek naar Nederland, naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u na genieten van uw schitterende reis door Nicaragua!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’. M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest