Reisschema

Home » Vogelreis Colombia » Reisschema

Dag 1, zondag 19 november 2023 – Bogotá
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op Schiphol. Hier vertrekt om 09.35 uur de internationale vlucht met KLM van Amsterdam naar Bogotá. U komt om 14.30 uur aan. In de aankomsthal staat een chauffeur te wachten die u naar uw hotel brengt, gelegen in het historisch centrum van Bogotá.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Bogotá, incl. ontbijt.

Dag 2, maandag 20 november 2023 – Bogotá
Na het besef dat u zich in Colombia bevindt, gaat u ontbijten. Vandaag heeft u een vrije dag. Unico Travel raadt aan om ’s ochtends per kabelbaan de berg Monserrate te bezoeken. Hier heeft u op 3.100 meter hoogte een schitterend uitzicht over de stad. ’s Middags kunt u nog een graffiti tour volgen in het historisch centrum of bijvoorbeeld het Botero museum bezoeken van de bekendste kunstenaar van Colombia, Fernando Botero.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Bogotá, incl. ontbijt.

Dag 3, dinsdag 21 november 2023 – Nationaal Park Tatamá
Vandaag vliegt u van Bogotá naar Pereira en vervolgens wordt u naar Montezuma Lodge gebracht, gelegen nabij het Nationaal Park Tatamá. Vogelaars, liefhebbers van vlinders en orchideeën, zoölogen en plantkundigen van over de hele wereld komen naar Montezuma Lodge om de biodiversiteit en het ongerepte regenwoud te ontdekken. De logde ligt op 1.350 meter hoogte en nabij de ingang van het Nationaal Park Tatamá.
Overnachting bij Montezuma lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, woensdag 22 november 2023 & dag 5, donderdag 23 november 2023 – Nationaal Park Tatamá
Deze twee dagen ontdekt u met uw privé vogelgids de prachtige omgeving van Montezuma Lodge. U gaat op zoek naar vogels zoals de Black-and-gold Tanager, Golden-headed Queztal, White-faced Nunbird, Tatamá Tapaculo, Velvet-purple Coronet en nog veel meer verschillende soorten vogels. De natuur is er schitterend en nog ongerept.
Overnachting bij Montezuma lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, vrijdag 24 november 2023 & dag 7, zaterdag 25 november 2023 – Omgeving Manizales
Na drie nachten Montezuma Lodge reist u door naar een schitterend natuurgebied nabij Manizales in de koffieregio van Colombia. Dit is de thuisbasis voor 260 soorten vogels, zoogdieren, reptielen en vlinders. Deze twee dagen staan in het teken van vogels spotten en vogels fotograferen. Er zijn feeders aanwezig waardoor het gemakkelijk is om de vogels te spotten en fotograferen. Dieren die gespot kunnen worden zijn onder andere: de Western Emerald, de White-bearded Manakin, de Spectacled Owl, de Moustached Puffbird, een Kinkajou, een nine-banded armadillo en de Bay-headed Tanager. Andere dieren die gespot kunnen worden, zijn onder andere kinkajoes en gordeldieren.
Overnachting in de omgeving van Manizales, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, zondag 26 november 2023 – Nationaal Park Los Nevados
Na het ontbijt reist u naar een unieke plek voor een fotoworkshop. In dit gebied heeft u de kans om vogels zoals de Hooded mountain tanager, Sword-billed hummingbird, Masked trogon, Crested caracara, Shining sumbeam en Grey-breasted mountain toucan vast te leggen. Hierna reist u verder naar uw hotel nabij het Nationaal Park Los Nevados. Het park ligt op een hoogte van tussen de 2.600 en 5.321 meter. Hoge bergen, besneeuwde vulkanen en blauwe meren vormen het park. In dit gebied is het mogelijk om de Bearded helmetcrest te spotten. ’s Avonds kunt u ontspannen in de natuurlijke heetwaterbaden bij het hotel.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt.

Dag 9, maandag 27 november 2023 – Nationaal Park Los Nevados
Vandaag heeft u een vogeltour in de omgeving van het hotel en in het natuurgebied Laguna Negra. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte, zoals de Rufous-fronted parakeet, Brown-banded antpitta en Grey-breasted mountain toucan. Aan het einde van de dag kunt u weer ontspannen in de heetwaterbaden.
Overnachting in een kleinschalig hotel nabij het Nationaal Park Los Nevados, incl. ontbijt.

Dag 10, dinsdag 28 november 2023 – Salamina
Na het ontbijt wordt u naar het koloniale plaatsje Salamina gebracht. Tijdens de rit heeft u mooie uitzichten over de groene bergen van de koffieregio. In de middag kunt u zelf Salamina ontdekken. Het in 1825 gestichte stadje heeft dezelfde traditionele Paisa-architectuur als andere dorpen in de koffieregio, maar dan met kunstige, ronde balkons, ontworpen door een lokale houtbewerker met de naam Eliseo Tangarife.
Overnachting in een boetiek hotel in Salamina, incl. ontbijt.

Dag 11, woensdag 29 november 2023 – Salamina
Vandaag gaat u vroeg op pad voor een tour met een jeep in de omgeving van Salamina. U gaat naar het dorpje San Felix om vervolgens naar de Samaria Vallei te gaan. Hier kunt u wandelen tussen de waspalmen, die tot wel 60 meter hoog kunnen worden en alleen in deze regio te vinden zijn. U heeft de waspalmen hier waarschijnlijk helemaal voor u zelf. In de middag reist u terug naar Salamina. Een typische Colombiaanse lunch is vandaag ook inbegrepen.
Overnachting in een boetiek hotel in Salamina, incl. ontbijt.

