Uitgebreid reisschema

Home » Costa Rica Ongerept » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Omgeving Puerto Viejo de Sarapiqui
Na het ontbijt wordt u naar een finca gebracht in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiqui. U overnacht op een boerderij van een Costa Ricaanse familie. De familie is erg gastvrij en u ziet hier het echte lokale leven. In de omgeving kunt u nog wandelingen maken of een ananasplantage bezoeken.

Dag 3, Jungle Lodge
Na een heerlijk ontbijt bij de gastvrije Costa Ricaanse familie maakt u een avontuurlijke reis te paard naar een lodge midden in het ongerepte regenwoud. U overnacht in het gebied van het Braullio Carillo Nationaal Park. De lodge waar u verblijft, ligt diep in het regenwoud.

Dag 4, Jungle Lodge
Vandaag geniet u van de prachtige en ongerepte natuur tijdens een tour, met uw eigen gids, door het regenwoud.

Dag 5, Omgeving Puerto Viejo de Sarapiqui
Vandaag reist u te paard terug naar Puerto Viejo de Sarapiqui, waar u nog bij de lokale familie. Hier kunt u verschillende activiteiten ondernemen en genieten van de omgeving.

Dag 6, Boca Tapada
Na het ontbijt ontvangt u een huurauto waarmee u Costa Rica verder zult ontdekken. U reist naar de lodge in Boca Tapada. De ecolodge wordt omgeven door 500 hectare regenwoud waarin u eindeloos kunt wandelen. U kunt hier toekans, kikkers, apen, kaaimannen en de zeldzame groene ara spotten!

Dag 7, Boca Tapada
Vandaag kunt u heerlijk op de veranda van de lodge ontspannen. Hierna kunt u wandelen in de prachtige omgeving. In de middag kunt u gaan kajakken over de San Carlos rivier! Tegen de avond geniet u van een adembenemend uitzicht over het regenwoud.

Dag 8, Arenal
Vandaag reist u naar de lodge dichtbij de Arenal vulkaan. Geniet van het uitzicht op het meer en wandel nog in het natuurreservaat in de omgeving.

Dag 9, Arenal
In de ochtend kunt u gaan ziplinen waarbij u van boomtop naar boomtop slingert! Ook kunt u een wandeling maken over de hangbruggen.

Dag 10, Aguas Claras
Vandaag rijdt u verder naar Aguas Claras. U overnacht in een kleinschalige lodge van een Costa Ricaans stel, nabij het Nationaal Park Rincón de la Vieja.

Dag 11, Aguas Claras
Vandaag kan de eigenaar van de lodge u een chocolade tour geven. Hij vertelt u alles over de cacaoplantages die u bezoekt. Uiteraard kunt u aan het einde van de tour de heerlijke chocolade proeven! Ook kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Nationaal Park Rincón de la Vieja.

Dag 12, Aguas Claras
U kunt gebruik maken van de vele mogelijkheden en tours die deze lokale lodge biedt. De eigenaren bereiden overheerlijke maaltijden. In de avond kunt u dineren bij een lokale familie in het dorp.

Dag 13, Rio Tárcoles
U rijdt verder naar Rio Tárcoles. De lodge ligt nabij het Nationaal Park Carara, de badplaats Jacó en de rivier Tárcoles waar u vaak krokodillen ziet. Vanaf uw veranda ziet u de ara’s voorbijvliegen! U kunt mooie wandelingen maken in de tropische tuinen van de lodge.

Dag 14, San Gerardo de Dota
Na het ontbijt rijdt u naar het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het klimaat in dit gebied is erg koud, soms kan het zelfs vriezen. U heeft een grote kans om de zeldzame quetzal vogel te spotten. Uw lodge ligt midden in het schitterende nevelwoud.

Dag 15, San Gerardo de Dota
In de ochtend kunt u een quetzal tour maken met een gids. In het dorp van San Gerardo de Dota kunt u wandelen en de watervallen bezichtigen. In het nationaal park kunt u wandelen, paardrijden of vissen.

Dag 16, Drake Bay
Uw huurauto levert u weer in bij de plaats Sierpe. Vanaf hier stapt u op de boot naar Drake Bay. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van schitterend uitzichten over de baai! Vanaf de veranda ziet u de toekans en ara’s voorbijvliegen!

Dag 17, Drake Bay
Vandaag is het leuk om een tour te boeken naar Caño Island. U kunt hier snorkelen of duiken tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen en soms zelfs haaien en schildpadden! In de maanden juli t/m september heeft u ook een grote kans walvissen te spotten!

Dag 18, Sirena Ranger Station
U neemt de boot naar Sirena. Samen met een gids maakt u mooie wandelingen door het Nationaal Park Corcovado. Het nationaal park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielen en 139 soorten zoogdieren. Nationaal Park Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. U overnacht midden in de wildernis.

Dag 19, Puerto Jiménez
Vandaag begint u aan de ongeveer 7 uur durende wandeling vanaf Sirena naar Carate. Het is een schitterende tocht. U heeft de kans poema’s, tapirs, toekans, ara’s en apen te spotten! Een avontuurlijke belevenis, maar zeker de moeite waard! Na de tocht kunt u ontspannen aan het strand van Puerto Jiménez.

Dag 20, Puerto Jiménez
Vandaag heerlijk ontspannen aan het strand en aan het zwembad. U ziet de ara’s voorbijvliegen! Ook kunt u nog een dagje gaan kajakken over de Golfo Dulce.

Dag 21, Vertrek
Nog even genieten van de mooie omgeving. In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw schitterende reis met Unico Travel!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen