Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Nicaragua » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Managua
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel ligt op slechts vijf minuten rijden van het vliegveld. Bij aankomst kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, León
Na een heerlijk ontbijt ontvangt u de huurauto en reist u naar de stad León. León ligt in het westen van Nicaragua. De stad heeft een interessant centrum met vele oude koloniale gebouwen, straten, monumenten, musea en kerken.

Dag 3, León
Vandaag raden wij aan om te gaan sandboarden van de Cerro Negro vulkaan. De wandeling naar de top is vrij eenvoudig en eenmaal aangekomen heeft u een schitterend uitzicht op de omliggende vulkanen Telica en San Cristobal. ’s Middags nog heerlijk wandelen door de stad León.

Dag 4, León
Als u een liefhebber van rum bent, mag u een bezoek aan de rumfabriek ‘Flor de Caña’ niet overslaan. De gids vertelt u over de historie van de rum en laat zien hoe deze drank  tot stand komt. Uiteraard kunt u ook proeven. Het is ook mogelijk om vandaag de Telica vulkaan te beklimmen of om heerlijk te ontspannen aan Playa las Peñitas.

Dag 5, Matagalpa
Vandaag reist u verder naar het ongerepte nevelwoud van Matagalpa. Eenmaal aangekomen bij de finca kunt u diverse wandelingen maken in het nabijgelegen nevelwoud.

Dag 6, Matagalpa
U kunt vandaag schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. De kans bestaat dat u ocelots, kleine katachtige, ziet. Verder heeft u ook kans om vele soorten vogels, apen en luiaards te spotten.

Dag 7, Matagalpa
Vandaag is het leuk om een rondleiding te volgen opeen lokale koffieplantage. Hier leert u alles over hoe de koffie tot stand komt. Zelf kunt u ook koffiebonen plukken. ’s Middags vanaf uw veranda genieten van het uitzicht en de vogels die er voorbij vliegen.

Dag 8, Granada
Nadat u een aantal nachten in de natuur heeft overnacht, is het tijd om door te reizen naar de kleurrijke stad Granada. Ontdek de vele historische gebouwen, smalle straten, parken, kerken, kathedralen en lokale markten.

Dag 9, Granada
Vandaag kunt het dorp Masaya bezoeken. Masaya ligt aan het kratermeer van de vulkaan Masaya, precies tussen de steden Managua en Granada in. Er wonen ongeveer 150.000 mensen in deze authentieke stad. Achter het kratermeer ziet u de vulkaan Masaya bijna één kilometer boven de stad.

Dag 10, Granada
Vandaag is het een aanrader om te gaan kajakken bij Las Isletas de Granada. Dit zijn ongeveer 365 vulkanische eilanden, gevormd na een uitbarsting van de Mombacho vulkaan, in het meer van Nicaragua.

Dag 11, Isla de Ometepe
Na uw verblijf in de kleurrijke stad Granada reist u verder naar Isla de Ometepe. U vaart er met de ferry naar toe. Bij aankomst kunnen jullie er ontspannen aan het zwembad en genieten van het uitzicht.

Dag 12, Isla de Ometepe
Vandaag is het een aanrader om een vulkaan te beklimmen. U kunt de vulkaan Concepción of Maderas beklimmen.

Dag 13, Isla de Ometepe
Het is een aanrader om vandaag te ontspannen in de natuurlijke zwembaden, te wandelen naar de waterval San Ramon of om te gaan kajakken door de mangroven.

Dag 14, Managua
’s Middags neemt u de ferry terug naar het vasteland. Eind van de middag kunt u bij uw hotel in Managua nog ontspannen aan het zwembad en ’s avonds heerlijk dineren. Eind van de middag wordt uw huurauto weer opgehaald.

Dag 15, Little Corn Island
Vandaag vliegt u per binnenlandse vlucht naar Big Corn Island. Vervolgens neemt u de boot naar Little Corn Island. U overnacht deze dagen in een luxe hotel aan het strand.

Dag 16, Little Corn Island
Vandaag is het een aanrader om de onderwaterwereld rondom Little Corn Island te ontdekken. Duik of snorkel tussen tropische vissen, kleurrijk koraal, roggen, haaien en schildpadden

Dag 17, Little Corn Island
Nog een dagje heerlijk ontspannen aan het strand. U kunt nog kajakken, SUP boarden, snorkelen, duiken.. De omgeving is schitterend.

Dag 18, Managua
Per binnenlandse vlucht vliegt u ’s middags weer terug naar Managua. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 19, Vertrek
Vandaag kunt u ’s ochtends nog genieten van een heerlijk ontbijt. Hierna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Nicaragua!

Volg ons op social media: