Uitgebreid reisschema

Home » Privé: Yogareis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 14-daagse yogareis

  • 1 december 2018 t/m 14 december 2018

Dag 1, zaterdag 1 dec – Alajuela
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica. U komt aan op het internationale vliegveld en wordt naar uw hotel gebracht. U heeft een schitterend uitzicht over de centrale vallei en kunt nog een hapje eten in het restaurant of een duik nemen in het zwembad! Overnachting: Xandari Resort inclusief ontbijt.

Dag 2, zondag 2 dec – Mal Pais
Voor het ontbijt heeft u een yoga les bij de sunset pool. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens reist u in ongeveer 1,5 uur naar Puntarenas. Hier gaat u om 11.00 uur per ferry naar Paquera. Het is een mooie boottocht over zee en eenmaal aangekomen op het schiereiland Nicoya reist u nog 1,5 uur richting Mal Pais. Het laatste stukje rijdt u via een onverharde weg naar het hotel. Eerst nog in de namiddag nog heerlijk zwemmen bij het zwembad en in de zee. Vervolgens aan het einde van de dag doet u uw eerste yoga les. Overnachting: Indigo Yoga Resort inclusief ontbijt.

Dag 3, maandag 3 dec – Mal Pais
Heerlijk wakker worden aan een tropisch strand, ontbijten en daarna een yoga les met op de achtergrond het geluid van de zee.  Na een lunch (niet inbegrepen)  heeft u de mogelijkheid om te surfen of gewoon te wandelen over het strand en te zwemmen in de zee of bij het zwembad. De lodge ligt omgeven door het regenwoud. Aan het eind van de dag heeft u uw volgende yoga les. Overnachting: Indigo Yoga Resort inclusief ontbijt.

Dag 4, dinsdag 4 dec – Mal Pais
Na het ontbijt doet u een yoga les. In de middag kunt u met een ATV naar het dorpje Montezuma gaan. Hier is een waterval, een tropisch strand en hele leuke strandjes. De excursie naar Montezuma is exclusief en bedraagt 75 USD per persoon. Aan het eind van de middag doet u uw tweede yoga les. Overnachting: Indigo Yoga Resort inclusief ontbijt.

Dag 5, woensdag 5 dec – Mal Pais
Vandaag nogmaals een heerlijke yoga les aan het strand op het yoga platform. Vervolgens is er nog een mogelijkheid om naar Cabo Blanco Nationaal Park te gaan. Aan het eind van de middag heeft u nog een yoga les. Overnachting: Indigo Yoga Resort inclusief ontbijt.

Dag 6, donderdag 6 dec– reizen naar Las Nubes
Na de yoga les vertrekt u via een onverharde weg naar Paquera. Hier kunt u heerlijk op de boot genieten van de uitzichten over de zee en de eilanden. Bij aankomst rijdt u langs de Pacifische kust naar de plaats Quepos. Na 20 minuten verder gereden te hebben, gaat u met een 4wheel drive naar uw lodge. Las Nubes is vrij hoog gelegen omgeven door regenwoud en ook uitzicht over de Pacifische kust en de bergen. Aan het einde van de middag doet u nog een yoga les.  Overnachting: Las Nubes inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 7, vrijdag 7 dec  – Las Nubes
Na het ontbijt gaat u een yoga les doen en aan het einde van de middag en verder heel de dag heerlijk ontspannen in de omgeving van Las Nubes. Overnachting: Las Nubes inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, zaterdag 8 dec – Las Nubes – reizen naar Luna lodge
Na een yoga les reist u langs de Pacifische kust verder naar het schiereiland Osa. Het is een schitterende reis en onderweg worden er steeds stops gemaakt. Eenmaal in Puerto Jimenez zal er een stop gemaakt worden om te lunchen. En neemt u afscheid van uw chauffeur. U gaat verder met jeeps over onverharde wegen langs tropische stranden en regenwouden. Af en toe rijdt u dwars door rivieren en u ziet ara’s voorbij vliegen. Eenmaal bij de lodge heeft u uitzicht over het regenwoud van Corcovado Nationaal Park. En voelt u het pure leven. Aan het einde van de dag doet u een yoga les met uitzicht over het regenwoud en de zee. Overnachting: Luna lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 9, zondag 9 dec – Luna lodge
Wakker worden door het geluid van de brulapen, toekans en alle andere tropische geluiden. Om 7.30 uur begint de yoga les. Elke dag is de yoga les anders. Er wordt gekeken waar iedereen het meest behoefte aan heeft. Na de yoga les gaat u heerlijk uitgebreid ontbijten. Vervolgens kunt u in de middag naar de waterval lopen en eventueel goud gaan zoeken in de rivier. De dag wordt afgesloten met een yoga les op de veranda. Je hoort alle tropische geluiden. Overnachting: Luna lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 10, maandag 10 dec – Luna lodge – Corcovado nationaal park
Vandaag is het een mogelijkheid om met een professionele gids het Corcovado Nationaal Park te bezoeken (exclusief kosten bedragen 70 USD per persoon)U reist per jeep naar Carate en gaat wandelen naar La Leona Lodge. Vanaf de lodge gaat u met een gids naar het Nationaal Park Corcovado (ingang La Leona Ranger Station). De luchtvochtigheid is erg hoog wat wandelingen vrij zwaar maakt, maar de kans geeft aan de bomen om wel tot over de 70 meter hoog te worden. U loopt op eigen tempo. Vaak ziet u tapirs, miereneters, apen en heel veel vogels (scarlet macaws). Met een geluk is het ook mogelijk om een poema te spotten. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën, reptielen en 139 zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica, waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Aan het einde van de dag komt u weer bij Luna lodge en sluit u de dag af met yoga. Overnachting: Luna lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 11, dinsdag 11 dec – Luna lodge
Heerlijk wakker worden en een yoga les doen. Na helemaal tot rust te zijn gekomen, ontbijt u en in de middag heerlijk ontspannen bij het regenwoud en ook kunt u zwemmen bij het zwembad. Aan het einde van de dag geniet u weer van een yoga les. Overnachting: Luna lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 12, woensdag 12 dec – Luna lodge
Nog een heerlijk ontspannen dag en vandaag doet u twee keer per dag yoga. Ook is het mogelijk om u te verwennen met een heerlijke massage of nog te wandelen naar de waterval. Overnachting: Luna lodge inclusief alle maaltijden.

 Dag 13, donderdag 13 dec – binnenlandse en internationale vlucht

Na de yoga les en ontbijt gaat u per taxi jeep door rivieren en onverharde wegen naar Carate. Eenmaal in Carate reist u naar het dorpje Puerto Jimenez.  Met een klein vliegtuigje ziet u Costa Rica nogmaals vanaf boven en bij aankomst heeft u aansluitend uw internationale vlucht.

Dag 14, vrijdag 14 dec – aankomst Nederland

Vandaag komt u aan en heeft u nog een weekend om weer even aan Nederland te wennen en vergeet niet als u weer begint met werken of het dagelijkse leven het pura vida gevoel erin te blijven houden en alle yoga momenten vast te houden.