De reis begon op het eiland Ambergris Caye met een verblijf in het prachtige aan het strand gelegen Ramon’s Village. Het is erg leuk om Ambergris Caye te verkennen per golfkar en bijvoorbeeld naar The Secret Beach te gaan’. Vanuit Ambergris Caye werd de duik georganiseerd naar The Great Blue Hole. Deze duik is te omschrijven als spectaculair! Je duikt tot een diepte van 45 meter, waar je oog in oog komt met haaien en prachtige vissen, ook kom je stalagmieten tegen. Duiken in The Great Blue Hole is nog relatief onbekend en dus ook nog erg ongerept.

Via Belize City zijn we verder gereisd met de boot naar Lamanai Outpost Lodge. Op één van de avonden zijn we op ‘krokodillenjacht’ gegaan in een moerasboot. Lamanai staat bekend om de tempels die er liggen. De tempels hier zijn heel prachtig.

De reis zette zich voort in de omgeving van San Ignacio, een plaats vlakbij de grens van Guatemala aan de Macal rivier. Hier verbleven we in de Black Rodge Lodge. De lodge is prachtig en er is veel te doen in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in de jungle en river tubing beoefenen.

Tot nu toe bracht de rondreis door Belize al veel hoogtepunten met zich mee, maar de meest bijzondere en uitdagende ervaring vond plaats nabij de Caves Branch Lodge. Hier hebben we de ATM tour gedaan. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in een natuurreservaat. Het is een archeologische vindplaats van Maya overblijfselen zoals skeletten en keramiek. Samen met een gids hebben ze gezwommen en gedoken in de grot en daarna in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog geklommen. The Great Blue Hole was echt geweldig maar de ATM tour was de meest unieke ervaring! Het is ongelofelijk te bevatten dat het ondergrondse stelsel werd gebruikt voor onder meer samenkomsten van de Maya’s.

Afsluiten op het schiereiland Placencia. De laatste dagen puur ontspannen op het strand van Placencia. Dit schiereiland is idyllisch.

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je naar Belize gaan. Belize is cultuur, natuur, strand en rust. Het eten is subliem en het land is ongerept en zo divers. Daarnaast zijn de mensen erg aardig. Om een dergelijke reiservaring mee te maken én kostbare tijd door te brengen met mijn dochter, is heel bijzonder.

Heidy en Malaika - Belize - juli 2018