Dag 12, donderdag 30 november – La Merced
Vandaag ontdekt u het uitkijkpunt bij La Merced en wandelt u naar een lokale hacienda. Onderweg heeft u prachtige uitzichten over de Cauca Vallei. Dit is ook een goede omgeving om te vogelen.
Overnachting in een authentieke hacienda nabij La Merced, incl. ontbijt.

Dag 13, vrijdag 1 december 2023 – Jardín
Vandaag reist u naar het dorpje Rio Sucio, waar u uw vogelgids ontmoet. Samen reist u door naar het dorp Jardín en onderweg maakt u een stop bij het natuurreservaat Lorejamarillo. De belangrijkste vogels in dit reservaat zijn de Geelwangpapegaai en de Zonnekolibrie. Bij aankomst in Jardín kunt u de kleurrijke huizen, pleinen en restaurantjes ontdekken.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Jardín, incl. ontbijt.

Dag 14, zaterdag 2 december 2023 – Jardín
Vandaag gaat u in een nabijgelegen natuurreservaat op zoek naar de Cock of the Rock, ook wel de rode rotshaan genoemd. Dit is een heel bijzondere en mooie vogel. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het centrale dorpsplein.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Jardín, incl. ontbijt.

Dag 15, zondag 3 december 2023 – Medellín
Vandaag reist u naar de stad Medellín. Vanwege het aangename klimaat wordt deze stad ook wel de ‘stad van de eeuwige lente’ genoemd. U overnacht in de moderne wijk El Poblado. Bij aankomst kunt u zelf de omgeving van Medellín ontdekken, zoals de Old Railway Station of het Palacio Nacional.
Overnachting in een boetiek hotel in Medellín, incl. ontbijt.

Dag 16, zaterdag 4 december 2023 – Medellín
Vandaag heeft u een vrije dag in Medellín. Het is mogelijk om met een gids de wijk Comuna 13 te bezoeken. Dit was voorheen de gevaarlijkste wijk van Medellín met bendes, drugskartels en guerrilla’s. Tegenwoordig is het een vredige wijk met kleurrijke muurschilderingen. Een andere mogelijkheid is om een dagtour te boeken naar het kleurrijke en fotogenieke dorpje Guatapé.
Overnachting in een boetiek hotel in Medellín, incl. ontbijt.

Dag 17, dinsdag 5 december 2023 – Minca
Vandaag vliegt u per binnenlandse vlucht naar Santa Marta en vervolgens wordt u naar uw hotel in Minca gebracht. Het bergdorp Minca ligt op ongeveer 600 meter hoogte in de bergen. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Wandel via de wandelpaden langs bananenplantages, watervallen en regenwouden.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Minca, incl. ontbijt.

Dag 18, woensdag 6 december 2023 – Minca
Vandaag kunt u zelf de omgeving van Minca ontdekken. Hike door de tropische groene bergen van de Sierra Nevada met spectaculaire uitzichten over de bergen en de kust. U heeft de kans om enkele van de wel 365 vogelsoorten soorten te spotten, zoals toekans, ara’s, tot 20 soorten kolibries, flycatchers en oropendola’s. Of bezoek één van de mooie koffie- en/of cacaoboerderijen in de omgeving, de Marinka waterval of ontspan en geniet van het uitzicht.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Minca, incl. ontbijt.

Dag 19, donderdag 7 december 2023 – Sierra Nevada de Santa Marta
Vandaag wordt u opgehaald en naar El Dorado Lodge gebracht, één van de meest unieke lodges van Colombia voor vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. De Sierra Nevada de Santa Marta is een endemische hotspot voor vogels in de neo-tropen. Vogelsoorten die gespot kunnen worden zijn bijvoorbeeld Santa Marta Parakeet, Blossomcrown, White tailes Starfrontlet en de Santa Marta Woodstar. Ook kunt u dieren zoals night monkeys en kinkajoes spotten.
Overnachting bij El Dorado Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 20, vrijdag 8 december 2023 & dag 21, zaterdag 9 december 2023 – Sierra Nevada de Santa Marta
Deze twee dagen staan in het teken van vogels spotten met een gids en genieten van de prachtige omgeving van Sierra Nevada de Santa Marta.
Overnachting bij El Dorado Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 22, zondag 10 december 2023 – Cartagena
Vandaag reist u van El Dorado Lodge via een koffiestop in Minca naar Cartagena. Het is een prachtige route langs de kust van Colombia. Bij aankomst kunt u de kleurrijke stad Cartagena ontdekken. Eind van de middag en ’s avonds komt Cartagena echt tot leven. Het is dan veel minder warm. Er zijn straatmuzikanten en dansers. Wandel over de stadsmuren en geniet van een drankje op één van de vele pleinen. Geniet van een schitterende zonsondergang vanaf de stadsmuren.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Cartagena, incl. ontbijt.

Dag 23, maandag 11 december 2023 & dag 24, dinsdag 12 december 2023 – Cartagena
Ontdek deze twee dagen het historische centrum van Cartagena. Wandel langs de sfeervolle pleinen, kleurrijke straten, kathedralen en parken. Bezoek onder andere de San Pedro Claver kathedraal en Torre de Reloj. Ook is het mogelijk om een dagtour te boeken naar Isla Grande, waar u kunt snorkelen en ontspannen op een tropisch eiland, of om een tour te boeken door de nabijgelegen mangroven van Cartagena.
Overnachting in een kleinschalig hotel in Cartagena, incl. ontbijt.

Dag 25, woensdag 13 december 2023 – Vertrek
De gehele ochtend kunt u nog genieten in Cartagena. In de middag wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam. Tijdens de vlucht kunt u nagenieten van een prachtige reis door Colombia! U komt op donderdag 14 december aan in Amsterdam.

Vraag meer informatie aan of schrijf u direct in